Desavanja u Hrvatskoj

Post Reply
osa

#426 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by osa »

kiky wrote:hočel bit šta jeftinije na moru ....
haman de je i ove godine žara ...
zerka.
ja progovorila

#427 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by ja progovorila »

Sve to stoji ali Dubrovnik je Dubrovnik, i cijena stana u Dbk u III zoni je 3.300 EUR novogradnja.... Zadar jedte lijep grad, ali nikad ko Dubrovnik, istina je da Dbk-u fale neki sadrzaji kao sto je nocni zivot i gore navedeno ali mogu ti reci da svakom gradu ponesto fali....nisam stavila komentar zato sto sam dubrovkinja, nego iz nekih objektivnih razloga...
dallton

#428 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by dallton »

osa wrote:
dallton wrote:
osa wrote:nije li ovo tekst za "dešavanja u bih".
nije, posto je hrvatski projekat vodjen iz tadasnjeg zagreba, pa rekoh da ga vratim tamo odakle je dosao
i današnji se vodi iz zagreba, dapače svi hrvatski projekti se vode iz zagreba, zar je to nešto čudno.
nije, zato ovdje tekst i postavljam - samo se nadam da ce buduci projekti biti pozitivniji, a mozda cak i uspjesniji, ovaj zadnji je neslavno propao
osa

#429 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by osa »

quote="osa"]
dallton wrote:
nije, posto je hrvatski projekat vodjen iz tadasnjeg zagreba, pa rekoh da ga vratim tamo odakle je dosao
i današnji se vodi iz zagreba, dapače svi hrvatski projekti se vode iz zagreba, zar je to nešto čudno.[/quote]

nije, zato ovdje tekst i postavljam - samo se nadam da ce buduci projekti biti pozitivniji, a mozda cak i uspjesniji, ovaj zadnji je neslavno propao[/quote]

projekt je isti, metode su drukčije, jer metode diktira vrijeme i okružje, a daleko je on od propasti, dapače sasvim se dobro razvija, vidjet ćeš da će se na kraju političkih procesa u bih usvojiti najviše prijedloga koje predlaže hrvatska strana, samo gledaj.
dallton

#430 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by dallton »

osa wrote:quote="osa"]
dallton wrote:
i današnji se vodi iz zagreba, dapače svi hrvatski projekti se vode iz zagreba, zar je to nešto čudno.
nije, zato ovdje tekst i postavljam - samo se nadam da ce buduci projekti biti pozitivniji, a mozda cak i uspjesniji, ovaj zadnji je neslavno propao[/quote]

projekt je isti, metode su drukčije, jer metode diktira vrijeme i okružje, a daleko je on od propasti, dapače sasvim se dobro razvija, vidjet ćeš da će se na kraju političkih procesa u bih usvojiti najviše prijedloga koje predlaže hrvatska strana, samo gledaj.[/quote]

gledam gledam, nista se ne boj - usvojit ce se prijedlozi hercegovacko hrvatske strane, al kad se dotjeraju lijepo tako da i drugima gode
osa

#431 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by osa »

dallton wrote:
projekt je isti, metode su drukčije, jer metode diktira vrijeme i okružje, a daleko je on od propasti, dapače sasvim se dobro razvija, vidjet ćeš da će se na kraju političkih procesa u bih usvojiti najviše prijedloga koje predlaže hrvatska strana, samo gledaj.
gledam gledam, nista se ne boj - usvojit ce se prijedlozi hercegovacko hrvatske strane, al kad se dotjeraju lijepo tako da i drugima gode[/quote]

naravno da su određene korekcije moguće dapače i poželjne ali govorim u globalu, o najvećem dijelu prijedloga.

jeli moguće da si onakve gadarije pisao o jednom narodu(srbima), citiran si na temi "dešavanja u srbiji".
dallton

#432 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by dallton »

osa wrote:
dallton wrote:
gledam gledam, nista se ne boj - usvojit ce se prijedlozi hercegovacko hrvatske strane, al kad se dotjeraju lijepo tako da i drugima gode
naravno da su određene korekcije moguće dapače i poželjne ali govorim u globalu, o najvećem dijelu prijedloga.

jeli moguće da si onakve gadarije pisao o jednom narodu(srbima), citiran si na temi "dešavanja u srbiji".[/quote]

otidji jedno 4 stranice nazad na istoj temi, imas i pojasnjenje, ne da mi se sad traziti - poenta su izjave srpskih politicara u bih o bih i bosnjacima, s obzirom da ih daju demokratski izabrani predstavnici
kiky

#433 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by kiky »

priča se po forumu da je sanader dao ostavku i došao u bih da traži državljanstvo ...
eno ga, kažu, u 'ercegovini, boća sa glavašem ...
pun mu kaže i ' rvata i slovenije i europe i novinara ( što živih što mrtvih ) i oće da se odmori u komšijskom rahatluku ( pojma nemamo kako je unas dobro ) ...

daltone, čuli su za te i u 'rvatskoj ...
postat češ popularniji od thompsona ...
:-)
dallton

#434 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by dallton »

kiky wrote:priča se po forumu da je sanader dao ostavku i došao u bih da traži državljanstvo ...
eno ga, kažu, u 'ercegovini, boća sa glavašem ...
pun mu kaže i ' rvata i slovenije i europe i novinara ( što živih što mrtvih ) i oće da se odmori u komšijskom rahatluku ( pojma nemamo kako je unas dobro ) ...

daltone, čuli su za te i u 'rvatskoj ...
postat češ popularniji od thompsona ...
:-)
ih popularniji od thompsona, to znaci da za mene znaju svi na potezu grude - siroki brijeg- posusje...pa nisam ja lokalni zahebant, vise medjudrzavni
osa

#435 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by osa »

dallton wrote:
osa wrote:
dallton wrote:

jeli moguće da si onakve gadarije pisao o jednom narodu(srbima), citiran si na temi "dešavanja u srbiji".
otidji jedno 4 stranice nazad na istoj temi, imas i pojasnjenje, ne da mi se sad traziti - poenta su izjave srpskih politicara u bih o bih i bosnjacima, s obzirom da ih daju demokratski izabrani predstavnici[/quote]

nebitno, čovjek treba uvijek biti gospodin (čak i kad ubija), pa mene najviše na ovom forumu nazivaju fašistom i ustašom, pa nikad takvim ili sličnim nazivima nisam etiketirao takve likove, njihov primitivni vokabular više govori o njima samima nego o onima koje nazivaju takvim gadarijama od naziva. zdrav razum, hladna glava i naravno rad za dobru plaću-odlike specijalca.
dallton

#436 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by dallton »

osa wrote:
dallton wrote:
osa wrote:

otidji jedno 4 stranice nazad na istoj temi, imas i pojasnjenje, ne da mi se sad traziti - poenta su izjave srpskih politicara u bih o bih i bosnjacima, s obzirom da ih daju demokratski izabrani predstavnici

nebitno, čovjek treba uvijek biti gospodin (čak i kad ubija), pa mene najviše na ovom forumu nazivaju fašistom i ustašom, pa nikad takvim ili sličnim nazivima nisam etiketirao takve likove, njihov primitivni vokabular više govori o njima samima nego o onima koje nazivaju takvim gadarijama od naziva. zdrav razum, hladna glava i naravno rad za dobru plaću-odlike specijalca.
a sto mislis da izjava nije napisana hladne glave?

inace rado ja citam tvoja razmisljanja, zdrava skepsa, hladna glava, nije ni cudo da si uspio doci do penzije u tom poslu
osa

#437 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by osa »

dallton wrote:

a sto mislis da izjava nije napisana hladne glave?

inace rado ja citam tvoja razmisljanja, zdrava skepsa, hladna glava, nije ni cudo da si uspio doci do penzije u tom poslu[/quote]

čuj, ako je izjava napisana hladne glave, s ciljem izazivanja određene reakcije( ne znam nisam pratio kompletnu korespodenciju), to je o.k., meni je doduše na prvi pogled izgledala kao nekontrolirana provala emocija, što nikad nisam cijenio i podržavao, osim u slučajevima kad su u pitanju članovi uže porodice (roditelji, braća, sestre, supruga i djeca), onda bi to čovjeku opravdao, čak i kad su takva djela u totalnoj suprotnosti sa zakonom.
bosna123

#438 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by bosna123 »

http://www.sarajevo-x.com/clanak/090710058

Cisto da osvjezimo temu.

Nisam ni sumnjala da prijedlog nece proci na Saboru.
osa

#439 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by osa »

bosna123 wrote:http://www.sarajevo-x.com/clanak/090710058

Cisto da osvjezimo temu.

šta misliš hoće li izglasovati dan sjećanja na hvo logore.
nosara

#440 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by nosara »

Cisto da osvjezimo temu.

Simpaticno... :-)

Sad jos neka "odvoje" koji dan sjecanja na njihove zlocine i agresiju na BiH, pa da mozda nekad u buducnosti od njih postanu ljudi... :roll:
dr trocki

#441 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by dr trocki »

nosara wrote:

Cisto da osvjezimo temu.

Simpaticno... :-)

Sad jos neka "odvoje" koji dan sjecanja na njihove zlocine i agresiju na BiH, pa da mozda nekad u buducnosti od njih postanu ljudi... :roll:
Simpaticno ili ne vidim da je tvoje misljenje i dalje nebitno-
Mogli bi uvesti dan zaborava za srednju Bosnu i pomlacenu raju Hrvatske nacionalnosti ipak su i oni samo ljudi ili ipak nisu.
kiky

#442 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by kiky »

ahmići ....
ljudi živi popaljeni u svojim kučama ...
na takvim zvjerstvima bi hrvatima pozavidjela i srednjovjekovna plemena ....

još su dobro prošli u srednjoj bosni ...
dr trocki

#443 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by dr trocki »

kiky wrote:ahmići ....
ljudi živi popaljeni u svojim kučama ...
na takvim zvjerstvima bi hrvatima pozavidjela i srednjovjekovna plemena ....

još su dobro prošli u srednjoj bosni ...
Jel da oko za oko
http://www.forum.hr/archive/index.php/t-306781.html
zbilja su dobro i prosli moglo ih je biti na desetke tisuca ,da se nisu branili.
bosna123

#444 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by bosna123 »

osa wrote:

Cisto da osvjezimo temu.

šta misliš hoće li izglasovati dan sjećanja na hvo logore.
Koliko znam za takvo sta inicijativa ne postoji. Ovo je izglasano po preporuci Evropskog parlamenta, sto je jako bitno.

Sad ako cemo po onoj SBBKBB, da postoji inicijativa Evropskog parlamenta i za takvo nesto, mislim da bi prosla. Ako je u Skupstini Crne Gore prosla Rezolucija o Srebrenici, onda je sve moguce, posebno s obzirom na cinjenicu da se o Dretelju, Gabeli, Heliodromu, Ahmicima, u Hrvatskoj govorili jos za vrijeme rata.
kiky

#445 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by kiky »

nisu se hrvati branili nego napadali ...
i na njihovu sreču, vojnici armije bih nisu, genetski, mentalno i civilizacijski u stanju pravit takva zvjerstva ...
nije bilo oko za oko ...
da bi napravio onakva zvjerstva moraš bit ....
( ostavljam ti da sam daš odgovor ) ..
dr trocki

#446 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by dr trocki »

kiky wrote:nisu se hrvati branili nego napadali ...
i na njihovu sreču, vojnici armije bih su, genetski, mentalno i civilizacijski u stanju pravit takva zvjerstva ...
nije bilo oko za oko ...
da bi napravio onakva zvjerstva moraš bit ....
( ostavljam ti da sam daš odgovor ) ..
Odgojen u istoj drzavi sa susjedima po korijenima.
Nisu branili nego su napadali koga ?
Last edited by dr trocki on 11/07/2009 19:10, edited 1 time in total.
kiky

#447 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by kiky »

no comment ...
dr trocki

#448 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by dr trocki »

kiky wrote:no comment ...
Aferim
osa

#449 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by osa »

dobra stvar, ako je ispiju izrealizirati do kraja.

Dizajner 1. hrvatskog elektroauta je Siščanin Igor Jurić

Mali je i vrlo simpatičan, teži 600 kilograma, a postizao bi brzinu do 100 kilometara na sat - to je prvi hrvatski automobil na električni pogon koji tvrtka DOK-ING, znana po svojim protuminskim strojevima, razvija u svojim zagrebačkim halama. Dizajner je automobila Siščanin Igor Jurić.– Ideja je nešto starija, ali smo sada u fazi da bismo prototip mogli dovršiti do kraja godine. Riječ je o malom dvosjedu, idealnom za gradsku vožnju, koji bi s jednim punjenjem baterija imao radijus kretanja između 150 i 250 kilometara – rekao je Vjekoslav Slavko Majetić, direktor DOK-ING-a, dodajući kako namjerno nisu htjeli raditi adaptaciju postojećeg vozila, već izraditi potpuno novo vozilo koje će biti prepoznatljivo kao DOK-ING-ov i hrvatski proizvod.

Posebnu ulogu u prepoznatljivosti automobila imat će dizajn, za što su zaslužni dizajner iz Siska Igor Jurić i njegova tvrtka Mea Kupa. Taj sisački kreativac sudjelovao je u dizajnerskom radu na nizu automobilskih modela, poput “porschea cayenea”, “opela zafire”, “opela astre” i “corse” te “mercedesa” ML klase. Prije pet godina vratio se iz Njemačke u rodni grad i otvorio tvrtku.

– S oduševljenjem sam prihvatio Slavkovu ponudu za dizajn vozila te sam napravio prepoznatljivo i inovativno vozilo koje može biti hrvatski brend i hrvatski izvozni proizvod. U svrhu prepoznatljivosti dizajnirano je i križno zadnje svjetlo, čime će vozilo na cesti odmah biti prepoznato kao DOKING automobil – govori Igor Jurić.

O Jurićevom malom autiću raspisali su se ovih dana i mnogi strani specijalistički časopisi. Tako ga ima u Njemačkoj, Kini i susjednoj Sloveniji.
http://www.avtomanija.com/default.asp?rb=2&id=2347

http://www.autobild.com.cn/anniesheng/weblog/11143.html

http://www.autobild.de/artikel/schriebe ... 23129.html
kiky

#450 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by kiky »

neki čovjek kreno s bombama u sloveniju ...
vjerovatno izvoza radi ...
Post Reply