Svijet bez religija
- Dozer
#426 Re: Svijet bez religija
Cinjenica... Sad sam u dilemi..da li da pocnem vjerovati, s obzirom na ovakve nepobitne dokaze Allahove svemoci...
E, ako pobijedi i Federera, onda cu definitivno znati da je to Allahova volja...
E, ako pobijedi i Federera, onda cu definitivno znati da je to Allahova volja...
-
Tigar77
#427 Re: Svijet bez religija
Inače je Džumhur poznat kao momak koji Svevišnjeg često spominje i obraća Mu se, naročito kad ga ne sluša loptica, pa onda uputi dovu koja počinje riječima jebo te i onda ubaci ime Gospodara svih svjetova, možda ga je ovaj super hodža i podučio toj molitvi, a ko god je pogledao par Damirovih mečeva, zna da je intenzitet molitvi obrnuto proporcionalan trenutnom stanju na terenu.
- Dozer
#428 Re: Svijet bez religija
Da se malo igramo...
Pogledajte ovaj klip, vjernici pogotovo, i pokusajte dati odgovore na sljedeca pitanja:
1. Da li su sve ono napravili zaista ljudi iz tog doba, ili su imali "neciju" pomoc, nekoga daleko naprednijeg?
2. Ako ono jesu mogli i jesu napravili ljudi iz tog doba (prije 3000+ god.), cime su to pravili?
3. S obzirom da je taj alat kojim su to pravili morao biti dosta cvrsci i jaci od materijala koji su obradjivali (granit), zasto nismo nikada nasli ni jedan jedini komad tog alata?
Pogledajte ovaj klip, vjernici pogotovo, i pokusajte dati odgovore na sljedeca pitanja:
1. Da li su sve ono napravili zaista ljudi iz tog doba, ili su imali "neciju" pomoc, nekoga daleko naprednijeg?
2. Ako ono jesu mogli i jesu napravili ljudi iz tog doba (prije 3000+ god.), cime su to pravili?
3. S obzirom da je taj alat kojim su to pravili morao biti dosta cvrsci i jaci od materijala koji su obradjivali (granit), zasto nismo nikada nasli ni jedan jedini komad tog alata?
- MyTao
#429 Re: Svijet bez religija
Ova tvoja tvrdnja o vanzemaljcima bez ikakvih dokaza je ravna vjerovanju u boga. Ne znam kako mozes odbaciti vjeru u boga, a VJEROVATI da su vanzemaljci posjetili zemlju i da su jos uvijek tu... Nema velike razlike izmedju vjernika i onih koji Ancient aliens show uzimaju za istinu i neku nauku...Dozer wrote:Da se malo igramo...
- Dozer
#430 Re: Svijet bez religija
Ja nista ne tvrdim, ako nisi upratio... Samo logicno posmatram stvari.
Bez obzira kako se emisija zove, da li mozes dati odgovore na pitanja? Ili ces reci da je sve to na snimcima fake (a, naravno da nije fake jer sam to gledao vlastitim ocima, uzivo)?
Zaboravih - ovo gore nije amisija Ancient Aliens, nego Ancient Technologies... A to je totalno razlicito, osim ako nekima u rijecniku engleskog ne stoji "Alien=Technology"
I ovaj je interesantan...
Bez obzira kako se emisija zove, da li mozes dati odgovore na pitanja? Ili ces reci da je sve to na snimcima fake (a, naravno da nije fake jer sam to gledao vlastitim ocima, uzivo)?
Zaboravih - ovo gore nije amisija Ancient Aliens, nego Ancient Technologies... A to je totalno razlicito, osim ako nekima u rijecniku engleskog ne stoji "Alien=Technology"
- MyTao
#431 Re: Svijet bez religija
Nisam u mogucnosti da vidim video koji si postavio, posto radim. Ali znam da slicne stvari pricaju i na Ancient aliens... Ono sto i jedan i drugi show rade je da nesto sto ne znaju, nesto sto je njima nepoznanica pripisuju necemu "vecem"... To sto ljudi danas ne znaju kako su Egipcani sagradili piramide bez modern tehnologije NIJE logika koje bilo koga moze i treba odvesti do boga ili vanzemaljca.Dozer wrote:Ja nista ne tvrdim, ako nisi upratio... Samo logicno posmatram stvari.
btw, slagali su hrpu kamenja jedan na drugi, nisu lansirali satelit u orbit zemlje jbt... Zar tebi stvarno ima smisla da su vanzemaljci putovali mozda i iz druge galaksije u nasu da bi slagali kamenje jedno na drugo u obliku piramide... mislim, moras priznati da je to ravno vjerovanju da se Isa a.s rodio bez oca
- Dozer
#432 Re: Svijet bez religija
Ja to bas ne gledam tako "plasticno", da su neki vanzemaljci ovamo dolazili da bi "slagali kamenje". Ali, logicki gledano, sve ono onako kako je napravljeno i obradjeno tadasnji ljudi jednostavno nisu mogli uraditi sami, jer nisu imali cime. Da jesu, mi bismo danas imali kamaru tih alata/artefakata u muzejima. A nemamo ni jedan jedini koji je mogao posluziti da se granitna stijena obradi na onakve nacine, sto rezovima, sto busenjem.
S druge strane, mi danas jos uvijek nismo nacisto oko toga za sta su te piramide uopste sluzile, a postoje razne teorije - od onih da su bile faraonske grobnice (sto je najmanje vjerovatno, s obzirom na kolicinu faraona nadjenih bas u piramidama), preko toga da su bile neka vrsta energetskih objekata (iako se ne razumije kako i zasto, i pored toga sto su na nekima izmjerena cudna energetska polja), pa do toga da su bile neka vrsta mape, nekome...
Ali, tu onda dolazimo i do toga da piramide ne postoje samo u Egiptu, nego i u Peruu, Indiji, i jos ponegdje (pri tome ne mislim na Semirove)...
Pa onda i da one u Egiptu i Peruu, ali i Indiji, imaju i neke zajednicke elemente, poput neshvatljive preciznosti obrade granita, sto podrazumijeva savrsene linije, savrseno glatke povrsine, ali i savrseno okrugle rupe, i na svemu tome su vidljivi tragovi kakve bi ostavio neki danasnji, moderni alat. Ali - nigdje nema ni jednog jedinog komadica tog alata kojim je to napravljeno, a kamoli cijela alatka/masina, ili sta je vec koristeno...
Zasto nema toga...?
I, sta je tu onda logicnije misliti - da im je svima neki bog pomogao da to naprave, ili da je to ipak bila neka venzemaljska inteligencija, iz ko zna kojeg razloga...?
S druge strane, mi danas jos uvijek nismo nacisto oko toga za sta su te piramide uopste sluzile, a postoje razne teorije - od onih da su bile faraonske grobnice (sto je najmanje vjerovatno, s obzirom na kolicinu faraona nadjenih bas u piramidama), preko toga da su bile neka vrsta energetskih objekata (iako se ne razumije kako i zasto, i pored toga sto su na nekima izmjerena cudna energetska polja), pa do toga da su bile neka vrsta mape, nekome...
Ali, tu onda dolazimo i do toga da piramide ne postoje samo u Egiptu, nego i u Peruu, Indiji, i jos ponegdje (pri tome ne mislim na Semirove)...
Pa onda i da one u Egiptu i Peruu, ali i Indiji, imaju i neke zajednicke elemente, poput neshvatljive preciznosti obrade granita, sto podrazumijeva savrsene linije, savrseno glatke povrsine, ali i savrseno okrugle rupe, i na svemu tome su vidljivi tragovi kakve bi ostavio neki danasnji, moderni alat. Ali - nigdje nema ni jednog jedinog komadica tog alata kojim je to napravljeno, a kamoli cijela alatka/masina, ili sta je vec koristeno...
Zasto nema toga...?
I, sta je tu onda logicnije misliti - da im je svima neki bog pomogao da to naprave, ili da je to ipak bila neka venzemaljska inteligencija, iz ko zna kojeg razloga...?
- MyTao
#433 Re: Svijet bez religija
Dozer wrote:Ja to bas ne gledam tako "plasticno", da su neki vanzemaljci ovamo dolazili da bi "slagali kamenje". Ali, logicki gledano, sve ono onako kako je napravljeno i obradjeno tadasnji ljudi jednostavno nisu mogli uraditi sami, jer nisu imali cime. Da jesu, mi bismo danas imali kamaru tih alata/artefakata u muzejima. A nemamo ni jedan jedini koji je mogao posluziti da se granitna stijena obradi na onakve nacine, sto rezovima, sto busenjem.
Zasto nema toga...?
Evo treca opcija... Ne znamo... ne znamo kako su to napravili, ne znamo zasto. Ali jesu... svaka im cast. Idemo dalje.
Tvrditi da su to uradili vanzemaljci zbog toga sto tebi nema smisla zasto su ljudi prije 5-6 hiljada godina radili nesto, sto samo oni znaju sta... je van svake pameti.
Ja mogu sada tvrditi da su mravi sagradili piramide, i moji argumenti bi imali istu tezinu kao tvoji, ustvari imali bi vecu tezinu, za mrave bar znamo da postoje tako da su sanse puno vece
- Dozer
#434 Re: Svijet bez religija
Pogresno. I, realno, besmisleno.
I opet kazem - ja nista ne tvrdim. Postavljam stvari na logicne noge. A po mojoj logici, daleko je veca mogucnost da nismo sami u svemiru, kao i da nas odavno posjecuju razne vanzemaljske inteligencije, pa cak i da su nas one ovdje "posijale", nego da nas je stvorio nekakav bog.
Al' hajd'...
I opet kazem - ja nista ne tvrdim. Postavljam stvari na logicne noge. A po mojoj logici, daleko je veca mogucnost da nismo sami u svemiru, kao i da nas odavno posjecuju razne vanzemaljske inteligencije, pa cak i da su nas one ovdje "posijale", nego da nas je stvorio nekakav bog.
Al' hajd'...
- MyTao
#435 Re: Svijet bez religija
Tvoj je problem sto imas samo te dvije opcije kao mogucnost, pa si primoran da izaberes jednu... Sto nije slucaj, postoji bezbroj opcija kada je u pitanju postanak svemira i postanak ljudi. Ne treba vjerovati ni u jednu sve dok za to ne budu postojali dokazi... sto se vjerovatno nikada nece desiti. Do tada nemoj da te plasi da kazes "ne znam"...Dozer wrote:Pogresno. I, realno, besmisleno.
Al' hajd'...
Bolje ne znati, neko smisljati sebi odgovore kako bi ti dusa bila "mirna"... bar meni, mnogima ocito nije tako...
- Dozer
#436 Re: Svijet bez religija
Pa ja cijelo vrijeme i govorim da mi, ljudi, nemamo pojma ni o cemu. A medju te ljude ubrajam i sebe. I meni se, iskreno, savrseno @ebe kako smo nastali - jel' nas ovdje ispljunuo nekakav bog, ili su nas izd*kali nekakvi vanzemaljci, ili smo se sastavili od nekakve kosmicke hemije
Apsolutno nebitno. Ali, to nas ne bi trebalo sprijeciti da o tome diskutujemo, zar ne?
Da, tacno je da ne znamo kako je sve ovo gore napravljeno, i cime. A jos manje, ocito, znamo ko je to zaista napravio. I, sta sad? Ne mozemo o tome pricati i uporedjivati postojeca saznanja i donositi neke zakljucke? Zasto li...?
- MyTao
#437 Re: Svijet bez religija
Ja licno mislim da je besmisleno pricati o necemu za sto neme nikakvih dokaza... ali eto, slobodno. Ako je tako onda bar priznaj da moja teorija kojom tvrdim da su mravi sagradili piramide, ima dovoljno (a i vise) dokaza od tvoje koja kaze da su to uradili vanzemaljci. Vjernici ce pricati o svojoj (bogu) i svi smo na istom... Slazes se?Dozer wrote:![]()
![]()
![]()
Pa ja cijelo vrijeme i govorim da mi, ljudi, nemamo pojma ni o cemu. A medju te ljude ubrajam i sebe. I meni se, iskreno, savrseno @ebe kako smo nastali - jel' nas ovdje ispljunuo nekakav bog, ili su nas izd*kali nekakvi vanzemaljci, ili smo se sastavili od nekakve kosmicke hemije
Apsolutno nebitno. Ali, to nas ne bi trebalo sprijeciti da o tome diskutujemo, zar ne?
Da, tacno je da ne znamo kako je sve ovo gore napravljeno, i cime. A jos manje, ocito, znamo ko je to zaista napravio. I, sta sad? Ne mozemo o tome pricati i uporedjivati postojeca saznanja i donositi neke zakljucke? Zasto li...?
meni se samo ucinilo iz tvojih prica da ili smo nastali od boga ili od vanzemaljaca... a mrave zaboravljas
- Dozer
#438 Re: Svijet bez religija
Naravno da se ne mogu s tim sloziti, jer je, kako vec rekoh - besmisleno.
Ti mi reci cime su oni onda mogli onako obradjivati granit, i ja cu reci - ok, moguce. Postojeci dokazi i nalazi nisu u skladu s tim da su ondasnji ljudi ono mogli napraviti onako sami, jer naprosto nisu imali cime. Bar taj alat jos uvijek nije pronadjen ni u tragovima.
Znamo 100% i da im mravi u tome nisu pomogli.
Logicno pitanje onda je - ko jeste?
Ti mi reci cime su oni onda mogli onako obradjivati granit, i ja cu reci - ok, moguce. Postojeci dokazi i nalazi nisu u skladu s tim da su ondasnji ljudi ono mogli napraviti onako sami, jer naprosto nisu imali cime. Bar taj alat jos uvijek nije pronadjen ni u tragovima.
- MyTao
#439 Re: Svijet bez religija
Pa ne znam cime su to radili, vjerovatno necim, cim su to uradili... morali su necim to uraditi. A to da im mravi nisu pomogli ne znas 100%... mozda i jesu... mozda su imali carobni stapic. Zasto uvijek ides na to da im je neko pomogao? ima bezbroj opcija da su to uradili sami. kako znas da to kamenje nisu nasli tako kako jeste? kako znas da zemljotres nije srusio neku planinu i stvorio piramide onakve kakve jesu, a ljudi samo crtali po njima pa mi mislimo da su oni? Lista ide u nedogled...Dozer wrote:Naravno da se ne mogu s tim sloziti, jer je, kako vec rekoh - besmisleno.
Ako vec hoces ozbiljan odgovor, uradili su to sami, tako sto su otkrili neki metal i od njega napravili zagu i njime ga sjekli... ili su koristili dijamant, koji su pronasli negdje koji bez problema sijece svaki moguci kamen na svijetu. Zasto u muzeju nema te zage kojom su sjekli kamen? Pa vjerovatno za to sto u to vrijeme nisu imali dovoljno metala pa su ga posle piramida istopili i od njega napravili maceve jer je to bilo potrebnije od toga da taj metal ostave negdje gdje ce ga ljudi pronaci 5000 godina kasnije i tako zadovoljili svoju radoznalost... To mi zvuci puno logicnije od boga i vanzemaljaca.
- Dozer
- aurora313
#441 Re: Svijet bez religija
Elem, ja imam dosta dokaza oko tragova vanzemaljaca i sažeo sam ih u ovom PPS fajlu koji sam već ranije ovdje negdje postavio, pa ako se ponavljam, sorry.
Klikajte sa strelicama ili mišem, sliku po sliku.
https://drive.google.com/file/d/0B5Syb0 ... sp=sharing
- MyTao
#442 Re: Svijet bez religija
aurora313 wrote:Elem, ja imam dosta dokaza oko tragova vanzemaljaca i sažeo sam ih u ovom PPS fajlu koji sam već ranije ovdje negdje postavio, pa ako se ponavljam, sorry.
- aurora313
#443 Re: Svijet bez religija
Čitajući današnju dnevnu štampu...
Proslavu Nov e Godine su zabranile vlasti Bruneja, Tadžikistana, koji se nalaze u Aziji, i Somalija koja se nalazi na afričkom kontinentu.
Sultan Hassanal Bolkiah je izjavio da je proslava Nove godine u Brunejima zabranjena, jer većinu stanovnika te zemlje čine muslimani, napominjući kako proslava ovog praznika nije u skladu s islamskom tradicijom. Oni koji ne budu poštovali zabranu i slavili Novu godinu bit će kažnjeni s pet godina zatvora.
Ministarstvo obrazovanja Tadžikistana je saopćilo da je proslava Nove godine, ukrašavanjem jelke kao i vatrometom, zabranjena.
Vlada Somalije je navela da je proslava Božića zabranjena, jer je to, kako je navedeno, krščanski praznik. Navodi se i kako je proslava Nove godine suprotna islamskoj tradiciji.
Ipak, kršćani u Somaliji će moći slaviti nadolazeće praznike.
(KOJE PRAZNIKE AKO SU ZABRANJENI? Hvala Oslobođenju za ovu nemuštu zadnju rečenicu!)
Proslavu Nov e Godine su zabranile vlasti Bruneja, Tadžikistana, koji se nalaze u Aziji, i Somalija koja se nalazi na afričkom kontinentu.
Sultan Hassanal Bolkiah je izjavio da je proslava Nove godine u Brunejima zabranjena, jer većinu stanovnika te zemlje čine muslimani, napominjući kako proslava ovog praznika nije u skladu s islamskom tradicijom. Oni koji ne budu poštovali zabranu i slavili Novu godinu bit će kažnjeni s pet godina zatvora.
Ministarstvo obrazovanja Tadžikistana je saopćilo da je proslava Nove godine, ukrašavanjem jelke kao i vatrometom, zabranjena.
Vlada Somalije je navela da je proslava Božića zabranjena, jer je to, kako je navedeno, krščanski praznik. Navodi se i kako je proslava Nove godine suprotna islamskoj tradiciji.
(KOJE PRAZNIKE AKO SU ZABRANJENI? Hvala Oslobođenju za ovu nemuštu zadnju rečenicu!)
-
statixx
#444 Re: Svijet bez religija
aurora313 wrote:Sultan Hassanal Bolkiah je izjavio da je proslava Nove godine u Brunejima zabranjena, jer većinu stanovnika te zemlje čine muslimani, napominjući kako proslava ovog praznika nije u skladu s islamskom tradicijom. Oni koji ne budu poštovali zabranu i slavili Novu godinu bit će kažnjeni s pet godina zatvora.[/i]
Na TV-u sam gledao emisiju o ovoj budali, njegovom raskosnom zivotu. Njemu su naftne rezerve procijenjene do 2015 godine, dok su su toku istrazivanja drugih izvora. Kad je to cuo, skontao je da treba raditi sto vise na represiji i autoritarnosti, pa je najavio uvodjenje serijata, a valja sacuvati i trenutno bogatstvo.
Lauren grew up in Livingston, New Jersey and later moved to New York City where she briefly studied acting at New York University.[2] She started strip dancing in New York at the age of 17, then became an escort, eventually being selected to join the harem of Prince Jefri Bolkiah of Brunei[3] for several years.
https://en.wikipedia.org/wiki/Jillian_Lauren
- ABH017
#445 Re: Svijet bez religija
Ja se apsolutno slažem s tobom da su ovo budalaštine, ali ono baš apsolutno, bez ikakve rezerve.aurora313 wrote:Čitajući današnju dnevnu štampu...
Prošli petak, džumu sam klanjao u Žepču. Na kraju hutbe, imam džamije reče džematlijama da u srijedu (jučer) pada rođendan Muhammeda a.s., a u petak rođendan Isusa (Isa) a.s. Rekao je da ne moraju ni jedan obilježavati posebno, ali da ni na koji način ne osporavaju proslavu ni jednog ni drugog i da obavezno komšijama i prijateljima kršćanima čestitaju praznik, pa i u okvirima svoje vjere, proslave sa njima, ako to žele. Nije grijeh, čak naprotiv, poželjno je, tim više što Islam prihvata Isusa kao Božijeg poslanika.
Volio bih kad bi se i u nekoj većinski kršćanskoj državi isto gledalo na bajrame, ramazan, pa i rođendan Muhammeda a.s.
Edit.
Volio bih kad bi se i većinski muslimanske države, na isti način, postavljale prema kršćanskim i svim drugim praznicima, jer to, po Islamu, stvarno nije zabranjeno, i samo ovakve zatupljene budaletine to mogu zabranjivati i osporavati.
Last edited by ABH017 on 24/12/2015 11:41, edited 1 time in total.
- zagortenej
#446 Re: Svijet bez religija
sad će ga "pravovjerni" početi veličati po fejsbuku kao i erdoganastatixx wrote:aurora313 wrote:Sultan Hassanal Bolkiah je izjavio da je proslava Nove godine u Brunejima zabranjena, jer većinu stanovnika te zemlje čine muslimani, napominjući kako proslava ovog praznika nije u skladu s islamskom tradicijom. Oni koji ne budu poštovali zabranu i slavili Novu godinu bit će kažnjeni s pet godina zatvora.[/i]
Na TV-u sam gledao emisiju o ovoj budali, njegovom raskosnom zivotu. Njemu su naftne rezerve procijenjene do 2015 godine, dok su su toku istrazivanja drugih izvora. Kad je to cuo, skontao je da treba raditi sto vise na represiji i autoritarnosti, pa je najavio uvodjenje serijata, a valja sacuvati i trenutno bogatstvo.
Lauren grew up in Livingston, New Jersey and later moved to New York City where she briefly studied acting at New York University.[2] She started strip dancing in New York at the age of 17, then became an escort, eventually being selected to join the harem of Prince Jefri Bolkiah of Brunei[3] for several years.
https://en.wikipedia.org/wiki/Jillian_Lauren
šerijat je za njih magična riječ, okidač, još i šerijatska država
Last edited by zagortenej on 24/12/2015 13:46, edited 1 time in total.
- ABH017
#447 Re: Svijet bez religija
I jedno i drugo spada u domen vjerovanja u nešto, na osnovu nečega. I jedno i drugo su pretpostavke. Možda je taj drevni narod, tehnološki, bio na većem stepenu razvoja od nas, pa je to sve napravio bez problema. Možda su čak imali i svemirske letjelice i išli na kafu na druge planete. Ako jesu, morala se desiti neka katakizma, judgment day, svjetski rat, možda galaktički rat, sa očigledno, katastrofalnim posljedicama. Možda su sve planete bile naseljene nekim bićima. Možda su i sad. Ono što je evidentno, je da mi to ne znamo.MyTao wrote:Pa ne znam cime su to radili, vjerovatno necim, cim su to uradili... morali su necim to uraditi. A to da im mravi nisu pomogli ne znas 100%... mozda i jesu... mozda su imali carobni stapic. Zasto uvijek ides na to da im je neko pomogao? ima bezbroj opcija da su to uradili sami. kako znas da to kamenje nisu nasli tako kako jeste? kako znas da zemljotres nije srusio neku planinu i stvorio piramide onakve kakve jesu, a ljudi samo crtali po njima pa mi mislimo da su oni? Lista ide u nedogled...Dozer wrote:Naravno da se ne mogu s tim sloziti, jer je, kako vec rekoh - besmisleno.
Ako vec hoces ozbiljan odgovor, uradili su to sami, tako sto su otkrili neki metal i od njega napravili zagu i njime ga sjekli... ili su koristili dijamant, koji su pronasli negdje koji bez problema sijece svaki moguci kamen na svijetu. Zasto u muzeju nema te zage kojom su sjekli kamen? Pa vjerovatno za to sto u to vrijeme nisu imali dovoljno metala pa su ga posle piramida istopili i od njega napravili maceve jer je to bilo potrebnije od toga da taj metal ostave negdje gdje ce ga ljudi pronaci 5000 godina kasnije i tako zadovoljili svoju radoznalost... To mi zvuci puno logicnije od boga i vanzemaljaca.
Još jedan u nizu off topic komentara, pa se izvinjavam postavljavu teme, a i vama dvojici što se upetljavam u diskusiju. Samo sam želio napisati svoje neko mišljenje.
- aurora313
#448 Re: Svijet bez religija
Iznenadio me je ovaj tvoj komentar. Tu prihvataš i nudiš mišljenja oko toga kako i zašto je moglo doći do određenih aktivnosti tzv. vanzemaljaca. I to je u redu.ABH017 wrote:I jedno i drugo spada u domen vjerovanja u nešto, na osnovu nečega. I jedno i drugo su pretpostavke. Možda je taj drevni narod, tehnološki, bio na većem stepenu razvoja od nas, pa je to sve napravio bez problema. Možda su čak imali i svemirske letjelice i išli na kafu na druge planete. Ako jesu, morala se desiti neka katakizma, judgment day, svjetski rat, možda galaktički rat, sa očigledno, katastrofalnim posljedicama. Možda su sve planete bile naseljene nekim bićima. Možda su i sad. Ono što je evidentno, je da mi to ne znamo.MyTao wrote: Pa ne znam cime su to radili, vjerovatno necim, cim su to uradili... morali su necim to uraditi. A to da im mravi nisu pomogli ne znas 100%... mozda i jesu... mozda su imali carobni stapic. Zasto uvijek ides na to da im je neko pomogao? ima bezbroj opcija da su to uradili sami...
A iznenađuje to da kada dođe do vjerskog dijela diskusije, onda te tvoje pokazane elastičnosti nema. Sve je po 'knjizi', kruto i nesavitljivo, i tu odstupanja nema. Sve nemoguće ima objašnjenje a nagađanja ne dolaze u obzir.
Je li tu u pitanju strah od poslijedica ili nešto treće?
- ABH017
#449 Re: Svijet bez religija
Ja sam elastičan ondje gdje mogu biti. Ja baš mislim da nisam krut uopšte i volim da diskutujem o svemu. I kad pišem o Kur'anu, uvijek iznosim svoje mišljenje, ono koje je meni blisko. Ono u šta sam siguran to kažem, napišem svoj stav. Ono što nisam siguran, kažem da nisam.aurora313 wrote:Iznenadio me je ovaj tvoj komentar. Tu prihvataš i nudiš mišljenja oko toga kako i zašto je moglo doći do određenih aktivnosti tzv. vanzemaljaca. I to je u redu.ABH017 wrote:I jedno i drugo spada u domen vjerovanja u nešto, na osnovu nečega. I jedno i drugo su pretpostavke. Možda je taj drevni narod, tehnološki, bio na većem stepenu razvoja od nas, pa je to sve napravio bez problema. Možda su čak imali i svemirske letjelice i išli na kafu na druge planete. Ako jesu, morala se desiti neka katakizma, judgment day, svjetski rat, možda galaktički rat, sa očigledno, katastrofalnim posljedicama. Možda su sve planete bile naseljene nekim bićima. Možda su i sad. Ono što je evidentno, je da mi to ne znamo.MyTao wrote: Pa ne znam cime su to radili, vjerovatno necim, cim su to uradili... morali su necim to uraditi. A to da im mravi nisu pomogli ne znas 100%... mozda i jesu... mozda su imali carobni stapic. Zasto uvijek ides na to da im je neko pomogao? ima bezbroj opcija da su to uradili sami...
A iznenađuje to da kada dođe do vjerskog dijela diskusije, onda te tvoje pokazane elastičnosti nema. Sve je po 'knjizi', kruto i nesavitljivo, i tu odstupanja nema. Sve nemoguće ima objašnjenje a nagađanja ne dolaze u obzir.
Je li tu u pitanju strah od poslijedica ili nešto treće?
Šta te iznenađuje?
- rade_s