moram odmoriti
Svijet bez religija
- MyTao
#4126 Re: Svijet bez religija
Ma djaba se preispituju kada nemaju IQ 120 plus.
moram odmoriti
moram odmoriti
-
HobotnicaPLus
#4127 Re: Svijet bez religija
Meni bi bilo zanimljivo potvrdit koliko ljudi bi me proglasilo poremecenim kad bih random napravio neku salu, okupao se i onda izvodio neku vrstu fizickih pokreta, mjesavina joge, aerobika i teretane, meditirao i sve to skupa nazvao nekim odredjenim imenom, nebitno kojim, i uvjeravao ljude da je to jedina istina. Tvrdi se da je abdest svetinja, da je namaz svetinja zbog toga sto donosi mir i spokoj i da je dobar za zdravlje, identicno kao i ovo gore sto sam naveo.
Bas me zanima koliko muslimana bi me nazvalo poremecenim i maloumnim.
-
HobotnicaPLus
#4128 Re: Svijet bez religija
HobotnicaPLus wrote:Meni bi bilo zanimljivo potvrdit koliko ljudi bi me proglasilo poremecenim kad bih random napravio neku dvoranu, okupao se i onda izvodio neku vrstu fizickih pokreta, mjesavina joge, aerobika i teretane, meditirao i sve to skupa nazvao nekim odredjenim imenom, nebitno kojim, i uvjeravao ljude da je to jedina istina. Tvrdi se da je abdest svetinja, da je namaz svetinja zbog toga sto donosi mir i spokoj i da je dobar za zdravlje, identicno kao i ovo gore sto sam naveo.
-
belfy
#4129 Re: RE: Re: Svijet bez religija
MyTao wrote: Mumin je u pravu... jednostavno je logicno da bog postoji. Isto ko oni glupani sto tvrde da je zemlja okrugla... kako bolan neko moze ici u jednom pravcu i doci na isto mjesto... za mene licno je to tolika glupost da covjek ne zna da li bi se smijao ili plakao od muke koliko ti ljudi "logicno" razmisljaju. Jednostavno nema logike...
-
Lopov-eliminator
#4130 Re: Svijet bez religija
I ja sam to isto sinoc pomislio, pa Bog im njihov pomogao, Smrcak je za ovih par "novih" ljudina i po.MyTao wrote:El Mumin wrote:Možemo reći da su i ateisti neka vrsta vjernika. Zapitaće se mnogi kako to pa sad?
Odgovor je jednostavan: ateisti vjeruju u ništa i slučajnost.
Njihov Bog je ništa i stvorio je slučajnost. Paradoks...
Smrcak vrati se, sve ti je oprosteno.
Last edited by Lopov-eliminator on 12/08/2016 19:09, edited 1 time in total.
- HAVANA
#4131 Re: Svijet bez religija
Jes jebo mater.arzuhal wrote:Ma šuplju prosipaš, više si od mene na ovom pdf-u, navuk'o si se gadno na religijske momente, to je bolan opijum, jesil ti čit'o Gruču Marksa...Fol njega ne zanima religija, a ženu prekida u po priče samo da hitro napiše šta na nekoj od ovih tema, to ti nekom drugom maslaj...Muha te vidio kako se cjenkaš na Drveniji za Ilmihal za 3. stupanj vjerske naobrazbe (Naim Hadžiabdić)...HAVANA wrote:Ja kontam kako cu brodicom na korculu a puse vjetar, bil onu podmornicu probo,ruco picu il ribu,pio vino il pivu...usput cekam zene da se spreme...i tako.A za bogove,nastanke,torte i baste me zaboli kita.Dunjalucar mrtvi,sto bi arzo reko.
-
El Mumin
#4132 Re: RE: Re: Svijet bez religija
Logično je da će taj entitet objaviti svoje postojanje da ne bude " Nismo znali ".HobotnicaPLus wrote:Zasto bi uopste taj neki entitet koji se nalazi gore nama upucivao nesto? Zasto si ti toliko siguran da je iko ili ista drugo svjesno da covjek postoji? Kako samo imate muda uzimati sve te stvari bez imalo rezerve?mango bob wrote:Jedna istina jeste, samo što religije svaka tvrde da je to njihova istina i ničija, a ostale odbacuju. Ali početi treba samo od početka i zna se jedna je istina i svi su ljudi pozvani svjetlu istine koja je odavna upisana u objavama koje danas nazivaju Biblijom.HobotnicaPLus wrote:Vi koji vjerujute u nekakve bogove, otkud vama muda da tvrdite da je jedina istina samo ono u sta vi vjerujete? Otkud vama muda da sve one koji su drugaciji od vas nazivate zaostalim i maloumnim? Je li vas barem malo stid? Gdje vam je odgoj i kultura kad tako gledate na ljude oko sebe? Nazivate zapadnjake rasistima, islamofobima i kako jos vec a mrzite komsiju samo zato sto se ne uklapa vase vidjenje svijeta i i sto ne vjeruje u nekakve imaginarne likove. Vece licemjerje ne postoji na kugli zemaljskoj.
Nisu maloumni nego su ljudi večinom lijeni da se svim srcem i snagom upoznaju sa porukama od Boga pa im promiče da saznaju kako postupiti i dobiti odgovore a i vječnost. Ali i oni dok je god vremena mogu doči Bogu i poslušati što poručuje. Svima je dostupna knjiga mudrosti. Nipošto se nesmije mrziti svog komšiju i bilo koje stvorenje nego im treba činiti dobro i poučiti ih o BoguReligije su to pokvarile i uče ljude suprotno onome savjetima o ljubavi iz knjige mudrosti
Javlja se hiljadama godina putem svojih poslanika, ali ljudi kao ljudi neće da vjeruju.
-
El Mumin
#4133 Re: RE: Re: RE: Re: Svijet bez religija
Ispravka: Ljudi koji misle da je iz ničega nastalo nešto...Hakiz wrote:Dakle, ljudi koji ne misle kao ti su glupi.El Mumin wrote:Znaš koji ljudi vjeruju da je sve nastalo slučajno? Oni koji nažalost nisu obdareni mozgom. Nažalost, kažem opet, jer nije realno ni očekivati da svi ljudi imaju otvoren um.Hakiz wrote: Ne može podnijeti spoznaju da je nastao slučajno. I da, u kosmičkom smislu, njegov život je beznačajan.
To slično kao kada pričaš sa nekim o evoluciji, pa ovaj hoće da te tuče vičući "Nisam ti ja nastao od majmuna!"
Neke stvari su nam preteške za prihvatiti, pa moramo da izmišljamo nešto šta će nas utješiti. Dati svrhu našem postojanju. Alternativa je suviše tužna i teška.
Ko igra Tetris zna da ta igra nema kraj, nema cilj. Igraš je sve dok ti ne dosadi ili te nešto prekine. A možeš je igrati beskonačno dugo i nikada nećeš doći do kraja. Jer je napravljena tako da kraja nema.
Naše postojanje je kao Tetris. Nema razlog i nema cilj, nema svrhu. Postojimo i kao pojedinci i kao vrsta dok ne prestanemo postojati. Kada se to desi, zamijeni nas nešto drugo. A ako nam ne dođe kraj prije kraja planete, kada nestanu uslovi za život, onda dođe kraj svemu živom, pa i nama. Pa se proces nastavi dok dođe kraj postojanja svemira.
Kada se to desi, onda ništa.
I to je sva priča.
A znaš li koji ljudi vjeruju da je sve nastalo iz ništa? Još gluplji...
Da se razumijemo, ovo je moj generalni stav, a ako se neko našao uvrijeđen, onda se zaista izvinjavam, nije mi namjera nikog vrijeđati, dakle halalite, ali ne znam kako da drugačije definišem ljude koji misle da je sve nastalo slučajno iz ništa.
Za mene lično to je tolika glupost da čovjek ne zna da li bi se prvo smijao ili plakao od muke koliko ti ljudi "logično" razmišljaju.
Ako je to nauk vjere, drago mi je što nisam vjernik.
A, takve izjave više govore o onome ko ih izjavljuje nego o onome kome su upućene.
Svaka čast.
-
El Mumin
#4134 Re: RE: Re: Svijet bez religija
Dok ti to sve istražiš i budeš 100 % siguran, Sudnji Dan će ti možda pokucati na vrata...MyTao wrote:Tako je, samo duboko istrazivanje... Pusti kvantnu fiziku, relativnost, descartesa, Nietzsche-a... sve je to povrsno, treba duboko da se neke stvari svate... a nevjerujem da su oni imali IQ od 120+...
-
El Mumin
#4135 Re: RE: Re: Svijet bez religija
Ateizam...MyTao wrote:nego koja je to vjera koja vjeruje da je sve postalo iz nicega?
- MyTao
#4136 Re: RE: Re: Svijet bez religija
Tako je... od danas ne citam nikoga, bolje procitati jednu i (misliti) da imam sve odgovore nego gubiti vrijeme na knjige... logicno.El Mumin wrote:Dok ti to sve istražiš i budeš 100 % siguran, Sudnji Dan će ti možda pokucati na vrata...MyTao wrote:Tako je, samo duboko istrazivanje... Pusti kvantnu fiziku, relativnost, descartesa, Nietzsche-a... sve je to povrsno, treba duboko da se neke stvari svate... a nevjerujem da su oni imali IQ od 120+...
- MyTao
#4137 Re: RE: Re: Svijet bez religija
Aa... ja, u pravu si. Oni vjeruju da je covjek nastao od majmuna... mozda su oni majmuni, ali ja i ti nismo HAHAHAHHAHAHAHA!! Uvijek me ovaj vic nasmije.El Mumin wrote:Ateizam...MyTao wrote:nego koja je to vjera koja vjeruje da je sve postalo iz nicega?
-
El Mumin
#4138 Re: RE: Re: RE: Re: Svijet bez religija
Zaista misliš da si bez svrhe ovdje? Ne mogu da vjerujem...MyTao wrote:Tako je... od danas ne citam nikoga, bolje procitati jednu i (misliti) da imam sve odgovore nego gubiti vrijeme na knjige... logicno.El Mumin wrote:Dok ti to sve istražiš i budeš 100 % siguran, Sudnji Dan će ti možda pokucati na vrata...MyTao wrote:Tako je, samo duboko istrazivanje... Pusti kvantnu fiziku, relativnost, descartesa, Nietzsche-a... sve je to povrsno, treba duboko da se neke stvari svate... a nevjerujem da su oni imali IQ od 120+...
- MyTao
#4139 Re: RE: Re: RE: Re: Svijet bez religija
Ja imam svrhu, ovi majmuni nemaju, oni vjeruju da su nastali od majmuna. A logicno je da smo nastali od zemlje kako kaze dragi bog, a zena od rebra... kako to nemogu da svate?El Mumin wrote: Zaista misliš da si bez svrhe ovdje? Ne mogu da vjerujem...
-
El Mumin
#4140 Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: Svijet bez religija
Kako objašnjavaš ovo?MyTao wrote:Ja imam svrhu, ovi majmuni nemaju, oni vjeruju da su nastali od majmuna. A logicno je da smo nastali od zemlje kako kaze dragi bog, a zena od rebra... kako to nemogu da svate?El Mumin wrote: Zaista misliš da si bez svrhe ovdje? Ne mogu da vjerujem...
NAJNIZA TACKA NA ZEMALJSKOJ KUGLI
“Elif-lam-mim. Bizantijci su pobijedjeni u najnizoj zemlji, ali oni ce, poslije poraza svoga, sigurno pobijediti.” (Prijevod znacenja sure Er- Rum, 1-3) U navedenom ajetu zapazamo dvije nadnaravnosti. Kao prvo se spominje da su Bizantijci porazeni u najnizoj zemlji. Danas nam savremena tehnologija objasnjava preciznim mjerenjem da je najuzvisenija tacka zemaljske kugle na Mount Everest-u (8850 m). Ono sto je nama zanimljivije navesti, jeste cinjenica da je najniza tacka na zemaljskoj kugli kod Mrtvog mora (400 m ispod nadmorske visine).
Upravo se u toj dolini odigrala bitka u kojoj su Bizantijci pobijedjeni. Allah, dzelle”sanuhu, nas obavjestava da ce oni nakon poraza pobijediti – sto se i dogodilo. Tu cinjenicu navodimo kao drugu nadnaravnost. Ko je Muhammedu, sallallahu ‘alejhi ve sellem, rekao da je to najniza tacka na zemaljskoj kugli?
Kako je on to mogao znati kada nije imao na raspolaganju savremene metode za naucna istrazivanja? Ljudsko neznanje u to doba i nemogucnost bilo kakvih naucnih istrazivanja ukazuju na to da je Kur’an Allahov Govor i da je Mûhammed, sallallahu alejhi ve sellem, Njegov Poslanik.
- MyTao
#4141 Re: Svijet bez religija
Mumine, a sta im je neki big bang?? neka eksplozija? kako je moguce da je svemir nastao iz eksplozije... ko je detoniro tu bombu? plus kako su je napravili kada nije bilo eksploziva... meni ovi naucnici nikako nisu jasni, ponekad mislim da niko od njih nema IQ od 120 plus... a sve ko fol dobijaju neke nagrade za dostignuca... jednostavno nema logike, kao sto ti kazes.
- MyTao
#4142 Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: Svijet bez religija
Cudooo, cudo bozije... "ta ce einstain cifut jedan, ovo je nauka a ne relativnost, brzina svjetlosti i ostale gluposti...El Mumin wrote:Kako objašnjavaš ovo?MyTao wrote:Ja imam svrhu, ovi majmuni nemaju, oni vjeruju da su nastali od majmuna. A logicno je da smo nastali od zemlje kako kaze dragi bog, a zena od rebra... kako to nemogu da svate?El Mumin wrote: Zaista misliš da si bez svrhe ovdje? Ne mogu da vjerujem...
“Elif-lam-mim. Bizantijci su pobijedjeni u najnizoj zemlji, ali oni ce, poslije poraza svoga, sigurno pobijediti.” (Prijevod znacenja sure Er- Rum, 1-3) U navedenom ajetu zapazamo dvije nadnaravnosti. Kao prvo se spominje da su Bizantijci porazeni u najnizoj zemlji. Danas nam savremena tehnologija objasnjava preciznim mjerenjem da je najuzvisenija tacka zemaljske kugle na Mount Everest-u (8850 m). Ono sto je nama zanimljivije navesti, jeste cinjenica da je najniza tacka na zemaljskoj kugli kod Mrtvog mora (400 m ispod nadmorske visine).
Upravo se u toj dolini odigrala bitka u kojoj su Bizantijci pobijedjeni. Allah, dzelle”sanuhu, nas obavjestava da ce oni nakon poraza pobijediti – sto se i dogodilo. Tu cinjenicu navodimo kao drugu nadnaravnost. Ko je Muhammedu, sallallahu ‘alejhi ve sellem, rekao da je to najniza tacka na zemaljskoj kugli?
Kako je on to mogao znati kada nije imao na raspolaganju savremene metode za naucna istrazivanja? Ljudsko neznanje u to doba i nemogucnost bilo kakvih naucnih istrazivanja ukazuju na to da je Kur’an Allahov Govor i da je Mûhammed, sallallahu alejhi ve sellem, Njegov Poslanik.
-
chupacabra
#4143 Re: RE: Re: RE: Re: Svijet bez religija
Ne od zemlje MyTao. Od gline ni manje ni vise. Vrhovni Babo nas je izvajao od hebene ilovace. Zamisli cuda.MyTao wrote:Ja imam svrhu, ovi majmuni nemaju, oni vjeruju da su nastali od majmuna. A logicno je da smo nastali od zemlje kako kaze dragi bog, a zena od rebra... kako to nemogu da svate?El Mumin wrote: Zaista misliš da si bez svrhe ovdje? Ne mogu da vjerujem...
-
El Mumin
#4144 Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: Svijet bez religija
Nema potrebe da obilazis odgovor braneci se sarkazmom. Ono kad si pritjeran u ćošak, pa okreneš na šalu?MyTao wrote:Cudooo, cudo bozije... "ta ce einstain cifut jedan, ovo je nauka a ne relativnost, brzina svjetlosti i ostale gluposti...El Mumin wrote:Kako objašnjavaš ovo?MyTao wrote: Ja imam svrhu, ovi majmuni nemaju, oni vjeruju da su nastali od majmuna. A logicno je da smo nastali od zemlje kako kaze dragi bog, a zena od rebra... kako to nemogu da svate?
Dakle, vrlo zanimljivo da u Kur'anu koji je star vjekovima piše da je ta tačka kod mrtvog mora najniža na zemlji, kad nije bilo nauke...Vidim da nemaš odgovor.
-
chupacabra
#4145 Re: Svijet bez religija
Koliko "naucnih" cuda ima u Kuranu, mene bi kao muslimana bilo sramota da islamski svijet nema vise od jednog Nobelovca iz prirodnih nauka (nesretni Ahmedija Abdus Salam kojem jos i ne priznaju da je bio musliman). Bilo je dovoljno da otvore Kuran i eto ti nauke, razvitka i naucnih istrazivanja. Ali kakvi, sve pokupili zlocesti Zidovi u tom svom paktu sa sejtanom.
Kakva hebena sramota. Pored svih opisanih naucnih predvidjanja vam trebaju Zidovi i Zapad za naucni progres, a vi onda poslije silnih otkrica iste "nalazite" u Kuranu.
Kakva hebena sramota. Pored svih opisanih naucnih predvidjanja vam trebaju Zidovi i Zapad za naucni progres, a vi onda poslije silnih otkrica iste "nalazite" u Kuranu.
Last edited by chupacabra on 12/08/2016 21:12, edited 1 time in total.
- MyTao
#4146 Re: Svijet bez religija
Pa nemam, znam ja za sva cuda, zato sam sada na tvojoj strani.
Znam kako je zemlja okrugla (mada mi to jos nije jasno, ali ko sam ja da idem protiv svete knjige)
Znam da tu cak pise i kako je djete nastalo i citaj proces.
Znam da pise da se svemir siri.
pa da zenu ne treba udarati po licu, a danas naucnici najmodernijim metodama otkrili da bas ne treba po licu.
i tako dalje, ima tih cuda i previse, previse moj mumine...
Znam kako je zemlja okrugla (mada mi to jos nije jasno, ali ko sam ja da idem protiv svete knjige)
Znam da tu cak pise i kako je djete nastalo i citaj proces.
Znam da pise da se svemir siri.
pa da zenu ne treba udarati po licu, a danas naucnici najmodernijim metodama otkrili da bas ne treba po licu.
i tako dalje, ima tih cuda i previse, previse moj mumine...
- MyTao
#4147 Re: Svijet bez religija
To je zbog toga sto ljudi gusteri (svjetska elita na celu sa 2pacom i Elvisom) mrze nas...chupacabra wrote:Koliko "naucnih" cuda ima u Kuranu, mene bi kao muslimana bilo sramota da islamski svijet nema vise od jednog Nobelovca iz prirodnih nauka (nesretni Amhedija Abdus Salam kojem jos i ne priznaju da je bio musliman). Bilo je dovoljno da otvore Kuran i eto ti nauke, razvitka i naucnih istrazivanja. Ali kakvi, sve pokupili zlocesti Zidovi u tom svom paktu sa sejtanom.
- SamoVasGledam
#4148 Re: RE: Re: RE: Re: Svijet bez religija
I jeste iz ničega nastalo nešto i to se zove teorija Velikog praska. Zamisli čak i Biblija govori da je iz ničega nastalo nešto.El Mumin wrote: Ispravka: Ljudi koji misle da je iz ničega nastalo nešto...
Verom poznajemo da je svet rečju Božjom svršen, da je sve što vidimo iz ništa postalo. - Jevrejima 11:3
Kako sad to?
-
El Mumin
#4149 Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: Svijet bez religija
Biblija nije sigurna knjiga, mjenjana je od strane ljudi kroz vjekove, pa se ne zna šta je istinito, a šta ne.SamoVasGledam wrote:I jeste iz ničega nastalo nešto i to se zove teorija Velikog praska. Zamisli čak i Biblija govori da je iz ničega nastalo nešto.El Mumin wrote: Ispravka: Ljudi koji misle da je iz ničega nastalo nešto...
Verom poznajemo da je svet rečju Božjom svršen, da je sve što vidimo iz ništa postalo. - Jevrejima 11:3
Kako sad to?
Proguglati "izmjene Biblije".
Jedina Biblija koja je original jeste " Evanđelje po Barnabi " u kojem se govori o dolasku posljednjeg Božijeg poslanika Muhammeda a.s.