A sta je to sto pomalo znas o vanzemaljcima? Koji su to drugi dokazi?mango bob wrote:Pomalo znam, pomalo ne znamLopov-eliminator wrote:
To sto mi (jos uvijek) ne vidimo prepreke za njihovo postojanje, ne znaci da oni postoje.
Prvo, a jel to ti znas da oni postoje?
Drugo, posto ti je argument "logicno je", da te pitam, na cemu se zasnivaju logicki zakljucci?![]()
Logično je jer svemir ako je toliki koliki nam ga predstavljaju onda je logično, a imaju i drugi dokazi.
Vjeruješ li ti u Boga? U šta ti vjeruješ?
Posto mi nisi odgovorio na pitanje, opet pitam: na cemu se zasnivaju logicki zakljucci?
Dalje, velicina svemira ne uslovljava po tom pitanju apsolutno nista, tako da logicki dokaz pada u vodu.
U ono sto religije zovu Bogom ne vjerujem, tj. po meni su vece sanse da toga nema nego da ga ima. Smatram da mi ljudi zapravo ne znamo sta je ta "visa sila", (tj. od cega je sve pocelo), da li i dalje postoji, koji su njeni odnosi prema svemu u svemiru, koje su njene ostale karakteristike itd.
To sto vi ovdje po automatizmu izjednacavate Boga vase religije s pocetkom svega po sistemu eliminacije "a sta ce drugo bit nego Bog" je vas problem.