Svijet bez religija

Rasprave o vjerskim temama.
Locked

Kako bi svijet bio bolje mjesto?

Da nema nikako religija (Agnosticizam, Apateizam, Ateizam, ... )
117
65%
Da ima samo jedna religija
22
12%
Da su svi Deisti
12
7%
Svijet je dobar kakav jeste
30
17%

Total votes: 181

Dozer

#401 Re: Svijet bez religija

Post by Dozer »

Nadam se da ne ocekujes odgovore na to...
I ja ga upitah ranije isto, ali - i slova, a kamoli rijeci ili recenice.
Naravno, odgovor ce se svesti na ono "pise u Kur'anu...".

Sto se vanzemaljaca tice, postoje indicije da su oni odavno ovdje, razne vrste, pa cak i da saradjuju s nasim najmocnijim vladama. Takodjer, neki insideri su i javno rekli da su ti neki vanzemaljci reli da se ne slazu s tim sto ih nase vlade kriju od ljudi, i da ce se javno i konacno ljudima prikazati 2025. Zasto bas tada, nemam pojma. Ali, indikativno je da je NASA vrlo brzo nakon ove izjave jednog insidera rekla kako ocekuju da ce "otkriti vanzemaljski zivot 2025".
Po meni, suvise je tu preciznih podataka da bi bila koincidencija ;)

Takodjer, i Medvedev je prije 2 g. takodjer spominjao neke vanzemaljce i zaprijetio amerima da ce oni (Rusi) poceti otkrivati istinu svijetu ako ameri ne pocnu ;)
Imate i snimke ovoga na YT.
nasa

#402 Re: Svijet bez religija

Post by nasa »

Dozer wrote:Nadam se da ne ocekujes odgovore na to...
I ja ga upitah ranije isto, ali - i slova, a kamoli rijeci ili recenice.
Naravno, odgovor ce se svesti na ono "pise u Kur'anu...".

Sto se vanzemaljaca tice, postoje indicije da su oni odavno ovdje, razne vrste, pa cak i da saradjuju s nasim najmocnijim vladama. Takodjer, neki insideri su i javno rekli da su ti neki vanzemaljci reli da se ne slazu s tim sto ih nase vlade kriju od ljudi, i da ce se javno i konacno ljudima prikazati 2025. Zasto bas tada, nemam pojma. Ali, indikativno je da je NASA vrlo brzo nakon ove izjave jednog insidera rekla kako ocekuju da ce "otkriti vanzemaljski zivot 2025".
Po meni, suvise je tu preciznih podataka da bi bila koincidencija ;)

Takodjer, i Medvedev je prije 2 g. takodjer spominjao neke vanzemaljce i zaprijetio amerima da ce oni (Rusi) poceti otkrivati istinu svijetu ako ameri ne pocnu ;)
Imate i snimke ovoga na YT.
Vidjela sam ranije da si ti pobornik prica o posjetama vanzemaljaca, ne znam...Meni je nevjerovatno da nista ne postoji, a opet jednako mi je nevjerovatno da su nas posjetili...
Zar nije malo cudno da ih niko ne vidi u Cevljanovicima :mrgreen: sto mahom SAD
Dozer

#403 Re: Svijet bez religija

Post by Dozer »

:lol: :lol: :lol:
Ma, u Cevljanovicima se uklope i tesko ih je prepoznati.

A, nisam ti ja bas "pobornik"... Samo mislim da sam realan kada kazem da mi definitivno nismo sami u svemiru. S druge strane, tih NLO-a ima na hiljade zabiljezenih slucajeva. Mi ih ne vozimo, pa mi logika nalaze da ih vozi neko ko nije s ove planete.

Jeste vidjeli ovo:
Image
http://bportal.ba/banja-luka-porodica-z ... isala-nlo/

Ili ovo (sve u BiH, a ovo su dva snimka razlicitih ljudi i iz razlicitih uglova)

Ili ovo, uslikano sa S5 prije 2-3 mjeseca, iznad Sarajeva. Ovo je odletilo po vertikali u nebo i nestalo za manje od 2 sec...
Image
Smrcak15

#404 Re: Svijet bez religija

Post by Smrcak15 »

Lopov-eliminator wrote:
Smrcak15 wrote:
Lopov-eliminator wrote: Pitanje 1, šta ti uopšte znaš o vanzemaljcima? Pošto pričaš o vanzemaljskoj logici kao da si obišao cijeli svemir, moguće da znaš nešto što naučnici cijelog svijeta žele znati.
Pitanje 2, otkud znaš da vanzemaljci o sebi moraju navesti bilo šta u Kur'anu?

A ovo za propise, nisu doneseni samo propisi o menstruaciji, nego i drugi propisi.

Možda su kao svoj identitet namjerno gurnuli nešto što se doima svemoćnim (Allah) da bi ljude lakše ubijedili da određene stvari rade jer se to možda poklapa s određenim interesima vanzemaljaca, i donijeli određeni set pravila da bi priča koju probavaju provući bila predstavljena vjerodostojnijom?

Pitanje 3, da li znaš šta je logika i na čemu se zasnivaju logički zaključci?
Pitanje 4, otkud znaš da li vanzemaljci uopšte znaju ili ne znaju budućnost?
Pitanje 5, zašto ne dokazuješ svoju tezu prilaganjem dokaza za tu tezu, umjesto negiranjem drugih teza kao što sad radiš, i kao što si inteligentni dizajn probavao dokazati negiranjem teorije evolucije?

Ničim nisi dokazao svoju tezu nego si se bavio negatorstvom drugih.

Po tebi je Bog dokazan a vanzemaljci nisu samo zato što tako piše o njemu u Kur'anu a o vanzemaljcima nema ništa, pa to je klasično cirkularno rezonovanje. Jedina razlika u dokazanosti između Boga i vanzemaljaca je što o prvom piše u Kur'anu a o ovim drugim ne.

Pitanje 6, Otkud znaš da je sve ono što piše o njemu u Kur'anu istina? Pitam otkud znaš, ne otkud vjeruješ.

I pazi, ja ti ne osporavam vjerovanje nego tvoje plansko guranje tvog vjerovanja po agendi kao već dokazane činjenice poput provalije na putu koju možeš vidjeti očima, što je posljedica tvog gledanja s visine na ateiste.

Probaj malo prestati gledati na ateiste kao na neke neprijatelje protiv kojih trebaš kovati neke planove kao što si radio na IslamBosna, i protiv kojih trebaš ići u nabavku naoružanja za rasprave, nije teško.
nemozes vjerovati u nesto sto nema ama bas ni jedan jedini dokaz, pa hajde barem naznaka ali ni to
Možda su kao svoj identitet namjerno gurnuli nešto što se doima svemoćnim (Allah) da bi ljude lakše ubijedili da određene stvari rade jer se to možda poklapa s određenim interesima vanzemaljaca, i donijeli određeni set pravila da bi priča koju probavaju provući bila predstavljena vjerodostojnijom?
znaci radije ces vjerovati ovom Mozda, nego jasno ti Allah kaze

I Kuran je, sigurno, objava Gospodara svjetova; donosi ga povjerljivi Džibril na srce tvoje, da opominješ." (Kuran, eš-Šuara,192.-194.)

znaci ti hoces da kazes da su stvaraoci Kurana lazljivici, nisu ustanju sebi pripisati Kur'an pa ga prirpisuju tamo nekom Allahu koji u ovom slucaju po tebi ne postoji , i to kako bi ljudi "lakse" slijedili

pa zar nije lakse da se zanzemaljci pokazu i kazu, ima ovo da slijedite za vase bolje i tacka. gotova prica.

zasto na hiljade i hiljade hadisa ni jedan se nemoze prikopcati vanzemaljcima, nego samo Allah, i Allah, niko vise

uostalom, nema logike da vanzemaljac koji je stvoren u ovom slucaju, rodjen koji ima svoj pocetak, onda se postavlja pitanje ko je stvorio te vanzemaljce, ko je stvorio univerzum, ostaje se odmah bez odgovora, jer Ako nije Allah stvorio univerzum sigurno ga ti maleni vanzemaljci nisu stvorili.

logika je po meni ovo

bog zabranjuje ono sto je stetno, dozvoljava ono sto je dobro za nas

nelogika

bog zabranjuje ono sto je stetno i dobro, dozvoljava ono sto je i lose i dobro za nas

prvo, nismo ih nikad vidjeli, drugo cijeli islam prerovi nigdje neces naci nista o njima, da se opisu ili barem recenicu da kazu o sebi nego se prirpisuje sveznajucem Bogu

a ako idemo tvojom logikom, ako su oni zaista taj Allah, pa sta to mi grijesimo onda jer slijedimo njihova naredjenja, jos ako i poznaju buducnost i da su oni nasi stvaraoci, pa vala i zaluziju obozavanje jer, stvorili nas, i jos nam uputu poslali, a sta recimo da su oni zaista Allah i da nam oni sude, ko ce bolje proci mi koji slijedimo njiove upute ili vi kojima to zadnja rupa na sviralu??? zapitaj se malo

Po tebi je Bog dokazan a vanzemaljci nisu samo zato što tako piše o njemu u Kur'anu a o vanzemaljcima nema ništa, pa to je klasično cirkularno rezonovanje. Jedina razlika u dokazanosti između Boga i vanzemaljaca je što o prvom piše u Kur'anu a o ovim drugim ne.
jednostavno nema logike pripisivati Kur´an njima

a ako bi bilo tacno ono sto ti tvrdis, opet si ti nagrbusio ako ti oni budu sudili kao sto se obecava jer nisi slijedio te zakone koji su oopet za tvoje bolje a ne za njihovo, kako god okrenes na gubitku si.

Pitanje 6, Otkud znaš da je sve ono što piše o njemu u Kur'anu istina? Pitam otkud znaš, ne otkud vjeruješ.
tako sto analiziram i studiram Kuran godinama i godinama

nema nelogicnosti, nema gresaka, imaju cuda koje covjek nemoze sam napisati i napraviti, zvuci logicna knjiga itd to su moji argumenti da je Kuran istina, jer do sad ni jedne greske nisam nasao
Zašto bježiš od neugodnih pitanja? Pogledaj kako si neofirno preskočio prvo pitanje i krenuo od drugog.

Nemoj misliti da ćeš moći od toga pobjeći. Stoga ti isto pitanje opet postavljam.

Pitanje 1 (po drugi put), šta ti uopšte znaš o vanzemaljcima? Pošto pričaš o vanzemaljskoj logici kao da si obišao cijeli svemir, moguće da znaš nešto što naučnici cijelog svijeta žele znati.
Smrcak15 wrote:
nemozes vjerovati u nesto sto nema ama bas ni jedan jedini dokaz, pa hajde barem naznaka ali ni to
Nema ni Bog dokaze pa opet bezuslovno vjeruješ u njega. Ti nudiš indicije koje izjednačavaš s dokazima.

Uostalom, ja nigdje nisam rekao da vjerujem. Jednostavno postojanje vanzemaljaca ostavljam kao mogućnost, isto kao i druge mogućnosti.
Ja te pitam da mi daš objašnjenje svog stava a ti mi umjesto objašnjenja nudiš tvrdnju.

Zar vanzemaljci moraju dati ikakve naznake o sebi u Kur'anu, možda im je upravo u interesu da se kriju?
Smrcak15 wrote:
znaci radije ces vjerovati ovom Mozda, nego jasno ti Allah kaze

I Kuran je, sigurno, objava Gospodara svjetova; donosi ga povjerljivi Džibril na srce tvoje, da opominješ." (Kuran, eš-Šuara,192.-194.)
Pogrešno, ja neću vjerovati ovom možda, ovo pod možda je samo jedna od mnogih opcija, a apsolutne tvrdnje ne iznosim. Riječ "Možda" nije neprijateljska.

To što u nekoj vjerskoj knjizi stoji odrješitija tvrdnja ne znači po automatizmu da je istinitija. Odrješitost izjave nije proporcionalna istinitosti tvrdnje. Način iznošenja neke tvrdnje nema utjecaja na njenu (ne)istinitost. Svaka tvrdnja se dokazuje za sebe, bez obzira koliko je neko negdje vatreno iznosio.
Smrcak15 wrote:znaci ti hoces da kazes da su stvaraoci Kurana lazljivici, nisu ustanju sebi pripisati Kur'an pa ga prirpisuju tamo nekom Allahu koji u ovom slucaju po tebi ne postoji , i to kako bi ljudi "lakse" slijedili
Neću da kažem ništa jer ne znamo da li su lažljivci, mogu biti ali i ne moraju, to su mogućnosti.

Da li su u stanju pripisati sebi Kur'an umjesto Allahu ili ne, to ni ti ni ja ne znamo.

"U ovom slučaju po meni ne postoji" ?? Šta bolan po meni, ja nisam nigdje iznio tvrdnju, nego mogućnost.
Smrcak15 wrote:pa zar nije lakse da se zanzemaljci pokazu i kazu, ima ovo da slijedite za vase bolje i tacka. gotova prica.
Da li je lakše ili ne, mi to ne znamo. Možda imaju svoje razloge zašto se ne pokazuju.
Smrcak15 wrote:zasto na hiljade i hiljade hadisa ni jedan se nemoze prikopcati vanzemaljcima, nego samo Allah, i Allah, niko vise
Pa, kad bi se služilo tvojom logikom, mogao bi se ajet o Gospodaru SVJETOVA prikopčati upravo njima jer mi ne znamo sa apsolutnom sigurnošću na koje svjetove se sve misli. Isto tako, pročitaj opet pitanje 2.
Smrcak15 wrote:uostalom, nema logike da vanzemaljac koji je stvoren u ovom slucaju, rodjen koji ima svoj pocetak, onda se postavlja pitanje ko je stvorio te vanzemaljce, ko je stvorio univerzum, ostaje se odmah bez odgovora, jer Ako nije Allah stvorio univerzum sigurno ga ti maleni vanzemaljci nisu stvorili.
Tačno, mi ne znamo ko je stvorio univerzum, ni te vanzemaljce. Što se tiče podvučenog, pročitaj opet gore pitanje 1. Za Allaha nema dokaza da ga je stvorio nego vjeruješ u to bez da si to dokazao a svoju tezu pokušavaš dokazati opovrgavanjem drugih teza i ne smiješ se upustiti u dokazivanje te teze same za sebe. Ponovo kažem, vjerovanje ti ne osporavam, nego prodavanje vjerovanja kao već glat dokazane činjenice.

Što nas opet dovodi do još jednog pitanja koje si brutalno preskočio, a koje ti ponovo postavljam:
Pitanje 5, zašto ne dokazuješ svoju tezu prilaganjem dokaza za tu tezu, umjesto negiranjem drugih teza kao što sad radiš, i kao što si inteligentni dizajn probavao dokazati negiranjem teorije evolucije?
Dalje,
Smrcak15 wrote:
logika je po meni ovo

bog zabranjuje ono sto je stetno, dozvoljava ono sto je dobro za nas

nelogika

bog zabranjuje ono sto je stetno i dobro, dozvoljava ono sto je i lose i dobro za nas
Nisam te uopšte pitao oko tvoje (ne)logike Boga samog nego te pitam generalno. Prema tome, opet isto pitanje, znači pitam te uopšte, da li znaš šta je logika i na čemu se zasnivaju logički zaključci?
Smrcak15 wrote:
prvo, nismo ih nikad vidjeli, drugo cijeli islam prerovi nigdje neces naci nista o njima, da se opisu ili barem recenicu da kazu o sebi nego se prirpisuje sveznajucem Bogu
Znači ti ZNAŠ da li vanzemaljci uopšte znaju ili ne znaju budućnost jer ih:

- nismo nikad vidjeli
- nema nigdje u islamu
- jer se nisu opisali

??

Pa ti vadiš ZAKLJUČKE o karakteristikama vanzemaljaca na osnovu NEDOSTATKA informacija o karakteristikama vanzemaljaca. :-) :-)

Opet pročitaj Pitanje 1.
Smrcak15 wrote:a ako idemo tvojom logikom, ako su oni zaista taj Allah, pa sta to mi grijesimo onda jer slijedimo njihova naredjenja, jos ako i poznaju buducnost i da su oni nasi stvaraoci, pa vala i zaluziju obozavanje jer, stvorili nas, i jos nam uputu poslali,
Ja ne bih tek tako rekao da zaslužuju naše poštovanje samim tim što su nas stvorili jer su nas možda stvorili samo da nas iskoriste za svoje ciljeve. Isto tako, ne znamo uopšte da li su ta naređenja ili upute zaista za naše dobro ili za njihovo dobro ali ne i za naše.
Smrcak15 wrote: a sta recimo da su oni zaista Allah i da nam oni sude, ko ce bolje proci mi koji slijedimo njiove upute ili vi kojima to zadnja rupa na sviralu??? zapitaj se malo
Ko će bolje proći to ne znamo, jer nije sigurno da će njihove upute uopšte vama donijeti korist nakon ovog svijeta. Spominje se da hoće ali se to samo spominje, nije uopšte dokazano. Nagrada se spominje ali istinitost dodjele nagrade nije nigdje dokazana. I vi i mi možemo na kraju isto stradati.
Smrcak15 wrote:
jednostavno nema logike pripisivati Kur´an njima

a ako bi bilo tacno ono sto ti tvrdis, opet si ti nagrbusio ako ti oni budu sudili kao sto se obecava jer nisi slijedio te zakone koji su oopet za tvoje bolje a ne za njihovo, kako god okrenes na gubitku si.
Za ovo da nema logike pripisivato Kur'an njima, vrati se na Pitanje 3 o logici.

Dalje, ovo što si uradio je upravo Paskalova teza, gdje se vaga u šta se više isplati vjerovati zbog brige za vlastitu guzicu. Za razliku od tebe, meni je istina preča od mojih uvjerenja, i moja uvjerenja ću mijenjati prema istini čak i ako je ta istina loša po mene, a ne štelovati istinu da mi odgovara uvjerenjima.
Smrcak15 wrote:
tako sto analiziram i studiram Kuran godinama i godinama

nema nelogicnosti, nema gresaka, imaju cuda koje covjek nemoze sam napisati i napraviti, zvuci logicna knjiga itd to su moji argumenti da je Kuran istina, jer do sad ni jedne greske nisam nasao
Ok, ti vjeruješ u to, poštujem. No, ja te pitam da li ZNAŠ.

Uostalom, mnogi ljudi proveli su cijeli život studirajući Bibliju, Toru i druge vjerske knjige te utvrdili da je samo ta knjiga istina a ostale su lažnjaci, prema tome, po čemu si ti bitniji od svih njih pa da kao argument uzimaš to što godinama analiziraš i studiraš Kur'an?

Iako je i ovo za greške i nelogičnosti jako upitno, ostavićemo to po strani za sada.

Nego, zašto sam gore podvukao ovo ZNAŠ, i podebljao sad SVE?

Zato što želim da te pitam: na osnovu čega ZNAŠ da postoji džennet ili džehennem i imaš li dokaze za njihovo postojanje?
Pitanje 1 (po drugi put), šta ti uopšte znaš o vanzemaljcima? Pošto pričaš o vanzemaljskoj logici kao da si obišao cijeli svemir, moguće da znaš nešto što naučnici cijelog svijeta žele znati.
znam da su dzinni koji se sprdaju sa narodom u pitanju a ne vanzemaljci sa drugih planeta

kako to znam, pa fino zato sto su radili experiment tako zvani scole experiment gdje su naucno potvrdili postojanje dzinna duhovnih bica iz druge dimenzije, i kad su im oni davali slike dali su im i ovu izmedju ostalog

Image

na sta tebi ovo lici, na vanzemaljca, a to je izgled dzinna vjerovatno

Zar vanzemaljci moraju dati ikakve naznake o sebi u Kur'anu, možda im je upravo u interesu da se kriju?
pa eto nek se kriju iza rijeci Allah, jer Kur'an naredjuje da se vjeruje u Allaha, jer je Allah nas stvaraoc, ako su oni Allah, pa mi samo slijedimo ono sto su nam oni rekli u Kur'anu

a vala neznam zasto bi se krili iza nekog drugog, u ostalom to je laz, znaci lazljivci naci stvaraoci, hm

hajde ti daj neki prijedlog zasto bi se krili iz rijeci Allah?

Svaka tvrdnja se dokazuje za sebe, bez obzira koliko je neko negdje vatreno iznosio.
hajde nam ti daj dokaz , barem jedan da su vanzemaljci sastavili Kur'an

Ponovo kažem, vjerovanje ti ne osporavam, nego prodavanje vjerovanja kao već glat dokazane činjenice.
ne to nije dokazana cinjenica, jer da je dokazana cinjenica to bi znacilo da cujemo i vidimo Allaha svojim culima, to je onda cinjenica a ne vjerovanje vise, vjeorvanje bi prestalo automatski i preslo u cinjenicu.
pa kompleksna struktura mi logicnije djeluje da je stvorena od stvorioca nego od neinteligentne prirode ili da je kompleksna struktura samu sebe stvorila

Prema tome, opet isto pitanje, znači pitam te uopšte, da li znaš šta je logika i na čemu se zasnivaju logički zaključci?

neznam

Znači ti ZNAŠ da li vanzemaljci uopšte znaju ili ne znaju budućnost jer ih:

- nismo nikad vidjeli
- nema nigdje u islamu
- jer se nisu opisali

??

Pa ti vadiš ZAKLJUČKE o karakteristikama vanzemaljaca na osnovu NEDOSTATKA informacija o karakteristikama vanzemaljaca.
po onome sto islam govori o drugim bicima i naucnim experimentima jeste to da su vanzemaljci obicni dzinni, koji cak su radili kindapovanja ljudi za vrijeme drugog halife Omera (znaci skoro odmah poslije smrti poslanika) mozda da rade experimente na njima, pa su bile i price od nemuslimana mozda ste citali kako su ih vanzemaljci kindapovali i vrsili experimente na njima

pazi jednu stvar, islam skoro nije nista mimoisao a da nije se dodirnuo te teme na neki nacin, pa cak i ta tematika vanzemaljaca, a ja sam ti prilozio stav po pitanju vanzemaljaca.

a pazi jednu drugu stvar, ne iskljucujemo mogucnost postojanja drugih bica na drugim dalekoim planetama. ali ovo do sad su samo bili dzinni a nikakva bica sa drugih planeta.

Ok, ti vjeruješ u to, poštujem. No, ja te pitam da li ZNAŠ.
pa prije ce biti da toliko cvrsto vjerujem u istinitost Kurana da je na nivou znanja da je istinit u cjelosti

Uostalom, mnogi ljudi proveli su cijeli život studirajući Bibliju, Toru i druge vjerske knjige te utvrdili da je samo ta knjiga istina a ostale su lažnjaci, prema tome, po čemu si ti bitniji od svih njih pa da kao argument uzimaš to što godinama analiziraš i studiraš Kur'an?
pa ja studiram i Toru i novi zavjet i Kuran, za sad sto sam prostudirao Kur'ana nisam mogao nista uperiti prst i reci "evo ga, nije tacno ovo"

Zato što želim da te pitam: na osnovu čega ZNAŠ da postoji džennet ili džehennem i imaš li dokaze za njihovo postojanje?
neznam, ali vjerujem toliko jako da ide pod ruku sa znanjem, kao da ga ocima vidim ispred sebe, toliko cvrstina vjerovanja u to da postoji, ni 1% sumnje

dokaz direktan nemam, jer vjera bi prestala da postoji pa bi ona to bilo ocito znanje a ne vjerovanje

pa imamo li barem nesto sa naucnih izvora koji bi mogli ici u prilog postojanju dzenneta i dzehennema?

imamo, a to je teorija o paralelnim univerzumima koja se vrti u naucnim krugovima

po kuranu i hadisu, do dzenneta se dolazi kroz univerzume(nebesa) koja su u slojevima jedan do drugog, znaci sam Kuran i hadis potvrdjuju teoriju paralelnih univerzuma, to znaci da su raj i pakao u jednom ili vise univerzuma sad trenutno. Naucnici jos kazu da u tim paralelnim svjetovima postoji mogucnost da imaju stanovnici i da imaju svoje vlastite prirodne zakone sto se poklapa sa islamskim tekstovima o raju i paklu.

evo video pa vidi sta kazu
Dozer

#405 Re: Svijet bez religija

Post by Dozer »

Smrcak... jel' ono u Kur'anu pise da dzinni zive pored Sunca...?
Smrcak15

#406 Re: Svijet bez religija

Post by Smrcak15 »

Dozer wrote:Smrcak... jel' ono u Kur'anu pise da dzinni zive pored Sunca...?
ne
Dozer

#407 Re: Svijet bez religija

Post by Dozer »

Nego...?
Ja koliko se sjecam, upravo se tako nesto u Kur'anu spominje - da dzinni zive pored Sunca...
Smrcak15

#408 Re: Svijet bez religija

Post by Smrcak15 »

Dozer wrote:Nego...?
Ja koliko se sjecam, upravo se tako nesto u Kur'anu spominje - da dzinni zive pored Sunca...
onda te sjecanje slabo sluzi

zive na zemlji u paralelnoj dimenziji do nase dimenzije.
aurora313

#409 Re: Svijet bez religija

Post by aurora313 »

Dozer wrote: Sto se vanzemaljaca tice, postoje indicije da su oni odavno ovdje, razne vrste, pa cak i da saradjuju s nasim najmocnijim vladama.
Našoj domaćoj vladi ni vanzemaljci ne bi pomogli!
nasa wrote:Vidjela sam ranije da si ti pobornik prica o posjetama vanzemaljaca, ne znam...Meni je nevjerovatno da nista ne postoji, a opet jednako mi je nevjerovatno da su nas posjetili...
Zar nije malo cudno da ih niko ne vidi u Cevljanovicima :mrgreen: sto mahom SAD
Ama, i meni su daleko od istine, ali ne lezi vraže. Na Zemlji postoje nekakvi tardigrades koji su malecni a svuda prisutni. Eh, jedna vrsta zvana Water Bear ima svojstva da preživi i glad i žeđ, a bome i svemirska putovanja:

Tardigrades have been known to survive the following extreme conditions:
• temperatures as low as -200 °C (-328 °F) and as high as 151 °C (304 °F);
• freezing and/or thawing processes;
• changes in salinity;
• lack of oxygen;
• lack of water;
• levels of X-ray radiation 1000x the lethal human dose;
• some noxious chemicals;
• boiling alcohol;
• low pressure of a vacuum;
• high pressure (up to 6x the pressure of the deepest part of the ocean).

(Link: http://serc.carleton.edu/microbelife/to ... index.html )

A to da su nas posjetili vanzemaljci, o tome sam kontao u Nevandjelju. Znam da će mi Dozer ozbiljno zamjeriti što nestručno ulazim u diskusiju, ali ...:

Neki TV kanali kao što je popularni National Geographic ili Discovery žele da nam daju i neka nebulozna objašnjenja o posjeti ‘vanzemaljaca’ i njhovom uticaju na civilizaciju. A vidjevši interes publike za njihova ‘naučna’ objašnjenja oko nerazjašnjenih pojava koje se mogu tumačiti na razne načine, započeli su serije kojekakvih imbecilnih razglabanja oko vanzemaljaca.

Za naivne, posjete vanzemaljaca Zemlji su sasvim logične. Kažem ‘naivne,’ jer slični recepti se ponavljaju: ako već nemaš razumno vlastito objašnjenje, vadi se na maštu i pri tome ignoriši sve što nauka ima da kaže.

Po tim kvazi-tumačima, ‘svemirci’ su najprije proveli desetine ili možda stotine godina u svemirskom brodu putujući prema Zemlji. Zašto su krenuli baš prema sićušnoj Zemlji, to nam ovi vidovnjaci začudo ne objašnjavaju. Uzgred govoreći, najbliža planeta slična Zemlji je udaljena od nas nekih 12 svjetlosnih godina ili 115 triliona kilometara. Zamislimo da ista ima naprednu civilizaciju te pod uslovom da žitelji imaju nekakvo imaginarno vozilo koje se kreće nemogućom brzinom svijetlosti, trebalo bi im 12 godina da dođu do Zemlje a zatim isto toliko da se vrate kući.

Elem, čim su ti svemirci stigli na Zemlju, vidjeli su da naši pretci imaju ozbiljnih građevinskih teškoća u slaganju veeelikih kamenih blokova. Pošto su oni tu fazu ranije prošli, zasukali su rukave i kao svoj doprinos širenju naše civilizacija isklesali kamene blokove, zatim podigli par potpornih zidova, nešto piramida, ogromnih kipova, i slično. Nakon završenog posla i bez da nam ostave bilo kakve tragove svojih napora, oruđa, ili uputstva kako da sami nastavimo dalje, vratili su se zadovoljni kući. To valjda dokazuje čemu služe oni geoglifi koji se i dan danas nalaze u blizini Nazka u Peruu, ogromne statue na Uskršnjim otocima, ili kompaktni kameni zidovi u Peruu.

Tol'ko od mene. :D
aurora313

#410 Re: Svijet bez religija

Post by aurora313 »

Smrcak15 wrote: Image

Griješiš... ovo je džin!

Image
Dozer

#411 Re: Svijet bez religija

Post by Dozer »

:lol: :lol: :lol:

A vezano za ovo, pogotovo podvuceno:
aurora313 wrote:Elem, čim su ti svemirci stigli na Zemlju, vidjeli su da naši pretci imaju ozbiljnih građevinskih teškoća u slaganju veeelikih kamenih blokova. Pošto su oni tu fazu ranije prošli, zasukali su rukave i kao svoj doprinos širenju naše civilizacija isklesali kamene blokove, zatim podigli par potpornih zidova, nešto piramida, ogromnih kipova, i slično. Nakon završenog posla i bez da nam ostave bilo kakve tragove svojih napora, oruđa, ili uputstva kako da sami nastavimo dalje, vratili su se zadovoljni kući. To valjda dokazuje čemu služe oni geoglifi koji se i dan danas nalaze u blizini Nazka u Peruu, ogromne statue na Uskršnjim otocima, ili kompaktni kameni zidovi u Peruu.
Ja bih rekao da to bas i nije tacno, pogotovo ako pogledamo predmet iz kairskog muzeja, datiran na preko 3000 godina :D

Image

Meni ovo ne lici na bilo sta sto su stari Egipcani imali ili mogli imati, a da su to sami proizveli :D
Puno vise detalja i rasprava ovdje, pa koga znaima... - http://forum.klix.ba/kako-nastadosmo-ni ... 36790.html
Smrcak15

#412 Re: Svijet bez religija

Post by Smrcak15 »

aurora313 wrote:
Smrcak15 wrote: Image

Griješiš... ovo je džin!

Image
dobra fora :thumbup: :lol:
aurora313

#413 Re: Svijet bez religija

Post by aurora313 »

Dozer wrote:Meni ovo ne lici na bilo sta sto su stari Egipcani imali ili mogli imati, a da su to sami proizveli :D
A meni više liči na volan mog Renoa 5 (1991)! :D
Dozer

#414 Re: Svijet bez religija

Post by Dozer »

Eh... Tutankamon ni to nije mogao imati :lol:
A materijal od kojeg je ovo gore napravljeno - mi nemamo ni danas ;)
Jedino sto se pouzdano zna jeste da to nije Allah poslao, jer je to starije od ljudske "spoznaje" Allaha :D
Ili, ipak jeste...? Hmmm.... :sabur:
aurora313

#415 Re: Svijet bez religija

Post by aurora313 »

Dozer wrote:Eh... Tutankamon ni to nije mogao imati :lol:
A materijal od kojeg je ovo gore napravljeno - mi nemamo ni danas ;)
Jedino sto se pouzdano zna jeste da to nije Allah poslao, jer je to starije od ljudske "spoznaje" Allaha :D
Ili, ipak jeste...? Hmmm.... :sabur:
Nikada nije kasno da dođemo tobe. :violina:
Dozer

#416 Re: Svijet bez religija

Post by Dozer »

I agree... but... ondaR je Jope' pitanje - sta je ili ko je nas bog, ili nasi bogovi? :D
jasko_ba

#417 Re: Svijet bez religija

Post by jasko_ba »

JoseMujica wrote:
GAU8 wrote:
jasko_ba wrote:Bar bi bilo manje idiota :lol: :skoljka:
Image
Nek gospodar šalje vjetar, ali ja nastavljam ložit ćumur i vozit dvicu golfa.... ha ja
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
a isto i Velija čumura i ložu trpa a Allahu se moli za pomoč
isto ko narkoman što se iglom rado bode a bogu se moli da se skine :evil:
ps
a da nema vako budala bilo bi nako budala...barem smo svjedoćili da budale i od materijalno utemeljenog istraživanja mogu religiju napravit
Volume 2 :lol:
Image
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#418 Re: Svijet bez religija

Post by JoseMujica »

Allaha mi, dobro kažu da je isto kad si mrtav ili glup...najteže je onima oko tebe :roll:

ćuj maglu čerat ezanom :lol:

tako je jedan od mutevelija 1992. viko narodu da se dovama protiv ćetnika bore mjesto da su im puške djelili, a ne prodavali samo onom ko je imo da plati, pa smo svjedoćili kako je ta Allahova milost završila.....još taj narod otkopavaju :cry:
Dozer

#419 Re: Svijet bez religija

Post by Dozer »

Mah...
Ja mislim da je poenta u tome da nas nema dovoljno da ucimo ezan...
Mozda...ako bismo se svi udruzili i jednoglasno ucili ezan...vjerujem da bi se smog i magla razisli...
Ako nista drugo, a ono jer bismo sve to udahnuli tokom ucenja ezana...
JoseMujica

#420 Re: Svijet bez religija

Post by JoseMujica »

Dozer wrote:Mah...
Mozda...ako bismo se svi udruzili i jednoglasno ucili ezan...vjerujem da bi se smog i magla razisli...

prije bi se razišla kad bi se svi udružili pa sinhronizirano prdili u istom smjeru da pokrenemo cirkulaciju
statixx

#421 Re: Svijet bez religija

Post by statixx »

Ima i ona Vesoviceva o hodzi iz Gorazda. :D

U Goraždu došao hodža pa objašnjava
borcima da se ne treba bojati pogibije
jer uživacija na ovom svijetu nije ništa
prema uživaciji na onome gdje im sljeduje
sto meraka sve jedan veći od drugoga
Dočarava džennetske bašče kroz koje teku vode
milion puta od Une smaragdnije
opisuje kao pouzdan očevidac banane
narandže hurme što tamo spremne čekaju
da ih mrtvim rukama beru Ma jebeš hurme
ima li tamo deset u pola? pita ga Crni
Hodža se pravi nečuo i nastavlja sa detaljnim opisom
milina džennetskih prosto mi dođe krivo što sam
još na dunjaluku a ne već davno na ahiretu
i ovaj život ovdje pričini mi se ko gubljenje vremena
Zavazda svatih: do ovog svijeta
drži jedino osoba koja ne drži do sebe
A je li neko hodža ( opet ce Crni ) iz tvoje familije u ovam ratu poginuo? Nije šućur Alahu
dustaban

#422 Re: Svijet bez religija

Post by dustaban »

Dozer wrote:Mah...
Nemojte se s ovim zajebavat, kad se magla razidje za jedno mjesec dana shvaticete snagu molitve...
:-)
Dozer

#423 Re: Svijet bez religija

Post by Dozer »

Ja mrtva ozbiljan...
Ako je vec ne mozemo otpuhat, hajde da je onda bar kompletnu udahnemo. I to je Allahova volja, jel'te...
JoseMujica

#424 Re: Svijet bez religija

Post by JoseMujica »

molimo se Allahu da do marta raspuše maglu :lol:
zagortenej

#425 Re: Svijet bez religija

Post by zagortenej »

samo se vi smijte, ali da ne bi Velića, ne bi Džumhur daleko dogurao:
Veoma zanimljiv status nakon Damirovog trijumfa na društvenim mrežama objavio je sarajevski imam Muhamed ef. Velić:

"Naš Damir Džumhur u drugom kolu Roland Garrosa savladao je Kipranina Baghdatisa nevjerovatnim rezultatom 3:1! Hvala Allahu. Ovo je velika stvar za promociju bh. sporta, a i naše domovine Bosne i Hercegovine. Rekao sam Damirovom ocu Nerfidu (Neni) još zimus na Bjelašnici da ću Damiru učiti dovu da ga uzvišeni Allah osnaži na putu sportskih uspjeha i promociji naše domovine. Zato sam danas pravo radostan! Sad će naš Damir u trećem kolu igrati protiv legendarnog Federera. Idemo Damire! Idemo Bosno i Hercegovino!", poručio je ef. Velić.
Locked