Santos wrote:Haj ti meni objasni kako ja da gledam HD.Imam na TV menu HD e sad dali on automatski prebaci mislim TV na HD posto recimo sliku automatski prebaciju tj 16-9 ili druge zavizi sta je na programu.E sad te tekme su HD.Dali ja moram nesto prebacivat ili ce to automatski da ide.Imam HD na TV a nikad jos gledo nisam.
Ako imas HDTV kako kazes onda ovako mozes gledati HD kanale:
Prvo ti treba HD receiver.
1. Ako imas Dish Network ili Directv vjerovatno receiver mozes dobiti na lease za oko 5 dolara mjesecno. Onda moras naruciti od njih HD programe a i to se dodatno placa ali ne bi trebalo biti vise od 15 dolara mesecno.
2. Ako imas cable TV onda opet moras imati njihov HD receiver i moras ih pitati koje kanale imaju u HD. Budi siguran da imaju ESPNHD, ESPN2HD i ABC u HD.
3. Treca ti je varijanta da kupis sam sebi OTA HD receiver i postavis obicnu antenu na krov sa kojom bi trebao uhvatiti sve glavne TV networks kao ABC, NBC, FOX, WB, CBS... Sve su ove mreze vec odavno besplatno u HD a mogu gledati sa obicnom antenom i OTA receiverom. Samo ako te fudbal interesuje onda nemas ESPN sa antenom.
Ako se ne razumijes puno u sve to najbolje ti je da ides sa Dish Networkom. Od njih ces dobiti besplatno HD receiver, a imaju ESPNHD i ESPN2HD. Za ABC u HD ti opet treba obicna antena koja se moze prikljuciti na Dishov HD receiver pa tako mozes besplatno dobiti ABC u HD.
Sve ovo gore je i te kako vrijedno truda jer kad jednom vidis utakmicu ili film u HD, obican TV ti se vise ne gleda. Dish network ima i Voom HD kanale od kojih se jedan zove WorldSport. Na tom kanalu svake godine exluzivno mozes gledati spansku ligu a sve u HD. Kad jednom vidis recimo Barcelonu protiv Reala u HD na velikom 16:9 ekranu i to uzivo, nikad ti vise nece pasti na pamet da gledas utakmicu na obicnom kanalu. Razlika je kao nebo i zemlja.