Švicarski nož(ić)

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Gray

#1 Švicarski nož(ić)

Post by Gray »

Zna li iko gdje u Sarajevu mogu da nađem povoljno Švicarski nož? Htio bih da uzmem djevojci da uvijek ima uz sebe, za nedaj Bože, može biti jako koristan... zbog toga ne bi bilo loše ni kada bi imali kakvu verziju za djevojke :D ;)

Još nešto, gdje ima kupiti dobar sprej (suzavac?) za samoodbranu? Ni to ne bi bilo loše.

Hvala :)
triton

Post by triton »

nabavi joj i beretu, ni to ne bi bilo lose :-D
StLouis

Post by StLouis »

ne znam gdje mozes kupiti sprej i noz(ic) ali granate su trenutno na snizenju, buy 1 get 1 for free :D
atko

Post by atko »

Prelistaj prvo zakon, ne bi ni to bilo lose :-D

Jer moze lako da se desi da recimo protiv lopova koji npr mazne tasnu tvojoj djevojci bude podignuta prekrsajna prijava a protiv tvoje djevojke krivicna prijava za nelegalno posjedovanje i upotrebu nedozvoljenih materija i orizja kao i upotreba istih i ugrozavanje zivota i sigurnosti nasih postenih lopova :-)

Danas je demokratija na snazi :lol: :x
Gray

Post by Gray »

E i vi ga pretjeraste... može biti jako koristan...

A prilično sam siguran da Švicarski nož nije nedozvoljen...
KENJAC

Post by KENJAC »

BOLJE SVEDSKI STO NEGO SVAJCARSKI NOZ, A DA NE SPOMINJEM POLJSKI KLOZET.
Citizen-X

Post by Citizen-X »

Ma najbolje joj je kupit combat verziju sa opremom za prezivljavanje u drsci :D i bridovima za kidanje sa jedne strane tako da majmuna koji bi je ocarapario proburazi i izbjegne sudiju za prekrsaje :D
Edin H.

Post by Edin H. »

Najbolje je da joj uzmes skakavac :-)
basta sljezove boje

#9 Re: Švicarski nož(ić)

Post by basta sljezove boje »

Gray wrote:Zna li iko gdje u Sarajevu mogu da nađem povoljno Švicarski nož? Htio bih da uzmem djevojci da uvijek ima uz sebe, za nedaj Bože, može biti jako koristan... zbog toga ne bi bilo loše ni kada bi imali kakvu verziju za djevojke :D ;)

Još nešto, gdje ima kupiti dobar sprej (suzavac?) za samoodbranu? Ni to ne bi bilo loše.

swiss knife je za kampiranje a ne za samoobranu, ako mislimo na isto.

Image

ima mnogo razlicitih verzija i funkcija, a ovo je moj omiljeni. Za samoobranu se obicno uzima suzavac ili elektroshoker koji se mogu kupiti sasvim legalno
Gray

#10 Re: Švicarski nož(ić)

Post by Gray »

basta sljezove boje wrote:
Gray wrote:Zna li iko gdje u Sarajevu mogu da nađem povoljno Švicarski nož? Htio bih da uzmem djevojci da uvijek ima uz sebe, za nedaj Bože, može biti jako koristan... zbog toga ne bi bilo loše ni kada bi imali kakvu verziju za djevojke :D ;)

swiss knife je za kampiranje a ne za samoobranu, ako mislimo na isto.

Image

ima mnogo razlicitih verzija i funkcija, a ovo je moj omiljeni. Za samoobranu se obicno uzima suzavac ili elektroshoker koji se mogu kupiti sasvim legalno

Naravno, ali nije ni to za odmet, sumnjam da bi htjela nositi suzavac ili elektroshocker, a za ovo bih mozda mogao da je nagovorim... a moze biti koristan i u drugim situacijama, ne samo za samoodbranu.
Sarayman

Post by Sarayman »

Bez zajebancije, posjedovanje suzavca je strogo kaznjivo, a i taj nozic je suhveli (sve ovisi o duzini sjeciva). Ja sam tako sestri poodavno poklonio mini suzavac u spreju i prilikom racije u kaficu su joj nasli, tako da je morala platiti kaznu od 80 KM (sve se desilo prije 9 godina).
Najbolje je da ode na casove samoodbrane. To barem u demokratskom drustvu ne bi trebalo biti kaznjivo.
basta sljezove boje

Sarayman wrote:Bez zajebancije, posjedovanje suzavca je strogo kaznjivo, a i taj nozic je suhveli (sve ovisi o duzini sjeciva). Ja sam tako sestri poodavno poklonio mini suzavac u spreju i prilikom racije u kaficu su joj nasli, tako da je morala platiti kaznu od 80 KM (sve se desilo prije 9 godina).
Najbolje je da ode na casove samoodbrane. To barem u demokratskom drustvu ne bi trebalo biti kaznjivo.
prijateljica je letjela sa suzavcem u tasni. Na povratku su ga "otkrili" i morala ga je baciti u smetlje. Nikakvu kaznu nije platila
iceman ze

Post by iceman ze »

samo je kod nas u nasoj drzavi pravo na samoodbranu kaznjivo, to je elementarno ljudsko pravo, zasto se ne ugledaju na taj Zapad konacno.

ako vec uzimas sprej, uzmi onaj koji u sebi ima ljuti biber, on jedino ne skodi zdravlju, znam da je Zenici bilo u jednoj prodavnici oruzja kupiti, mislim da je od 25 ml bilo oko 10 KM.
basta sljezove boje

#14 Re: Švicarski nož(ić)

a je li kaznjivo nosenje nakita na rukama? :-?

Image
Comrad

Post by Comrad »

A ta tvoja djevojka bi ko mogla ubost nekoga :-) kupi joj sprej onaj i gotovo, ili elektroshock...
p.s. bajonet zakon :)
_ambassador

#16 Re: Švicarski nož(ić)

Post by _ambassador »

ako si u mogucnosti nabavi sebi taser i pusti te baseball palice, nozeve i rucne bombe :D

jedan taser od 800000V ima izvanredne rezultate :D pored toga sto je skroman ili ga mozes imati kao bateriju (stapich), koji ima "skrivenu" funkciju elektroshoka :D

kada se budem trebao braniti na ulici znam cime i kako :D:D
RIZVA

Post by RIZVA »

plati joj časove za šaolin majstora ozbiljno
_ambassador

Post by _ambassador »

RIZVA wrote:plati joj časove za šaolin majstora ozbiljno

mora da je nesto opasno skrivila cim 'voliki ocaj za samoodbranom :D
Gray

Post by Gray »

A i ja sam pogrešno mislio da mogu sam normalnim insanima popričati ovdje... čast rijetkim izuzecima...
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#20 Re: Švicarski nož(ić)

Post by mIRCerka »

noz zaboravi!!!!!!!!

sto se suzavca tice, ni suzavac ni PEPER SPREJ nisu dozvoljeni, ali kupi joj HANZAPLAST U SPREJU u merkatoru, 10 KM, isto djeluje ko suzavac kad poprsce po ocima, a zakonom dozvoljen.
Dori

Post by Dori »

Sarayman wrote:Bez zajebancije, posjedovanje suzavca je strogo kaznjivo, a i taj nozic je suhveli (sve ovisi o duzini sjeciva). Ja sam tako sestri poodavno poklonio mini suzavac u spreju i prilikom racije u kaficu su joj nasli, tako da je morala platiti kaznu od 80 KM (sve se desilo prije 9 godina).
Nisam to znala..... :shock:
Ja ga UVIJEK imam u torbi.....
Shamrock

Post by Shamrock »

Swiss knife za samoobranu? :lol: :lol:

OMFG sta sve neces cuti :lol:
Ilija_Cvorovic

Post by Ilija_Cvorovic »

Bilo je tih ćakija u skenderiji. Ali su pravo skupe. Žara.
Umjetnik a

#24 Re: Švicarski nož(ić)

Post by Umjetnik a »

basta sljezove boje wrote:a je li kaznjivo nosenje nakita na rukama? :-?

Image
je li ovo zaručnički :D :D :D :D :D :D :D :D
Kukuruz_Barbe-q

Post by Kukuruz_Barbe-q »

ja imam onaj mali svajcarski victorinox ::D

nemos ubit misa s njim + skup ::D
Post Reply