Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Zna li iko gdje u Sarajevu mogu da nađem povoljno Švicarski nož? Htio bih da uzmem djevojci da uvijek ima uz sebe, za nedaj Bože, može biti jako koristan... zbog toga ne bi bilo loše ni kada bi imali kakvu verziju za djevojke
Još nešto, gdje ima kupiti dobar sprej (suzavac?) za samoodbranu? Ni to ne bi bilo loše.
Jer moze lako da se desi da recimo protiv lopova koji npr mazne tasnu tvojoj djevojci bude podignuta prekrsajna prijava a protiv tvoje djevojke krivicna prijava za nelegalno posjedovanje i upotrebu nedozvoljenih materija i orizja kao i upotreba istih i ugrozavanje zivota i sigurnosti nasih postenih lopova
Ma najbolje joj je kupit combat verziju sa opremom za prezivljavanje u drsci i bridovima za kidanje sa jedne strane tako da majmuna koji bi je ocarapario proburazi i izbjegne sudiju za prekrsaje
Gray wrote:Zna li iko gdje u Sarajevu mogu da nađem povoljno Švicarski nož? Htio bih da uzmem djevojci da uvijek ima uz sebe, za nedaj Bože, može biti jako koristan... zbog toga ne bi bilo loše ni kada bi imali kakvu verziju za djevojke
Još nešto, gdje ima kupiti dobar sprej (suzavac?) za samoodbranu? Ni to ne bi bilo loše.
Hvala
swiss knife je za kampiranje a ne za samoobranu, ako mislimo na isto.
ima mnogo razlicitih verzija i funkcija, a ovo je moj omiljeni. Za samoobranu se obicno uzima suzavac ili elektroshoker koji se mogu kupiti sasvim legalno
Gray wrote:Zna li iko gdje u Sarajevu mogu da nađem povoljno Švicarski nož? Htio bih da uzmem djevojci da uvijek ima uz sebe, za nedaj Bože, može biti jako koristan... zbog toga ne bi bilo loše ni kada bi imali kakvu verziju za djevojke
Hvala
swiss knife je za kampiranje a ne za samoobranu, ako mislimo na isto.
ima mnogo razlicitih verzija i funkcija, a ovo je moj omiljeni. Za samoobranu se obicno uzima suzavac ili elektroshoker koji se mogu kupiti sasvim legalno
Naravno, ali nije ni to za odmet, sumnjam da bi htjela nositi suzavac ili elektroshocker, a za ovo bih mozda mogao da je nagovorim... a moze biti koristan i u drugim situacijama, ne samo za samoodbranu.
Bez zajebancije, posjedovanje suzavca je strogo kaznjivo, a i taj nozic je suhveli (sve ovisi o duzini sjeciva). Ja sam tako sestri poodavno poklonio mini suzavac u spreju i prilikom racije u kaficu su joj nasli, tako da je morala platiti kaznu od 80 KM (sve se desilo prije 9 godina).
Najbolje je da ode na casove samoodbrane. To barem u demokratskom drustvu ne bi trebalo biti kaznjivo.
Sarayman wrote:Bez zajebancije, posjedovanje suzavca je strogo kaznjivo, a i taj nozic je suhveli (sve ovisi o duzini sjeciva). Ja sam tako sestri poodavno poklonio mini suzavac u spreju i prilikom racije u kaficu su joj nasli, tako da je morala platiti kaznu od 80 KM (sve se desilo prije 9 godina).
Najbolje je da ode na casove samoodbrane. To barem u demokratskom drustvu ne bi trebalo biti kaznjivo.
prijateljica je letjela sa suzavcem u tasni. Na povratku su ga "otkrili" i morala ga je baciti u smetlje. Nikakvu kaznu nije platila
samo je kod nas u nasoj drzavi pravo na samoodbranu kaznjivo, to je elementarno ljudsko pravo, zasto se ne ugledaju na taj Zapad konacno.
ako vec uzimas sprej, uzmi onaj koji u sebi ima ljuti biber, on jedino ne skodi zdravlju, znam da je Zenici bilo u jednoj prodavnici oruzja kupiti, mislim da je od 25 ml bilo oko 10 KM.
Hvala
ako si u mogucnosti nabavi sebi taser i pusti te baseball palice, nozeve i rucne bombe
jedan taser od 800000V ima izvanredne rezultate pored toga sto je skroman ili ga mozes imati kao bateriju (stapich), koji ima "skrivenu" funkciju elektroshoka
kada se budem trebao braniti na ulici znam cime i kako :D
Hvala
noz zaboravi!!!!!!!!
sto se suzavca tice, ni suzavac ni PEPER SPREJ nisu dozvoljeni, ali kupi joj HANZAPLAST U SPREJU u merkatoru, 10 KM, isto djeluje ko suzavac kad poprsce po ocima, a zakonom dozvoljen.
Sarayman wrote:Bez zajebancije, posjedovanje suzavca je strogo kaznjivo, a i taj nozic je suhveli (sve ovisi o duzini sjeciva). Ja sam tako sestri poodavno poklonio mini suzavac u spreju i prilikom racije u kaficu su joj nasli, tako da je morala platiti kaznu od 80 KM (sve se desilo prije 9 godina).
Nisam to znala.....
Ja ga UVIJEK imam u torbi.....