Svicarska i Shengen
- findsivro
#1 Svicarska i Shengen
jedno kratko i konkretno pitanje: da li se moze uci u Svicarsku sa shengenskom vizom? 
- lolita_xx
#2 Re: Svicarska i Shengen
koliko ja znam ne moze
-
Leonid Breznjev
#3 Re: Svicarska i Shengen
jos ne, tek oko novembra 2008.findsivro wrote:jedno kratko i konkretno pitanje: da li se moze uci u Svicarsku sa shengenskom vizom?
- findsivro
#4 Re: Svicarska i Shengen
zna li neko kakva je procedura za dobivanje turisticke vize?
- giga
#5 Re: Svicarska i Shengen
javis osobi u svicarskoj da zapocne proceduru u lokalnoj policijskoj ustanovi
oni salju neke dokumente u ambasadu u Sarajevu i ti onda u ambasadi zapocnes proceduru koja je ista kao i za Šengen
mozda ti je jednostavnije uzeti tranzitnu vizu - provjeri koliko je ogranicenje (obicno je 5 dana) - brza je procedura
et
oni salju neke dokumente u ambasadu u Sarajevu i ti onda u ambasadi zapocnes proceduru koja je ista kao i za Šengen
mozda ti je jednostavnije uzeti tranzitnu vizu - provjeri koliko je ogranicenje (obicno je 5 dana) - brza je procedura
et
-
Leonid Breznjev
#6 Re: Svicarska i Shengen
ako zelis ici u neki hotel ili slicno, mozes sve informacije dobiti u svicarskoj ambasadi u sarajevu. ako zelis ici kod nekog u posjetu, odneses potrebnu dokumentaciju u ambasadu, zatim dobijes papir koji ispunis i posaljes onome koga zelis posjetiti, zatim on ide na opstinu, ovjerava taj papir i uplacuje za tebe zdravstveno osiguranje za vrijeme koje ces provesti u CH. nakon 4-5 dana dobijas pozitiv ili negativ. eto..findsivro wrote:zna li neko kakva je procedura za dobivanje turisticke vize?
-
Leonid Breznjev
#7 Re: Svicarska i Shengen
zoom66 wrote:qq nama kad se nama EUropejcimaArslan wrote:jos ne, tek oko novembra 2008.findsivro wrote:jedno kratko i konkretno pitanje: da li se moze uci u Svicarsku sa shengenskom vizom?na kosti nakosti naklate ove shvicarske barabe...
- vox-populi
#8 Re: Svicarska i Shengen
Sa obicnom vizom, turistickom ne. Kao sto je vec receno od novembra. Medjutim sa poslovnom Schengen vizom se moze u Svicu kao i sa boravisnim dozvolama u Schengen zemljama.
-
Leonid Breznjev
#9 Re: Svicarska i Shengen
procedura je promijenjena i ne funkcionise vise ovako.giga wrote:javis osobi u svicarskoj da zapocne proceduru u lokalnoj policijskoj ustanovi
et
- giga
#10 Re: Svicarska i Shengen
ok, nisam znao, ja sam prolazio kroz drugaciju fasisticku proceduru prije 3 godineArslan wrote:procedura je promijenjena i ne funkcionise vise ovako.giga wrote:javis osobi u svicarskoj da zapocne proceduru u lokalnoj policijskoj ustanovi
et
-
Leonid Breznjev
#11 Re: Svicarska i Shengen
fasisticku proceduru? 
-
Leonid Breznjev
#13 Re: Svicarska i Shengen
a gdje zelis ici? oprosti moju radoznalost, ja nosim finih sjecanja iz CH.findsivro wrote:hvala dobri ljudi!
- findsivro
#14 Re: Svicarska i Shengen
planiram jedno 7 dana otici u Magicwood (Averstal).
- Control panel
#15 Re: Svicarska i Shengen
ako vec nisi zavrsio imas i ovu varijantu.
http://www.eda.admin.ch/sarajevo
kliknes na entering switzerland pa imas i formulare. mozes ih popuniti online
imas ovdje sve potrebne podatek. ja predao za vizu kao danas a dobio pasos sutra. osoblje je ljubazno. nisam imao nikakvih problema. naravno imao sam sve potrebne papire.
sengen ne vazi.
http://www.eda.admin.ch/sarajevo
kliknes na entering switzerland pa imas i formulare. mozes ih popuniti online
imas ovdje sve potrebne podatek. ja predao za vizu kao danas a dobio pasos sutra. osoblje je ljubazno. nisam imao nikakvih problema. naravno imao sam sve potrebne papire.
sengen ne vazi.