Svi Zidanovi ispadi!

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Stitch__

Post by Stitch__ »

koridor wrote:Najčešće pitanje od nedelje uveče je šta je Materaci rekao Zidanu.

Postoji nekoliko varijanti a kako televizija B 92 saznaje, ključni deo razgovora između Materacija i Zinedina Zidana tekao je ovako:

Materaci, koji inače godinama ne razgovara sa rođenim bratom a čija supruga se bavi crnom magijom, čitavu utakmicu povlačio je za dres Zinedina Zidana.

Zidanu je dosadilo pa je rekao Materaciju:

"Prestani da me vučeš za dres, ako ti je toliko stalo do mog dresa daću ti ga posle utakmice."

Na šta mu je materaci odgovorio "Daj ga svojoj majci prostitutki"

Naravno umesto prostituka upotrebljen je ulični izraz koji počinje na K....
http://www.b92.net/sport/vesti.php?styl ... _id=204309
da probamo rezimirat sta smo to u ova dva dana culi, tj sta su "profesionalni" citaci sa usana "procitali sa materazzievih usta

- daj ga svojoj majci kurvi
- arapski teroristo
- psovanje majke koja je bolesna
. svi ste vi muslimani govna
- nema piramide :D
- zelim ti groznu smrt
- psovanje sestre-kurve
- zelim da ti djeca umru
......bilo ih je jos, ne sjecam se

bas su profesionalni. glupo je nagadjati, to niko ne zna.
bih_finest

Post by bih_finest »

Ja mislim da mu je najvjerovatnije rekao to prvo
'daj ga svojoj majci kurvi' jer je Materazi rekao da ga je uvrijedio 'uobicajenom' uvredom na fudbalskim terenima, a sumnjam da su to izjave da su pojedini igraci teroristi ili sl.
Naravno tu je kak si rekao 'nema piramide', haj mu ga znaj :D
bosn.om

Post by bosn.om »

bih_finest wrote:Tema se opet pretvara u to ko je musliman, ko je krsanin...tekst sam postavio jer sam mislio da ce biti zanimljiv jer ocito postoji puno osoba koje ne znaju da je Zidane i prije pravio slicne incidente.
Ako vec pricate o tome da je on musliman i da bi se branio da ga je ovaj nazvao teroristom, kako to onda da je 98' udario igraca Saudijske Arabije, svog 'brata'?!? Ako je toliki musliman kao sto neki govore, kako to da je na rijeci odgovorio silom, ja koliko sam upucen po Kur'anu sve se vraca istom mjerom, oko za oko, zub za zub, rijec za rijec, a ne glavom u prsa za rijec...ccc
Naravno da je Zidane u svojoj karijeri imao izvrsnih poteza, ja sam nasao ovaj tekst, te poteze nisam, da jesam mozda bih ih i postavio...i naravno da ce Materazi imati vise incidenata, kad je odrambeni igrac i normalno je da ce praviti vise prekrsaja. A koji to jos igrac Zidanove pozicije pravi ispade kao on?
Kad je to Jordan uradio nes slicno?
Ronaldo?
Pele?
Maradona?
I jos ga neki brane, joj sta bih da se nes ovako desilo na Kosevu i da je Zidane udario nekog naseg igraca...bi li ga onda branili fejkeri jedni :shock:
Uh, al stvarno izvaljujes bezveze.
Prvo, Saudijca '98 nije "udario", vec pri ostrom klizecem tog Saudijca kupi mu nogu, Zidane iskace preko njega da to izbjegne i pada mu desnom komackom na ledja, sudija svira "brisanje kopacke" na suparniku, il kako se to vec zove. Niko ne moze reci da je 100% namjerno to uradio, mozda je, mozda nije, uglavnom dobio je crveni.

Jordan je ucestvovao par puta u generalnoj tuci prvi put na pocetku svoje karijere, drugi put pri smrti svoga oca na odgovor nekom igracu koji ga je ubo s tim i jos jednom tokom svoje Baseball karijere.

Maradona: Ma mora da nisi svjestan sta pricas, ako ijedan ima gori od Zidana, to je ovaj. Predjimo sve probleme s drogom, s mafijom itd;, tuca na terenu ima mali milion, sto u Argentini, sto protiv Brazila, sto u Evropi. Najpoznatija od vih je ona generana tuca koju on zapocinje protiv Attletik Bilbao-a, nakon svog povratka poslije uzasnog loma noge koji mu je nanio Goikoxea, igrac iz Bilbao-a.

Za Ronalda ne znam, nisam dovolno pratio njegovu karijeru, a za Pele-a imas dobar snimak kako puca laktom nekog tipa u Meksiku, potrazi je il prati kad bude neka reportaza o njemu.

A da te ne podsjecam ko je ustvari Materazzi, taj "jadnik" koga ta zvjer od Zidana pretuce. Jesi gledao sta uradi Ibrahimovicu ove sezone protiv Juventusa, jesi cuo sta je izjavio nakon povratka iz povrede lica Sevcenka koja ga je drzala van terena 2 mjeseca?

De, tako ti Boga, pusti se tih gluposti, materazzi moze sutra umrijeti od infrakta, boli me neka stvar, a odlazak Zidana ce me duze vrijeme rastuzivati, a tako i svakog normalnog.

Hajde, prijatno, dosta smo pricali, naprijed italija i bla bla bla, shvatices vec i sâm jedan dan...
ztluhcs
Location: Life isn't fair. It's just fairer than death, that's all.

Post by ztluhcs »

bih_finest wrote: I jos ga neki brane, joj sta bih da se nes ovako desilo na Kosevu i da je Zidane udario nekog naseg igraca...bi li ga onda branili fejkeri jedni :shock:
Zavisi ¹ta je na¹ igraè...
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

Post by pape »

FIFA zapocinje istragu povodom incidenta
Svjetska fudbalska asocijacija zapocinje istragu u vezi sukoba Zidanea i Materazzija u finalnoj utakmici SP-a. FIFA zeli da sto prije dobije jasnu sliku o okolnostima zbog kojih se desio incident.

Ne sumnjam da ce FIFA utvrditi istinu. Vjerujem u neophodne i rigorozne kazne za obojicu.

(izvor: - Chello.nl)
FIFA start onderzoek naar kopstoot
De wereldvoetbalbond FIFA start een onderzoek naar de kopstoot van Zinedine Zidane tegen Marco Materazzi in de WK-finale. De bond wil "zo snel mogelijk duidelijkheid krijgen in de omstandigheden rondom het incident",
Stitch__

Post by Stitch__ »

al kakvu teoretsku kaznu fifa moze izdat zidanu :D :lol: zabrana igranja do kraja zivota?? :D :D :lol:
bosn.om

Post by bosn.om »

pape wrote:Ne sumnjam da ce FIFA utvrditi istinu. Vjerujem u neophodne i rigorozne kazne za obojicu.
Da, isto kao sto je kaznila Lazio za Slava Arkanu i ostale nacisticko-fasisticke znakove, kod njih kao i po vecini talijanskih stadiona, kao sto je kaznila Di Canio-a za fasisticki pozdrav, kao sto kaznjava klubove sirom Italije, Spanije, holadnije za bacanje banana, majmunske svukove prilikom ulaska il dodira lopte crnih igraca, kao sto je kaznila Mihajlovica za "Negro di merda" upuceno Vieira-i u Lizi prvaka izmedju Arsenala - Lazia, kao sto je kaznila spanskog selektora za sjetovanje svom mladom Reyes-u "Reci onom crnom govnetu od Henry-a da si sto put bolji od njega", i sve ovo je samo vrh iceberga. Zar nisi jos shvatio sta je Fifa i kakvi ljudi njom vladaju? Ima tona novinara koji su radili na tome predmetu, tako i knjiga i ostalog materijala, nema vece marve na svjetu od Blatter-a i kompanije, tako da oni il pricali il s... meni je isto!
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

Post by pape »

Stitch__ wrote:al kakvu teoretsku kaznu fifa moze izdat zidanu :D :lol: zabrana igranja do kraja zivota?? :D :D :lol:
Pa pricekajmo, ... u FIFI ne sjede levati. I nisu Zidane i Materazzi vise toliko vazni, koliko je vazno na vrijeme reagirati i sprijeciti evt. nastavak provokacija na rasistickim ili slicnim osnovama, te sprijeciti da igraci reagiraju na nacin kako je to uradio Zizou.
Grom iz vedra neba

Post by Grom iz vedra neba »

pape wrote:
Stitch__ wrote:al kakvu teoretsku kaznu fifa moze izdat zidanu :D :lol: zabrana igranja do kraja zivota?? :D :D :lol:
Pa pricekajmo, ... u FIFI ne sjede levati. I nisu Zidane i Materazzi vise toliko vazni, koliko je vazno na vrijeme reagirati i sprijeciti evt. nastavak provokacija na rasistickim ili slicnim osnovama, te sprijeciti da igraci reagiraju na nacin kako je to uradio Zizou.
Ovo Materazzi me podjseti na Rizzu (zbog dva zz), ne znam da li znate da je i Rizzo igrao nedavno humanitarnu utakmicu protiv zena humanitarki, ziva istina :D

Kike je imao najbolji potez petom, na tekmi, a Rizzo je fulio go sa metra udaljenosti, ali se casno borio :D
ztluhcs

Post by ztluhcs »

http://www.youtube.com/watch?v=STmoZZ6r ... ed&search=

Front view... Ovdje se fino vidi kako onaj seronja ne zatvara labrnju cijelo vrijeme...
bih_finest

Post by bih_finest »

Ma ono sto je Zidane uradio je kretenski, takodjer isto vazi i za Materazija, navijam za Juve i znam sta je uradio Ibrahimovicu, ali isto tako navijam za Italiju...kazem samo da nije morao na onakav nacin zavrsiti karijeru...kako je Jordan zavrsio karijeru 98'?? Tucom?
wels

Post by wels »

....S druge strane, britanski listovi pišu da je Marko Materaci kapitenu francuske reprezentacije Zinedinu Zidanu navodno rekao da je "sin terorističke kurve" što je izazvalo popularnog Zizua da glavom snažno udari Italijana u finalu Mundijala.

Konsultujući se sa više stručnjaka za čitanje sa usana, "Tajms", "San" i najtiražniji "Dejli mejl" došli su svi do istog zaključka - u trenutku kada se Zidan udaljavao, Materaci mu je doviknuo: "Svi znamo da si sin terorističke kurve".

U "dešifrovanju" Materacijeve izjave "Tajms" je u pomoć pozvao britanskog stručnjaka za čitanje sa usana Džesiku Riz, koja, kako piše list, često sarađuje sa pravosudnim organima u Velikoj Britaniji.

I "Dejli miror" je došao do istog zaključka na osnovu integralne verzije razgovora Zidana i Materacija koji je objavljen na jednom italijanskom internet sajtu. Izveštači "Dejli ekspresa" prenose Materacijevu uvredljivu izjavu pozivajući se na dobro obaveštene izvore bliske francuskoj fudbalskoj reprezentaciji.

Poshto FIFA-ine i kaznene mjere fudbalskih saveza cesto nemaju efekta
dobro je da se anti sportisti pokushaju vaspitat na nacin kako je to ucinio Zidan.

Bojim se samo da Zidanova kazna za inace visokog Materacija nije bila dovoljno VISOKA pa mozda nece imat zeljeni efekat.
dinash

Post by dinash »

zizou, may the force be with you ...

Image
Jasho

Post by Jasho »

Sve novinske priče o tome šta je Materazzi rekao Zidaneu su rekla-kazala i jedini način da se sazna prava istina i prekinu sva ova naglabanja je da i jedan i drugi izađu u javnost i kažu pravu istinu i da se jedan drugom izvinu kao i javnosti zbog napravljenog incidenta! Šta god da mu je rekao Zidane nije smio onako da reaguje, već je trebao da ga ignoriše i produži dalje i nastavi da igra! Da je tako uradio ispao bi veliki gospodin i gazdurina, a ovako se pokazao kao obični primitivac, koji nije u stanju da se kontroliše.
horns&drums
Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die

Post by horns&drums »

Najnoviji Zidaneov ispad:

Najbolji igrac world cupa

A ima ih jos ovakvih, vjerujte mi :D
max_power

Post by max_power »

Zizou je davno usao u legendu kao jedan od najboljih igraca.

Samo mi je upala u oci jedna cudna stvar. Kada je prvi put prestao igrati u reprezentaciji, sljedeca utakmica Francuske je bila protiv Bosne i Hercegovine. Nedugo poslije te utakmice se vratio u reprezentaciju. Sada kada prestaje igrati, opet je BiH sljedeci francuski protivnik :)
Zadig

Post by Zadig »

zadig zizou...je ipak Muliaman...hotio to neko ili ne Very Happy ...i naravno da nekima bode oci Cool sto se mene tice..
poenta je u tome da je to krajnje nebitno, i ispada da je on nekima na ovom forumu vise drag zbog toga, zbog njegove vjerske (licne, i privatne) opredjeljenosti...
Sada ispada da se identificaramo sa Zidanom zato sto je Musliman?
Sto se tice badanja ociju, ha moguce je da kada se to naglasi kad god se o njegovim fudbalskim domenima prica, da i krene da bode ici...ono konstantno mahanje zastavicom postaje dosadno, i nekome moze da bode oci...

To bi bilo isto kada bi na ono hrvatskim forumima naglasavali da je ronaldo katolik ili slicno. MIslim, zamisli recenicu,
Ronaldo super igra, ej a uz to je katolik, svidjalo se to nekome ili ne.
Koga boli k. sta je ronaldo. Fakat ne kontam.

Mene licno boli ona stvar jel musliman ili katolik, ili supak ili posten momak, bitno mi je kako igra i kako se ponasa na terenu.
lindjo

Post by lindjo »

koliko sam ja primjetio na ovih par tema...niko od onih sto brane zidana nije stavljao njegovu vjersku pripadnost u prvi plan(bez obzira je li prakticar ili jok,u to ne ulazim)...ali su ovo kontrashi,makaronchici....koji ne mogu pojmiti da neko cijeni zidana kao fudbalsku velicinu,i genija...ne znajuci sta bi od nemoci....a onog hrmpalja ne mogu tek tako opravdati,nako ....samo udarili klasicnu kontru...u stilu:to je sve samo znato sto je nash jelde?...i onda se dizu tenzije,tema razvodnjava i td.

sto se mene tice...da igra jedanest muslimana u francuskoj ( a malo pomalo.... dize se :D )protiv Engleske...ja cu navijati za Englesku...bez obzira na njihovu tradiconalno hinjsku politiku spram bosne..konkretno bonsjaka...to me nece kao navijaca engleske opterecavat u mome izboru,prosudbi......jbg ne mugu se uzivit u takav film...lafo sad navijat za saudiju :-D isl....jbg ....srce odlucuje

naravno Bosnica na prvom mjestu :) ...then Iran :mrgreen:
strong69

Post by strong69 »

Meni nije palo na pamet da se identificiram sa Zidanom zbog toga sto smo iste religije... Interesantno kako zarazite svaku temu, promijenite joj srz i naravno i ova tema moze da zavrsi u forumu ˝politika¨ ili ˝bez cenzure˝...
Zidane me godinama odusevljavao svojim potezima i uzivao sam gledajuci tog covjeka iako nikad nisam volio ni Juve ni Real a ni Francusku reprezentaciju... Zidane je legenda bez obzira na sve... A veliki igraci kao on na meti su idiota kao Materazzi i reagovao je kako je reagovao... Uostalom nije jedini, sjetite se Beckamovih ispada protiv Argentine kad je udario Simeonea, Rooney nije nista bolji a ni Denis Bergkamp i njegovo udaranje Mihajlovica. A da, imamo i mi jednog takvog; naseg Barbareza koji je u prijateljskom mecu sa B selekcijom Njemacke prije par godina hvatao Svabe za vratove i ganjao ih po terenu u namjeri da se obracuna s njima... Ljudski je da se grijesi... Ne kontam sta ste navalili na Zidana k´o da je uradio nesto tako nevjerovatno... Ipak je izazvan od Materazzija, najprljavijeg igraca kojeg sam gledao. Da je bio neko drugi mozda bih se i cudio... Ovako...
the_stick

Post by the_stick »

Jasho wrote:Sve novinske priče o tome šta je Materazzi rekao Zidaneu su rekla-kazala i jedini način da se sazna prava istina i prekinu sva ova naglabanja je da i jedan i drugi izađu u javnost i kažu pravu istinu i da se jedan drugom izvinu kao i javnosti zbog napravljenog incidenta! Šta god da mu je rekao Zidane nije smio onako da reaguje, već je trebao da ga ignoriše i produži dalje i nastavi da igra! Da je tako uradio ispao bi veliki gospodin i gazdurina, a ovako se pokazao kao obični primitivac, koji nije u stanju da se kontroliše.
A reci mi molim te kojom bi to logikom ispao gospodin??? Da nije bilo onog starta, mislis da bi se neko zapitao sta to gnjida prica???
Sensei

Post by Sensei »

Image
Gny. Sgt. Hartman

Post by Gny. Sgt. Hartman »

Evo kakva je cvjecka bio Maradona,al to ne znaci da nije najbolji....

http://rapidshare.de/files/24312385/Mar ... .mpeg.html
cernica

Post by cernica »

ZIDAN JE NAJVECI KRALJ FUDBALA

Italy's all-white team, from a largely devout Catholic populace, had won against "a France team which sacrificed its own identity by lining up blacks, Islamists and communists to get results," Mr Calderoli had said.

His comment, in response to a complaint to the Senate by France's ambassador to Italy, reiterated remarks made in the aftermath of Italy's World Cup victory.

Lip readers employed by the British media claimed Zidane was reacting to racist, vulgar comments by Materazzi, with The Times newspaper reporting the defender as allegedly saying: "We all know you are the son of a terrorist whore."

Materazzi has admitted to insulting Zidane, but denied calling him a terrorist.

The 32-year-old did not elaborated on what he did say, but one report suggested he responded with: "I'd rather take the shirt off your wife."

The explanation runs in the face of opinions given by Italian lipreaders who claim that Materazzi said: "We all know you are the son of a terrorist whore" moments before the butt. Zidane, whose mother had been taken ill to hospital hours before the World Cup final - adding to the highly-charged moment - is expected to reveal in a few days exactly what Materazzi said.

The opposite version, according to lipreaders, goes that moments after he had grabbed Zidane's shirt Materazzi said: "Hold on, wait, that one's not for c.... like you."

Apsolutno podrzavam Zidana sto ga je sastavio glavom u truplo. Zasto? Zato da nije - o ovome se ne bi ni pisalo ni znalo, a ovako ce mnogi rasisti zavezati jezik na terenu jer ce kazne biti i vise nego rigorozne.

Sliskovic je idiot. Da je prekinuo mec u Beogradu i pozvao nase igrace da se pokupe sa terena, nema stampe na svijetu koja se ne bi interesovala :"sta je bilo?", a bio je izljev srpskog nacionalizma (cak su se i bombe bacale) a ovako... ko da se nista nije ni desilo! Ko zna osim nas?

Sliskovic je napravio uzasno glup potez na stetu Bosne!

Na srecu, Zidan nije :)
ztluhcs

Post by ztluhcs »

cernica wrote: Italy's all-white team, from a largely devout Catholic populace, had won against "a France team which sacrificed its own identity by lining up blacks, Islamists and communists to get results," Mr Calderoli had said.

His comment, in response to a complaint to the Senate by France's ambassador to Italy, reiterated remarks made in the aftermath of Italy's World Cup victory.
Izvor?

Jel to ovaj lik?

http://en.wikipedia.org/wiki/Roberto_Calderoli

Fix (jeste):

Other Controversial Remarks

Following Italy's defeat of France in the 2006 World Cup Final, Calderoli criticized France for having "sacrificed its identity for results by fielding Blacks, Muslims and Communists." These comments drew many protests from the French embassy, the Italian Green Party (who said that Calderoli is "no better than the Ku Klux Klan") and the Italian Communist Party among others.[1].

A s ovog linka su magièno nestale sve reference na ranije rasistièke ispade dan dva poslije finala...

http://en.wikipedia.org/wiki/Marco_Materazzi
Last edited by ztluhcs on 12/07/2006 10:26, edited 3 times in total.
Saian

Post by Saian »

pa jasta je, dole stoji i ova najnovija izjava :-) :-) :-) Lega Nord, pravi Ku Kluxovci :roll:
Post Reply