Svi se ujedinjuju,samo se Bosnjaci-razjedinjuju

Post Reply
Bosnolog

#226 Re: Svi se ujedinjuju,samo se Bosnjaci-razjedinjuju

Post by Bosnolog »

Mizanfil wrote:Бошнјаци су се први "ујединили" па им сада као криво што исто чине и друга два народа. Ако ме памћење служи, СДП и СДА (двије највеће бошњачке странке) су прве најабљивале колаицију па су и други учинили исто.

И уопће не видимо око чега фрка???
Zbog Vlajkija Hrvata ,......on je sve zakuhao,....... :mrgreen:

Image
picek

#227 Re: Svi se ujedinjuju,samo se Bosnjaci-razjedinjuju

Post by picek »

92a i danas ? ogromna je razlika.

niti su bosnjaci vise naivni niti nenaoruzani.
a politicki nikad necemo biti razvodnjeni kao kroz dvije jugoslavije.
picek

#228 Re: Svi se ujedinjuju,samo se Bosnjaci-razjedinjuju

Post by picek »

e ovo stvarno mrzim.

mizanfil je ocigledan hercegovac.
iz svake rijeci mu viri mali tudzman; bolje reci shushak kako shapce na ushi.
a prestavlja se kao bosnjak ?

mislim,, zasto ??

cemu je svrha ovoga ??
Last edited by picek on 15/11/2010 16:34, edited 1 time in total.
picek

#229 Re: Svi se ujedinjuju,samo se Bosnjaci-razjedinjuju

Post by picek »

eurokrem wrote: Ja sam imao vise oruzja 1992. nego danas .... sad nemam ni cakije, ne daju mi u autu ni bejzbol palice, nasi naravno ...
.
reci sta ti treba ??
od tromblona to kale ... sve je tu ?
g3, papovka,, hekler ??
ako ces lakse spavat javi se na pp..
da ti posaljem par komada..
Bosnolog

#230 Re: Svi se ujedinjuju,samo se Bosnjaci-razjedinjuju

Post by Bosnolog »

Mizanfil wrote:Не знам шта је твоја поента? Сви се требамо ујединити у једну странку??? И то би ријешило све проблеме? А против кога се уједињујемо, против оних којима не дамо да оду од нас???
Niko ne brani nikome da ide gdje zeli iz mrske i nametnute BiH samo sto mogu odnijeti onoliko zemlje koliko mogu ponijeti na kundurama odnosno kalosama,.......Ko ce koga moliti i braniti mu da ne ide gdje hoce pa zar taj proces vec odavno nemamo u BiH,......Mi smo barem po tom pitanju ujedinjeno saglasni,.........
picek

#231 Re: Svi se ujedinjuju,samo se Bosnjaci-razjedinjuju

Post by picek »

kadteskoje wrote:
picek wrote:92a i danas ? ogromna je razlika.

92 su bošnjaci bili širom BiH ,danas su na 23% iste :roll:
reci mi da li je lakse unistiti rastjeran ili ujedinjen narod ?
92e je prijetila eliminacija chitavog bosnjackog naroda.
danas samo mozemo imati vise od tog tvog procenta.
ni pod razno,,, manje.
picek

#232 Re: Svi se ujedinjuju,samo se Bosnjaci-razjedinjuju

Post by picek »

@eurokrem,,.
ebes zetva,
poslao bih ti fedexom par komada,(rasklopljeno naravno ) samo da bolje spavas..
Bosnolog

#233 Re: Svi se ujedinjuju,samo se Bosnjaci-razjedinjuju

Post by Bosnolog »

eurokrem wrote:
kadteskoje wrote:
eurokrem wrote: Tad ga je vodila, a danas vidimo dokle ga je dovela ... a sto je najveci horor-zeli i dalje da ga vodi!
Isti ti je qrac i sa Srbima ako ne i gori
Ma nije ni slican, a i onji imaju cilj, njihova se politka od 1990. do danas ne mijenja, kod njih je interes i pravac jasno definisan i odredjen i sve stranke imaju gotovo identicne programe, nijanse su samo u nazivima stranka i imenima ljudi, ostalo je isto. srpstvo im je i pod 1 i pod 2 i pod 3, pa tek onda ostalo.
Oni u stvari 500 godina imaju istu politku, samo sto se ponekad malo umire... sta je 20-30-40 pa i 50 godina u odnosu na dugorocne interese jednog naroda??
U pravu si samo sto se Srbija sve vise smanjuje i propada a teroija krvi i noza je upravo bila zamisljena da se stvori Srboslavija do Tokija,......Ako je uspjeh tebi svi izgubljeni ratovi,morano devastirano i otrovano drustvo sa bezbroj fasistickih udruzenja zauvijek izgubljeni prostor gdje su Srbi zivjeli van Srbije od Kosovu,Hrvatske i vecinskog dijala BiH a iz koje cure i nestaju zbog nastavka iste te politike negiranja BiH,ovim tempom ce za par decenija dozivjeti kosovizaciju BiH ako se ne desi bosanska oluja u meduvremenu,....Sandzak i Presevska dolina do Nisa se gubi,....Vojvodia ce se pobuniti kao slijed dogadaja jer ne zele vise hraniti uzu Srbiju,......Srbija posvadana sa svima u regiji bez prijatelja i saveznika i najvecoj bijedi regije sa najmanjim platama,.......

Zaista je ceka svijetla buducnost kao posljedica kontinuiteta dobre politike,....Moj komentar je ne diraj nista i ne mijenjaj nista kada daje odlicne rezultate,......... :mrgreen:
Komrad

#234 Re: Svi se ujedinjuju,samo se Bosnjaci-razjedinjuju

Post by Komrad »

De ba ljudi manite se srbije ... cinjenica je jedna
Da Srbi u BiH imaju vise nego sto su imali 1992
Da Bosnjaci i Hrvati imaju manje nego sto su imali 1990

Rat je zavrsen nerijeseno sa 1:1 ali su srbi dali gol u gostima
zavrzlama

#235 Re: Svi se ujedinjuju,samo se Bosnjaci-razjedinjuju

Post by zavrzlama »

svi se ujedinjuju u ideju torova i nacionalizma...a bosnjaci se razjedinjuju od ideja torova i nacionalizma...

to je prava slika i dijagnoza ove teme :wink:
nista novo

#236 Re: Svi se ujedinjuju,samo se Bosnjaci-razjedinjuju

Post by nista novo »

eurokrem wrote:
picek wrote:92a i danas ? ogromna je razlika.

To ti mislis ....

Ja sam imao vise oruzja 1992. nego danas .... sad nemam ni cakije, ne daju mi u autu ni bejzbol palice, nasi naravno ...
Tezu da su najnaivniji na planeti potvrdjuje i ovaj tvoj post ....
Naivni su vec 800 godina, sto bi sad odjednom postali neki veliki mudraci?

Kriz istoriju ovih krajeva i Slavena, samo Bosnjaci nemaju svoju drzavu, svi ostali imaju .... pa sad da ne elaboriram ostalo.. Bosnjaci jedini zagovaraju neko bratstvo i jedinstvo i pucaju iz prazne puske, a ostali imaju maticne drzave i smiju se, tacnije podkopavaju svaki dan i onaj minimum sto Bosnjaci imaju..
Cak i Kosovari-siptari imaju Albiju, sta mi imamo?
Dvojac Tihic-Izetbegovic, novopecene socijaldemokrate i kandidate za socijalisticku internacionalu.
Pa ti je organizuj u Sarajevu, ako vec nije...
zavrzlama

#237 Re: Svi se ujedinjuju,samo se Bosnjaci-razjedinjuju

Post by zavrzlama »

kadteskoje wrote:
zavrzlama wrote:svi se ujedinjuju u ideju torova i nacionalizma...a bosnjaci se razjedinjuju od ideja torova i nacionalizma...

to je prava slika i dijagnoza ove teme :wink:
Pa i bošnjaci su 1992 bili za torove
hoces reci pravili SAO..... :-)
Bosnolog

#238 Re: Svi se ujedinjuju,samo se Bosnjaci-razjedinjuju

Post by Bosnolog »

kadteskoje wrote: Dok se to sve izdešava pitanje je šta će biti sa bošnjacima.Srba je 8 miliona ,bošnjaka 2,5
Samo se ti uzdaj u tih 8 miliona,.......Oni tamo prekodrinski ce biti dovoljni sami sebi za medusobno unistenje jer ce se o svom jadu zabaviti,.......Najgore je za Srbe kada ostanu sami onda postanu vijeciti medusobni neprijatelji,.....Valjda navikli da zuve u sukobu i od sukoba sa drugim komsijama kada su goloruki,..Nema se vise golorukih komsija a hrabrost jedino pokazu nad golorukima,kada im se suprostave sa oruzjem nestanu u oluji gazeci vlastiti narod tenkovskim gusjenicama,........http://www.youtube.com/watch?v=uFS8PICX ... re=related
picek

#239 Re: Svi se ujedinjuju,samo se Bosnjaci-razjedinjuju

Post by picek »

bosnjaci nisu nikad bili za torove.

mi bi voljeli da imamo normalne gradjane u chitavoj zemlji gdje se krvna zrnca ne broje.
ali to nazalost nije moguce , jer smo malobrojni.
desne komsije i malo manje lijeve, gledaju na nas kao hijene na kokoshi.
plijen kojeg bi rado raskomadale.
bosnjaci nemaju snagu da naprave normalnu drzavu,, ponavljam, jer smo malobrojni.
jedina je nada da se komsije sa obe strane urazume ...tj, postaju normalni civilizovani ljudi u 21 vijeku.
hrvatima u hrvatskoj sve vise puca qurac za ovima u bih..
i taj ce se pravac nadam se nastaviti. (mada se nikad ne oduzimam utiska kako oni samo chekaju dobar momenat da nam opet zakucaju sa ledja )
srbija polako ide tim pravcom,, ali srbi su sasvim drugaciji u naravi, takodje..
puno se to turske krvi izmjesalo..
tog imperijalnog gena..
dugo cemo se mi jos sa njima ganjati...
bosnjacim je nada samo ,.. u seksu!..
ebati sto vise moguce.. sa sto vise zena,, i praviti mnogo djece..
kad dostignemo broj kao lijeve i desne komsije, onda mozemo i biti ravnopravni sa njima..
ali to je vec samo pusta zelja.. :cry:
Komrad

#240 Re: Svi se ujedinjuju,samo se Bosnjaci-razjedinjuju

Post by Komrad »

picek wrote:bosnjaci nisu nikad bili za torove.

mi bi voljeli da imamo normalne gradjane u chitavoj zemlji gdje se krvna zrnca ne broje.
ali to nazalost nije moguce , jer smo malobrojni.
desne komsije i malo manje lijeve, gledaju na nas kao hijene na kokoshi.
plijen kojeg bi rado raskomadale.
bosnjaci nemaju snagu da naprave normalnu drzavu,, ponavljam, jer smo malobrojni.
jedina je nada da se komsije sa obe strane urazume ...tj, postaju normalni civilizovani ljudi u 21 vijeku.
hrvatima u hrvatskoj sve vise puca qurac za ovima u bih..
i taj ce se pravac nadam se nastaviti. (mada se nikad ne oduzimam utiska kako oni samo chekaju dobar momenat da nam opet zakucaju sa ledja )
srbija polako ide tim pravcom,, ali srbi su sasvim drugaciji u naravi, takodje..
puno se to turske krvi izmjesalo..
tog imperijalnog gena..
dugo cemo se mi jos sa njima ganjati...
bosnjacim je nada samo ,.. u seksu!..
ebati sto vise moguce.. sa sto vise zena,, i praviti mnogo djece..
kad dostignemo broj kao lijeve i desne komsije, onda mozemo i biti ravnopravni sa njima..
ali to je vec samo pusta zelja.. :cry:

veliki ste jebaci vi izbjeglice ...
muha_sa

#241 Re: Svi se ujedinjuju,samo se Bosnjaci-razjedinjuju

Post by muha_sa »

kadteskoje wrote:Hoću reći referendumali,granica na drini,na savi na moru na qrcu na palcu... Tad su bili za torove a evo danas nisu.
ko je to referendumo. :?:
muha_sa

#242 Re: Svi se ujedinjuju,samo se Bosnjaci-razjedinjuju

Post by muha_sa »

kadteskoje wrote:
muha_sa wrote:
kadteskoje wrote:Hoću reći referendumali,granica na drini,na savi na moru na qrcu na palcu... Tad su bili za torove a evo danas nisu.
ko je to referendumo. :?:
Pa cvijeće i baštovani :lol:
bjeŽ ba ne zajebaji :D
The Silent Man

#243 Re: Svi se ujedinjuju,samo se Bosnjaci-razjedinjuju

Post by The Silent Man »

Dodik je učinio genijalnu stvar sa onim savezom sa sds na državnom nivou ... uglavljen je i veto , pa tako sada moraš pregovarat sa svim Srbima, pametan čovjek neće da nosi teret i odgovornost.
Nesretni Komšić dao izvrstan adut Čoviću , koji je primirio i Ljubića, stavio ga pod svoje skute da ga slučajno ne bi Sda-Sdp prigrabili i u nekoj kombinaciji sa onim levatima iz boljitka istisnuli ,uz to čvrst savez sa Dodikom - odlično ,al šta ja ba znam, ma šta ja ba pričam,haj ba šuti tamo ... ha bu ... :lol:
Znači šta ćemo sad Sdp-ovci?

Sve je isto samo Za Bih nema , Sda mora da glumi Za bihovce ,a Sdp - glumi SDA ovce :lol:

Ali čekaj ? sdp je multi stranka ovo ono - klinko sine , spd je Bošnjačka stranka , 95% glasova su Bošnjački ,pozicija vam "Bošnjačka" pa vi sad dobro ližite govna što ste srali cjelo vrijeme sa svojom kvazi - (malo)građanskom pričom.

Nema u BiH građanskih opcija, u BiH postoje samo etničke i to je tako bilo i bit će. Sdp je praktično doveden u ulogu "glavne" Bošnjačke pozicije i to je tragično za taj narod - predstavlja ih neko ko po sve načine želi da to izbjegne.
Al neka Bošnjo - htio si sdp- eto ti sdp... pa ti budi "građanin".

ps. da znam sad ide priča kako sdp nije Bošnjačka stranka,kako vi ne furate te nacionalne filmove i torove - eh SAD MORATE :)
Last edited by The Silent Man on 15/11/2010 18:04, edited 1 time in total.
picek

#244 Re: Svi se ujedinjuju,samo se Bosnjaci-razjedinjuju

Post by picek »

ne vjerujem da ce sds dugo trajati zajedno sa snsd'om.
dodik je egomanijak.
ako ga sds ne bude totalno slusao, (to znaci samo da klimaju glavom i vicu yes, yes ) doki ce pokusati sve sam.
svi egomanijaci su isti.

jos ako dodje do svadje u raspodjeli pljacke nekih od dobara u pc''u .. ?
raskol je nemoguce izbjeci.

ps,. i ivanic je prije 4 godine ushao pod krilo dodika,, da bi danas postao njegov najveci kritik.
ultima_palabra

#245 Re: Svi se ujedinjuju,samo se Bosnjaci-razjedinjuju

Post by ultima_palabra »

The Silent Man wrote:Dodik je učinio genijalnu stvar sa onim savezom sa sds na državnom nivou ... uglavljen je i veto , pa tako sada moraš pregovarat sa svim Srbima, pametan čovjek neće da nosi teret i odgovornost.
Nesretni Komšić dao izvrstan adut Čoviću , koji je primirio i Ljubića, stavio ga pod svoje skute da ga slučajno ne bi Sda-Sdp prigrabili i u nekoj kombinaciji sa onim levatima iz boljitka istisnuli.
Sve je isto samo Za Bih nema , Sda mora da glumi Za bihovce ,a Sdp - glumi SDA ovce :lol:
Ali čekaj ? sdp je multi stranka ovo ono - klinko sine , spd je Bošnjačka stranka , 95% glasova su Bošnjački ,pozicija vam "Bošnjačka" pa vi sad dobro ližite govna što ste srali cjelo vrijeme sa svojom kvazi - (malo)građanskom pričom.

Nema u BiH građanskih opcija, u BiH postoje samo etničke i to je tako bilo i bit će. Sdp je praktično doveden u ulogu "glavne" Bošnjačke pozicije i to je tragično za taj narod - predstavlja ih neko ko po sve načine želi da to izbjegne.

ps. da znam sad ide priča kako sdp nije Bošnjačka stranka,kako vi ne furate te nacionalne filmove i torove - eh SAD MORATE :)
Jah, ako su ti trebali ovi savezi da vidiš kako Dodik i Bosić, te Ljubić i Čović pušu u istu tikvu, onda...
Ko mora pregovarati sa Srbima, i oko čega? Ja ne vidim nijedno otvoreno pitanje... Čović će morati biti oprezan, jer šta posere u koaliciji sa Dodom, polizaće u Federaciji :D

Ja sam, kao i većina glasača, birao SDP da bi pokrenuo Federaciju - manje kompromitovanih kadrova od svih ostalih, te zato što su najdržavotvornija stranka - najmanja je mogućnost da bi potpisali izdaju i bošnjački fildžan.

A to što su neki frustrirani narušavanjem sklada njihovih torova me ne iznenađuje nimalo...sve smo to vidjeli zadnjih 20 godina ;-)
The Silent Man

#246 Re: Svi se ujedinjuju,samo se Bosnjaci-razjedinjuju

Post by The Silent Man »

ultima_palabra wrote:
The Silent Man wrote:Dodik je učinio genijalnu stvar sa onim savezom sa sds na državnom nivou ... uglavljen je i veto , pa tako sada moraš pregovarat sa svim Srbima, pametan čovjek neće da nosi teret i odgovornost.
Nesretni Komšić dao izvrstan adut Čoviću , koji je primirio i Ljubića, stavio ga pod svoje skute da ga slučajno ne bi Sda-Sdp prigrabili i u nekoj kombinaciji sa onim levatima iz boljitka istisnuli.

Jah, ako su ti trebali ovi savezi da vidiš kako Dodik i Bosić, te Ljubić i Čović pušu u istu tikvu, onda...
Ko mora pregovarati sa Srbima, i oko čega? Ja ne vidim nijedno otvoreno pitanje... Čović će morati biti oprezan, jer šta posere u koaliciji sa Dodom, polizaće u Federaciji :D

Ja sam, kao i većina glasača, birao SDP da bi pokrenuo Federaciju - manje kompromitovanih kadrova od svih ostalih, te zato što su najdržavotvornija stranka - najmanja je mogućnost da bi potpisali izdaju i bošnjački fildžan.

A to što su neki frustrirani narušavanjem sklada njihovih torova me ne iznenađuje nimalo...sve smo to vidjeli zadnjih 20 godina ;-)
ma šta ti znaš ba ,haj šuti tamo majke ti nemoj me nervirat... :lol: ;)
picek

#247 Re: Svi se ujedinjuju,samo se Bosnjaci-razjedinjuju

Post by picek »

@hornet,

dajes svom dodiku previse kredita.
zaboravljas njegovu primarnu funkciju u pc..... da stavi sto vise pod ruku.. ;-)
zaboli njega za srpstvom,, pa jesi li lud ?
da vidi buducnost pc'a , ne bi gradio vile po beogradu.

pc jednostavno nije ekonomski samoodrziva.
pogotovo sada kad je brcko odrezano.
pc ne moze planirati infrastrukturu do srbije,,, jer nema kontinuirani teritorij.,
ne moze graditi zeljezenice,, jer nema.... shvatas vec.

dodiku je primarni cilj ostati na vlasti jos par godina,, i onda se skrasiti u srbiji.
ima sigurno jos par risursa da se rasprodaju.

pc se vec nalazi na ekonomskom nivou angole..
a doci ce i gori dani..
bih moze cekati...
cekali smo hiljadu godina,, sta je nama dvaes' tri'est :mrgreen:
bogumil-8

#248 Re: Svi se ujedinjuju,samo se Bosnjaci-razjedinjuju

Post by bogumil-8 »

hornet prvi wrote:Bosnjacima je ostalo da biraju , da li hoce da tale BiH (1/3)sa srpskom i hrvatskom autonomijom (koje su neizbjezne) ili da prave kucu samo za sebe..
Nikako ti konstatacije nije tačna ( to je samo tvoja želja). U BiH postoje samo dvije strane. Sve dok je tako nema podjele BiH na tri dijela.
1gorstak

#249 Re: Svi se ujedinjuju,samo se Bosnjaci-razjedinjuju

Post by 1gorstak »

kadteskoje wrote:
zavrzlama wrote:svi se ujedinjuju u ideju torova i nacionalizma...a bosnjaci se razjedinjuju od ideja torova i nacionalizma...to je prava slika i dijagnoza ove teme :wink:
Pa i bošnjaci su 1992 bili za torove
Bosnjaci su pocetkom devedesetih samo izasli iz Srboslavije koju su prije njih odlucili napustiti Ljubljana, Zagreb i Skoplje. Bosnjacima je bilo lijepo u SFRJ (kao i svima nama) ali zajednica sa Beogradom (koji je kontrolisuci politicke predstavnike iz Titograda, Novog Sada i Pristine imao jednaku moc kao Slovenija, BiH, Hrvatska i Makedonija zajedno) nije bila funkcionalna. Vjerujem da je potez Ljubljane i Zagreba bio ishitren i da se zajednicu moglo spasiti konstruktivnim pristupom, ali potez Sarajeva i Skoplja je bio iznudjen posto je alternativa znacila ostanak u Srboslaviji.
zlajo

#250 Re: Svi se ujedinjuju,samo se Bosnjaci-razjedinjuju

Post by zlajo »

The Silent Man wrote:...Sdp je praktično doveden u ulogu "glavne" Bošnjačke pozicije i to je tragično za taj narod - predstavlja ih neko ko po sve načine želi da to izbjegne....
:thumbup:
Post Reply