Svi se ujedinjuju,samo se Bosnjaci-razjedinjuju

Post Reply
Komrad

#201 Re: Svi se ujedinjuju,samo se Bosnjaci-razjedinjuju

Post by Komrad »

picek wrote:najvaznije za bih da uvijek postoji veci procenat onih koji su za cijelovitu drzavu nego podjeljenu.
dok je jedan covjek vise od onih koji je razgradjuju, ona ce opstati.

naravno,, nikad ne smijemo biti naivni ko 90tih.
podmazujete i cuvajte to gvozdja sto imate.
zlu netrebalo.
ti prvi pobjego ha?
Ukosheni

#202 Re: Svi se ujedinjuju,samo se Bosnjaci-razjedinjuju

Post by Ukosheni »

Bosnolog wrote: Mentalni sklop Bosnjaka nije kao kod velikosrbina on ce ako treba oblatiti vodu javno ali neda Bosne,svoje familije i poginut ce za pravdu ali nece dozvoliti cinjenje nepravde drugima pa cak i neprijetelju kao sto je bilo u proslom ratu,....Samo se bojim da vise nisu merhametli jer su ga izgubili u zadnjem genocidu i svemu sto su prezivjeli goloruki od svojih komsija tako da bi sledeci put imali gotovo nikakvog merhameta prema svojim dusmanima i dusmanima njihove domovine,.......
Ova teza je zanimljiva. Sta je ucinilo da se ove pozitivne osobine uvreze kod Bosnjaka? Dolazak Islama ili ozvanicenje naziva Bosnjak (jer su po meni ova dva momenta kad ste se udaljili od komsija)?

Ako je Islam u pitanju da li je u pitanju on sam po sebi, ili Islam + slovenska baza ili nesto trece?
Bosnolog

#203 Re: Svi se ujedinjuju,samo se Bosnjaci-razjedinjuju

Post by Bosnolog »

Komrad wrote:
Bosnolog wrote:
Mentalni sklop Bosnjaka nije kao kod velikosrbina on ce ako treba oblatiti vodu javno ali neda Bosne,svoje familije i poginut ce za pravdu ali nece dozvoliti cinjenje nepravde drugima pa cak i neprijetelju kao sto je bilo u proslom ratu,....Samo se bojim da vise nisu merhametli jer su ga izgubili u zadnjem genocidu i svemu sto su prezivjeli goloruki od svojih komsija tako da bi sledeci put imali gotovo nikakvog merhameta prema svojim dusmanima i dusmanima njihove domovine,.......

Ali ima i nasih komsija koji su ostali uz nas kada su imali izbor da idu ... i to se nikad nesmije zaboravi i to svojoj djeci trebamo prenositi koje su porodice odbile da dignu ruku na ovu drzavu
Svakako da se ne smije zaboraviti na sve one koji su se borili i nastavljaju se boriti za cjelovitu i neovisnu BiH,....BiH ima mjesta i treba se boriti za svakog njenog gradanina koji osjeca i zeli da bude dio BiH,.......To niko normalan ne treba dovodiiti u pitanje,......
Komrad

#204 Re: Svi se ujedinjuju,samo se Bosnjaci-razjedinjuju

Post by Komrad »

Bosnolog wrote:
Komrad wrote:
Bosnolog wrote:
Mentalni sklop Bosnjaka nije kao kod velikosrbina on ce ako treba oblatiti vodu javno ali neda Bosne,svoje familije i poginut ce za pravdu ali nece dozvoliti cinjenje nepravde drugima pa cak i neprijetelju kao sto je bilo u proslom ratu,....Samo se bojim da vise nisu merhametli jer su ga izgubili u zadnjem genocidu i svemu sto su prezivjeli goloruki od svojih komsija tako da bi sledeci put imali gotovo nikakvog merhameta prema svojim dusmanima i dusmanima njihove domovine,.......

Ali ima i nasih komsija koji su ostali uz nas kada su imali izbor da idu ... i to se nikad nesmije zaboravi i to svojoj djeci trebamo prenositi koje su porodice odbile da dignu ruku na ovu drzavu
Svakako da se ne smije zaboraviti na sve one koji su se borili i nastavljaju se boriti za cjelovitu i neovisnu BiH,....BiH ima mjesta i treba se boriti za svakog njenog gradanina koji osjeca i zeli da bude dio BiH,.......To niko normalan ne treba dovodiiti u pitanje,......
Samo jos natjerati stanovnike Sirokog brijega, posusja, livna itd... jelde?
Ukosheni

#205 Re: Svi se ujedinjuju,samo se Bosnjaci-razjedinjuju

Post by Ukosheni »

Bosnolog wrote: Svakako da se ne smije zaboraviti na sve one koji su se borili i nastavljaju se boriti za cjelovitu i neovisnu BiH,....BiH ima mjesta i treba se boriti za svakog njenog gradanina koji osjeca i zeli da bude dio BiH,.......To niko normalan ne treba dovodiiti u pitanje,......
Ali pametan covek sam sebe upita koliki deo Srba i Hrvata potpadaju pod ovo, pa ako ih je jako, jako, jako malo stavi prst na celo.
Bosnolog

#206 Re: Svi se ujedinjuju,samo se Bosnjaci-razjedinjuju

Post by Bosnolog »

Ukosheni wrote:
Bosnolog wrote: Svakako da se ne smije zaboraviti na sve one koji su se borili i nastavljaju se boriti za cjelovitu i neovisnu BiH,....BiH ima mjesta i treba se boriti za svakog njenog gradanina koji osjeca i zeli da bude dio BiH,.......To niko normalan ne treba dovodiiti u pitanje,......
Ali pametan covek sam sebe upita koliki deo Srba i Hrvata potpadaju pod ovo, pa ako ih je jako, jako, jako malo stavi prst na celo.
Tebi da odgovorim zaboli me neka stvar kolko ih zeli prihvatiti ispruzenu ruku,....Onih ce vremenom sve manje biti bitni,i njihov licni problem da li zele ili ne da zive u BiH,sto je njihov licno izbor,Demokratija je a izlazna grnicna vrata su otvorena 24 sahata po licnom izboru i nahodenju mogu da odsetaju daleko od mrske i nametnute BiH u bilo kom smjeru i pravcu,,....Nekog kada ispruzenom rukom nudis vecerom on ne zeli da je prihvati jer ne zeli da jede s tobom,nemas potrebe mu je vise nuditi vec dovrsi i njegovu ili ostavi za dorucka ili nekog stranca koji ce rado zauzeti njegovo mjesto i poginuti braneci tvoju drzavu koju vise osjeca svojom od onih koji dvije decenije mrze zemlju u kojoj zive ;-) ,......

Koga ubjedivati vise dosta se ubjedivalo dvije decenije multi kulti ????....Prema onima koji su rusli BH kao zombiji slugarskih ideologija ne treba imati nikakvih simpatija niti tolerantnog razumjevanja,neka drece o neodrzivosti BiH i price dok mora lijececi vlastite frustracije,ilegalne i jednostrane poteze bez konsenzusa docekati legalnim i legitimnim putem,i to sa zateznim kamatama koje su se nakupile od ranije samo vodeci racuna da imas plan i cime,....... :mrgreen:
Ukosheni

#207 Re: Svi se ujedinjuju,samo se Bosnjaci-razjedinjuju

Post by Ukosheni »

Bosnolog wrote:
Ukosheni wrote:Ali pametan covek sam sebe upita koliki deo Srba i Hrvata potpadaju pod ovo, pa ako ih je jako, jako, jako malo stavi prst na celo.
Tebi da odgovorim zaboli me neka stvar kolko ih zeli prihvatiti ispruzenu ruku,....Onih ce vremenom sve manje biti bitni,i njihov licni problem da li zele ili ne da zive u BiH,sto je njihov licno izbor,Demokratija je a izlazna grnicna vrata su otvorena 24 sahata po licnom izboru i nahodenju mogu da odsetaju daleko od mrske i nametnute BiH u bilo kom smjeru i pravcu,,....Nekog kada ispruzenom rukom nudis vecerom on ne zeli da je prihvati jer ne zeli da jede s tobom,nemas potrebe mu je vise nuditi vec dovrsi i njegovu ili ostavi za dorucka ili nekog stranca koji ce rado zauzeti njegovo mjesto i poginuti braneci tvoju drzavu koju vise osjeca svojom od onih koji dvije decenije mrze zemlju u kojoj zive ;-) ,......

Koga ubjedivati vise dosta se ubjedivalo dvije decenije multi kulti ????....Prema onima koji su rusli BH kao zombiji slugarskih ideologija ne treba imati nikakvih simpatija niti tolerantnog razumjevanja,neka drece o neodrzivosti BiH i price dok mora lijececi vlastite frustracije,ilegalne i jednostrane poteze bez konsenzusa docekati legalnim i legitimnim putem,i to sa zateznim kamatama koje su se nakupile od ranije samo vodeci racuna da imas plan i cime,....... :mrgreen:
Ovo je pozitivan progres. Ako je tebi sve ravno da li neko hoce u nekom pravnom okviru da zivi s tobom, postoji predispozicija za razilazenje. Uostalom nisam ni rekao nista drugo - to je jedino i realno. I u pravu si da nije normalno nekog ubedjivati. Ovo ostalo kako sami sebe hocete da vidite je stvarno smesno, i nista vise nego to.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#208 Re: Svi se ujedinjuju,samo se Bosnjaci-razjedinjuju

Post by PipiDugaDevetka »

Ukosheni wrote:
Bosnolog wrote:
Ukosheni wrote:Ali pametan covek sam sebe upita koliki deo Srba i Hrvata potpadaju pod ovo, pa ako ih je jako, jako, jako malo stavi prst na celo.

Ovo je pozitivan progres. Ako je tebi sve ravno da li neko hoce u nekom pravnom okviru da zivi s tobom, postoji predispozicija za razilazenje. Uostalom nisam ni rekao nista drugo - to je jedino i realno. I u pravu si da nije normalno nekog ubedjivati. Ovo ostalo kako sami sebe hocete da vidite je stvarno smesno, i nista vise nego to.
Šta je to ''pozitivan progres''? Nešto kao ''oštra i pozitivna nula''?
Negativan progres je regres, ali šta je ''pozitivan progres''?
Bosnolog

#209 Re: Svi se ujedinjuju,samo se Bosnjaci-razjedinjuju

Post by Bosnolog »

Ukosheni wrote:
Bosnolog wrote:

Auuuuuu pa ti odma kao drot uzeo zdravo za gotovo,.ovo se odnosi na licni izbor i stav prema opstanku ili odlasku iz mrske i nametnute BiH,......Nema mirne disolucie BiH ti zagrizo mamc li si ocito pogresno protumaco moj post,....Onima kojima se ne zivu u BiH savjerujem na granicnom prelazu oprati ili promijeniti obucu da se ne iznosi ni grama bosanske zemlje a u slucaju traktorijate je vec prihvatljivo da se iznese onoliko koliko se nakupi na traktoriskim gumama,....
Bonton

#210 Re: Svi se ujedinjuju,samo se Bosnjaci-razjedinjuju

Post by Bonton »

To ti je k'o ona Gljivina: Odoh majko, Bosnu brani ti.
Ukosheni

#211 Re: Svi se ujedinjuju,samo se Bosnjaci-razjedinjuju

Post by Ukosheni »

Bosnolog wrote:
Ukosheni wrote: Ovo je pozitivan progres. Ako je tebi sve ravno da li neko hoce u nekom pravnom okviru da zivi s tobom, postoji predispozicija za razilazenje. Uostalom nisam ni rekao nista drugo - to je jedino i realno. I u pravu si da nije normalno nekog ubedjivati. Ovo ostalo kako sami sebe hocete da vidite je stvarno smesno, i nista vise nego to.

Auuuuuu pa ti odma kao drot uzeo zdravo za gotovo,.ovo se odnosi na licni izbor i stav prema opstanku ili odlasku iz mrske i nametnute BiH,......Nema mirne disolucie BiH ti zagrizo mamc li si ocito pogresno protumaco moj post,....Onima kojima se ne zivu u BiH savjerujem na granicnom prelazu oprati ili promijeniti obucu da se ne iznosi ni grama bosanske zemlje a u slucaju traktorijate je vec prihvatljivo da se iznese onoliko koliko se nakupi na traktoriskim gumama,....
Meni nije jasno sta si ti za sebe umislio? Stvarno si zabavan, ti casti mi kao da si Hruscov pa kad kaze NJET odzvanja sala UN. Stvarno neverovatno da covek na kompjuteru vice NJET za nesto sto cak i ne treba da se ostvari u potpunosti jer, ne lezi vraze, vec postoji.... :)
Komrad

#212 Re: Svi se ujedinjuju,samo se Bosnjaci-razjedinjuju

Post by Komrad »

Ukosheni wrote: Meni nije jasno sta si ti za sebe umislio? Stvarno si zabavan, ti casti mi kao da si Hruscov pa kad kaze NJET odzvanja sala UN. Stvarno neverovatno da covek na kompjuteru vice NJET za nesto sto cak i ne treba da se ostvari u potpunosti jer, ne lezi vraze, vec postoji.... :)
pa on se pita .. :)on kako kaze tako ce biti ... jeben je zaista
Bosnolog

#213 Re: Svi se ujedinjuju,samo se Bosnjaci-razjedinjuju

Post by Bosnolog »

Ukosheni wrote:
Bosnolog wrote:
Ukosheni wrote: Ovo je pozitivan progres. Ako je tebi sve ravno da li neko hoce u nekom pravnom okviru da zivi s tobom, postoji predispozicija za razilazenje. Uostalom nisam ni rekao nista drugo - to je jedino i realno. I u pravu si da nije normalno nekog ubedjivati. Ovo ostalo kako sami sebe hocete da vidite je stvarno smesno, i nista vise nego to.

Meni nije jasno sta si ti za sebe umislio? Stvarno si zabavan, ti casti mi kao da si Hruscov pa kad kaze NJET odzvanja sala UN. Stvarno neverovatno da covek na kompjuteru vice NJET za nesto sto cak i ne treba da se ostvari u potpunosti jer, ne lezi vraze, vec postoji.... :)
Друзей!

Вы приходите с врагом Сербии, вы не можете наложить на меня, что бы Вы хотели, как ваш друг Комрад
,.....:razz:
osa

#214 Re: Svi se ujedinjuju,samo se Bosnjaci-razjedinjuju

Post by osa »

Komrad wrote:
Bosnolog wrote:
Komrad wrote:

ovo me podsjeća na onu karadžićevu (na vuka mislim), "e još samo da je nagovoriti hrvate da kažu da su srbi...."
Komrad

#215 Re: Svi se ujedinjuju,samo se Bosnjaci-razjedinjuju

Post by Komrad »

osa wrote:

ovo me podsjeća na onu karadžićevu (na vuka mislim), "e još samo da je nagovoriti hrvate da kažu da su srbi...."[/quote]
a na sta te podsjeca ova: Ili ce biti kako ja kazem ili idi iz zemlje.. ?
osa

#216 Re: Svi se ujedinjuju,samo se Bosnjaci-razjedinjuju

Post by osa »

Komrad wrote:
osa wrote:

ovo me podsjeća na onu karadžićevu (na vuka mislim), "e još samo da je nagovoriti hrvate da kažu da su srbi...."
a na sta te podsjeca ova: Ili ce biti kako ja kazem ili idi iz zemlje.. ?[/quote]

trebalo bi previše nabrajati, a kad još dodaš ovakve identične( po načinu razmišljanja) likove s herceg-bosne i banja luke, bogami ima ih kao pljeve...
Ukosheni

#217 Re: Svi se ujedinjuju,samo se Bosnjaci-razjedinjuju

Post by Ukosheni »

Upravo citam danasnje vesti, situacija je sad sasvim jasna: Srbi SNSD/SDS, Bosnjaci SDA/SDP/SBB, Hrvati HDZ1&2.
osa

#218 Re: Svi se ujedinjuju,samo se Bosnjaci-razjedinjuju

Post by osa »

Ukosheni wrote:Upravo citam danasnje vesti, situacija je sad sasvim jasna: Srbi SNSD/SDS, Bosnjaci SDA/SDP/SBB, Hrvati HDZ1&2.

današnje, pa to su vijesti iz 92.
Ukosheni

#219 Re: Svi se ujedinjuju,samo se Bosnjaci-razjedinjuju

Post by Ukosheni »

osa wrote:
Ukosheni wrote:Upravo citam danasnje vesti, situacija je sad sasvim jasna: Srbi SNSD/SDS, Bosnjaci SDA/SDP/SBB, Hrvati HDZ1&2.

današnje, pa to su vijesti iz 92.
jeste
Komrad

#220 Re: Svi se ujedinjuju,samo se Bosnjaci-razjedinjuju

Post by Komrad »

SDA/SDP/SBB
sve tri? ... ne vjerujem
Komrad

#221 Re: Svi se ujedinjuju,samo se Bosnjaci-razjedinjuju

Post by Komrad »

hornet prvi wrote:Svi se ujedinjuju,samo se Bosnjaci-razjedinjuju...
Ne bih rekao da je tako....
Upravo su napravljene ,nove do juce neobicne(za naivne :wink: ) koalicije...U koaliciju su usle bosnjacka stranka SDA i bosnjacka SDP...hrvatska hdz BiH i HdZ 1990 i srpske SDS i SNSD...Sustinski , sve stranke koje su usle u koalicije su nacionalne i predstavljaju, priznao to neko ili ne, narode iz kojih poticu..
Znaci...ujedunjuju se ,i u velikoj mjeri su ujedinjeni i bosnjaci,...ovaj put oko SDP-a (Lagumdzija) u centru, bas kao i prosli put oko SBiH (Silajdzijica )...
Nemoj da se se ofiramo pricama da su Srbi u BiH i FBiH glasali za SDP i npr. Slobodana Popovica...Nisu brate,,,smatraju ga''prodanom dusom'' i bosnjackim nacionalistom, na koga je odlucujuci uticaj imala majcina familija (Bosnjaci )a od srpskog mu samo ime i prezime ostalo...isto kao ni Hrvati za Komsica...
Znaci ..bosnjaci su itekako ujedinjeni u pokusaju da kojekakvim izbornim inzinjeringom dodju do ''pravicnog'' rjesenja u BiH...unitarne Bosne..(ajd mozda i Hercegovine ,ali bas ako se mora )...
Ostale koalicije su reakcija na to....
MAnje vise sve je toliko ocigledno ,da su prosto smjesni pokusaji da se stosta durgacije predstavi... :)..pa nismo od juce..

Reci mi jednu ... al samo jednu Bosnjacku stranku da se zalaze za unitarnu stranku?
A reci mi jednu srpsku koja nije za unitarnu republiku srpsku?
Ukosheni

#222 Re: Svi se ujedinjuju,samo se Bosnjaci-razjedinjuju

Post by Ukosheni »

SDP aktivno doprinosi nejedinstvu Bosnjaka, nazalost.
nosara

#223 Re: Svi se ujedinjuju,samo se Bosnjaci-razjedinjuju

Post by nosara »

Ukosheni wrote:SDP aktivno doprinosi nejedinstvu Bosnjaka, nazalost.
Ja sam jednom dobio proljev... Ali on je imao smisla... Tebe nikako da shvatim...
AliceInChains

#224 Re: Svi se ujedinjuju,samo se Bosnjaci-razjedinjuju

Post by AliceInChains »

Nista se ti za nas ne brini. Vise bih se na tvom mjesto brinuo, kako je jedan Tadic vase misljenje "razjedinio"
Ukosheni

#225 Re: Svi se ujedinjuju,samo se Bosnjaci-razjedinjuju

Post by Ukosheni »

nosara wrote:
Ja sam jednom dobio proljev... Ali on je imao smisla... Tebe nikako da shvatim...
Vi kolega nikako da se oslobodite balasta psovanja
Post Reply