Hvala Bogu da nije jednoulje, samo tako smo sigurni da ima pameti.
"Kad svi misle isto, znači da niko ne misli dovoljno"
Hahahahahahah ovaj je dobarjapijem wrote:Rade li srbi i Hrvati nešto nenormalno, da li je nenormalno brinuti se i boriti se za sebe i svoj narod, meni lično nije, meni je daleko nenormalnije boriti se za nekog tko ne želi da se ti boriš za njega a to rade naši političari.bicebolje wrote:Ne znam treba li nacrtati. Srbi i Hrvati ne razmišljaju ni o bošnjačkoj BiH ni o multietničkoj BiH. Oni od 92. guraju svoj fazon i bore se za svoju opciju. Kad znaš šta hoćeš daleko je jednostavnije pa na kraju šta bude. Il si bos il si hadžija. Sve druge SFRJ republike su postale normalne jednonacionalne države (čak i Kosovo) a Bošnjaci još razmišljaju... i u velikom broju se gnušaju od onoga što je u većem dijelu Evrope normalno.ultima_palabra wrote: Pa odluka nije na njima, nego upravo na Srbima i Hrvatima
Sto se mene tice, moze i jednonacionalna bosnjacka drzava, ali na 24% teritorije drage nam BiH - nikad.bicebolje wrote:Ne znam treba li nacrtati. Srbi i Hrvati ne razmišljaju ni o bošnjačkoj BiH ni o multietničkoj BiH. Oni od 92. guraju svoj fazon i bore se za svoju opciju. Kad znaš šta hoćeš daleko je jednostavnije pa na kraju šta bude. Il si bos il si hadžija. Sve druge SFRJ republike su postale normalne jednonacionalne države (čak i Kosovo) a Bošnjaci još razmišljaju... i u velikom broju se gnušaju od onoga što je u većem dijelu Evrope normalno.
40% minimumBiH-x wrote:Sto se mene tice, moze i jednonacionalna bosnjacka drzava, ali na 24% teritorije drage nam BiH - nikad.bicebolje wrote:Ne znam treba li nacrtati. Srbi i Hrvati ne razmišljaju ni o bošnjačkoj BiH ni o multietničkoj BiH. Oni od 92. guraju svoj fazon i bore se za svoju opciju. Kad znaš šta hoćeš daleko je jednostavnije pa na kraju šta bude. Il si bos il si hadžija. Sve druge SFRJ republike su postale normalne jednonacionalne države (čak i Kosovo) a Bošnjaci još razmišljaju... i u velikom broju se gnušaju od onoga što je u većem dijelu Evrope normalno.
japijem wrote:
Ne trebaju iznesti jasnu platformu i reći, može etnička podjela u bih, ali morate nam vratiti zvornik, foču, višegrad srebrenicu, a za brčko koje vam treba, dat će te nam prijedor i bosanski novi, e tako treba nastupiti.
Samo da vas pitam, da li je neko od vas bio u izbjegištvu, selio ili nedajbože u kolektivnom centru boravio.japijem wrote:Baš tako, vratiti lijevu obalu drine, višegrad, foču, zvornik, srebrenicu, a ako hoće brčko, jer im treba, za njega nek daju prijedor i b. novi, a hrvatska koncesiju u pločama na neograničeni rok, možemo mi i sami državu napraviti, ma bit će bolja od ove danas bar 100%, što i ne bi bilo teško postići, kakva je ova danas.BiH-x wrote:Sto se mene tice, moze i jednonacionalna bosnjacka drzava, ali na 24% teritorije drage nam BiH - nikad.bicebolje wrote:Ne znam treba li nacrtati. Srbi i Hrvati ne razmišljaju ni o bošnjačkoj BiH ni o multietničkoj BiH. Oni od 92. guraju svoj fazon i bore se za svoju opciju. Kad znaš šta hoćeš daleko je jednostavnije pa na kraju šta bude. Il si bos il si hadžija. Sve druge SFRJ republike su postale normalne jednonacionalne države (čak i Kosovo) a Bošnjaci još razmišljaju... i u velikom broju se gnušaju od onoga što je u većem dijelu Evrope normalno.
eurokrem wrote:Nakon ovih izbora činjenica je da su najzadovoljniji rezultatima Srbi i ovi "nasi" i oni preko Drine. Odlazak "tvrdih" Bosnjaka tipa Silajdzic su slavili danima i, a istorija je pokazala da je sve ono sto je dobro za njih, nije za "nas".
No svodjenje Bosnjaka na 8 % vlasti u Bosni i Hercegovini, sto je dobijeno jednostavnom formulom:
-Srbima 50 % BiH, Hrvatima 25% (5 kantona), SDP-u 25% (5 kantona), s tim da znamo da je SDP deklarativno multinacionalna stranka i kod njih je se na 3, znaci 25/3= 8,33% za Bosnjake, s tim da su u RS-u pometeni sa politicke scene, baca na razmisljanja i ozbilju brigu nekog ko zeli da bude suveren i narednih 100 i vise godina u BiH kao Bosnjak i Musliman.
Nakon ovih jezivih statistika i pregovora sa strankom osudjenog ratnog zlocinca Fikreta Abdica DNZ-a i SDP-a, tih 8% se dodatno smanjuje, jer babini nisu Bosnjaci nego Bosanci, i Tihiceve izjave od neku noc da je i SDA socijaldemokratska stranka (sic!), a uzevsi u obzir uvezivanje i potpisivanje zajednickih nastupa SNSD-SDS i HDZ-HDZ1990, ne mogu da se otmem dojmu da tu nesto "smrdi" i da islamofobicni EU i USA tu imaju debelo umjesane prste, da bi razbili Bosnjake i pomeli ih sa evropskog lica. S tim da povratak republikanaca na vlast u Americi i nevjerovatna ekspanzija desnih stranaka sirom EU daje dodatnu dozu stvari za zamisliti se o nasoj buducnosti. Kako ce republikanska Amerika gledati na drzavu u kojoj su na vlasti Muslimanski komunisti!? Nit vole komuniste, nit vole Muslimane, i protiv i jednog i drugih se decenijama bore sirom svijeta.
S tim u vezi,trenutno najrazjedinjeniji i jedini koje ce predsavljati socijalisticke SDP i SDA su Bosnjaci, ostali se ne odricu nacije i stranaka desnog centra, koje su trenutno hit u zemljama EU, te se socijalisticka internacinala seli na jug, posto gubi vlas u svim normalnim zemljama i valjda da se Bosnjaci ostati jedini komunisti u EU!? Ocito je da su sve bosnjacke stranke iskljucene i pregovora o vlasti i da je Tihic tu kao kukavicije jaje ubacen da eliminira sve druge stanke iz Bosnjacog korpusa, umjesto da se svi ujedine, da se ne bi opet djeca i sirotinja morala hvatati oruzja. Mozda se ovaj put mirno raspadnemo, jer sve upucuje na to. Ko ce znati!? Tihicu je blizi Dodik od bilo kojeg Bosnjaka (osim komunista), a sad i Bosic i Covic i svi ostali nebosnjaci. Kako je SDA vodila drzavu i stitila bosnjacke interese, to svi znamo i potajno smo se nadali da cemo ih se ovaj put rijesiti za sva vremena. Iritantno je da se taj covjek sastaje sa nekim drzavnicima i predsjednicima, a nema nikakvu funkciju osim predsjednika stranke i nije bio kandidat za nista. SBB ima patriote, zlatne ljiljane i ostale, ali su za SDA gori od SDS-a i seseljevih radikala, te DNZ-a. Totalno frustrirajuce iako nisam SBB-ovac. Treba znati da imaju medije a da uvijek rejting opozicije raste, a i kod nas su svako malo neki izbori.
Tako da ce ispasti da smo mi ono sto nam Srbi i Hrvati citavo vrijeme govore, bez identiteta i nus proizvod Titovog komunizma.
Monolog, al eto mozda neko ima nesto reci u vezi ovog.
Komrad wrote:eurokrem wrote:A gdje su se to jos u svijetu ujedinili prikriveni komunisti i prikriveni nacinalisti i da je to funkcionisalo!?osa wrote:ovaj tekst se zove "pila naopako", itekako su bošnjaci ujedinjeni, što je naravno i sasvim normalno, ne kao srbi ali daleko više nego hrvati, prati u narednom razdoblju suradnju sdp i sda, i suradnju na crti izetbegović-komšić, dematirat će ovaj tekst...
Prati ti naredno razdoblje, pa ces vidjeti da nece dematirati, nego potvrditi.
Interesne koalicije, koje su jedino zeljne vlasti ne mogu uspjeti, a pogotovo ako su kao i Dejton na silu sklepane od strane medjunarodne zajednice, ovaj put potpomognute obilnim donacijama socijalisticke internacionale.
u njemackoj
Biće da je i među Bošnjama dosta nacionalista. Srećom makar su bošnjački nacionalisti definitivno zijanili ove izbore.japijem wrote:Bez obzira što kod našeg naroda Tuđman baš i nije nešto popularan, doduše mi u krajini i nismo previše ljuti na njega, valjo nam je a i mi njemu, ja bi volio da se naš predsjednik izborio za nas kao Tuđman za Hrvate, ja bi volio da se za neku državu kaže da je Bošnjačka, pa taman bio i nacionalist, ako je takva želja nacionalistička.no_pasaran wrote:Hahahahahahah ovaj je dobarjapijem wrote:
Rade li srbi i Hrvati nešto nenormalno, da li je nenormalno brinuti se i boriti se za sebe i svoj narod, meni lično nije, meni je daleko nenormalnije boriti se za nekog tko ne želi da se ti boriš za njega a to rade naši političari.Bore se za sebe i za svoj narod
hahhahhahah najjači danas.
Sad ozbiljno, rekoh maloprije i na drugoj temi:
Borba za narod, prava naroda, potrebe, želje, strahove, itd. je veoma bitna u jednoj državi kao što je BiH. Suludo je to poricati. Ja lično želim da se neko bori za kolektivna prava mog naroda.
Baš zato je mama HDZ i tata Franjo Tuđman potpisao Dejton zajedno za Aljom i Slobom. U tom dejtonu stoji da u svim parlamentima ima DOM NARODA i da on ima pravo oboriti svaku odluku koju donese Predstavnički dom parlamenta, upravo zato što postoji mogućnost da neka racionalana odluka se čini kao prijeteća određenim etničkim skupinama.
Dakle ti tvoji "ratnici" da hoće da se "bore" za tebe i tvoj narod, oni bi se o onim osnovnim stvarima bavili u predstavničkom domu a o tvojim narodnim pravima bi se bavili u DOMOVIMA NARODA ili kroz ustavne sudove.
Umjesto toka ti tvoji "ratnici" te kradu u izvršnoj vlasti i u predstavničkim domovima parlamenata, a onda to pravdaju u DOMOVIMA NARODA.
Jerane, ja bi reko da su te ti tvoji "ratnici" zahebali, pravo...
izlaz na savupicek wrote:cuj ovoga, dao bi brcko za bosanski novi i prijedor ??
heheh...
ta dva kozarska grada su vec poluprazna.
prosjek starosti je oko 55 godina.. i za desetak godina ce vec izumrijeti.
kao prvo, brcko ne smijemo nikada predati.
to je vazan izlazak na savu; a istim putem presjeca pc i pravi je apsolutno nefunkcionalnom.
jedino bih predao brcko za banjaluku.
i to ako pride dodju i laktasi..
Zbog cega je vazan izlazak na Savu?picek wrote:cuj ovoga, dao bi brcko za bosanski novi i prijedor ??
heheh...
ta dva kozarska grada su vec poluprazna.
prosjek starosti je oko 55 godina.. i za desetak godina ce vec izumrijeti.
kao prvo, brcko ne smijemo nikada predati.
to je vazan izlazak na savu; a istim putem presjeca pc i pravi je apsolutno nefunkcionalnom.
jedino bih predao brcko za banjaluku.
i to ako pride dodju i laktasi..
kakvog koridora ?Komrad wrote:Zbog cega je vazan izlazak na Savu?
Po cemu je izlazak na savu vazniji od koridora prema cazinskoj krajini?
možda te ne mogu poučiti kulturi izražavanja, to su trebali otac i majka i nastavnici u školi,ali ti mogu ukazati na neznanje po ovom pitanju, nikad taj tip transporta nije bio na zavidnom nivou, ni sada ni prije rata, doduše u pravi si da je prije rata bio više korišten, a i sam način održavanja plovnog puta ukazuje da ne znaš puno o tome, naime samo čišćenje korita je zastarjela metoda, već odavno se rade vodeni pragovi ili brane, sa sustavima za prijelaz brodova, recimo napraviš takav prag kod jasenovca i digneš savu do zagreba 2 metra i napraviš je plovnom, viškom vode upravljaš, koristiš je za navodnjavanje i sl., e sad kad ćemo mi biti u stanju to raditi prcijeni sam...picek wrote:ti u sisku,,
sisas sisulje,,![]()
sava je vazna rijecna metoda transporta.
za vrijeme ex juge mnogo transportnih brodova je prolazilo kroz nju. (i islo prema dunavu)
sto se u zadnjih 15 godina nista nije radilo na ciscenju savskih korita, to je ogroman ekonomski udarac za regiju.
ali ne znaci da ce i u buducnosti biti tako
ovo zvuči kao da kažeš, otprilike,"mi bez hrvatske ne možemo izaći i bih, naime moramo do europe preko njih, zavisni smo o hrvatima", a znamo da nije tako...picek wrote:kakvog koridora ?Komrad wrote:Zbog cega je vazan izlazak na Savu?
krajina je povezana odavno.
bihac-jajce-zenica-sarajevo.
ps.
ne zaboravi da brcko takodje presjeca pc u dva dijela.
sto znaci da velikosrbi ne mogu graditi profitabilne autoputeve ili zeljeznice kroz te krajeve.
(nije da imaju pare za to, ali cak ni hipoteticki ne mogu to vise uraditi . znaci, zavisni su od nas)
picek wrote:kakvog koridora ?Komrad wrote:Zbog cega je vazan izlazak na Savu?
krajina je povezana odavno.
bihac-jajce-zenica-sarajevo.
ps.
ne zaboravi da brcko takodje presjeca pc u dva dijela.
sto znaci da velikosrbi ne mogu graditi profitabilne autoputeve ili zeljeznice kroz te krajeve.
(nije da imaju pare za to, ali cak ni hipoteticki ne mogu to vise uraditi . znaci, zavisni su od nas)
ne moze niko iz doboja preci u bijeljinu a da ne plati putarinu preko federacije ili brcko distrikta.Komrad wrote: Povezana???
povezana je koliko i banja luka i bijeljina ... banja luka- doboj- bijeljina
pogledaj kartu
samo ti ukazujem na primjerima koje možeš razumjeti, da ti logika baš i nije na mjestu, ako ne razumiješ, pojednostaviću, doduše teško može jednostavnije od ovog, ali pokušaću...picek wrote:hey policajac,, nemoj me spustati na svoj nivo razmisljanja.
znam ja da vi u policiji idete u posebne kurseve razvijanja logike![]()
poredis drzavu hrvatsku, sa bih,, sa evropom, i sve u konceptu slobodnog kretanja.(dok ja pricam o pc...)
to ti je univerzalna logika istovremenog sabiranja i oduzimanja.
nisam zavrsio visu policijsku skolu za to.!
Ti snovi su davno postali java.PipiDugaDevetka wrote:Ovo su snovi Karadžić Radovana, pa izvol'te ih ostvarivati. Ja ću se protiviti tome i oružjem ako me pozove Komšić Željko da ga branim!http://bs.wikipedia.org/wiki/Republika_Srpska wrote:Vojska bosanskih Srba, uz pomoć Jugoslavenske narodne armije, je održavala i proširila granice Republike Srpske tokom rata u Bosni i Hercegovini. 12. maja 1992. godine, tokom sjednice skupštine bosanskih Srba, Radovan Karadžić je objavio šest "strategijskih ciljeva" srpskog naroda u Bosni i Hercegovini.
Uspostaviti državne granice koje bi odvojili srpski narod od druga dva naroda.
Uspostaviti koridor između Semberije i Bosanske Krajine.
Uspostaviti koridor u Podrinju, što znači ukinuti stanje Drine kao granicu srpskih država.
Uspostaviti granicu na Uni i Neretvi.
Podijeliti Sarajevo u srpske i bošnjačke dijelove, te uspostaviti sposobne državne vlasti u oba djela.
Osigurati pristup moru.
Gdje sam napisao da je nenormalno ? Nenormalno je pojedine bošnjačke opcije više razmišljaju o Srbima, Hrvatima i ostalim nego o sebi. To sa jedne strane izaziva smijeh, mržnju ili ignorisanje a sa druge frustraciju zbog smijeha, mržnje ili ignorisanja.japijem wrote:Rade li srbi i Hrvati nešto nenormalno, da li je nenormalno brinuti se i boriti se za sebe i svoj narod, meni lično nije, meni je daleko nenormalnije boriti se za nekog tko ne želi da se ti boriš za njega a to rade naši političari.bicebolje wrote:Ne znam treba li nacrtati. Srbi i Hrvati ne razmišljaju ni o bošnjačkoj BiH ni o multietničkoj BiH. Oni od 92. guraju svoj fazon i bore se za svoju opciju. Kad znaš šta hoćeš daleko je jednostavnije pa na kraju šta bude. Il si bos il si hadžija. Sve druge SFRJ republike su postale normalne jednonacionalne države (čak i Kosovo) a Bošnjaci još razmišljaju... i u velikom broju se gnušaju od onoga što je u većem dijelu Evrope normalno.ultima_palabra wrote: Pa odluka nije na njima, nego upravo na Srbima i Hrvatima
picek wrote:heh,, policajac misli da je njegovo razmisljanje veoma komplikovano ???????!??
wtf !??
pa i moj sin od 6 godina kada pocne pricati o politici i ekonomiji u isto vrijeme ubaci duska dugouska.. = naravno da je komplikovano.
ne znaci da ima smisla, i da vrijedi daljneg rezonovanja.