Pa odluka nije na njima, nego upravo na Srbima i Hrvatimabicebolje wrote:To i jeste problem. Dvije opcije. Ne može se sjediti na dvije stolice, lako se može desiti da se obe izmaknu i tresne na pod. Srbi i Hrvati imaju jasno definisanu jednu opciju (svoj dio BiH) koju guraju godinama a Bošnjaci još nisu skontali da li bi piskili ili kakili.1gorstak wrote:Ne ceka. Pred Bosnjacima je jedna od dvije opcije; multietnicka BiH ili BiH kao ekskluzivno bosnjacka drzava. Treceg nema.
Svi se ujedinjuju,samo se Bosnjaci-razjedinjuju
- ultima_palabra
#101 Re: Svi se ujedinjuju,samo se Bosnjaci-razjedinjuju
-
bicebolje
#102 Re: Svi se ujedinjuju,samo se Bosnjaci-razjedinjuju
Ne znam treba li nacrtati. Srbi i Hrvati ne razmišljaju ni o bošnjačkoj BiH ni o multietničkoj BiH. Oni od 92. guraju svoj fazon i bore se za svoju opciju. Kad znaš šta hoćeš daleko je jednostavnije pa na kraju šta bude. Il si bos il si hadžija. Sve druge SFRJ republike su postale normalne jednonacionalne države (čak i Kosovo) a Bošnjaci još razmišljaju... i u velikom broju se gnušaju od onoga što je u većem dijelu Evrope normalno.ultima_palabra wrote: Pa odluka nije na njima, nego upravo na Srbima i Hrvatima
- ultima_palabra
#103 Re: Svi se ujedinjuju,samo se Bosnjaci-razjedinjuju
Nemoj živ bio... takvom politikom otvaraju vrata bošnjačkoj BiH, što nije moja preferencija, ali je bolje od komadanja države. Bošnjaci su sada dobili najbolje karte u dijeljenju, pa mogu sjediti i čekati sljedeći blef od strane oponenata...bicebolje wrote:Ne znam treba li nacrtati. Srbi i Hrvati ne razmišljaju ni o bošnjačkoj BiH ni o multietničkoj BiH. Oni od 92. guraju svoj fazon i bore se za svoju opciju. Kad znaš šta hoćeš daleko je jednostavnije pa na kraju šta bude. Il si bos il si hadžija.ultima_palabra wrote: Pa odluka nije na njima, nego upravo na Srbima i Hrvatima
-
ljeljenca
#104 Re: Svi se ujedinjuju,samo se Bosnjaci-razjedinjuju
je l da se ujedim pod zastavom sda i islamske zajednice?
prije cu sebi odsjeci onu stvar nego da me vodi takva bagra!
prije cu sebi odsjeci onu stvar nego da me vodi takva bagra!
- nosara
#105 Re: Svi se ujedinjuju,samo se Bosnjaci-razjedinjuju
bicebolje wrote:Ne znam treba li nacrtati. Srbi i Hrvati ne razmišljaju ni o bošnjačkoj BiH ni o multietničkoj BiH. Oni od 92. guraju svoj fazon i bore se za svoju opciju. Kad znaš šta hoćeš daleko je jednostavnije pa na kraju šta bude. Il si bos il si hadžija. Sve druge SFRJ republike su postale normalne jednonacionalne države (čak i Kosovo) a Bošnjaci još razmišljaju...ultima_palabra wrote: Pa odluka nije na njima, nego upravo na Srbima i Hrvatima
E, odavno vecu pizdariju ne procitah na ovom forumu... Dakle, Bosnjaci samo treba da na "svojih" 12% proglase nacionalnu drzavu, pa da ustasko-cetnicka kopilad pocnu slavlje... Jel' to nova strategija "prvog safa" ili ti danas nesto nisi dobar... Ko biva, dobra je i avlija...
Ili, sto je jos gore i blesavije, mislis na citavu BiH kao nekakvu nacionalnu bosnjacku drzavu...?
Naravno, za obje opcije si prvi dobrovoljac za pusku, pretpostavljam...
-
bicebolje
#106 Re: Svi se ujedinjuju,samo se Bosnjaci-razjedinjuju
Pa dobro ti živi svoj multikulturni život sam sa sobom ako ti već Komšić i SDP stvaraju privid multikulturalnosti. Uživaj dok možeš jer izgubićeš taj osjećaj na prvom popisu, osim ako kao svaki prosječan SDP-ovac nemaš bar desetak umišljenih Srba i Hrvata u bližoj okolini.nosara wrote:bicebolje wrote:Ne znam treba li nacrtati. Srbi i Hrvati ne razmišljaju ni o bošnjačkoj BiH ni o multietničkoj BiH. Oni od 92. guraju svoj fazon i bore se za svoju opciju. Kad znaš šta hoćeš daleko je jednostavnije pa na kraju šta bude. Il si bos il si hadžija. Sve druge SFRJ republike su postale normalne jednonacionalne države (čak i Kosovo) a Bošnjaci još razmišljaju...ultima_palabra wrote: Pa odluka nije na njima, nego upravo na Srbima i Hrvatima![]()
E, odavno vecu pizdariju ne procitah na ovom forumu... Dakle, Bosnjaci samo treba da na "svojih" 12% proglase nacionalnu drzavu, pa da ustasko-cetnicka kopilad pocnu slavlje... Jel' to nova strategija "prvog safa" ili ti danas nesto nisi dobar... Ko biva, dobra je i avlija...
Ili, sto je jos gore i blesavije, mislis na citavu BiH kao nekakvu nacionalnu bosnjacku drzavu...?
- nosara
#107 Re: Svi se ujedinjuju,samo se Bosnjaci-razjedinjuju
Ja zivim svoj zivot okruzen raznim ljudima... Koje su vjere i nacije ne znam, nisam ih pitao, niti cu... Ja zivim u velegradu, kad su te stvari u pitanju...bicebolje wrote:Pa dobro ti živi svoj multikulturni život sam sa sobom ako ti već Komšić i SDP stvaraju privid multikulturalnosti. Uživaj dok možeš jer izgubićeš taj osjećaj na prvom popisu, osim ako kao svaki prosječan SDP-ovac nemaš bar desetak umišljenih Srba i Hrvata u bližoj okolini.nosara wrote:bicebolje wrote: Ne znam treba li nacrtati. Srbi i Hrvati ne razmišljaju ni o bošnjačkoj BiH ni o multietničkoj BiH. Oni od 92. guraju svoj fazon i bore se za svoju opciju. Kad znaš šta hoćeš daleko je jednostavnije pa na kraju šta bude. Il si bos il si hadžija. Sve druge SFRJ republike su postale normalne jednonacionalne države (čak i Kosovo) a Bošnjaci još razmišljaju...![]()
Ovo posljednje, priznajem, nisam shvatio...
-
bicebolje
#108 Re: Svi se ujedinjuju,samo se Bosnjaci-razjedinjuju
Aha ti ne izmišljaš mnogorojne prijatelje Srbe i Hrvate oko sebe nego ne primjećuješ Srbe, Hvrate i Bošnjake. Pa dobro, opet će ti popis pokazati da živiš u bošnjačkom velegaradu i da bošnjaci glasaju za tvoju multikulturalnu stranku i da bošnjaci ne znaju da li bi piskili ili kakili. Praviti multikulturalnu zajednicu sa samim sobom pa izmišljati pored Bošnjaka i Bosance i Hercegovce ili praviti bošnjačku nacionalnu državu ? Pitanje je bilo i biće.nosara wrote:
Ja zivim svoj zivot okruzen raznim ljudima... Koje su vjere i nacije ne znam, nisam ih pitao, niti cu... Ja zivim u velegradu, kad su te stvari u pitanju...![]()
- nosara
#109 Re: Svi se ujedinjuju,samo se Bosnjaci-razjedinjuju
To jeste pitanje, ali je djelomicno odgovoreno na njega... Na izborima...bicebolje wrote:Aha ti ne izmišljaš mnogorojne prijatelje Srbe i Hrvate oko sebe nego ne primjećuješ Srbe, Hvrate i Bošnjake. Pa dobro, opet će ti popis pokazati da živiš u bošnjačkom velegaradu i da bošnjaci glasaju za tvoju multikulturalnu stranku i da bošnjaci ne znaju da li bi piskili ili kakili. Praviti multikulturalnu zajednicu sa samim sobom pa izmišljati pored Bošnjaka i Bosance i Hercegovce ili praviti bošnjačku nacionalnu državu ? Pitanje je bilo i biće.nosara wrote:
Ja zivim svoj zivot okruzen raznim ljudima... Koje su vjere i nacije ne znam, nisam ih pitao, niti cu... Ja zivim u velegradu, kad su te stvari u pitanju...![]()
Popis nema nikakvu ulogu, odnosno pokazace da su Bosnjaci, ipak, za koplje ispred ostalih naroda po shvacanju demokratije, smislu za multietnicnost i toleranciju... Govorim, dakako, vecinom...
Ko priziva nacionalne drzave na teritoriji BiH ne zeli sebi dobro... Nejma jer ne mere...
-
bicebolje
#110 Re: Svi se ujedinjuju,samo se Bosnjaci-razjedinjuju
U smislu da žive u jednonacionalnim sredinama poput Srba i Hrvata sa razlikom u tome što su razjedinjeni u toj jednonacionalnoj sredini. To nije multietničnost već tolerancija monoetničke razjedinjenosti u turbulentnim vremenima.nosara wrote: Popis nema nikakvu ulogu, odnosno pokazace da su Bosnjaci, ipak, za koplje ispred ostalih naroda po shvacanju demokratije, smislu za multietnicnost i toleranciju... Govorim, dakako, vecinom...
Slovenci, Hrvati, Srbi, Crnogorci, Albanci i Makedonci nisu bili takvi a ko je bolje prošao zaključi sam.
Last edited by bicebolje on 11/11/2010 11:18, edited 3 times in total.
- nosara
#111 Re: Svi se ujedinjuju,samo se Bosnjaci-razjedinjuju
Ti si kralj, Tita mi...eurokrem wrote:Poznati recept proslog sistema, Bosnjaci su najbolji kada su za demokratiju, multietnicnost i toleranciju, odnosno kada se odreknu svoga identiteta zarad drugih koji kupe kajmak, a nisu nista od ovoga gore navedenog i stoljecima u kontinuitetu imaju svoje drzave.nosara wrote:
To jeste pitanje, ali je djelomicno odgovoreno na njega... Na izborima...
Popis nema nikakvu ulogu, odnosno pokazace da su Bosnjaci, ipak, za koplje ispred ostalih naroda po shvacanju demokratije, smislu za multietnicnost i toleranciju... Govorim, dakako, vecinom...
Ko priziva nacionalne drzave na teritoriji BiH ne zeli sebi dobro... Nejma jer ne mere...Ili moze stogodisnjim ratom...
Bosnjaci uspjesno zive u svim drzavama gdje god ih ima... Sa sve identitetom i prosperitetom...
Zracite kompleksima, a hocete nacionalnu drzavu...to nije dobro...
- nosara
#112 Re: Svi se ujedinjuju,samo se Bosnjaci-razjedinjuju
Opet kompleksi... Brukas narod iz kojeg kazes da dolazis...eurokrem wrote:Kao manjinje...i kao gradjani drugog reda...nosara wrote:
Ti si kralj, Tita mi...![]()
Bosnjaci uspjesno zive u svim drzavama gdje god ih ima... Sa sve identitetom i prosperitetom...
Zracite kompleksima, a hocete nacionalnu drzavu...to nije dobro...
- nosara
#113 Re: Svi se ujedinjuju,samo se Bosnjaci-razjedinjuju
Ne vozim se tramvajem...eurokrem wrote:Ocigledno je da si jedan od onih koji nisu nikad maknul iz svoje mahale .. najveci domet ti je 3 tramvajske stanice..nosara wrote:Opet kompleksi... Brukas narod iz kojeg kazes da dolazis...eurokrem wrote: Kao manjinje...i kao gradjani drugog reda...
- ravno
#114 Re: Svi se ujedinjuju,samo se Bosnjaci-razjedinjuju
@Eurokrem
Što si bolan takav defetista? U tebe čaša vazda dopola prazna. Nije, ona je dopola puna.
Osim foruma, šta ti konkretno radiš da sve ne bude tako crno kakvim ga opisuješ? Evo ti prijedlog za konkretnu akciju:
Uzmeš dvije ploče iverice dimenzija 100x80 cm i probušiš po dvije rupe na svakoj u ćoškovima uže strane i kroz rupe svežeš konopom te dvije ploče. Razmak da bude cca 50-60cm.Onda na jednoj strani napiši: «Alijini nasljednici nastavljaju rušenje BiH», a na drugoj
«Bošnjačke stranke odvode BiH u propast». Nakon toga navuci na sebe te ploče tako da ti na svakom ramenu bude po jedan konop, ali da se tekst vidi i naprijed i nazad. Onda tako opremljen idi i hodaj ispred centrala SDA, SBiH i SBBBiH (ne moraš kod onih manjih).
Rezultati će ubrzo biti vidljivi:
- neko će ti platiti kafu
- neko će te satrati autom
- neko će ti reći da si vlah
- neko će ti reći «da te jebo SDP»
U svakom slučaju, rezultati će biti tu i što je najvažnije dobar dio tvoje dileme će biti riješen.
Što si bolan takav defetista? U tebe čaša vazda dopola prazna. Nije, ona je dopola puna.
Osim foruma, šta ti konkretno radiš da sve ne bude tako crno kakvim ga opisuješ? Evo ti prijedlog za konkretnu akciju:
Uzmeš dvije ploče iverice dimenzija 100x80 cm i probušiš po dvije rupe na svakoj u ćoškovima uže strane i kroz rupe svežeš konopom te dvije ploče. Razmak da bude cca 50-60cm.Onda na jednoj strani napiši: «Alijini nasljednici nastavljaju rušenje BiH», a na drugoj
«Bošnjačke stranke odvode BiH u propast». Nakon toga navuci na sebe te ploče tako da ti na svakom ramenu bude po jedan konop, ali da se tekst vidi i naprijed i nazad. Onda tako opremljen idi i hodaj ispred centrala SDA, SBiH i SBBBiH (ne moraš kod onih manjih).
U svakom slučaju, rezultati će biti tu i što je najvažnije dobar dio tvoje dileme će biti riješen.
- nosara
#115 Re: Svi se ujedinjuju,samo se Bosnjaci-razjedinjuju
Ako ti kanarinac papa samo kad si ti sretan, onda tanko sere...eurokrem wrote:Svo je najpametnije sto si mogao smisliti??ravno wrote:@Eurokrem
Stvarno sam ocaran ... odoh od srece nahraniti kanarinca
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#116 Re: Svi se ujedinjuju,samo se Bosnjaci-razjedinjuju
A kanarinac,koje je on nacionalnosti? Kako uspjevas zivjeti u ,predpostavljam toleranciji,sa njim a nacionalnost mu nije poznata ?
A najjaci su mi ovi sto bi se vjerski i nacionalnon razvrstavali po torovima. Moj tor je mal i skucen,ali mogu postati defektan i umrijeti u smradu skucenosti i jednoumlja,ali sam sa svojima...jeeehhhhhh.
E pa nece moci ove noci. Banja Luka je moja k'o i sve moguce obale Mostara,a i cijela mi domovina BiH.
A ovima sto se ne svidja ,hajmo lagano se razvrstajte po vec oformljenim jednonacionalnim drzavama( mada pojam jednoancionalna drzva barem u Evropi je nepznat i prakticki ne postoji) sto u okruzenju ,sto i sire,a nas pustite da zivimo u zabludi tolerancije,suzivota i zajednickog prosperiteta.
Mozda sam utopista,al' sam barem na pravoj ljudskoj strani,za razliku od neih velikih branilaca nacionalnih interesa
(nemojte nas vise braniti sviju vam)
Ni Srpske ni Hrvatska ni Bosnjacke
Vec i Srpska i Hrvatske i Bosnjacke.
A dodao bih jos ,i svih ostalih GRADJANA.
p.s bosnjakistan drugi sprat pa desno,u dijelu gdje su bajke.
A najjaci su mi ovi sto bi se vjerski i nacionalnon razvrstavali po torovima. Moj tor je mal i skucen,ali mogu postati defektan i umrijeti u smradu skucenosti i jednoumlja,ali sam sa svojima...jeeehhhhhh.
E pa nece moci ove noci. Banja Luka je moja k'o i sve moguce obale Mostara,a i cijela mi domovina BiH.
A ovima sto se ne svidja ,hajmo lagano se razvrstajte po vec oformljenim jednonacionalnim drzavama( mada pojam jednoancionalna drzva barem u Evropi je nepznat i prakticki ne postoji) sto u okruzenju ,sto i sire,a nas pustite da zivimo u zabludi tolerancije,suzivota i zajednickog prosperiteta.
Mozda sam utopista,al' sam barem na pravoj ljudskoj strani,za razliku od neih velikih branilaca nacionalnih interesa
Ni Srpske ni Hrvatska ni Bosnjacke
Vec i Srpska i Hrvatske i Bosnjacke.
A dodao bih jos ,i svih ostalih GRADJANA.
p.s bosnjakistan drugi sprat pa desno,u dijelu gdje su bajke.
Last edited by -LIBERO- on 11/11/2010 12:28, edited 1 time in total.
- ravno
#117 Re: Svi se ujedinjuju,samo se Bosnjaci-razjedinjuju
Kanarinac je žute nacionalnosti, ali je pretežno zelene boje

-
bicebolje
#118 Re: Svi se ujedinjuju,samo se Bosnjaci-razjedinjuju
Ti ako se možeš prepoznati u trobojkastoj Banja Luci i kockastoj obali Mostara svaka čast. Široka su ti shvatanja i identitet(i). I ja se propoznajem u Evropi, evropskoj kulturi. Pariz je moj više nego Bogota ali džaba kad me tamo gledaju kao stranca.-LIBERO- wrote:E pa nece moci ove noci. Banja Luka je moja k'o i sve moguce obale Mostara,a i cijela mi domovina BiH.
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#119 Re: Svi se ujedinjuju,samo se Bosnjaci-razjedinjuju
Ovo su snovi Karadžić Radovana, pa izvol'te ih ostvarivati. Ja ću se protiviti tome i oružjem ako me pozove Komšić Željko da ga branim!http://bs.wikipedia.org/wiki/Republika_Srpska wrote:Vojska bosanskih Srba, uz pomoć Jugoslavenske narodne armije, je održavala i proširila granice Republike Srpske tokom rata u Bosni i Hercegovini. 12. maja 1992. godine, tokom sjednice skupštine bosanskih Srba, Radovan Karadžić je objavio šest "strategijskih ciljeva" srpskog naroda u Bosni i Hercegovini.
Uspostaviti državne granice koje bi odvojili srpski narod od druga dva naroda.
Uspostaviti koridor između Semberije i Bosanske Krajine.
Uspostaviti koridor u Podrinju, što znači ukinuti stanje Drine kao granicu srpskih država.
Uspostaviti granicu na Uni i Neretvi.
Podijeliti Sarajevo u srpske i bošnjačke dijelove, te uspostaviti sposobne državne vlasti u oba djela.
Osigurati pristup moru.
- Vragolan
#120 Re: Svi se ujedinjuju,samo se Bosnjaci-razjedinjuju
pipiPipiDugaDevetka wrote:Ovo su snovi Karadžić Radovana, pa izvol'te ih ostvarivati. Ja ću se protiviti tome i oružjem ako me pozove Komšić Željko da ga branim!http://bs.wikipedia.org/wiki/Republika_Srpska wrote:Vojska bosanskih Srba, uz pomoć Jugoslavenske narodne armije, je održavala i proširila granice Republike Srpske tokom rata u Bosni i Hercegovini. 12. maja 1992. godine, tokom sjednice skupštine bosanskih Srba, Radovan Karadžić je objavio šest "strategijskih ciljeva" srpskog naroda u Bosni i Hercegovini.
Uspostaviti koridor u Podrinju, što znači ukinuti stanje Drine kao granicu srpskih država.
Podijeliti Sarajevo u srpske i bošnjačke dijelove, te uspostaviti sposobne državne vlasti u oba djela.
Osigurati pristup moru.
pa zar nisu ovi snovi djelomicno ostvareni (sve je ostvareno osim granice na uni i neretvi i izlaska na more)
najvise zahvaljujuci cuvarima bosanjckih interesa
Last edited by Vragolan on 11/11/2010 14:47, edited 1 time in total.
- ultima_palabra
#121 Re: Svi se ujedinjuju,samo se Bosnjaci-razjedinjuju
Jedina državna granica je granica između BiH i susjednih zemalja. FAIL
Distrikt Brčko kao prepreka tome. FAIL
Ponovno državna granica... da ne govorimo o Goraždu, a i Srebrenici koja je postala simbol genocida počinjenog od strane RS. FAIL
Blizu su Une samo kod ušća, Neretvi ni blizu. FAIL
Ako ne računamo onih 10tak zgradica, FAIL
Osigurati pristup moru.
EPIC FAIL

Jedina državna granica je granica između BiH i susjednih zemalja. FAIL
Distrikt Brčko kao prepreka tome. FAIL
Ponovno državna granica... da ne govorimo o Goraždu, a i Srebrenici koja je postala simbol genocida počinjenog od strane RS. FAIL
Blizu su Une samo kod ušća, Neretvi ni blizu. FAIL
Ako ne računamo onih 10tak zgradica, FAIL
Osigurati pristup moru.
EPIC FAIL
-
jarancuga
#122 Re: Svi se ujedinjuju,samo se Bosnjaci-razjedinjuju
dok suludi frankenstajni bruse svoje sklapele i pripremaju nove zrtve za svoje bolesne planove da ekonomskim, politickim, kulturnim i inim putem bosnjake pretvore u poluidiotske sluge, zadnji je cas da se poduzme ono sto jedino moze dati rezultat.
ne uzdati se u dusevnost i dobronamjernost onih koji bosnjacki korpus vezu za operacijski sto, negi ih varkom kako god se moze, navesti da ga odvezu i puste...odlucno odbiti svaku ideju hirurskog tretmana a vlastito zdravlje zasnovati na vlastitom zivotu...
ako je sigurno da nam san niko ne moze oduzeti, sve i da hoce, treba konacno shvatiti i to da se vlastita stvarnost ne gradi na apelima i molbama da je drugi uvaze i da nam dozvole da dijelimo njihovu stvarnost..mnogo vise smisla i vrijednostima ima suvereni cin gradnje vlastitih ideala, sa otvorenom ponudom da prihvate i ostali, u mjeri kojoj im to odgavaara...zajednica nije prilagodjavanje drugom, nego pristanak na razliku drugog i njeno postovanje, sa reciprocnim zahtjevom prava na vlastitu razliku i postovanje svog integriteta...

ne uzdati se u dusevnost i dobronamjernost onih koji bosnjacki korpus vezu za operacijski sto, negi ih varkom kako god se moze, navesti da ga odvezu i puste...odlucno odbiti svaku ideju hirurskog tretmana a vlastito zdravlje zasnovati na vlastitom zivotu...
ako je sigurno da nam san niko ne moze oduzeti, sve i da hoce, treba konacno shvatiti i to da se vlastita stvarnost ne gradi na apelima i molbama da je drugi uvaze i da nam dozvole da dijelimo njihovu stvarnost..mnogo vise smisla i vrijednostima ima suvereni cin gradnje vlastitih ideala, sa otvorenom ponudom da prihvate i ostali, u mjeri kojoj im to odgavaara...zajednica nije prilagodjavanje drugom, nego pristanak na razliku drugog i njeno postovanje, sa reciprocnim zahtjevom prava na vlastitu razliku i postovanje svog integriteta...
- kiky
#123 Re: Svi se ujedinjuju,samo se Bosnjaci-razjedinjuju
bošnjaci brzo zaboravljaju istorijske lekcije ...
zato če se uvijek i ponovo dešavat izetbegović i sda ...
-
zemo_online
#124 Re: Svi se ujedinjuju,samo se Bosnjaci-razjedinjuju
kiky wrote:bošnjaci brzo zaboravljaju istorijske lekcije ...
bosnje su glasali za sdp,a slazem se da je silajdzic bolja opcija od bakira.
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#125 Re: Svi se ujedinjuju,samo se Bosnjaci-razjedinjuju
Tako je, ali kada se Hare okružio odurnim političarima i političarkama tipa La Kukarača-Meliha, Sado Bahtić,...Hećo,...Morao je znati da će izgubiti. Ima tema o Haretu.test01 wrote:kiky wrote:bošnjaci brzo zaboravljaju istorijske lekcije ...
bosnje su glasali za sdp,a slazem se da je silajdzic bolja opcija od bakira.