Svi putevi vode ka trećem entitetu

Post Reply

Eno treći kroz zavod za obrazovanje

Bolje i pametnije je biti okrenut sebi i graditi sebe (uspostava bošnjačkog zavoda)
15
48%
Trebalo bi graditi graditi zajedništvo samo što sumnjam da bi nakon ovog zajedništva bilo preživjelih ? (mislim konkretno na zajedničku jezgru koju niko ne poštuije niti planira poštovati)
16
52%

Total votes: 31

HM 2011

#26 Re: Svi putevi vode ka trećem entitetu

Post by HM 2011 »

ovo_malo_duse wrote:
HM 2011 wrote:
ovo_malo_duse wrote:Ovo je samo ispitivanje pulsa naroda. I ovaj SDA placenik je u istu svrhu i otvorio ovu temu. Nadam se da si i ti i mindrasi ti u jedinstvu i snazi, svjesni sta ce im se desiti ako prodaju drzavu, a prodaju je malo po malo na ocigled svih nas.

Nema tog sultana koji ce vas sakrit, do 10 koljena. Pa dosta je vas je vise P.... Vam materina minderaska, jeste li samo glupi ili vas bas zaboli cuna. Nadam se da ce te se malo prisabrat jer moglo bi vas pocet ubrzo bolit svasta nesto....

Sakrivao ne sakrivao -

Temu na klix postavio - nisam
SDA plaćenik nisam,
Temu sam otvorio kao reakciju na baš takve kao što si ti, pitam te šta bilo ko može uraditi ? Čak sam i prijedlog dao - fino u ta tri kantona pa se borite za Bosansko Hercegovačke glasove - ako podbacite - nikom ništa ali barem ste se borili ?
Minderaštvo i u DF-u i SDP-u
Jedinstvo i snaga u SDA-u
Svjestan šta se dešava - a o prodaji države - i ko ju je prodao - to je vrlo zanimljiva konstrukcija - ne bih o tome, nije mjesto niti vrijeme (za državu se bori),

Do 10 koljena i mene intersuje ko bi se trebao kriti.

Pička im materina minderška i ja kažem, hoću i ja da budem ministar ili sekretar ili tužioc ili barem državni službenik.

Ko je glup ni ja pojma nemam.

Koga bi bi moglo boliti i šta bi moglo boliti - sve me više i više boli briga kada pročitam tvoj tekst.
Haj odgovori nam al iskreno sta je SDA , a po tvojim rijecoma samim tim i drzava , dobila od HDZ_a zauzvrat za sve ustupke koji su im ucinjeni od izbora na ovamo. Sta su dali? Jesu u kamenjaru poceli placa porez mozda, jel vise drzave u Stocu?

Haj konkretno? Zasto SDA od vrha do dna?
Nemoj muljat, pun mi je hargijas muljanja daj samo cinjenice...

Kao čovjek koji je od popisa stanovništva reborn SDA-ovac,

ništa ti moj burazeru drugo nije niti preostalo.

Probali multipartizam - otišli u tri lijepe p.m. totalno kao narod dezorganizovani.

Idi sa jednom partijom i prilagođavaj tu partiju svojim interesima, umjesto da energiju trošiš kroz aktivizam u strankama budi član SDA i budi opozicija negativnim aktivnostima SDA za koje se činjenično utvrdi da štete i meni i tebi, tj. ako voliš biti bundžija eto imaš priliku i za to - jer i to je demokratija....

Šta smo dobili od HDZ-a i Hrvatskog odgovora i koalicije Hrvatski odgovor - šta"š dobit od njih drugo osim njihovu priču. Pitanje je imaš li ti snage za svoju priču i koja je tvoja priča ? Jel zajedništvo sa samim sobom (jer izgleda se na to svodi - da su bošnjaci jedini za zajedništvo ali ispada da jedino s kim možemo biti zajedno smo sami mi jer svi ostali vuku na svoju stranu) ili si za konkretizovanu akciju po principu kako svi tako i mi.... to ti je i pitanje teme imaš i anketu ?

Izbor HDZ-a i koalicije HRvatski odgovor nije moj niti tvoj izvor nego izbor Hrvata.

Mene boli da kada svi biraju svoj izbor - bošnjak nasjeda, ponavljam NASJEDA na ublehu.....

Ode država u p.m. nek ide, svi pod jednom kapom, eto i mi ćemo pod jednu kapu.

Jednostavno, narodski, ne možeš mimo svjeta, ispušiš na kraju, a to mi definitivno nije cilj za moj narod.
Last edited by HM 2011 on 02/11/2015 21:04, edited 2 times in total.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#27 Re: Svi putevi vode ka trećem entitetu

Post by pici »

Image
HM 2011

#28 Re: Svi putevi vode ka trećem entitetu

Post by HM 2011 »

Prpa.ba wrote:U trecem je snaga! :mrgreen: :mrgreen:
U jedinstvu je snaga !

Bošnjački stav !
vade_mecum

#29 Re: Svi putevi vode ka trećem entitetu

Post by vade_mecum »

HM 2011 wrote:
U jedinstvu je snaga !

Bošnjački stav !
tvoju logiku jedino jebe realnost koja kaze da na ovom prostoru imas jos 2 konstitutivna subjekta koji se podjednako pitaju. ako se to izuzme, onda je besprijekorna :D
General War

#30 Re: Svi putevi vode ka trećem entitetu

Post by General War »

HM 2011 wrote:
U jedinstvu je snaga !

Bošnjački stav !
Eto jedinstveni ste bili od '93 do '95...Sve Aljo se pit'o i njegovi haveri...i dobili ovo sto sad prezivljavamo, tako da jedinstva vam nije falilo...ali vizija i patriotizam su vam za racku...i ne samo SDA da se razumijemo takvi su i svi mutanti proizasli iz SDA doktrine (SDA-SDP, SDA SBB, SDA SBiH...)
pemanapemani

#31 Re: Svi putevi vode ka trećem entitetu

Post by pemanapemani »

Problem je u konceptima.
Bosnjacki i bosanskohercegovacki koncept.
Kako BiH koncept steti bosnjackom? Nikako.

Naprotiv, on ga nadogradjuje.

Kako nekom Bosnjaku moze stetiti, ako mu je na prvom mjestu drzava BiH, ANU BiH, bosanski obrazovni plan i program, BHRT itd.?

Klasicno ubijanje bosanstva u ljudima.
HM 2011

#32 Re: Svi putevi vode ka trećem entitetu

Post by HM 2011 »

vade_mecum wrote:
HM 2011 wrote:
U jedinstvu je snaga !

Bošnjački stav !
tvoju logiku jedino jebe realnost koja kaze da na ovom prostoru imas jos 2 konstitutivna subjekta koji se podjednako pitaju. ako se to izuzme, onda je besprijekorna :D
Logik je ispravna jer ovdje je bitno početi vući na SVOJU stranu, a ne na svačiju stranu, baš prateći te konstitutivce.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#33 Re: Svi putevi vode ka trećem entitetu

Post by JoseMujica »

HM je u pravu samo SDA na svim nivoima

što prije propadnemo priječemo se dohaviza i poćet dizat...vako se moremo još stogodina patit folirajuči se da nešto znamo i da smo za šta konstruktivna sposobni
vade_mecum

#34 Re: Svi putevi vode ka trećem entitetu

Post by vade_mecum »

HM 2011 wrote:
vade_mecum wrote:
HM 2011 wrote:
U jedinstvu je snaga !

Bošnjački stav !
Logik je ispravna jer ovdje je bitno početi vući na SVOJU stranu, a ne na svačiju stranu, baš prateći te konstitutivce.
logika je ispravna jer ti tako kazes? sa takvim nacinom razmisljanja mozes povuci znas sta vec :D
HM 2011

#35 Re: Svi putevi vode ka trećem entitetu

Post by HM 2011 »

pemanapemani wrote:Problem je u konceptima.
Bosnjacki i bosanskohercegovacki koncept.
Kako BiH koncept steti bosnjackom? Nikako.

Naprotiv, on ga nadogradjuje.

Kako nekom Bosnjaku moze stetiti, ako mu je na prvom mjestu drzava BiH, ANU BiH, bosanski obrazovni plan i program, BHRT itd.?

Klasicno ubijanje bosanstva u ljudima.
Jeste sve je to ok,

Sada uzmi u obzir za koliko se pitaju BiH-ovci na prostoru BiH - pitaju se kroz paralamentarnu skupštinu - super i u njoj treba zaštititi interese Bošnjaka.

Koliko se pitaju bošnjaci i gdje se pitaju bošnjaci ? U Federaciji i u Kantonima sa bošnjačkom većinom - i tu treba zaštititi interese Bošnjaka.

Jer zaštitom interesa Bošnjaka štitimo BiH kao što Srbi i Hrvati zaštitom svojih interesa štite BiH...
HM 2011

#36 Re: Svi putevi vode ka trećem entitetu

Post by HM 2011 »

vade_mecum wrote:
HM 2011 wrote:
vade_mecum wrote: tvoju logiku jedino jebe realnost koja kaze da na ovom prostoru imas jos 2 konstitutivna subjekta koji se podjednako pitaju. ako se to izuzme, onda je besprijekorna :D
logika je ispravna jer ti tako kazes? sa takvim nacinom razmisljanja mozes povuci znas sta vec :D

Vuci ti koliko god hoćeš, samo pazi da te ne dovuku u tom povlačenju, a tad te neće imati ko braniti - jer nema interesa.

Zauzeti Bošnjački stav - u čemu je problem ?
Ludzak

#37 Re: Svi putevi vode ka trećem entitetu

Post by Ludzak »

Ja bih realno volio da se stvori taj treći entitet i da narod vidi da SDA-u nije u cilju narod već svoj interes, pa makar i državu podjelili.
HM 2011

#38 Re: Svi putevi vode ka trećem entitetu

Post by HM 2011 »

Mostarac_x wrote:nemojte nas više štitit matere vam
U čemu je problem da se zauzme bošnjački stav ? Ako nemaš svoj stav imati ćeš tuđi ?
Last edited by HM 2011 on 02/11/2015 21:35, edited 1 time in total.
BHCluster

#39 Re: Svi putevi vode ka trećem entitetu

Post by BHCluster »

A teme i Image
ovo_malo_duse

#40 Re: Svi putevi vode ka trećem entitetu

Post by ovo_malo_duse »

HM 2011 wrote:

Probali multipartizam - otišli u tri lijepe p.m. totalno kao narod dezorganizovani.

Idi sa jednom partijom i prilagođavaj tu partiju svojim interesima, umjesto da energiju trošiš kroz aktivizam u strankama budi član SDA i budi opozicija negativnim aktivnostima SDA za koje se činjenično utvrdi da štete i meni i tebi, tj. ako voliš biti bundžija eto imaš priliku i za to - jer i to je demokratija....

Šta smo dobili od HDZ-a i Hrvatskog odgovora i koalicije Hrvatski odgovor - šta"š dobit od njih drugo osim njihovu priču. Pitanje je imaš li ti snage za svoju priču i koja je tvoja priča ? Jel zajedništvo sa samim sobom (jer izgleda se na to svodi - da su bošnjaci jedini za zajedništvo ali ispada da jedino s kim možemo biti zajedno smo sami mi jer svi ostali vuku na svoju stranu) ili si za konkretizovanu akciju po principu kako svi tako i mi.... to ti je i pitanje teme imaš i anketu ?

Izbor HDZ-a i koalicije HRvatski odgovor nije moj niti tvoj izvor nego izbor Hrvata.

Mene boli da kada svi biraju svoj izbor - bošnjak nasjeda, ponavljam NASJEDA na ublehu.....

Jednostavno, narodski, ne možeš mimo svjeta, ispušiš na kraju, a to mi definitivno nije cilj za moj narod.

Skim bolan nebio pod istu kapu, pa u mom gradu se ni smecar nemoze zaposlit dok SDA boss ne klimne glavom..
Dok mu skolovani cijepaju drva i bjeze glavom bez obzira...

Sto dadoste 6 ministastava, sve kljucne pozicije, sta ste dobili za uzvrat ? Pusti mi Hrvatski odgovor...

Koja snaga koji interes, prodali bi mater za saku para...

Kome ti prodajes muda pod bubrege.
Ma ja sam veca budala sto uopste ocekujem konkretan odgovor.

Na kraju ispricac ti nesto ...U godinama poslije rata jedan poznanik se upucao,konkretnije sjeo na bombu i bumm, bilo mi ga pravo zao. Bio ratnik i po, nema gdje ga nije bilo i ljudina jos veci ali jebiga nije mogao da izdrzi nepravdu
Lokalni SDA mocnik bacio oko na stan koji su mu u ratu dodijelili, poceli mu maltretirat mater, naka funfulja iz opstine vise puta sa murijom dolazila, svasta nesta je tu jos bilo i on se nije mogao snaci , puko i rokno se...

Danas kad ga se sjetim , nije mi ga vise nimalo zao. Da je uzo kalas pa prvo rokno onu foku, pa onda one iz komisije za delozacije koji su njega i mater mu bolesnu delozirali da bi ljubavnica SDA supka dobila stan, a to sve da bi zadovoljili pomenutog i na kraju da je rokno i supka iz SDA pa onda sjeo na bombusu kad je vec odlucio. E onda bi mi ga bilo zao jer bi danas bilo vise respekta za naraod.
I poenta je ....Treba ovdje nekom dobro j....t mater, sto bi reko doktor Arsla, da bi vi minderasi poceli ozbiljn shvatat i narod i drzavu..
vade_mecum

#41 Re: Svi putevi vode ka trećem entitetu

Post by vade_mecum »

HM 2011 wrote:
vade_mecum wrote:
HM 2011 wrote: Logik je ispravna jer ovdje je bitno početi vući na SVOJU stranu, a ne na svačiju stranu, baš prateći te konstitutivce.

Vuci ti koliko god hoćeš, samo pazi da te ne dovuku u tom povlačenju, a tad te neće imati ko braniti - jer nema interesa.

a sta je bosnjacki stav?
HM 2011

#42 Re: Svi putevi vode ka trećem entitetu

Post by HM 2011 »

vade_mecum wrote:
HM 2011 wrote:
vade_mecum wrote: logika je ispravna jer ti tako kazes? sa takvim nacinom razmisljanja mozes povuci znas sta vec :D

a sta je bosnjacki stav?
Anketno pitanje ? Sitno, beznačajno, ali eto probudilo strasti..... Ista priča ili guslanje pa dok si ne doguslamo ?
vade_mecum

#43 Re: Svi putevi vode ka trećem entitetu

Post by vade_mecum »

ne kontam te. da li je prekrsen i jedan zakon drzave BIH sa formiranjem ovog tijela. koliko ja vidim nije a i kolega @JoseMujica je vec spomenuo da je obrazovanje na nivou kantona tako da te ne kontam fakat.
Ludzak

#44 Re: Svi putevi vode ka trećem entitetu

Post by Ludzak »

svi putevi vode ka propadanju Bosne.
HM 2011

#45 Re: Svi putevi vode ka trećem entitetu

Post by HM 2011 »

ovo_malo_duse wrote:
HM 2011 wrote:

Skim bolan nebio pod istu kapu, pa u mom gradu se ni smecar nemoze zaposlit dok SDA boss ne klimne glavom..
Dok mu skolovani cijepaju drva i bjeze glavom bez obzira...

Sto dadoste 6 ministastava, sve kljucne pozicije, sta ste dobili za uzvrat ? Pusti mi Hrvatski odgovor...

Koja snaga koji interes, prodali bi mater za saku para...

Kome ti prodajes muda pod bubrege.
Ma ja sam veca budala sto uopste ocekujem konkretan odgovor.

Na kraju ispricac ti nesto ...U godinama poslije rata jedan poznanik se upucao,konkretnije sjeo na bombu i bumm, bilo mi ga pravo zao. Bio ratnik i po, nema gdje ga nije bilo i ljudina jos veci ali jebiga nije mogao da izdrzi nepravdu
Lokalni SDA mocnik bacio oko na stan koji su mu u ratu dodijelili, poceli mu maltretirat mater, naka funfulja iz opstine vise puta sa murijom dolazila, svasta nesta je tu jos bilo i on se nije mogao snaci , puko i rokno se...

Danas kad ga se sjetim , nije mi ga vise nimalo zao. Da je uzo kalas pa prvo rokno onu foku, pa onda one iz komisije za delozacije koji su njega i mater mu bolesnu delozirali da bi ljubavnica SDA supka dobila stan, a to sve da bi zadovoljili pomenutog i na kraju da je rokno i supka iz SDA pa onda sjeo na bombusu kad je vec odlucio. E onda bi mi ga bilo zao jer bi danas bilo vise respekta za naraod.
I poenta je ....Treba ovdje nekom dobro j....t mater, sto bi reko doktor Arsla, da bi vi minderasi poceli ozbiljn shvatat i narod i drzavu..
Pod istu kapu sa bošnjacima, od smećara pa do direktora, pa onda ili cijepati drva ili razguliti van države. jer svejedno ti je na ponudi da razguliš iz države, a ako budeš mjenjao vlastodržce kao čarape i non stop uvodio nove likove u politiku da se vježbaju i na meni i na tebi, pitanje je hoće li biti i drva za nacjepati - o tome ti ja non stop govorim.

Muda i bubrege prodaješ ti vjerovatno nesvjesno i iz afekta a možda i sa ciljem, međutim tvrdim ti - od rotacija vlasti i ovog multipartizma samo propadamo sve više i više, podrži jednu stranku a to je baš SDA, budućnost ti ovisi od toga.

Ovo što si opisao za ovog saborca, to je tako kao što jeste, a to je ništa šta te tek očekuje, i čega ćeš se sve nagledati, ako se ne budeš dohavizao.

I da hoću i ja da budem ministar - daj i meni da rukovodim kad si već tako moćan, sve reference imam - ali vlasti nemam.
Last edited by HM 2011 on 02/11/2015 21:48, edited 1 time in total.
XXS

#46 Re: Svi putevi vode ka trećem entitetu

Post by XXS »

Ne pada jabuka daleko od stabla.

Alija se dogovarao sa Srbima, pa je potpisao Lisabonski, pa nas je onda poslao da ginemo u desetinama hiljada i na kraju potpisao Dayton. Potpisao ono sto su Srbi trazili prije rata.
Za koji smo se kurac borili i ginuli ako se "nije moglo bolje".
Nama Kovaci i ostala groblja i mezarja, a SDA feudalcima Poljine.

Za koji se klinac ginulo u ratu sa HVO-om ako ce im bakir zbog vlastitog interesa pokloniti treci entitet.
Ovo mora da je najgluplji narod na dunjaluku kad ga seoske varalice iz SDA ovako varaju, lazu i kradu.

Snaga je u: "nije se moglo bolje, pusite ga dok mi namicemo sebi"
It_is_a_Leclerc

#47 Re: Svi putevi vode ka trećem entitetu

Post by It_is_a_Leclerc »

Obrazovanje je stroga kantonalna nadležnost (po odluci Ustavnog suda), te prema tome - kantoni mogu da, temeljem toga, osnivaju ovakve institucije. Ono što, međutim, ne treba dozvoliti, a to je da oni i u jednom momentu postanu zvanična institucija. To su Bošnjaci odlično odigrali pri formiranju tzv. "Hrvatskog narodnog sabora" koji je elegantno iskuliran i kome niti u jednom momentu nije dat nikakav legitimitet da postane zvanična institucija.

A što se tiče trećeg entiteta, za to ne postoje ni minimalne šanse. To su trkeljanja poput onih o otcjepljenju Sandžaka i Vojvodine, o kojima zapravo niko normalan ne razmišlja. To čak ni Čoviću nije realna opcija. Hvala Bogu, HZHB je upokojena za sva vremena, a Hrvatima je iz Zagreba pokazano prema Sarajevu kao glavnom gradu. Kakav je njihov emotivni stav po tom pitanju, mene, kao ni ostalih 1, 5 miliona Bošnjaka savršeno ne zanima.
HM 2011

#48 Re: Svi putevi vode ka trećem entitetu

Post by HM 2011 »

XXS wrote:Ne pada jabuka daleko od stabla.

Alija se dogovarao sa Srbima, pa je potpisao Lisabonski, pa nas je onda poslao da ginemo u desetinama hiljada i na kraju potpisao Dayton. Potpisao ono sto su Srbi trazili prije rata.
Za koji smo se kurac borili i ginuli ako se "nije moglo bolje".

Za koji se klinac ginulo u ratu sa HVO-om ako ce im bakir zbog vlastitog interesa pokloniti treci entitet.
Ovo mora da je najgluplji narod na dunjaluku kad ga seoske varalice iz SDA ovako varaju, lazu i kradu.

Snaga je u: "nije se moglo bolje, pusite ga dok mi namicemo sebi"
Poslje bitke svi su generali.

NIje se moglo, a bošnjaci bili agresori i iznjeli topove na brda da ubijaš nedužne srbe i hrvate po gradovima, napao po selima da kolješ starce i žene i djecu.....

Plitko brate, prokleto i plitko.....

Branio si život i pravo na život.

Još jedna od ublehetina u PROKLETOM nizu.
XXS

#49 Re: Svi putevi vode ka trećem entitetu

Post by XXS »

HM 2011 wrote: Poslje bitke svi su generali.

NIje se moglo, a bošnjaci bili agresori i iznjeli topove na brda da ubijaš nedužne srbe i hrvate po gradovima, napao po selima da kolješ starce i žene i djecu.....

U svoja usta natrpaj crncuginu (Bakirov Saja ce te povezati), a meni ne stavljaj rijeci koje nisam rekao.

HM 2011

#50 Re: Svi putevi vode ka trećem entitetu

Post by HM 2011 »

XXS wrote:
HM 2011 wrote: Poslje bitke svi su generali.

U svoja usta natrpaj crncuginu (Bakirov Saja ce te povezati), a meni ne stavljaj rijeci koje nisam rekao.

Kao prvo ja i ti smo živi, nismo izginuli, pa nismo ni ginuli, možda si se pogrešno Odrazio.....

Zašto su ljudi ginuli - da preživimo.

Tvrdim još jedna u prokletom nizu ubleha. Crnčuge ne halalim, nosi sa sobom odkud si i donjeo.

Kontam uzeti kredit, pa kupiti neku zemlju, poljine skupe, ima li šta oko Hadžića jeftino - ovi arapi baš podigli cijene.
Last edited by HM 2011 on 02/11/2015 21:59, edited 2 times in total.
Post Reply