Svi putevi vode ka trećem entitetu

Post Reply

Eno treći kroz zavod za obrazovanje

Bolje i pametnije je biti okrenut sebi i graditi sebe (uspostava bošnjačkog zavoda)
15
48%
Trebalo bi graditi graditi zajedništvo samo što sumnjam da bi nakon ovog zajedništva bilo preživjelih ? (mislim konkretno na zajedničku jezgru koju niko ne poštuije niti planira poštovati)
16
52%

Total votes: 31

Ali Kemal

#126 Re: Svi putevi vode ka trećem entitetu

Post by Ali Kemal »

To ti je tako, pa ti misli sta hoces, zemlje viska, ljudi manjka.
Vecina ljudi je prodala svoja imanja i odselila medju "svoje", jel tako ili nije?
Kako onda postati ponovo vecina, kupovati ono sto je jednom vec prodato, kako da ne, mislim ljudi jeste li vi normalni uopste :oops:
Opetja033

#127 Re: Svi putevi vode ka trećem entitetu

Post by Opetja033 »

Vidi ovog cetnika sto je maha veceras uzeo na forumu :lol:
Dijeli velikodusno sa ostalima ono sto mozes: ukucane, najblize clanove porodice, itd.
Bosne se kani.
155_mm

#128 Re: Svi putevi vode ka trećem entitetu

Post by 155_mm »

Ali Kemal wrote:
155_mm wrote:
Ali Kemal wrote:Ttreći bi bio nešto najpozitivinije za BiH poslije Dejtona.
Siguran sam da bi država krenula naprijed, okrenulo bi se ekonomiji, ulasku u EU, prestala bi podmetanja.
To bi ujedno i bio početak kraja za HDZ.
a kako bi tek krenuli naprijed kad bi bosnjacima bilo vraceno podrinje od foce do janje. sta mislis na taj prijedlog?
hvala u naprijed!
Treci ne znaci da tu ne moze da zivi niko osim Hrvata, niti da u RS ne mogu da zive Bosnjaci.
Generalno zemlje ima mnogo vise nego ljudi tako da ta borba mora da prestane, ako se zeli naprijed.
to kako bosnjaci mogu da zive u Pi Siju barem ne moramo nagadjati to svi vidimo. terorise se sve bosnjacko od skolske djece pa do logorasa. nesreca tih ljudi je to sto nemaju kud. jer nemaju nista drugo nego tu podrinjsku zemlju na kojoj su zivjeli vijekovima kao svoji na svom a danas nazalost zive u goroj drustvenoj poziciji nego crnci u najmracnije doba apardhedja u JAR.
Od bivših logoraša Republika Srpska traži između 2.000 i 10.000 KM
http://www.klix.ba/vijesti/bih/od-bivsi ... /151105086
155_mm

#129 Re: Svi putevi vode ka trećem entitetu

Post by 155_mm »

Ali Kemal wrote:To ti je tako, pa ti misli sta hoces, zemlje viska, ljudi manjka.
Vecina ljudi je prodala svoja imanja i odselila medju "svoje", jel tako ili nije?
Kako onda postati ponovo vecina, kupovati ono sto je jednom vec prodato, kako da ne, mislim ljudi jeste li vi normalni uopste :oops:
jos jedan argument da se podrinje vrati onima kojima je vijekovima pripadalo.
Ali Kemal

#130 Re: Svi putevi vode ka trećem entitetu

Post by Ali Kemal »

155_mm wrote:
Ali Kemal wrote:To ti je tako, pa ti misli sta hoces, zemlje viska, ljudi manjka.
jos jedan argument da se podrinje vrati onima kojima je vijekovima pripadalo.
Kako da se vrati prodata zemlja, ne samo u Podrinju nego svuda?
Mozes li odgovoriti na to pitanje?
155_mm

#131 Re: Svi putevi vode ka trećem entitetu

Post by 155_mm »

Ali Kemal wrote: Kako da se vrati prodata zemlja, ne samo u Podrinju nego svuda?
a kome su to bosnjaci mogli prodati zemlju u podrinju? da nisu mozda ovima sto danas dolaze trazit hljeba u gorazde?
:lol: :lol: :lol:
Danguba

#132 Re: Svi putevi vode ka trećem entitetu

Post by Danguba »

155_mm wrote:
Ali Kemal wrote: Kako da se vrati prodata zemlja, ne samo u Podrinju nego svuda?
a kome su to bosnjaci mogli prodati zemlju u podrinju? da nisu mozda ovima sto danas dolaze trazit hljeba u gorazde?
...ili prositi po Tuzli. :D

Veoma malo zemlje je prodato u Podrinju. Bas zato sto nisu prodali izmisljen je zakon o porezu na nekretnine da se to OTME.
Arteta

#133 Re: Svi putevi vode ka trećem entitetu

Post by Arteta »

Podrinje je izgubljeno u ratu i tu prica zavrsava.
gospodja profiterka

#134 Re: Svi putevi vode ka trećem entitetu

Post by gospodja profiterka »

Potpuno je jasno da se uvođenjem trećeg entiteta potvrđuje "etničnost" svih entiteta. Također je jasno da u etničkim entitetima neće moći živjeti manjine, odnosno neće moći živjeti životom dostojnim čovjeka. Također je jasno da, ukoliko se vladajuće oligarhije tako dogovore, niko u narodu neće repom mrdnuti da to spriječi niti je ikada.

Dakle, jasno je da će biti kako gazde žele, a forumski glasovi će promijeniti tonalitet i tvrdit će da su se baš za to oduvijek zalagali.

Je li tako? Jeste. Znamo li se? Znamo. Hoćemo li pišat pa spavat? Jašta ćemo.
155_mm

#135 Re: Svi putevi vode ka trećem entitetu

Post by 155_mm »

Goldenhand wrote:Kako ćemo vratiti nešto gdje nas ima samo 10%, ako ne i manje? Sve dok glasamo za ljude koji ne rade ništa po pitanju povratka u Podrinju, a i sami protjerani ljudi najmanje dižu svoje glasove povodom toga nemamo šanse vratiti Podrinje kao ni cijelu RS.
E tu onda dolazi problemčić što će za 50 godina neki Amer sjesti i razmisliti "90% stanovništva želi živjeti u Srbiji, imaju kopnenu vezu sa Srbijom, pa zašto ne bi bili Srbija?"
nisam govorio da bosnjaci nesto vracaju nego da bosnjacima vrate oni koji su im podrinje oteli. i to u paketu stvaranja treceg entiteta kojeg je predlozio kolega "Alija", kako bi nam svima bilo bolje.
slazem se da su za los povratak krivi i bosnjacki vozdovi naravno pored terora nad povratnicima od strane Pi Sija.
ako taj tvoj sjedeci amerikanac odluci da Pi Si ide matici tu ti ne pomaze ni vecina u istom.
valjda smo iz devedesetih trebali nauciti bar to da se demografska vecina ne pika ni 1%.
155_mm

#136 Re: Svi putevi vode ka trećem entitetu

Post by 155_mm »

gospodja profiterka wrote:Potpuno je jasno da se uvođenjem trećeg entiteta potvrđuje "etničnost" svih entiteta. Također je jasno da u etničkim entitetima neće moći živjeti manjine, odnosno neće moći živjeti životom dostojnim čovjeka. Također je jasno da, ukoliko se vladajuće oligarhije tako dogovore, niko u narodu neće repom mrdnuti da to spriječi niti je ikada.

Dakle, jasno je da će biti kako gazde žele, a forumski glasovi će promijeniti tonalitet i tvrdit će da su se baš za to oduvijek zalagali.

Je li tako? Jeste. Znamo li se? Znamo. Hoćemo li pišat pa spavat? Jašta ćemo.
e nek si nam rekla!!!
daddy-kool

#137 Re: Svi putevi vode ka trećem entitetu

Post by daddy-kool »

Kaže Bakir ništa treći, ovo je samo relaksiranje odnosa. :D

Kupuje se vrijeme.
Ali Kemal

#138 Re: Svi putevi vode ka trećem entitetu

Post by Ali Kemal »

155_mm wrote:
Ne razumijem sta konkretno predlazes?
gospodja profiterka wrote:Potpuno je jasno da se uvođenjem trećeg entiteta potvrđuje "etničnost" svih entiteta. Također je jasno da u etničkim entitetima neće moći živjeti manjine, odnosno neće moći živjeti životom dostojnim čovjeka.
Zasto tako mislis?
gospodja profiterka

#139 Re: Svi putevi vode ka trećem entitetu

Ali Kemal wrote:
155_mm wrote:
Ne razumijem sta konkretno predlazes?
gospodja profiterka wrote:Potpuno je jasno da se uvođenjem trećeg entiteta potvrđuje "etničnost" svih entiteta. Također je jasno da u etničkim entitetima neće moći živjeti manjine, odnosno neće moći živjeti životom dostojnim čovjeka.
Zasto tako mislis?
Ne mislim već znam. Vidjela sam ja te etničke entitete u ratu, a bogme sam ih se i u miru nagledala.
Ali narod to voli... Samo laže da ne voli. NE znači DA.
Ali Kemal

#140 Re: Svi putevi vode ka trećem entitetu

Post by Ali Kemal »

gospodja profiterka wrote:Ne mislim već znam. Vidjela sam ja te etničke entitete u ratu, a bogme sam ih se i u miru nagledala.
Prevedeno, ti tvrdis da stanovnici BiH ne mogu da tolerisu manjine u svom okruzenju. Hrvati su manjina kako god okrenes, tako da nemaju nikakvu buducnost u BiH, ako nemaju mogucnost da ne budu manjina.
Otuda treba treci :oops:
gospodja profiterka

#141 Re: Svi putevi vode ka trećem entitetu

Ali Kemal wrote:
gospodja profiterka wrote:Ne mislim već znam. Vidjela sam ja te etničke entitete u ratu, a bogme sam ih se i u miru nagledala.
Prevedeno, ti tvrdis da stanovnici BiH ne mogu da tolerisu manjine u svom okruzenju. Hrvati su manjina kako god okrenes, tako da nemaju nikakvu buducnost u BiH, ako nemaju mogucnost da ne budu manjina.
Otuda treba treci :oops:
Ne pravi se da ne razumiješ...
Na teritoriju koji formalno-pravno pripada jednom narodu, drugi su nahebali. Na teritoriju koji formalno-pravno pripada svim narodima, postoji bezbroj mehanizama zaštite. Ako neki nedostaje, lako ga je uvesti. Ali formiranje administrativnih jedinica na etničkom principu neumitno vodi u završetak etničkog čišćenja, ukidanje građanskih i ljudskih prava manjina, humana preseljenja i slične trice.

Izbor je vaš, zaboli me, niste me nikada ništa pitali. Ali neka uđe u službeni zapisnik da ste znali o čemu je riječ, da ne bude kasnije opet "Velika laž".
daddy-kool

#142 Re: Svi putevi vode ka trećem entitetu

Post by daddy-kool »

gospodja profiterka wrote:
Na teritoriju koji formalno-pravno pripada jednom narodu, drugi su nahebali. Na teritoriju koji formalno-pravno pripada svim narodima, postoji bezbroj mehanizama zaštite. Ako neki nedostaje, lako ga je uvesti. Ali formiranje administrativnih jedinica na etničkom principu neumitno vodi u završetak etničkog čišćenja, ukidanje građanskih i ljudskih prava manjina, humana preseljenja i slične trice.

Izbor je vaš, zaboli me, niste me nikada ništa pitali. Ali neka uđe u službeni zapisnik da ste znali o čemu je riječ, da ne bude kasnije opet "Velika laž".
:thumbup:
pemanapemani

#143 Re: Svi putevi vode ka trećem entitetu

Post by pemanapemani »

daddy-kool wrote:
gospodja profiterka wrote:

desni

#144 Re: Svi putevi vode ka trećem entitetu

Post by desni »

Goldenhand wrote:
155_mm wrote:
Ali Kemal wrote:Ttreći bi bio nešto najpozitivinije za BiH poslije Dejtona.
Siguran sam da bi država krenula naprijed, okrenulo bi se ekonomiji, ulasku u EU, prestala bi podmetanja.
To bi ujedno i bio početak kraja za HDZ.
a kako bi tek krenuli naprijed kad bi bosnjacima bilo vraceno podrinje od foce do janje. sta mislis na taj prijedlog?
hvala u naprijed!
Kako ćemo vratiti nešto gdje nas ima samo 10%, ako ne i manje? Sve dok glasamo za ljude koji ne rade ništa po pitanju povratka u Podrinju, a i sami protjerani ljudi najmanje dižu svoje glasove povodom toga nemamo šanse vratiti Podrinje kao ni cijelu RS.
E tu onda dolazi problemčić što će za 50 godina neki Amer sjesti i razmisliti "90% stanovništva želi živjeti u Srbiji, imaju kopnenu vezu sa Srbijom, pa zašto ne bi bili Srbija?"
Možda im računicu kvari Brčko koje prekida tzv.kopnenu vezu i koje već ima relativnu bošnjačku većinu.Sem toga Rusi su se sjetili da su jednaki Amerikancima i što bi onda neki Amer spajao dvije ruske gubernije 8-)
Ali Kemal

#145 Re: Svi putevi vode ka trećem entitetu

Post by Ali Kemal »

gospodja profiterka wrote:Ne pravi se da ne razumiješ...
Formiranje nacionalnih stranaka je unistilo gradjanski koncept koji je bio vrlo prisutan i jak u bivsem rezimu. Osnovno djelovanje nacionalnih stranaka je da se jedan narod izdigne iznad ostala dva. Ja jos nisam vidio zelju kod nacionalnih stranaka za kompromisom, sto je osnova zajednickog zivota, nego naprotiv osnovna djelatnost je da se zajebe ona druga strana. Ociti dokaz je agitovanja da Bosnjaci, posto su vise nego duplo brojniji, izaberu Hrvatima clana predsjednistva. Taj nesretni Zeljko Komsic, koji je pristao na tu igru, je unistio sve iluzije o ravnopravnosti naroda.
Na teritoriji koja pripada fromalno-pravno svima je nemoguce uspostaviti bilo kakvu zajednicu u kojoj bi svi bili ravnopravni, ukoliko postoje nacionalne partije koje vladaju. Cak i partije koje zvanicno nisu nacionalne, to jesu. Npr Dodikov SNSD, postoji li iko ko gleda na tu partiju drugacije osim da je nacionalna.
Uostalom to se vec probalo i znamo kako se zavrsilo. :oops:
gospodja profiterka wrote:Izbor je vaš, zaboli me, niste me nikada ništa pitali. Ali neka uđe u službeni zapisnik da ste znali o čemu je riječ, da ne bude kasnije opet "Velika laž".
Ne kontam.
bull21

#146 Re: Svi putevi vode ka trećem entitetu

Post by bull21 »

Svi putevi vode ka ratu. Svi govore da će rata biti ovde, iako se čini da se još nisu složili oko konkretnog uzroka.

Srbija se naoružava, Vučić dolazi u Sarajevo (preskače Dodika) i pred masom novinara izbjegava bilo kakva pitanja o tenzijama i oružanom sukobu koji je svega par dana prije toga jebena Angela Merkel rekla da se može desiti.* Tri dana kasnije dođe Paddy Ashdown (veći Bosanac od svih dosadašnjih državnih vođa) i kaže "trznite se da ne naje*ete" i opet - niko ništa. Sve miriše na belaj, bilo zbog izbjeglica, bilo zbog Dodika i referenduma (iako Vučić kaže da ne podržava Dodika, i slijepcu je jasno da je situacija upravo suprotna) ili zbog "nečega" trećeg. Nije se bezveze naoružala Srbija! Vuk zube oštri prije jela!

*Kad smo već kod ovoga, ne mogu da izbijem iz glave onog idiota (premijer Federacije) koji onako ponosno govori o "dobroj" trgovini i kaže mi smo ove godine imali izvoza oko 400 miliona € dok je Srbija prema nama imala oko 750 miliona €... da ne vjeruješ vlastitim ušima!
tututuuuu

#147 Re: Svi putevi vode ka trećem entitetu

Post by tututuuuu »

bull21 wrote:Svi putevi vode ka ratu. Svi govore da će rata biti ovde, iako se čini da se još nisu složili oko konkretnog uzroka.

Srbija se naoružava, Vučić dolazi u Sarajevo (preskače Dodika) i pred masom novinara izbjegava bilo kakva pitanja o tenzijama i oružanom sukobu koji je svega par dana prije toga jebena Angela Merkel rekla da se može desiti.* Tri dana kasnije dođe Paddy Ashdown (veći Bosanac od svih dosadašnjih državnih vođa) i kaže "trznite se da ne naje*ete" i opet - niko ništa. Sve miriše na belaj, bilo zbog izbjeglica, bilo zbog Dodika i referenduma (iako Vučić kaže da ne podržava Dodika, i slijepcu je jasno da je situacija upravo suprotna) ili zbog "nečega" trećeg. Nije se bezveze naoružala Srbija! Vuk zube oštri prije jela!

*Kad smo već kod ovoga, ne mogu da izbijem iz glave onog idiota (premijer Federacije) koji onako ponosno govori o "dobroj" trgovini i kaže mi smo ove godine imali izvoza oko 400 miliona € dok je Srbija prema nama imala oko 750 miliona €... da ne vjeruješ vlastitim ušima!
ma s cim se to Srbija naoruzala? Nemaju oni novca da kupe pristojno pasteta vojsci, a ne da izigravaju nekakvu silu. A i ne znam kog bi oni to napali? Da sta mogu zadrzali bi Kosovo, a ne isli u nekakva osvajanja...
palermo

#148 Re: Svi putevi vode ka trećem entitetu

Post by palermo »

155_mm wrote:
junior3 wrote:Nego ovaj đe bi bio taj treći entitet, tj. koji dijelovi BiH? :gunjastajl:
pa valjda ona tri kantona sto se pominju na pocetku ove teme.
Pa dobro, ako su ta tri kantona treći entitet onda da im ga odmah sada potpišemo. A oni da potpišu da je sve ostalo u Federaciji u bosanskom kantonu.
Mister Yes

#149 Re: Svi putevi vode ka trećem entitetu

Post by Mister Yes »

155_mm wrote:jos jedan argument da se podrinje vrati onima kojima je vijekovima pripadalo.
Pa naravno. Oni će nama vratiti podrinje, mi njima vratiti Vogošću, Ilijaš i Ilidžu, a Hrvati će ih ponovo naseliti u Knin. Zatim im Albanci vraćaju Kosovo. Pa će onda oni Mađarima vratiti Vojvodinu. Onda se mi odričemo islama i vraćamo crkvi Bosanskoj. I tako sve unazad do ameba. Sve ćemo odmotati baš kako smo i smotali ništa se ne sekiraj. Sve uz pjesmu ENIGME "Return to Innocence" :izet:

zarko.filip

#150 Re: Svi putevi vode ka trećem entitetu

Post by zarko.filip »

Danguba wrote:
155_mm wrote:
...ili prositi po Tuzli. :D

Veoma malo zemlje je prodato u Podrinju. Bas zato sto nisu prodali izmisljen je zakon o porezu na nekretnine da se to OTME.
Jedno prosto pitanje za tebe.Navedi mi normalnu zemlju u kojoj nema porez na imovinu?
Last edited by zarko.filip on 06/11/2015 17:04, edited 1 time in total.
Post Reply