Vecina ljudi je prodala svoja imanja i odselila medju "svoje", jel tako ili nije?
Kako onda postati ponovo vecina, kupovati ono sto je jednom vec prodato, kako da ne, mislim ljudi jeste li vi normalni uopste
to kako bosnjaci mogu da zive u Pi Siju barem ne moramo nagadjati to svi vidimo. terorise se sve bosnjacko od skolske djece pa do logorasa. nesreca tih ljudi je to sto nemaju kud. jer nemaju nista drugo nego tu podrinjsku zemlju na kojoj su zivjeli vijekovima kao svoji na svom a danas nazalost zive u goroj drustvenoj poziciji nego crnci u najmracnije doba apardhedja u JAR.Ali Kemal wrote:Treci ne znaci da tu ne moze da zivi niko osim Hrvata, niti da u RS ne mogu da zive Bosnjaci.155_mm wrote:a kako bi tek krenuli naprijed kad bi bosnjacima bilo vraceno podrinje od foce do janje. sta mislis na taj prijedlog?Ali Kemal wrote:Ttreći bi bio nešto najpozitivinije za BiH poslije Dejtona.
Siguran sam da bi država krenula naprijed, okrenulo bi se ekonomiji, ulasku u EU, prestala bi podmetanja.
To bi ujedno i bio početak kraja za HDZ.
hvala u naprijed!
Generalno zemlje ima mnogo vise nego ljudi tako da ta borba mora da prestane, ako se zeli naprijed.
http://www.klix.ba/vijesti/bih/od-bivsi ... /151105086Od bivših logoraša Republika Srpska traži između 2.000 i 10.000 KM
jos jedan argument da se podrinje vrati onima kojima je vijekovima pripadalo.Ali Kemal wrote:To ti je tako, pa ti misli sta hoces, zemlje viska, ljudi manjka.
Vecina ljudi je prodala svoja imanja i odselila medju "svoje", jel tako ili nije?
Kako onda postati ponovo vecina, kupovati ono sto je jednom vec prodato, kako da ne, mislim ljudi jeste li vi normalni uopste
Kako da se vrati prodata zemlja, ne samo u Podrinju nego svuda?155_mm wrote:jos jedan argument da se podrinje vrati onima kojima je vijekovima pripadalo.Ali Kemal wrote:To ti je tako, pa ti misli sta hoces, zemlje viska, ljudi manjka.
a kome su to bosnjaci mogli prodati zemlju u podrinju? da nisu mozda ovima sto danas dolaze trazit hljeba u gorazde?Ali Kemal wrote: Kako da se vrati prodata zemlja, ne samo u Podrinju nego svuda?
Mozes li odgovoriti na to pitanje?
...ili prositi po Tuzli.155_mm wrote:a kome su to bosnjaci mogli prodati zemlju u podrinju? da nisu mozda ovima sto danas dolaze trazit hljeba u gorazde?Ali Kemal wrote: Kako da se vrati prodata zemlja, ne samo u Podrinju nego svuda?
![]()
![]()
nisam govorio da bosnjaci nesto vracaju nego da bosnjacima vrate oni koji su im podrinje oteli. i to u paketu stvaranja treceg entiteta kojeg je predlozio kolega "Alija", kako bi nam svima bilo bolje.Goldenhand wrote:Kako ćemo vratiti nešto gdje nas ima samo 10%, ako ne i manje? Sve dok glasamo za ljude koji ne rade ništa po pitanju povratka u Podrinju, a i sami protjerani ljudi najmanje dižu svoje glasove povodom toga nemamo šanse vratiti Podrinje kao ni cijelu RS.
E tu onda dolazi problemčić što će za 50 godina neki Amer sjesti i razmisliti "90% stanovništva želi živjeti u Srbiji, imaju kopnenu vezu sa Srbijom, pa zašto ne bi bili Srbija?"
e nek si nam rekla!!!gospodja profiterka wrote:Potpuno je jasno da se uvođenjem trećeg entiteta potvrđuje "etničnost" svih entiteta. Također je jasno da u etničkim entitetima neće moći živjeti manjine, odnosno neće moći živjeti životom dostojnim čovjeka. Također je jasno da, ukoliko se vladajuće oligarhije tako dogovore, niko u narodu neće repom mrdnuti da to spriječi niti je ikada.
Dakle, jasno je da će biti kako gazde žele, a forumski glasovi će promijeniti tonalitet i tvrdit će da su se baš za to oduvijek zalagali.
Je li tako? Jeste. Znamo li se? Znamo. Hoćemo li pišat pa spavat? Jašta ćemo.
Ne razumijem sta konkretno predlazes?155_mm wrote:a kome su to bosnjaci mogli prodati zemlju u podrinju? da nisu mozda ovima sto danas dolaze trazit hljeba u gorazde?Ali Kemal wrote: Kako da se vrati prodata zemlja, ne samo u Podrinju nego svuda?
![]()
![]()
Zasto tako mislis?gospodja profiterka wrote:Potpuno je jasno da se uvođenjem trećeg entiteta potvrđuje "etničnost" svih entiteta. Također je jasno da u etničkim entitetima neće moći živjeti manjine, odnosno neće moći živjeti životom dostojnim čovjeka.
Ne mislim već znam. Vidjela sam ja te etničke entitete u ratu, a bogme sam ih se i u miru nagledala.Ali Kemal wrote:Ne razumijem sta konkretno predlazes?155_mm wrote:a kome su to bosnjaci mogli prodati zemlju u podrinju? da nisu mozda ovima sto danas dolaze trazit hljeba u gorazde?Ali Kemal wrote: Kako da se vrati prodata zemlja, ne samo u Podrinju nego svuda?
![]()
![]()
Zasto tako mislis?gospodja profiterka wrote:Potpuno je jasno da se uvođenjem trećeg entiteta potvrđuje "etničnost" svih entiteta. Također je jasno da u etničkim entitetima neće moći živjeti manjine, odnosno neće moći živjeti životom dostojnim čovjeka.
Prevedeno, ti tvrdis da stanovnici BiH ne mogu da tolerisu manjine u svom okruzenju. Hrvati su manjina kako god okrenes, tako da nemaju nikakvu buducnost u BiH, ako nemaju mogucnost da ne budu manjina.gospodja profiterka wrote:Ne mislim već znam. Vidjela sam ja te etničke entitete u ratu, a bogme sam ih se i u miru nagledala.
Ali narod to voli... Samo laže da ne voli. NE znači DA.
Ne pravi se da ne razumiješ...Ali Kemal wrote:Prevedeno, ti tvrdis da stanovnici BiH ne mogu da tolerisu manjine u svom okruzenju. Hrvati su manjina kako god okrenes, tako da nemaju nikakvu buducnost u BiH, ako nemaju mogucnost da ne budu manjina.gospodja profiterka wrote:Ne mislim već znam. Vidjela sam ja te etničke entitete u ratu, a bogme sam ih se i u miru nagledala.
Ali narod to voli... Samo laže da ne voli. NE znači DA.
Otuda treba treci
gospodja profiterka wrote:
Ne pravi se da ne razumiješ...
Na teritoriju koji formalno-pravno pripada jednom narodu, drugi su nahebali. Na teritoriju koji formalno-pravno pripada svim narodima, postoji bezbroj mehanizama zaštite. Ako neki nedostaje, lako ga je uvesti. Ali formiranje administrativnih jedinica na etničkom principu neumitno vodi u završetak etničkog čišćenja, ukidanje građanskih i ljudskih prava manjina, humana preseljenja i slične trice.
Izbor je vaš, zaboli me, niste me nikada ništa pitali. Ali neka uđe u službeni zapisnik da ste znali o čemu je riječ, da ne bude kasnije opet "Velika laž".
daddy-kool wrote:gospodja profiterka wrote:
Ne pravi se da ne razumiješ...
Na teritoriju koji formalno-pravno pripada jednom narodu, drugi su nahebali. Na teritoriju koji formalno-pravno pripada svim narodima, postoji bezbroj mehanizama zaštite. Ako neki nedostaje, lako ga je uvesti. Ali formiranje administrativnih jedinica na etničkom principu neumitno vodi u završetak etničkog čišćenja, ukidanje građanskih i ljudskih prava manjina, humana preseljenja i slične trice.
Izbor je vaš, zaboli me, niste me nikada ništa pitali. Ali neka uđe u službeni zapisnik da ste znali o čemu je riječ, da ne bude kasnije opet "Velika laž".
Možda im računicu kvari Brčko koje prekida tzv.kopnenu vezu i koje već ima relativnu bošnjačku većinu.Sem toga Rusi su se sjetili da su jednaki Amerikancima i što bi onda neki Amer spajao dvije ruske gubernijeGoldenhand wrote:Kako ćemo vratiti nešto gdje nas ima samo 10%, ako ne i manje? Sve dok glasamo za ljude koji ne rade ništa po pitanju povratka u Podrinju, a i sami protjerani ljudi najmanje dižu svoje glasove povodom toga nemamo šanse vratiti Podrinje kao ni cijelu RS.155_mm wrote:a kako bi tek krenuli naprijed kad bi bosnjacima bilo vraceno podrinje od foce do janje. sta mislis na taj prijedlog?Ali Kemal wrote:Ttreći bi bio nešto najpozitivinije za BiH poslije Dejtona.
Siguran sam da bi država krenula naprijed, okrenulo bi se ekonomiji, ulasku u EU, prestala bi podmetanja.
To bi ujedno i bio početak kraja za HDZ.
hvala u naprijed!
E tu onda dolazi problemčić što će za 50 godina neki Amer sjesti i razmisliti "90% stanovništva želi živjeti u Srbiji, imaju kopnenu vezu sa Srbijom, pa zašto ne bi bili Srbija?"
Formiranje nacionalnih stranaka je unistilo gradjanski koncept koji je bio vrlo prisutan i jak u bivsem rezimu. Osnovno djelovanje nacionalnih stranaka je da se jedan narod izdigne iznad ostala dva. Ja jos nisam vidio zelju kod nacionalnih stranaka za kompromisom, sto je osnova zajednickog zivota, nego naprotiv osnovna djelatnost je da se zajebe ona druga strana. Ociti dokaz je agitovanja da Bosnjaci, posto su vise nego duplo brojniji, izaberu Hrvatima clana predsjednistva. Taj nesretni Zeljko Komsic, koji je pristao na tu igru, je unistio sve iluzije o ravnopravnosti naroda.gospodja profiterka wrote:Ne pravi se da ne razumiješ...
Ne kontam.gospodja profiterka wrote:Izbor je vaš, zaboli me, niste me nikada ništa pitali. Ali neka uđe u službeni zapisnik da ste znali o čemu je riječ, da ne bude kasnije opet "Velika laž".
ma s cim se to Srbija naoruzala? Nemaju oni novca da kupe pristojno pasteta vojsci, a ne da izigravaju nekakvu silu. A i ne znam kog bi oni to napali? Da sta mogu zadrzali bi Kosovo, a ne isli u nekakva osvajanja...bull21 wrote:Svi putevi vode ka ratu. Svi govore da će rata biti ovde, iako se čini da se još nisu složili oko konkretnog uzroka.
Srbija se naoružava, Vučić dolazi u Sarajevo (preskače Dodika) i pred masom novinara izbjegava bilo kakva pitanja o tenzijama i oružanom sukobu koji je svega par dana prije toga jebena Angela Merkel rekla da se može desiti.* Tri dana kasnije dođe Paddy Ashdown (veći Bosanac od svih dosadašnjih državnih vođa) i kaže "trznite se da ne naje*ete" i opet - niko ništa. Sve miriše na belaj, bilo zbog izbjeglica, bilo zbog Dodika i referenduma (iako Vučić kaže da ne podržava Dodika, i slijepcu je jasno da je situacija upravo suprotna) ili zbog "nečega" trećeg. Nije se bezveze naoružala Srbija! Vuk zube oštri prije jela!
*Kad smo već kod ovoga, ne mogu da izbijem iz glave onog idiota (premijer Federacije) koji onako ponosno govori o "dobroj" trgovini i kaže mi smo ove godine imali izvoza oko 400 miliona € dok je Srbija prema nama imala oko 750 miliona €... da ne vjeruješ vlastitim ušima!
Pa dobro, ako su ta tri kantona treći entitet onda da im ga odmah sada potpišemo. A oni da potpišu da je sve ostalo u Federaciji u bosanskom kantonu.155_mm wrote:pa valjda ona tri kantona sto se pominju na pocetku ove teme.junior3 wrote:Nego ovaj đe bi bio taj treći entitet, tj. koji dijelovi BiH?
Pa naravno. Oni će nama vratiti podrinje, mi njima vratiti Vogošću, Ilijaš i Ilidžu, a Hrvati će ih ponovo naseliti u Knin. Zatim im Albanci vraćaju Kosovo. Pa će onda oni Mađarima vratiti Vojvodinu. Onda se mi odričemo islama i vraćamo crkvi Bosanskoj. I tako sve unazad do ameba. Sve ćemo odmotati baš kako smo i smotali ništa se ne sekiraj. Sve uz pjesmu ENIGME "Return to Innocence"155_mm wrote:jos jedan argument da se podrinje vrati onima kojima je vijekovima pripadalo.
Jedno prosto pitanje za tebe.Navedi mi normalnu zemlju u kojoj nema porez na imovinu?Danguba wrote:...ili prositi po Tuzli.155_mm wrote:a kome su to bosnjaci mogli prodati zemlju u podrinju? da nisu mozda ovima sto danas dolaze trazit hljeba u gorazde?Ali Kemal wrote: Kako da se vrati prodata zemlja, ne samo u Podrinju nego svuda?
![]()
![]()
![]()
Veoma malo zemlje je prodato u Podrinju. Bas zato sto nisu prodali izmisljen je zakon o porezu na nekretnine da se to OTME.