Policija je uhapsila dvojicu mladica radi ispisa uvrijedljivih grafita!!! Cestitam policiji, molim vas procitajte ovaj citat, ali ...
CITIRAM (Nezavisne novine):
"Istraga protiv autora uvredljivih grafita
SARAJEVO - Džemil B. (24) i Azmir I. (22) osumnjičeni za krivično djelo izazivanja nacionalne, rasne i vjerske mržnje, predati su juče dežurnom tužiocu u Kantonalnom tužilaštvu u Sarajevo na dalje postupanje.
"Njih dvojica su osumnjičeni da su na nekoliko plakata u starom dijelu Sarajeva ispisali grafite uvredljivih sadržaja. U toku je ispitivanje osumnjičenih, nakon čega će najvjerovatnije biti otvorena istraga...
U subotu ujutro na dvije lokacije u Starom gradu na džambo plakatima postavljenim na izlazu iz Sarajeva osvanuli su natpisi "Kolji Srbina, Kazani" i "Ubij Srbina, Caco, Kazani 93".
Odmah po dojavi građana plakati su uklonjeni, a dan kasnije počinioci su identifikovani i uhapšeni. "
A.D.
Ehhh bas fino. Asda slijedi slicna informacija:
CITIRAM (Nezavisne novine):
Brčko
Na Božić osvanuli provokativni grafiti
BRČKO - Glasnogovornik policije Brčko distrikta Tomislav Ropčević potvrdio je juče da su u Brčkom u subotu navečer osvanuli grafiti provokativnog sadržaja.
Na zidu dvorane za tjelesni odgoj Prve osnovne škole u Brčkom ćiriličnim pismom i sprejem crne boje ispisana je provokativna poruka u kojoj je data potpora haškom osumnjičeniku Radovanu Karadžiću. Napisano je "Ako Bog da i nedelja sveta, Radovan će po Brčkom da šeta!!!". Sprejem su iscrtana i četiri slova "S", a u potpisu su navedena ćirilična slova B.S.P.
N.Tr.
Zasto nisu uhapsili ove????
Cini mi se da policija ne djeluje prema svakom podjednako, jer ja se sjecam da sam prije dvije godine na Otoci vidio srpski krst sa 4 S, i pored kojeg je pisalo "Ovo je Srbija". Svi su pored toga znaka mirno hodali da bi se neko nakon mjesec dana sijetio da to ofarba. Mmmm
da li policija djeluje svugdje podjednako????
Svi podjednako!!!
-
Engram::X
shodno tome red je da se prisjetimo i rahmetli Topalovica svake godine...ekonomija wrote:Brcko nije u RS, nego je to distrikt.
A jel nekog vrijedja to sto je napisano? Poziva se Karadzic da seta po Brckom. Jel to zabranjeno?
I sama policija iz Brckog kaze, da nema elemenata krivicnog djela u tom tekstu.
-
H2SO4
"Zasto nisu uhapsili ove????
Cini mi se da policija ne djeluje prema svakom podjednako, jer ja se sjecam da sam prije dvije godine na Otoci vidio srpski krst sa 4 S, i pored kojeg je pisalo "Ovo je Srbija". Svi su pored toga znaka mirno hodali da bi se neko nakon mjesec dana sijetio da to ofarba. Mmmm
da li policija djeluje svugdje podjednako????"
Ja sam ispred "C" dodavao "W" tako da je ispalo krst i 4 WC a pored natpis "OVO JE SRBIJA"...
Poslije toga neko je ofarbao....
da li policija djeluje svugdje podjednako????"
Ja sam ispred "C" dodavao "W" tako da je ispalo krst i 4 WC a pored natpis "OVO JE SRBIJA"...
Poslije toga neko je ofarbao....
-
BigusDickus
Pa valjda da se sprijeci nemoralno pishanje u cetvero...
...sto ponekad moze izazvati i nacionalnu netrepeljivost medju ucesnicima (...ko se sjeca jedne od epizoda TLN, zna o cemu govorim
)...