SVI POBIJEDILI, OSIM GRAĐANA

NKVD

#51 Re: SVI POBIJEDILI, OSIM GRAĐANA

Post by NKVD »

kobe_sa wrote:
Lidija je sama po sebi ogranizovana mafija , nedo Bog da ona bude , kakvih ce tek da bude muljaza i korupcije , fuj , fuj :twisted:
Dobro, samo da pozdravim ovu logičku akrobaciju (u rangu "društvo jednog lica").

Vidim, smeta nam/vam Lidijino ime, lik i djelo o kojem malo znate (sura mahalanja!) ali okej. Niti ja to znam (mislim na njenu eventualnu kandidaturu), već samo pretpostavljam, a niti mislim da je IDEALNA opcija za poziciju gradonačelnika. Spominjali su i Grebsona, al nemojte sad i po njemu.

BITNO je da je gradonačelnik i sposoban i naš, a ne kod retarda i krimosa, podoban a glup!
piupiu

#52 Re: SVI POBIJEDILI, OSIM GRAĐANA

Post by piupiu »

madner wrote:
NKVD wrote:
madner wrote: :lol:
Steta ako SDP stavi Lidiju, po meni nije osoba koja ce im pomoc da dobiju sljedece izbore, ili bar motivise glasace da izadju.
Posao gradonačelmika NIJE da svojoj partiji obezbijeđuje glasove na sljedećim izborima već da, svojim radom i znanjem, služi građanima.

I predstavlja nas u relacijama sa drugim gradovima/institucijama.

Lidija je za Semihu - Ante Sučić i Emerik Blum zajedno ali to, ispranim retardima, ništa ne znači niti ih interesuje stvarnost, njima su važne su "šiškice i kompletići" jebo vas i hayat i avaz što vam kriterije odlučivanja postavlja.
Mrs u TPM.
Lidija je to samo za Semihu faca, i nema trunke karizme.
U biti je mogu samo tu kandidovat da kazu da imaju zenu na (nebitnoj) funkciji.

Haj zdravo.
Sreca vasa da Zoom bicikla negdje po Kopenhagenu ... haj' malo lakse ... udahnite duboko, :-D ;-) . Gdje smo ono stali?
The 51st State

#53 Re: SVI POBIJEDILI, OSIM GRAĐANA

Post by The 51st State »

Spominjali su i Grebsona, al nemojte sad i po njemu.
Grebo ili slican njemu bi bio idealan.
madner

#54 Re: SVI POBIJEDILI, OSIM GRAĐANA

Post by madner »

piupiu wrote:
madner wrote:
Mrs u TPM.
Lidija je to samo za Semihu faca, i nema trunke karizme.
U biti je mogu samo tu kandidovat da kazu da imaju zenu na (nebitnoj) funkciji.

Haj zdravo.
Sreca vasa da Zoom bicikla negdje po Kopenhagenu ... haj' malo lakse ... udahnite duboko, :-D ;-) . Gdje smo ono stali?
Sta ne moze covjek vise ni rec da ide na turneju po malajziji?

Stali smo kod konstatacije da siska nije ni blizu idealan izbor, kako za grad tako i za SDP.
Ibrahimovski

#55 Re: SVI POBIJEDILI, OSIM GRAĐANA

Post by Ibrahimovski »

The 51st State wrote:
paratrooper wrote:
kobe_sa wrote:Zao mi samo Denisa Gratza , ... NE POTROSEN , hoce d radi , steta :sad: stvarno sam razocaran sto se nije pruzila prilika ubjedljivo najboljem gradjanskom kandidatu od prvih demokratskih izbora :cry:
svaki neuspjeh je jedan korak do cilja.

Zasto ljudi nisu glasali za njega ?
zato sto su dovoljno pametni da ne raspu glasove i omoguce pobjedu sda kandidatu.
Dennis je tačno uzeo onoliko glasova koliko je Konakoviću trebalo... E sad jesmo li mi iz NS zeznuli SDP ili SDA???

U Novom Sarajevu SDP-ov kandidat za načelnika je uzeo tačno onoliko glasova koliko je trebalo kandidatu Naše stranke da prestigne Koldžu. :D
luciferino

#56 Re: SVI POBIJEDILI, OSIM GRAĐANA

Post by luciferino »

Svi pobijedili, osim lepog. :(
madner

#57 Re: SVI POBIJEDILI, OSIM GRAĐANA

Post by madner »

Lepi je lepo pao, sa prvog na 4.? poziciju u KSu.
Banksy

#58 Re: SVI POBIJEDILI, OSIM GRAĐANA

Post by Banksy »

Dobar naslov.

Gledam jutros, svi govore da su pobjednici, da su nadmašili plan. Ali brojeći opštine, sve stranke u Federaciji su zadržale stare načelnike, stanje nepromijenjeno. Dakle, mentalno smo još u 2004, odlično.

Po meni, najveće razočarenje izbora je mizeran odziv glasača u Sarajevu, to nije dobro. Zato je naslov dobar, pobijedili su svi osim građana. Status quo.
vjesticanametli

#59 Re: SVI POBIJEDILI, OSIM GRAĐANA

Post by vjesticanametli »

Image
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#60 Re: SVI POBIJEDILI, OSIM GRAĐANA

Post by mIRCerka »

Ibrahimovski wrote:
Dennis je tačno uzeo onoliko glasova koliko je Konakoviću trebalo... E sad jesmo li mi iz NS zeznuli SDP ili SDA???

U Novom Sarajevu SDP-ov kandidat za načelnika je uzeo tačno onoliko glasova koliko je trebalo kandidatu Naše stranke da prestigne Koldžu. :D
Sta zelis reci? Da je NASA STRANKA u stvari igrach SDA? :D
Zox

#61 Re: SVI POBIJEDILI, OSIM GRAĐANA

Post by Zox »

The 51st State wrote:
paratrooper wrote:
kobe_sa wrote:Zao mi samo Denisa Gratza , ... NE POTROSEN , hoce d radi , steta :sad: stvarno sam razocaran sto se nije pruzila prilika ubjedljivo najboljem gradjanskom kandidatu od prvih demokratskih izbora :cry:
svaki neuspjeh je jedan korak do cilja.

Zasto ljudi nisu glasali za njega ?
zato sto su dovoljno pametni da ne raspu glasove i omoguce pobjedu sda kandidatu.
Ja sam bio ubijedjen da ce Becirevic (ili Becirovic, nikad ne znam) ponovo biti izabran, zato sam mirne duse glasao za Gratza, cisto kao pokazatelj.
Real Khan

#62 Re: SVI POBIJEDILI, OSIM GRAĐANA

Post by Real Khan »

Banksy wrote:Dobar naslov.

Gledam jutros, svi govore da su pobjednici, da su nadmašili plan. Ali brojeći opštine, sve stranke u Federaciji su zadržale stare načelnike, stanje nepromijenjeno. Dakle, mentalno smo još u 2004, odlično.

Po meni, najveće razočarenje izbora je mizeran odziv glasača u Sarajevu, to nije dobro. Zato je naslov dobar, pobijedili su svi osim građana. Status quo.
...što u stvari znači da više niko nema nikakvog osnova da poziva građane na proteste protiv "mame" (Semihe), jer onih 60% (neizašlih i nezainteresiranih) građana Sarajeva nam lijepo kazaše kako je sve OK i sa "mamom" i sa njenom strankom...
Niti branim niti napadam bilo koga, ali je stvarno poražavajuća činjenica da se prosječni građanin Sarajeva apsolutno ne razumije u politiku, i jedino što zna jeste da KUKA i GUNĐA... A šta je sa akcijom? NIŠTA...nula bodova! To je samo misaona imenica od koje "boli glava"! Pitam vas, dragi moji sugrađani i sugrađanke, znate li koji su ovo bili izbori jučer? Je li za gradonačelnika Malamutskih ostrva... ili možda za općinske načelnike i vijeća u NAŠEM GRADU i NAŠOJ DRŽAVI?

Nisam ja ovako razočaran zbog pobjede ove ili one stranke, nego zbog puke činjenice da nam je vlast izabrana od strane MANJINE (40% biračkog tijela), a VEĆINU OD 60% apsolutno boli neka stvar!

E, pa dame i gospodo, vi koji niste imali vremena, živaca, strpljenja da izađete na izbore i glasate, ili jednostavno niste imali za koga glasati (među 100 i kusur stranaka!), ne javljajte se narednih nekoliko godina što se tiče općinskih načelnika (kakvi god da budu) i sarajevskog gradonačelnika (ko god i kakav god da bude). Uživajte, jer ste Vi to tražili! Nisu krivi onih 40% koji su glasali za "svoje", nego VI KOJI NISTE NI IZAŠLI NA IZBORE.
Sjetimo se šta sam vam pisao prije izbora (na temi: "Gradonačelnice, daj ostavku!")

by Real Khan on 29/09/2008 12:28

Nema potrebe da se otvara ovakva tema jer za par dana imate šansu direktno da date otkaz gradonačelnici (a ne da čekate ostavku) ili da nagradite njenu stranku za sve što je učinila u zadnje 4 godine u našem gradu. Ne zaboravimo da putem izbora sami biramo dragi građani ko će imati volan u rukama sljedećih 4 "Goodyears" ...
Evo, građani izabraše... manje-više ISTO :shock: Znači, sve je OK i u naredne 4 godinice... :zzzz:
perke

#63 Re: SVI POBIJEDILI, OSIM GRAĐANA

Post by perke »

Real Khan wrote:

...što u stvari znači da više niko nema nikakvog osnova da poziva građane na proteste protiv "mame" (Semihe), jer onih 60% (neizašlih i nezainteresiranih) građana Sarajeva nam lijepo kazaše kako je sve OK i sa "mamom" i sa njenom strankom...
zar te to jos cudi... pa sve si mogao vidjeti na protestima, koliko ljudi izadje toliko ih i glasa...ovo ostalo, nit' protestvuje nit' glasa... sta reci osim ovce, dobar im je svaki coban samo nek ima kvadrat trave za pasti
mIRCerka

#64 Re: SVI POBIJEDILI, OSIM GRAĐANA

Post by mIRCerka »

Real Khan wrote:

Niti branim niti napadam bilo koga, ali je stvarno poražavajuća činjenica da se prosječni građanin Sarajeva apsolutno ne razumije u politiku, i jedino što zna jeste da KUKA i GUNĐA... A šta je sa akcijom? NIŠTA...nula bodova! To je samo misaona imenica od koje "boli glava"! Pitam vas, dragi moji sugrađani i sugrađanke, znate li koji su ovo bili izbori jučer? Je li za gradonačelnika Malamutskih ostrva... ili možda za općinske načelnike i vijeća u NAŠEM GRADU i NAŠOJ DRŽAVI?

Nisam ja ovako razočaran zbog pobjede ove ili one stranke, nego zbog puke činjenice da nam je vlast izabrana od strane MANJINE (40% biračkog tijela), a VEĆINU OD 60% apsolutno boli neka stvar!

E, pa dame i gospodo, vi koji niste imali vremena, živaca, strpljenja da izađete na izbore i glasate, ili jednostavno niste imali za koga glasati (među 100 i kusur stranaka!), ne javljajte se narednih nekoliko godina što se tiče općinskih načelnika (kakvi god da budu) i sarajevskog gradonačelnika (ko god i kakav god da bude). Uživajte, jer ste Vi to tražili! Nisu krivi onih 40% koji su glasali za "svoje", nego VI KOJI NISTE NI IZAŠLI NA IZBORE.
Sjetimo se šta sam vam pisao prije izbora (na temi: "Gradonačelnice, daj ostavku!")

by Real Khan on 29/09/2008 12:28

Nema potrebe da se otvara ovakva tema jer za par dana imate šansu direktno da date otkaz gradonačelnici (a ne da čekate ostavku) ili da nagradite njenu stranku za sve što je učinila u zadnje 4 godine u našem gradu. Ne zaboravimo da putem izbora sami biramo dragi građani ko će imati volan u rukama sljedećih 4 "Goodyears" ...
Evo, građani izabraše... manje-više ISTO :shock: Znači, sve je OK i u naredne 4 godinice... :zzzz:
Licno smatram da su vec od 3. protesta protiv Semihe i Samira protesti trebali biti za BUDJENJE NARODA i natjerivanje naroda da izadju glasati, jer je 40% zitelja Sarajeva odlucilo sudbinu i za ostalih 60%.
Ali, takva se ideja smatrala miniranjem i DOSTA supljom.
A DOSTA je fino za prosle izbore cak po istocnom Sarajevu imao mini karavanu OVACA KOJE BLEJE...
Novi_Nick

#65 Re: SVI POBIJEDILI, OSIM GRAĐANA

Post by Novi_Nick »

mladoliki wrote:Nakon prvih preliminarnih neslužbenih rezultata očitovali su se naši političari. Svi odreda tvrde da su ispunili većinu svojih ciljeva i da su maltene svi pobjednici. Nakon ovakve situacije, posebno u Sarajevu gdje živim, ja mislim da se ništa nije promijenilo i da smo praktično svi izgubili. Potvdile su se izjave mnogih forumaša koji su smatrali da male političke stranke bespotrebno izlaze na izbore jer nisu ni blizu prelaska praga i bazrazložno maltretiraju svoje minorno glasačko tijelo. Njihova je perspektiva u ujedinjavanju ili rasformiravanju i priključenju nekoj od postojećih političkih opcija.
Kako forumaši komentiraju brojne razloge za zadovoljstvo u većini stranaka, kako u vladajućim tako i u SDP-u? Da li smo zapravo svi mi gubitnici, jer se ništa značajno nije promijenilo ili stvarno nemamo za koga glasati, pa ostanemo kod svojih kuća i ne želimo nikakve promjene. Molim vas iznesite svooje mišljenje!
Slazem se u potpunosti s tvojim prilogom. Gradjani prije svega nemaju za koga glasati jer to prije svega nisu normalne politicke stanke sa jasnim ciljom ujedinjenja drzave i razvoja iste. Stranke i pojedinci su tu na politickoj sceni same/mi radi sebe, znaci radi vlasti i dobrog zaradjivanja para i svih ostalih benificija koje uz to idu.

Politicke partije i njihovi politicki predstavnici (u sprezi sa vjerskim zajednicama) su podmentnule gradjanima sa svojim programima teritorijalnu podijelu drzave prvo na unutrasnjem planu a vjerovatno u slijedecoj fazi i na vanjskom planu. Gradjanima BiH (a specijalno gradjanima FBiH) je na taj nacin uvaljen vruc krompir da svojim glasanjem za njih samo odobre njihovu izdaju i podijelu drzave BiH a same politicare i politicke stranke (a sa njima i vjerske oligarhije) amnestiraju svake odgovornosti za teritorijalnu podijelu, pljacku i unistavanje drzave, ekonomije resursa, itd.

Sa ovakvim manje vise izborom politickih stranaka i pojedinaca nece se po mom misljenu nista promjeniti nego obratno doci ce do totalne podijele drzave na 3 zacrtana entiteta ili federalne jedinice. Posto je program i cilj SDS, HDZ i SDA od pocetka rata i bio podijela drzave BiH na 3 zasebna dijela oni ce sada gledati u ovom svom novom mandatu da preko ustavnih promijena i ostvare taj svoj vec odavno zacrtani cilj.

Jer zapamtite jednu stvar, niko od politickih stranaka kao i pojedinaca nema prije svega u svom programu ukidanje entiteta RS i FBiH. Posto takvog programa nemaju ostaje jedino kao rezultat svega teritorijalna podijela drzave koja je vec u svom punom kapacitetu i ostaje samo da se predstojecim ustavnim promjenama zacementira taj njihov zacrtani cilj.
madner

#66 Re: SVI POBIJEDILI, OSIM GRAĐANA

Post by madner »

Davno su ovi skontali (kad su izgubili 2000.) da je kljuc uspjeha letargija i pljuvanje.
Ono po principu, nemoj ti izac svi su isti (a ja cu izac za svoje i nastavit).

Nije to slucajno.
VjecitiStudent

#67 Re: SVI POBIJEDILI, OSIM GRAĐANA

Post by VjecitiStudent »

Da malo spustim ocekivanja ...
Dok god se nesto ne promijeni u Ustavu FBiH ili u odnosima Grad Sarajevo - Kanton Sarajevo, Gradonacelnik Sarajeva, bez obzira tko on bio, bit ce najobicnija ikebana, jer kako stvari stoje sve pare i zakonska moc su koncentrisani u Kantonu.
Gradonacelnik npr. ne moze ni direktora Grasa natjerati na bilo sta, niti jedna inspekcija nije na nivou grada, a kamoli policija, tuzilastva, sudovi ...

U 2008. budzet Kantona Sarajevo je bio skoro 800 miliona maraka, budzet Grada 33 miliona, u tom omjeru su otprilike i njihove moci kada je grad Sarajevo u pitanju.
VjecitiStudent

#68 Re: SVI POBIJEDILI, OSIM GRAĐANA

Post by VjecitiStudent »

Novi_Nick wrote:
mladoliki wrote:Nakon prvih preliminarnih neslužbenih rezultata očitovali su se naši političari. Svi odreda tvrde da su ispunili većinu svojih ciljeva i da su maltene svi pobjednici. Nakon ovakve situacije, posebno u Sarajevu gdje živim, ja mislim da se ništa nije promijenilo i da smo praktično svi izgubili. Potvdile su se izjave mnogih forumaša koji su smatrali da male političke stranke bespotrebno izlaze na izbore jer nisu ni blizu prelaska praga i bazrazložno maltretiraju svoje minorno glasačko tijelo. Njihova je perspektiva u ujedinjavanju ili rasformiravanju i priključenju nekoj od postojećih političkih opcija.
Kako forumaši komentiraju brojne razloge za zadovoljstvo u većini stranaka, kako u vladajućim tako i u SDP-u? Da li smo zapravo svi mi gubitnici, jer se ništa značajno nije promijenilo ili stvarno nemamo za koga glasati, pa ostanemo kod svojih kuća i ne želimo nikakve promjene. Molim vas iznesite svooje mišljenje!
Slazem se u potpunosti s tvojim prilogom. Gradjani prije svega nemaju za koga glasati jer to prije svega nisu normalne politicke stanke sa jasnim ciljom ujedinjenja drzave i razvoja iste. Stranke i pojedinci su tu na politickoj sceni same/mi radi sebe, znaci radi vlasti i dobrog zaradjivanja para i svih ostalih benificija koje uz to idu.
...
Na izborima se ipak desilo nesto super pozitivno, a to je 100% krah Stranke za njih. Likovi koji su bili lopovski dio svake poslijeratne vlasti su konacno otjerani. Narod je ipak uspio kazniti za njih pogubnu kombinaciju demagogije i drskog lopovluka.
mIRCerka

#69 Re: SVI POBIJEDILI, OSIM GRAĐANA

Post by mIRCerka »

VjecitiStudent wrote:Da malo spustim ocekivanja ...
Dok god se nesto ne promijeni u Ustavu FBiH ili u odnosima Grad Sarajevo - Kanton Sarajevo, Gradonacelnik Sarajeva, bez obzira tko on bio, bit ce najobicnija ikebana, jer kako stvari stoje sve pare i zakonska moc su koncentrisani u Kantonu.
Gradonacelnik npr. ne moze ni direktora Grasa natjerati na bilo sta, niti jedna inspekcija nije na nivou grada, a kamoli policija, tuzilastva, sudovi ...

U 2008. budzet Kantona Sarajevo je bio skoro 800 miliona maraka, budzet Grada 33 miliona, u tom omjeru su otprilike i njihove moci kada je grad Sarajevo u pitanju.
Da li si ti svjestan da bi cijeli grad bio uz Semihu da je javno prozvala GLAVNE I ODGOVORNE KRIVCE za shit u kojem se nalazi ovaj grad?
NEMA ONA MOC DA NESTO URADI ali ima i MOC I MORALNU OBAVEZU DA, sve dok joj ne daju moc da URADI, PROZIVA ONE NADLEZNE...
madner

#70 Re: SVI POBIJEDILI, OSIM GRAĐANA

Post by madner »

I da dodam da "bagra" ima pravo da bude zadovoljna, mislim da ce ovo biti znak da se ne smiju vise ignorisat.
Ipak je SBiH bila prva u KSu.
paratrooper

#71 Re: SVI POBIJEDILI, OSIM GRAĐANA

Post by paratrooper »

kobe_sa wrote:
Zao mi samo Denisa Gratza , ... bla bla bla ..., moje godiste , znaci jos uvjek NE POTROSEN , ...bla bla ...,

Hajde nek mi neko od ovih sdp fanatika objasni kako je Becirevic bolji kandidat od Gratza ??? , al fakat ??
e sad znam ko je taj Gratz , vjerovatno zbog toga ljudi i nisu glasali za njega :D
Last edited by paratrooper on 06/10/2008 14:15, edited 1 time in total.
VjecitiStudent

#72 Re: SVI POBIJEDILI, OSIM GRAĐANA

Post by VjecitiStudent »

mIRCerka wrote:

Da li si ti svjestan da bi cijeli grad bio uz Semihu da je javno prozvala GLAVNE I ODGOVORNE KRIVCE za shit u kojem se nalazi ovaj grad?
NEMA ONA MOC DA NESTO URADI ali ima i MOC I MORALNU OBAVEZU DA, sve dok joj ne daju moc da URADI, PROZIVA ONE NADLEZNE...
Sve dok iza 'prozivke' gradonacelnika Sarajeva, ne bude stajala konkretna zakonska i finansijska moc, Sarajevo NECE imati gradonacelnika vec IKEBANU.
Stvarna moc je u Kantonu.
mIRCerka

#73 Re: SVI POBIJEDILI, OSIM GRAĐANA

Post by mIRCerka »

VjecitiStudent wrote:
mIRCerka wrote:

Sve dok iza 'prozivke' gradonacelnika Sarajeva, ne bude stajala konkretna zakonska i finansijska moc, Sarajevo NECE imati gradonacelnika vec IKEBANU.
to svi znamo, hvala, ali i IKEBANA treba da PRICA i nesto da radi, jer mi takodjer imamo TROCLANU IKEBANU u Predsjednistvu.
VjecitiStudent

#74 Re: SVI POBIJEDILI, OSIM GRAĐANA

Post by VjecitiStudent »

mIRCerka wrote:
VjecitiStudent wrote:
to svi znamo, hvala, ali i IKEBANA treba da PRICA i nesto da radi, jer mi takodjer imamo TROCLANU IKEBANU u Predsjednistvu.
Ovo je tek da ne palamudimo previse o tome ko ce biti novi gradonacelnik - nebitno je.
mIRCerka

#75 Re: SVI POBIJEDILI, OSIM GRAĐANA

Post by mIRCerka »

VjecitiStudent wrote:
mIRCerka wrote:
VjecitiStudent wrote:
Ovo je tek da ne palamudimo previse o tome ko ce biti novi gradonacelnik - nebitno je.
Bitno je itekako. Medjunarodna zajednica moze sutra nametnuti novi Ustav, posto vide da ovi debili nista ne mogu i nece.
I onda da se gradonacelniku daju vece ovlasti. A ti postavio nekog bilmeza.
Post Reply