SVI POBIJEDILI, OSIM GRAĐANA

mladoliki

#1 SVI POBIJEDILI, OSIM GRAĐANA

Post by mladoliki »

Nakon prvih preliminarnih neslužbenih rezultata očitovali su se naši političari. Svi odreda tvrde da su ispunili većinu svojih ciljeva i da su maltene svi pobjednici. Nakon ovakve situacije, posebno u Sarajevu gdje živim, ja mislim da se ništa nije promijenilo i da smo praktično svi izgubili. Potvdile su se izjave mnogih forumaša koji su smatrali da male političke stranke bespotrebno izlaze na izbore jer nisu ni blizu prelaska praga i bazrazložno maltretiraju svoje minorno glasačko tijelo. Njihova je perspektiva u ujedinjavanju ili rasformiravanju i priključenju nekoj od postojećih političkih opcija.
Kako forumaši komentiraju brojne razloge za zadovoljstvo u većini stranaka, kako u vladajućim tako i u SDP-u? Da li smo zapravo svi mi gubitnici, jer se ništa značajno nije promijenilo ili stvarno nemamo za koga glasati, pa ostanemo kod svojih kuća i ne želimo nikakve promjene. Molim vas iznesite svooje mišljenje!
popajic

#2 Re: SVI POBIJEDILI, OSIM GRAĐANA

Post by popajic »

December 14, 1995: Dayton Accords Brings End to Bosnian War
Edit event

In the front row from right to left: Slobodan Milosevic, Franjo Tudjman, and Alija Izetbegovic, sign the Dayton accords. In the back row stands, from right to left, Felipe Gonzalez, Bill Clinton, Jacques Chirac, Helmut Kohl, John Major and Viktor Tchernomyrdine.In the front row from right to left: Slobodan Milosevic, Franjo Tudjman, and Alija Izetbegovic, sign the Dayton accords.
Nisu zivi,a ipak ponovo pobijedili ! Glasove im dali i svi oni koji nisu izasli na izbore !Nazdravlje !!!
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#3 Re: SVI POBIJEDILI, OSIM GRAĐANA

Post by mIRCerka »

:-) Nije mi cudo da je Koldzo uzeo Novo Sarajevo opet, ali moram reci da mi je srce ko kanta sto je Damir uzeo Novi Grad uprkos najprljavijoj kampanji do sad.
Stanje na biralistu je bilo katastrofa...
mislila sam da sam uletila na odjel gerijatrije...Al vec je receno, i oni sto nisu glasali su svoj glas dali nekome..
luciferino

#4 Re: SVI POBIJEDILI, OSIM GRAĐANA

Post by luciferino »

Oni za koje sam ja mogla glasati i za koje jesam glasala su pobijedili, tako da sam valjda i ja zadovoljna pobjedom.
A "gradjani", narocito sarajevski (uzevsi u obzir izlaznost) koji nisu bili u stanju odvojiti 5 min, bi trebali biti manji od makova zrna. Ako iko gubi, gubi ova zemlja sa tako savjesnim gradjanstvom i josh azurnijom vlascu. Trazili ste (ili mozda niste jer se vas izbori ne ticu), gledajte. :skoljka:
8. sekretar SKOJ-a

#5 Re: SVI POBIJEDILI, OSIM GRAĐANA

Post by 8. sekretar SKOJ-a »

BiH je kao šareni leteći ćilim. Trenutno leti iznad autostrade i kliKče nestanku svom!
Velika Srbija...Velika Hrvatska...Velika Kladuša... :( :run: :skoljka:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#6 Re: SVI POBIJEDILI, OSIM GRAĐANA

Post by Truba »

meni se ne sviđa što su uvijek svi pobjednici i nikako da se neka stranka raspadne ko neka firma propala :D

dakle još 2 godine PATa šahovski rečeno
za nekih 4-5 izbora će biti OK
dakle za 10 do 15 godina

:P
nikad ivdje neće biti onako dobro kako bi moglo biti
Asana

#7 Re: SVI POBIJEDILI, OSIM GRAĐANA

Post by Asana »

Nisu svi pobijedili... stranka za BiH sigurno nije.
Obzirom na bahatost koju su njeni kadrovi pokazali prema gradjanima, njihov poraz je pobjeda gradjana...
samo gost

#8 Re: SVI POBIJEDILI, OSIM GRAĐANA

Post by samo gost »

Asana wrote:Nisu svi pobijedili... stranka za BiH sigurno nije.
Obzirom na bahatost koju su njeni kadrovi pokazali prema gradjanima, njihov poraz je pobjeda gradjana...
Pričekajmo da vidimo kome će se sad prišlepati u postizbornu koaliciju. Još nikad nisu pobijedili na izborima, ali su uvijek u vlasti.
forza milan

#9 Re: SVI POBIJEDILI, OSIM GRAĐANA

Post by forza milan »

Nasim je gradjanima predobro u odnosu na ono sta zasluzuju. U Mostaru je Boljitak postigao pravo dobar rezultat kupujuci glasove za 100 maraka. Moramo biti realni pa priznati da je prodat svoj glas u Mostaru za 100 maraka onom ko te je do juce maltene klao s aspekta morala gore nego ukrast 3 miliona eura. I kazemo otkud politicari korumpirani. Pa moraju biti kad dolaze iz naroda kojemu je korupcija u genetskom kodu - ne pada kruska daleko od stabla.
NASI GRADJANI MI SE GADE! FUJ!!!
Da mi nije zao mene rekao bih dabogda im se opet zaratilo.
Mak2001

#10 Re: SVI POBIJEDILI, OSIM GRAĐANA

Post by Mak2001 »

Ne znam zašto sam uvijek razočarana poslije izbora?¨! Valjda sam sanjalica koja uvijek očekuje da će ljudi progledati a građani Sarajeva neka se poklope i više neka ne komentarišu kako nas kradu, kako je nesigurno na ulicama i sl. Pa jedino se to moglo promijeniti da ste izašli i dali sebi malo truda da glasate ali tipično sarajevski "sjediću uz kaficu komentarisati kako je loše i kako nas vode primitivci ali ništa neću učiniti da tako ne bude previše je zahmetli , mi smo gospoda da se spustimo na nivo seljaka "političara" šta li?" ma grozno...sramota...gdje su ti mladi??? .. ne znam ...
Last edited by Mak2001 on 06/10/2008 10:20, edited 1 time in total.
mIRCerka

#11 Re: SVI POBIJEDILI, OSIM GRAĐANA

Post by mIRCerka »

kakav supljaaaaaaaaakkkkkkkkkkkkkkk

i prije rata su svi glasali za reformiste pa osvanuse

trebamo razmisljati o tome kako se prljavo igralo na ovim izborima, kako su dirali i majke nekima od kandidata, kako su se ofirali do bola ne poznavajuci ko sta radi u opcini pa su za one koji znaju procedure ispali glupi, al neukom priprostom svijetu je to izgledalo " VID JESMO MU GA SUKNULI"...fuj...

na kantama u Novom sarajevu naljepnice stoje
" SAMO LUD ZBUNJEN I NE NORMALAN MOZE GLASATI ZA SDP" a ja cu im reci " SAMO NEPISMEN I GLUP MOZE RADITI ZA SDA" :D
osa

#12 Re: SVI POBIJEDILI, OSIM GRAĐANA

Post by osa »

Rezultati izbora sasvim očekivani, osim za političke sanjare. kakva naša stranka i sl. projekti, pa ne osnivaju se stranke 2 mjeseca prije izbora s ekipom prijatelja. u politici treba dugo raditi i pažljivo opipavati puls glasača. u BiH puls kaže nacija prije svega, i to je recept za uspjeh, svi ostali ili su neozbiljni ili zalutali u politiku.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#13 Re: SVI POBIJEDILI, OSIM GRAĐANA

Post by Truba »

ja sam rekao da ako na ovim lokalnim i sljedećim izborima pobijede isti

u ovoj državi neće biti nikad bolje za većinu

sada mislim da ne treba čekati nove izbore

sve je jasno

narod je opet izabrao
kockica_kockica

#14 Re: SVI POBIJEDILI, OSIM GRAĐANA

Post by kockica_kockica »

Asana wrote:Nisu svi pobijedili... stranka za BiH sigurno nije.

Cak im ni poklonjene krave nisu pomogle da dobiju... :lol: :lol: :lol:
mIRCerka

#15 Re: SVI POBIJEDILI, OSIM GRAĐANA

Post by mIRCerka »

Her Flick wrote:MIRCERKOOOOOOOOOO

sto je bila prvljava kampanja
de pricaj
nismo svi u toku
na nekoliko plakata Damira Hadzica neko je dopisao KATARININ SIN...

Valjda je problem sto nije cistokrvno go*ance, vec frustrirani mucak sta li...ali ni to im nije pomoglo, i jest da vec 5 godina ne zivim u novom gradu, ali mi je srce ko kanta!
amrica

#16 Re: SVI POBIJEDILI, OSIM GRAĐANA

Post by amrica »

....
Klodovik

#17 Re: SVI POBIJEDILI, OSIM GRAĐANA

Post by Klodovik »

Reklo bi se da najvećem broju građana odgovara ovakvo stanje u smislu da ogroman broj ljudi ima mogućnost manjeg ili većeg lova u mutnom (na svim nivoima, od žene koja čisti ulaz u kom živim do članova Predsjedništva). Ogromnom broju ljudi odgovara nesređeno stanje u državi i nikako im se ne bi svidjelo "uvođenje evropskih standarda" u skorije vrijeme, ako ikada.
MUNAFIK

#18 Re: SVI POBIJEDILI, OSIM GRAĐANA

Post by MUNAFIK »

mIRCerka wrote:kakav supljaaaaaaaaakkkkkkkkkkkkkkk

i prije rata su svi glasali za reformiste pa osvanuse

trebamo razmisljati o tome kako se prljavo igralo na ovim izborima, kako su dirali i majke nekima od kandidata, kako su se ofirali do bola ne poznavajuci ko sta radi u opcini pa su za one koji znaju procedure ispali glupi, al neukom priprostom svijetu je to izgledalo " VID JESMO MU GA SUKNULI"...fuj...

na kantama u Novom sarajevu naljepnice stoje
" SAMO LUD ZBUNJEN I NE NORMALAN MOZE GLASATI ZA SDP" a ja cu im reci " SAMO NEPISMEN I GLUP MOZE RADITI ZA SDA" :D

Koliko znam u SDA ima puno i pismenih i pametnih ljudi, a isto tako i u SDP-u... Mirci glupa prepucavanja....

Nego ovo gore povecano, jel mislis da su se ofirali isto onako kao sto su se mnogi ofirali ne poznavajuci ko sta radi u gradskoj upravi, i koje su ovlasti Semihe Borovac??? pa su oni koji nisu imali pojma govorili ''VIDI JESMO JOJ GA SUKNILI'' a oni koji su imalo upuceni su znali koliko je to sve jadno bilo ( a u nekim trenutcima to je sve izgledalo i naruceno)...
da dodam, skoro na svim protestima sam ucestvovao...
mIRCerka

#19 Re: SVI POBIJEDILI, OSIM GRAĐANA

Post by mIRCerka »

MUNAFIK wrote:

Koliko znam u SDA ima puno i pismenih i pametnih ljudi, a isto tako i u SDP-u... Mirci glupa prepucavanja....

Nego ovo gore povecano, jel mislis da su se ofirali isto onako kao sto su se mnogi ofirali ne poznavajuci ko sta radi u gradskoj upravi, i koje su ovlasti Semihe Borovac??? pa su oni koji nisu imali pojma govorili ''VIDI JESMO JOJ GA SUKNILI'' a oni koji su imalo upuceni su znali koliko je to sve jadno bilo ( a u nekim trenutcima to je sve izgledalo i naruceno)...
Na vecini protesta je naglasavano da Semiha kao MAJKA GRADA treba JAVNO DA PROZOVE PRAVE KRIVCE I ONE KOJI IMAJU NADLEZNOST nad nekim problemom, tako da si ocigledno povrsno citao teme po forumu :D

Semiha je nazalost uprskala na drugim poljima gdje je mogla da doprinese pravo..ne sjecam se da sam cula da je kao Gradonacelnica posjetila neku skolu recimo na dobrinji ili mojmilu (4 osnovne 2 srednje) ali je do Dubajia stigla.
Sto nije tema ove emisije :D

Ja govorim o tome da su Novi Grad oblijepili "KO JE COVJEK KOJI VAM JE UKRAO SUNCE, PRETVARAMO TRAVU U BETON, KATARININ SIN" ... i to su pravili likovi koji Dobrinju ni na mapi ne znaju naci. I ne znaju da je bivsa livada gdje su sada MErcator i Sala sluzile kao
1. psece kakaliste
2. narkomansko odlagaliste (trava do guzice , smece i sprice do koljena)
3. i nekad davno HALI GALI poljana...
4. Na Dobrinju sam doselila u feb. 1982.godine, kad je dvica bila u planu tek...tako da ne "lupetam"...

A sada ima i parking i trzni centar i predobra sportska sala...
Image
kobe_sa

#20 Re: SVI POBIJEDILI, OSIM GRAĐANA

Post by kobe_sa »

Zao mi samo Denisa Gratza , pmaetan momak , obrazovan , moje godiste , znaci jos uvjek NE POTROSEN , hoce d radi , steta :sad: , ovi ostali kenjci sto su navikli na prijatni socijalisticki zivot , fuj (osim Damira Hadzica al sumnjam da ce on gristi i raditi za gradjanje kao prije)
stvarno sam razocaran sto se nije pruzila prilika ubjedljivo najboljem gradjanskom kandidatu od prvih demokratskih izbora :cry:
VektoR

#21 Re: SVI POBIJEDILI, OSIM GRAĐANA

Post by VektoR »

Kako vrijeme prolazi... iliti godine... malo pomalo se filtriraju stranke po opstinama u BiH...

Dobra stvar... koja se desila na ovim izborima... je KRAH Stranke za BiH.. koja je, licno mislim, jedno veliko zlo za BiH...

Kada su u pitanju SDA i SDP... to se, kako vec rekoh isfiltriralo u vecini opstina u BiH... tako da, recimo, najlogicnija stvar je da Jasmin Imamovic pobijedi u Tuzli... jer covjek je napravio dobar posao za protekle 4 godine... i da glasam za Tuzlu, glasao bih za Jasmina Imamovica i SDP iako sam recimo clan SDA i u sredini u kojoj zivim, nacelnik iz SDA je napravio dobar posao... nazalost nije prosao... dosao je iz S BiH... sto ce se, obiti opet svima nama o glavu... i tako dalje i tako dalje... Posljednjih godina... u nekim dijelovima u nas nam drzave SDA se promijenila i postala jedna liberalna stranka, i nije slucajno u nekim sredinama bliza sa nastupima SDP-u nego S za BIH...
Izbori su prosli i nemam potrebe sada da promovisem niti jednu od stranaka... samo onako komentarisem,... i tersam :) :sax:
BSn

#22 Re: SVI POBIJEDILI, OSIM GRAĐANA

Post by BSn »

mIRCerka wrote:
MUNAFIK wrote:

Na vecini protesta je naglasavano da Semiha kao MAJKA GRADA treba JAVNO DA PROZOVE PRAVE KRIVCE I ONE KOJI IMAJU NADLEZNOST nad nekim problemom, tako da si ocigledno povrsno citao teme po forumu :D

Semiha je nazalost uprskala na drugim poljima gdje je mogla da doprinese pravo..ne sjecam se da sam cula da je kao Gradonacelnica posjetila neku skolu recimo na dobrinji ili mojmilu (4 osnovne 2 srednje) ali je do Dubajia stigla.
Sto nije tema ove emisije :D

Ja govorim o tome da su Novi Grad oblijepili "KO JE COVJEK KOJI VAM JE UKRAO SUNCE, PRETVARAMO TRAVU U BETON, KATARININ SIN" ... i to su pravili likovi koji Dobrinju ni na mapi ne znaju naci. I ne znaju da je bivsa livada gdje su sada MErcator i Sala sluzile kao
1. psece kakaliste
2. narkomansko odlagaliste (trava do guzice , smece i sprice do koljena)
3. i nekad davno HALI GALI poljana...
4. Na Dobrinju sam doselila u feb. 1982.godine, kad je dvica bila u planu tek...tako da ne "lupetam"...

A sada ima i parking i trzni centar i predobra sportska sala...
Image

Pitanje je "Ko je covjek ko je ukrao sunce gradjanima na A-Fazi?".
Nekada su dolje bili travnjaci na kojima su se djeca igrala, a danas je to jedno veliko nista, odnosno hrpa betona koja je ucinila to da oni ljudi koji zive pored tih novoizgradjenih "cuda" ne vide svjetlost dana.
Medjutim, neki kazu da zemljiste daje Kanton, a ne opcina. Ako je tako, onda ne mozemo Damiru pripisati zasluge ni za Mercator.

E sad, realno. Za vrijeme njegovih mandata izgradjeni su:
- Olimpijska dvorana
- Bruka trznih centara
- Uredjeni sportski tereni
- Zapoceta gradnja zgrada za dvije srednje skole
- Sportska sala na Dobrinji
- Gradi se nekakav kompleks (valjda stambeni) na Dobrinji
- Izgradjeni poslovni centri (Avaz, Porsche...)
- Izgradjen objekat i useljena jos jedna televizijska stanica na prostoru Opcine
- ............

Meni se cini nekako duza lista dobrih stvari, nego onih sto ih nabrajaju ovi iz opozicije na lokalnom nivou (cuj SDA opozicija :D ).
paratrooper

#23 Re: SVI POBIJEDILI, OSIM GRAĐANA

Post by paratrooper »

kobe_sa wrote:Zao mi samo Denisa Gratza , ... NE POTROSEN , hoce d radi , steta :sad: stvarno sam razocaran sto se nije pruzila prilika ubjedljivo najboljem gradjanskom kandidatu od prvih demokratskih izbora :cry:
svaki neuspjeh je jedan korak do cilja.

Zasto ljudi nisu glasali za njega ?
madner

#24 Re: SVI POBIJEDILI, OSIM GRAĐANA

Post by madner »

Cuo sam mahalsku pricu da je ucjenio Merkator da mogu samo dobit gradjevinsku dozvolu ako naprave salu.

More bit bidne, a i ne mora.

Meni je jasno zasto ljudi glasaju za SDA ili SDP i nadam se da ce NS postat ozbiljna stranka, jer fali tu jedna u sredini. :D
vee-jay

#25 Re: SVI POBIJEDILI, OSIM GRAĐANA

Post by vee-jay »

shoole wrote:
mladoliki wrote:Nakon prvih preliminarnih neslužbenih rezultata očitovali su se naši političari. Svi odreda tvrde da su ispunili većinu svojih ciljeva i da su maltene svi pobjednici. Nakon ovakve situacije, posebno u Sarajevu gdje živim, ja mislim da se ništa nije promijenilo i da smo praktično svi izgubili. Potvdile su se izjave mnogih forumaša koji su smatrali da male političke stranke bespotrebno izlaze na izbore jer nisu ni blizu prelaska praga i bazrazložno maltretiraju svoje minorno glasačko tijelo. Njihova je perspektiva u ujedinjavanju ili rasformiravanju i priključenju nekoj od postojećih političkih opcija.
Kako forumaši komentiraju brojne razloge za zadovoljstvo u većini stranaka, kako u vladajućim tako i u SDP-u? Da li smo zapravo svi mi gubitnici, jer se ništa značajno nije promijenilo ili stvarno nemamo za koga glasati, pa ostanemo kod svojih kuća i ne želimo nikakve promjene. Molim vas iznesite svooje mišljenje!
Тенденција и у Србији и у Хрватској је укрупњавање политичке сцене. Дакле, једна доминантна странка љевице и једна доминантна странка деснице и пар мање битних странака које би се могле окарактерисати као странке центра. Нешто слично се десило и у РС (мада је питање колико је рецимо СНСД странка љевице)...
То је неизбјежан процес и у Федерацији...

Ништа се суштински није промјенило овим изборима, а стање је било лоше... Дакле, грађани сигурно нису добили на овим изборима!
Mozda nisam nista dobio, ali sigurno nisam nista ni izgubio. Glasao sam, moja duzost. Imamo demokratiju i vecina je rekla da joj je OK i da stanje nije lose.

Inace me se moze negdje medju ovih 516 naci:

->POPOVIC SLOBODAN // SOCIJALDEMOKRATSKA PARTIJA BOSNE I HERCEGOVINE // 516 // 2,76%

:D :D :D :(
Post Reply