Svi na protest 17.06.2013. - Mostar

Post Reply
Kaotic

#1 Svi na protest 17.06.2013. - Mostar

Post by Kaotic »

Zar nam nije dosta nacionalizma, odvajanja, psovki, svadji i slicnog?
TKo kaze da se svi zajedno ne mozemo ujediniti???

PODRZITE PROTESTE ZA BOLJE SUTRA!

EVENT:

FACEBOOK PAGE:
https://www.facebook.com/ProtestujmoZajednoMostar

Pozivamo sve ljude iz BiH ŽELJNE PROMJENA, sankcioniranja kriminalnih politicara i odgovornih za napaćeno stanje u drzavi da nam se PRIDRUZE u PONEDELJAK 17.06.2013. na
MASOVNI PROSVJED u Mostaru s početkom u 12:00 na ŠPANSKOM TRGU!

UJEDINIMO SE! MOSTAR, LJUBUSKI, CITLUK, MEDJUGORJE, POSUSJE, TOMISLAVGRAD, SIROKI BRIJEG, Trebinje, Bileca, Gacko, Nevesinje, Ljubinje, Stolac, Blagaj, Konjic, Sarajevo i ostatak FBiH!

Napravite TRANSPARENTE, ponesite ZVIZDALJKE, MARKERE, REKVIZITE i puno osmjeha i dobre volje sa sobom. Takodjer slobodno ponesite sa sobom neki instrument ukoliko svirate (bubanj, gitara itd...) da se mozemo i zabaviti!
Preporucuje se da ponesete šatore ili vrece za spavanje kako bi smo u sto duzem periodu mogli ostati!

OBAVIJESTITE SVE KOJE POZNAJETE.
VRIJEME JE ZA PROMJENE.
DOSTA JE KRADJE!
SANKCIJE. PROMJENE.
PROGLEDAJTE!
RECITE DOSTA!

Obavještavamo vas da će u ponedeljak, 17.06. 2013 u 12h00 biti održani mirni građanski prosvjedi na Španskom trgu u Mostaru. Ovim skupom želimo ukazati na općenito veoma teško stanje u BiH i Mostaru, ali i podsjetiti da političari, na svim nivoima vlasti, moraju preuzeti odgovornost i raditi u interesu građana i građanki.

Prosvjedi će biti prilika da iz hercegovačkog središta pošaljemo poruku solidarnosti i odlučnosti KAKO BISMO ZAŠTITILI NAJRANJIVIJE ČLANOVE DRUŠTVA kao što su najmlađi stanovnici BiH kojima se zbog nemara političara već više mjeseci ne dodjeljuje JMBG.

Također, prosvjednici će zahtijevati da Grad Mostar i HNK/Ž ispune preuzete obaveze u skladu sa potpisanim sporazumom sa J.U. Centar za djecu i omladinu sa posebnim potrebama, te da ovoj plemenitoj i multietničkoj ustanovi od posebnog značaja za zajednicu omogući normalan rad kroz redovno proračunsko financiranje.

Ovim prosvjedom želimo pokazati političarima da narod u Mostaru i diljem BiH diže svoj glas i da ćemo se nastaviti boriti za svoja prava, solidarni, ujedinjeni za bolje, pravednije društvo i da ćemo u tome ustrajati.

Svoj dolazak na prosvjed, najavili su građani i grupe iz drugih krajeva BiH.

Aktivisti Mostara i Hercegovine

Last edited by Kaotic on 16/06/2013 15:25, edited 1 time in total.
hAZNADAR

#2 Re: Svi na proteste 17.06.2013.!

Post by hAZNADAR »

Ako moze samo bez multietnickih sranja, vapajima za nekim tobozem solidaridanju iz Banjaluke, transparenata ljubavi prema neprijateljima BiH i Bosnjaka,.. itd.

Ovo je rat nacionalnih politika, i treba rusiti ovaj ustavi i Dejton. Sto prije to protestanti shvate - to bolje. Inace zali boze potrosenog vremena, glasa, energije, i pokoje evt. razbijene glave i stakla.
eni123

#3 Re: Svi na proteste 17.06.2013.!

Post by eni123 »

Sastaviti spisak SVIH problema u bih i na tome ustrajati
Kaotic

#4 Re: Svi na proteste 17.06.2013.!

Post by Kaotic »

hAZNADAR wrote:Ako moze samo bez multietnickih sranja, vapajima za nekim tobozem solidaridanju iz Banjaluke, transparenata ljubavi prema neprijateljima BiH i Bosnjaka,.. itd.

Ovo je rat nacionalnih politika, i treba rusiti ovaj ustavi i Dejton. Sto prije to protestanti shvate - to bolje. Inace zali boze potrosenog vremena, glasa, energije, i pokoje evt. razbijene glave i stakla.
Redari na protestu ce ukloniti bilo kakva nacionalna/etnicka/vjerska obiljezja svih prisutnih (tipa zastave, transparenti, i ostalo), a isto tako i ukloniti osobe koje poticu mrznju, nacionalizam i slicno.

Svi zajedno se borimo za isti cilj i jedino tako mozemo nesto promjeniti.
Last edited by Kaotic on 16/06/2013 14:36, edited 1 time in total.
Bodkin

#5 Re: Svi na proteste 17.06.2013.!

Post by Bodkin »

hAZNADAR wrote:Ako moze samo bez multietnickih sranja, vapajima za nekim tobozem solidaridanju iz Banjaluke, transparenata ljubavi prema neprijateljima BiH i Bosnjaka,.. itd.

aha, ako ces rusiti ustav rusices i drzavu. imas izbore za to :wink:
citav ovaj pokret oko jmbg je do sada na solidnim osnovama. ako se nastave isti ovakvi protesti sigurno ce dovest do neceg dobrog. protestuj protiv ustava, dejtona i ostalog i neces dobro proci
славянин

#6 Re: Svi na proteste 17.06.2013.!

Post by славянин »

Ko tebe sta pita ? ako oces idi ako neces ne moras.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#7 Re: Svi na proteste 17.06.2013.!

Post by KatarinaKosaca »

http://www.klix.ba/vijesti/bih/radoncic ... /130616028

Dok ovi i ovakvi ubiru političke poene na smrti jednog djeteta, ja neću ići... koliko god želim. Još više ne želim biti Fahrin (ili njegovih koalicijskih havera) instrument političke fotelje i krađe..
славянин

#8 Re: Svi na proteste 17.06.2013.!

Post by славянин »

KatarinaKosaca wrote:http://www.klix.ba/vijesti/bih/radoncic ... /130616028

Dok ovi i ovakvi ubiru političke poene na smrti jednog djeteta, ja neću ići... koliko god želim. Još više ne želim biti Fahrin (ili njegovih koalicijskih havera) instrument političke fotelje i krađe..
Sumnjam da ce demonstranti podrzati Saurona :mrgreen:
pirpa

#9 Re: Svi na proteste 17.06.2013.!

Post by pirpa »

Koliko god govno od čovjeka Fahro bio ovi "naši" su veća govna.
Fahro i slicni njemu ne bi postojali da nije "naši" koji su im pomagali da postanu ono što su danas.
Kaotic

#10 Re: Svi na proteste 17.06.2013.!

Post by Kaotic »

Ja samo zelim reci da sam ja inicijator protesta i da je ovo GRADJANSKA INICIJATIVA.

Zivim u Ljubuskom i imam 20 godina i nisam clan ni jedne politicke stranke, niti sam ikada za politicku gamad glasao.
Organizirao, ili bolje reci inicirao jer trenutno imamo 20 koordinatora u organizacijskom timu, sam ovaj protest kako bi smo se napokon SVI ujedinili boreci se za svoja prova. Bez nacionalizma, mrznje, etnickih uzvika ili slicno.

A protest sam kao gradjanska inicijativa daje politicarima do znanja da nam je muka i dosta njihovih kradja, naklapanja, jebanja u zdrav mozak, mrznje i sl. Politicari su jedini ti koji se bore "Protiv Nas" i njima je u cilju da se medjusobno mrzimo, da je sve napeto, da nismo ujedinjeni. Trebamo malo razmisliti glavom i dokazati jedni drugima da nema barijera! Da u zajednistvu mozemo napraviti sve! Zato vas molim da ne pretvarate ovo u politicke parole ili politicki protest jer to NIJE.
Moj osobni broj i kontakt, a i sve informacije protesta su dostupni i na facebook stranici protesta i eventa.

Zajedno sam trazio da svi dodjemo na protest za bolje sutra, za gradjane, za djecu i one najranjivije, za promjene.
Cak i u koordinacijskom timu nalaze se gradjani razno raznih mjesta prebivalista, nacionalnosti, vjere, etnicke pripadnosti i slicno i svi zajedno se zezamo, smijemo, dogovaramo i budimo svijest gradjana. NEMA PREPREKA.

Zato dodjite i podrzite protest. <3
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#11 Re: Svi na proteste 17.06.2013.!

Post by KatarinaKosaca »

pirpa wrote:

Koliko god govno od čovjeka Fahro bio ovi "naši" su veća govna.
Fahro i slicni njemu ne bi postojali da nije "naši" koji su im pomagali da postanu ono što su danas.
Ma, naravno, samo sam podvukla da će svi jer 2014 se bliži nastojati prisvojiti, podržati ili upotrijebiti ovo za svoje političke bodove. Fahro je tu slučajno naišao jer se prvi aktivirao u podršci. I toga se jako treba čuvati, jer su oni pprofi u mutljaži i jako dobro znaju u tome plivati.
hocu ja da dijelim

#12 Re: Svi na protest 17.06.2013. - Mostar

Post by hocu ja da dijelim »

Smiju li se ponijeti i ratne zastave i hoće li biti transparenata "Volimo HB" ?

Ne želim prejudicirati ali se bojim da bi protesti u Mostaru mogli prouzrokovati puno više problema od onih u Sarajevu a vi, kao što prije rekoh, prvo dobro ispecite pa tek onda demonstrirajte.

:bih:
hAZNADAR

#13 Re: Svi na proteste 17.06.2013.!

Post by hAZNADAR »

Kaotic wrote:

Redari na protestu ce ukloniti bilo kakva nacionalna/etnicka/vjerska obiljezja svih prisutnih (tipa zastave, transparenti, i ostalo), a isto tako i ukloniti osobe koje poticu mrznju, nacionalizam i slicno.

Shvati da u BiH NEMA zajednistva i NEMA gradjanskih inicijativa. Sve je sa nacionalnim predznakom ili se bar tako tumaci.
Sve sto se pokrece u Sarajevu nece naci na razumijevanje, solidarisanje, podrsku,.. u BL bez obzira koliko nam problemi bili slicni. Tako da i demonstranti trebaju to imati na umu a ne biti u zabludi.

Podrzavam proteste - ali sam protiv ljevicarskog dekora koji postaje vec pomalo patetican.
Kaotic

#14 Re: Svi na proteste 17.06.2013.!

Post by Kaotic »

hAZNADAR wrote:
Kaotic wrote:Ako moze samo bez multietnickih sranja, vapajima za nekim tobozem solidaridanju iz Banjaluke, transparenata ljubavi prema neprijateljima BiH i Bosnjaka,.. itd.

Shvati da u BiH NEMA zajednistva i NEMA gradjanskih inicijativa. Sve je sa nacionalnim predznakom ili se bar tako tumaci.
Netocno. Protest je pokrenut kao gradjanska inicijativa (nitko od organizatora, inicijatora, koordinatora nije pripadnik niti jedne politicke strane. A uz to, svi smo u ekipi sa raznim stajalistima, mjestima prebivalista, nacionalnosti i vjera i ne vidim nikakvu prepreka, vec dapace, sve pozitiva. A tko zeli da tumaci mrznju bit ce lako, brzo i efikasno uklonjen.
Sve sto se pokrece u Sarajevu nece naci na razumijevanje, solidarisanje, podrsku,.. u BL bez obzira koliko nam problemi bili slicni. Tako da i demonstranti trebaju to imati na umu a ne biti u zabludi.
Opet pogresno, podrzali smo javno protest u Sarajevu, a u isto vrijeme protesta u Sarajevu u Mostaru su se odrzavali protesti podrske i solidarnosti Sarajevu.
Podrzavam proteste - ali sam protiv ljevicarskog dekora koji postaje vec pomalo patetican.
Ako mislis da su ljevicarski dekori, neka ti bude. Ali nisu.
mehodžeger

#15 Re: Svi na proteste 17.06.2013.!

Post by mehodžeger »

Kaotic wrote:Zivim u Ljubuskom i imam 20 godina i nisam clan ni jedne politicke stranke, niti sam ikada za politicku gamad glasao.
Organizirao, ili bolje reci inicirao jer trenutno imamo 20 koordinatora u organizacijskom timu, sam ovaj protest kako bi smo se napokon SVI ujedinili boreci se za svoja prova. Bez nacionalizma, mrznje, etnickih uzvika ili slicno.

A protest sam kao gradjanska inicijativa daje politicarima do znanja da nam je muka i dosta njihovih kradja, naklapanja, jebanja u zdrav mozak, mrznje i sl.
Sine moj, koliko ja poznajem ljubušaka, svi kažu prosvjed, a ne protest.

I gdje su ti kvačice (š, ć, ž, č) na slovima? Koliko ja znam Ljubuški je u Hercegovini, a ne u Bavarskoj.

Čisto opažanje, bez uvrede! :thumbup:
Kaotic

#16 Re: Svi na proteste 17.06.2013.!

Post by Kaotic »

mehodžeger wrote:
Kaotic wrote:Zivim u Ljubuskom i imam 20 godina i nisam clan ni jedne politicke stranke, niti sam ikada za politicku gamad glasao.

A protest sam kao gradjanska inicijativa daje politicarima do znanja da nam je muka i dosta njihovih kradja, naklapanja, jebanja u zdrav mozak, mrznje i sl.
Sine moj, koliko ja poznajem ljubušaka, svi kažu prosvjed, a ne protest.

I gdje su ti kvačice (š, ć, ž, č) na slovima? Koliko ja znam Ljubuški je u Hercegovini, a ne u Bavarskoj.

Čisto opažanje, bez uvrede! :thumbup:
Prilagodjavam se. Koristim i jedno i drugo. Rodbina mi je rasprostranjena svugdje.
Sto se tice kvacica, nemam zivaca da se opterecujem s time ako ce me svatko ionako razumjeti.
Moj broj telefona i profil su dostupni svakome, a i dostupan cu biti na protestu/prosvjedu. Kako god zelis.
BTW, dobro opazanje :)
Post Reply