SVI na ORA-u !

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

SVI na ORA-u !

fakat, sta bi falilo?
10
26%
to bi bilo super!
14
36%
bjezi ba, ko ce dzabe krampati?!
8
21%
moze, ako ce biti zenskih radnih brigada
5
13%
moze, ako ce biti zenskih radnih brigada iz dijaspore
2
5%
moze, ako ce biti neozenjenih frajera iz dijaspore
0
No votes

Total votes: 39

tempora

Post by tempora »

Postoji nesto kranje trulo u nasem razmisljanju. To sam mogla vidjeti u momentima kada je moj komsija odlucio svojim rukama napraviti put u mojoj mahali, koji je totalno ostecen granatiranjem. Ko ga nije pljunuo u prolazu, taj ga je ismijao. :oops:

Ja glasam za volonterski rad! Treba ga propagirati, podrzati, omoguciti. Od toga bi se mozda moglo krenuti?
StLouis

Post by StLouis »

Mahalac wrote:Uhhh nesto me ustaklo uzadnje vrijeme :D
I mene je isto nesto usteklo :D

treba prvo uvesti eko policiju, nesto poput Image

:D

radne akcije su izgradile bivsu sfrj, a mogle bi biti od velike dobrodobiti za bih. j
_BosanaC

Post by _BosanaC »

tempora wrote:Postoji nesto kranje trulo u nasem razmisljanju. To sam mogla vidjeti u momentima kada je moj komsija odlucio svojim rukama napraviti put u mojoj mahali, koji je totalno ostecen granatiranjem. Ko ga nije pljunuo u prolazu, taj ga je ismijao. :oops:

Ja glasam za volonterski rad! Treba ga propagirati, podrzati, omoguciti. Od toga bi se mozda moglo krenuti?
Zavisi sve na koji tip volonterskog rada mislis.

Ako je to rad tipa napravimo-besplatno-fabriku-koju-cemo-prodati-strancu-za-marku onda nema nista od toga.
Maraschino

Post by Maraschino »

i ja bih volontirao :-)

ali sta ce vam automehanicar :D
Santos

Post by Santos »

Obavezno. Ja sam preko firme iso 4 puta od toga jednom i udarnik bio.Kako mi je bilo ,super druzenja pijanke zajebancije rad se najmanje osjetio a uradilo se puno.Uf ljudi da znate sto nas Rijecanke vole,neznam sad bio rat da se nije sta promjenilo ali prije ,Vau.
zvijerka

Post by zvijerka »

digger wrote:
vesela wrote:Radne akcije pedesetih su, po mom misljenju bile nacin zivota i trend. Radilo se zajednicki na dobro osmisljenim i sprovedenim masovnim akcijama u socijalizmu. Bosna danas tezi ka kapitalizmu, koliko para toliko muzike i motivacija je nikakva. Odmah se postavlja pitanje za koga? i u ime cega? Mislim da je tesko naci ubjedljiv i konkretan odgovor.
Ima i tu istine.

Cim pocne neko da si postavlja gornja pitanja za koga? i u ime cega, moze i dalje da nastavi:
-- Ako ja odem, hocu da budem samo sa hriscanima/muslimanima...
-- Ja necu da gradim to i to ali cu da radim na tome i tome...
... i slicno.

Ali ima masa projekata koji su od zajednickog interesa:
-- Posumljavanje
-- Ciscenje rijecnih sistema
-- Osposobljavanje napustenih privrednih objekata
-- Poribljavanje
-- Elektrifacija sela
-- Rasciscavanje rusevina
-- Prosirenje sporednih puteva
-- Gradnja i obnova sportskih objekata
-- Izgradnja koridora gdje bi putarina ostala u drzavnim koferima
... itd.
sve je ovo super, bajno, krasno, ali sad od pdv-a ima vishe od pola milijarde sredstava i niko nije nacisto sta s tim uradit, a penzionerima ne isplucuju tu neku naknadu od 10 km bas zbog tog pdv-a. na kraju bi mi punili drzavane kase a glavonje privatne dzepove...
druga su vremena bila kad su radne akcije bile akutalne, drugi motivi...
svjesni cinjenice da ovo drzvama jednostvano nema nikakvih planova o pogledu razvoja i ozivljavanja privrede snalazis se sam kako umijes i znas, rat nam je ionako mnogima previshe uzeo i sad to zelimo nadoknadit i u takvim okolnostima nema mjesta utopistickim idejama.

volonterski rad svakako i to je ideja koju treba podrzat ali zna se kad je vrijeme za volonterizam i pod kojim uslovima.....
Maraschino

Post by Maraschino »

:bih:
Last edited by Maraschino on 13/02/2007 12:53, edited 1 time in total.
Gnjuscic

Post by Gnjuscic »

Haj'mo djaci ORA, ORA
Na ORU se ici mora !!! :razz:
foucault

Post by foucault »

winetou wrote:Smanjila bi ORA plate pravih građevinaca.
Kad bi imao ORA-e ne bi imao postotke koji ministri uzimaju od tendera, stele za gradjevinske kompanije koje rade posao i sprijecio bi mnogo korupcije. Zato nikad nista slicno nece postojati, jer radnih akcija bez drzavne inicijative nema, a takve inicijative nikqad biti nece.
žena zmaj

Post by žena zmaj »

Dok se djeca nagode, to su sumske jagode!!!
umorni

#86 er

Post by umorni »

Imam prijedlog za okupljanje 17.2 Skenderija...11h ili ako imate nesto bolje predlozite..
Post Reply