digger wrote:(Joj, bas sam nesto namćorast danas.)
E vidis, samo ovo u zagradi ti stvarno zamjeram!
Pun mi je qrac objasnjavanja sto balavcima sto onima koji su sprdili godina mozda i vise od mene zasto je svaka rijec iz tvog posta jedina i prava istina!
Ne pada mi vise na pamet da nasijedam na njihove, sto svjesne sto nesvjesne provokacije, tipa kako sam nostalgicar, kako nisam demokrata, kako mrzim ovaj ili onaj narod, religiju, drzavu!
Tada, u vrijeme o kojemu si pisao, rasle su generacije odgovornih ljudi, ljudi koji su gradili svoju buducnost i ljudi koji su bili u okruzju DRZAVE!
Ta je drzava bila i mati i uciteljica!
One koji su slusali i radili po postavljenim pravilima i u interesu svih - nagradjivala je. A one koji su nad hljebom trazili pogace znala je - i po prstima..
Kao uostalom svaka mati i svaka uciteljica!
I svaka prava drzava!
Zbog toga, a i zbog mnogo cega drugog, nema vise povijanja pred pametolozima, kukavicama, lajavcima, lijencinama!
I ti i ja smo, digger, za "naseg vakta" svojim radom i svojim rukama zaradjivali i sebi i doprinosili da i drugi imaju!
Oni koji danas skacu po nama su uglavnom probisvijeti, namcori, nesposobnjakovici i, ako ne oni sami, a ono barem sljedbenici onih koji su i stvorili dijasporu na koju danas bacaju drvlje i kamenje!
Istu dijasporu koja im na ovaj ili onaj nacin godisnje doturi 2 milijarde maraka!
To sto im te pare pozobaju "jedini ispravni" a njima bace koske da glodju je najmanje tvoj i moj problem!
A oni nek kontaju ciji je...