Svi mi s Ekonomije...a na birou

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

lolol

#51 Re: Svi mi s Ekonomije...a na birou

Post by lolol »

svjezi_ustipak wrote:
lolol wrote:ohladi malo ... ekonomista ima ali i svakom ekonomista treba ... to je kljucna razlika između ekonomije i te tvoje agronomije. E sad druga je stvar sto neko zavrsi agronomiju pa shvati da nit ima konkursa za posao niti ima stele niti ista pa ga tetka zaposli u svojoj firmi da joj vodi papire. E zato ekonomisti nemaju posao!
vidimo kako svakom ekonomista treba. otvaras teme na forumu trazeci posao. kljucna razlika izmedju ekonomije i agronomije je u tome sto raznih ekonomskih fakulteta u BiH ima na bacanje, agronomija ne. sto ekonomista imas na izvoz, agronoma ne. i sto se za agronomiju mora uciti da bi se zavrsila.

nemaju ekonomisti posao jer je hiperprodukcija nepotrebnog kadra. zato i otvarate teme po forumu kako da nadjes posao. ne vidjeh temu da je agronom pitao kako da nadje posao. pametnom dosta.
Ma je li ... a ti si zavrsio neki bas jak fakultet? Vidim ne razlikujes ni drzavni od pravnog fakulteta pa mi nije jasno ... I molim te objasni mi koji to privatnik drzi nepotrebni kadar u svojoj firmi? Ako si mislio o drzavnim firmama, izvinut ces ali tu nije rijec o ekonomistima, tu se najmanje gleda sta si zavrsio.
svjezi_ustipak

#52 Re: Svi mi s Ekonomije...a na birou

Post by svjezi_ustipak »

lolol wrote:
svjezi_ustipak wrote:
lolol wrote:ohladi malo ... ekonomista ima ali i svakom ekonomista treba ... to je kljucna razlika između ekonomije i te tvoje agronomije. E sad druga je stvar sto neko zavrsi agronomiju pa shvati da nit ima konkursa za posao niti ima stele niti ista pa ga tetka zaposli u svojoj firmi da joj vodi papire. E zato ekonomisti nemaju posao!
vidimo kako svakom ekonomista treba. otvaras teme na forumu trazeci posao. kljucna razlika izmedju ekonomije i agronomije je u tome sto raznih ekonomskih fakulteta u BiH ima na bacanje, agronomija ne. sto ekonomista imas na izvoz, agronoma ne. i sto se za agronomiju mora uciti da bi se zavrsila.

nemaju ekonomisti posao jer je hiperprodukcija nepotrebnog kadra. zato i otvarate teme po forumu kako da nadjes posao. ne vidjeh temu da je agronom pitao kako da nadje posao. pametnom dosta.
Ma je li ... a ti si zavrsio neki bas jak fakultet? Vidim ne razlikujes ni drzavni od pravnog fakulteta pa mi nije jasno ... I molim te objasni mi koji to privatnik drzi nepotrebni kadar u svojoj firmi? Ako si mislio o drzavnim firmama, izvinut ces ali tu nije rijec o ekonomistima, tu se najmanje gleda sta si zavrsio.
a koliko agronoma je otvorilo temu na klixu da trazi posao?

nego de mi reci koja je razlika izmedju drzavnog i privatnog ekonomskog fakulteta i u kojoj to privatnoj firmi gledaju sta si zavrsio?
bosanka hercegovic

#53 Re: Svi mi s Ekonomije...a na birou

Post by bosanka hercegovic »

Zavrsiti ekonomiju a traziti da ti biro nadje posao znaci da si ti prosao kroz ekonomiju, ali ekonomija nije kroz tebe :D
lolol

#54 Re: Svi mi s Ekonomije...a na birou

Post by lolol »

Ma ja sam odlucila, upisujem agronomiju hahahahahahahahhahahaah mozda ona prođe kroz mene :-)

p.s. jeste mi svi pametni da mi vas je vidjeti na djelu
svjezi_ustipak

#55 Re: Svi mi s Ekonomije...a na birou

Post by svjezi_ustipak »

lolol wrote:Ma ja sam odlucila, upisujem agronomiju hahahahahahahahhahahaah mozda ona prođe kroz mene :-)

p.s. jeste mi svi pametni da mi vas je vidjeti na djelu
ne odgovori ti meni ni na jedno pitanje ;)

niti ima agronoma koji otvaraju ove ocajnicke teme kao ti. niti ima ikakve razlike izmedju privatnog i fakulteta kojeg si ti zavrsila, niti ce te bilo ko u privatnj firmi, pogotovo uspjesnoj, pitati gdje si diplomirala.

tesko je nekad suocavanje sa realnoscu. nemoj se smijati agronomiji. to je puno tezi fakultet od onog kojeg si ti zavrsila. i za utjehu, puno je trazeniji taj kadar od tebe.

sretno u trazenju posla u ovima godinama koje te ocekuju na birou.
lolol

#56 Re: Svi mi s Ekonomije...a na birou

Post by lolol »

M koji je tebi kurac, popusti me ... vidis da necu da se raspravljam, osim toga pitala sam te koji si ti fakultet zavrsio pa mi nista nisi odgovorio, mora da je nesto jadno do bola, sigurno ni nemas fakultet ... daj molim te nasao si se tu pametovat. Ako tema nije za tebe ne vidim razlog zasto si se ukljucio? I sta ti to nisam odgovorila, na pitanje hoce li poslodavac gledati jesam li zavrsila ekonomski fakultet u sarajevu ili u travniku?? E pa dragi moj da znas da ce gledati, osim ako ne upadam na stelu pa je bitno da imas bilo kakav fax.
desperate housewife

#57 Re: Svi mi s Ekonomije...a na birou

Post by desperate housewife »

baš mi je drago da si završio agronomiju i imaš super posao i sve. Ali ima nas koji nismo završili agronomiju i nemamo super posao a nismo upisali ekonomiju da bi se "hvalili u raji". I btw., imaš se radšta hvalit u raji ako studiraš recimo medicinu ili elektrotehniku, ali hvalit se sa ekonomijom..argument ti nema nikakve logike. Ako te tema ne zanima onda furaj, jer izgleda nemaš ništa konstruktivno reć osim nabijat nam na nos zašto smo završili to šta smo završili.
free_spirit

#58 Re: Svi mi s Ekonomije...a na birou

Post by free_spirit »

ja iskrneo nisam jos nikog cula da se folira sto je zavrsio ekonomiju, obicno se furaju inzinjeri i slicna raja a ekonomiste smatraju sitnom buranijom (kao to moze zavrsiti svako). S druge strane, ovo je grupa za ekonomiste ili neku diskusiju vezanu za njih pa ako cete raspravljati o agronomiji, otvorite drugu temu.

peace
lolol

#59 Re: Svi mi s Ekonomije...a na birou

Post by lolol »

Zahvaljujem se na podrsci :thumbup:
Ime postoji

#60 Re: Svi mi s Ekonomije...a na birou

Post by Ime postoji »

Ako neko zeli posao,nek se javi na pp da vidimo mozemo li ostvariti saradnju.Necu ovdje nista konkretno stavljati mozda ce nekome smetati,prijatno.
respo

#61 Re: Svi mi s Ekonomije...a na birou

Post by respo »

a inace ko nije ekonomista se ne moze javiti na temu :-)

onda ova lololo ili kako vec spocitava onome kao koji je fax zavrsio ili uopste nemas faxa
ti si kao nesto bolja od njega sto imas fax a on nema
danas kad vidim kakvi sve imaju zavrseni fax prije bi dao posao onome bez faxa u struci koja zahtjeva fax
Reisova

#62 Re: Svi mi s Ekonomije...a na birou

Post by Reisova »

Jedino što vam mogu reći je sretno ! Mada su vremena "izazovna" toplo preporučujem pravite neku izlaznu strategiju tipa neki cisko kurs ili nešto slično...jer je očito zasićenje i to vam kažem radi vas...počnite razmišljati na vrijeme jednostavno nema te privrede koja može akumulirati toliki broj fakultetlija. Mass produkcija je čudo...
Keiko

#63 Re: Svi mi s Ekonomije...a na birou

Post by Keiko »

lolol wrote:M koji je tebi kurac, popusti me ...
Ja bih ti sad zbog ovakvog izrazavanja oduzela sve diplome, ukljucujuci i onu iz osnovne skole. Bilo ko spreman da se javno (cak i anonimno) ovako izrazava I obraca drugome ovakvim rijecnikom u otvorenoj diskusiji nije dovoljno zreo da bi imao bilo kakav posao.
jefferson

#64 Re: Svi mi s Ekonomije...a na birou

Post by jefferson »

lolol wrote:M koji je tebi kurac, popusti me ... vidis da necu da se raspravljam, osim toga pitala sam te koji si ti fakultet zavrsio pa mi nista nisi odgovorio, mora da je nesto jadno do bola, sigurno ni nemas fakultet ... daj molim te nasao si se tu pametovat. Ako tema nije za tebe ne vidim razlog zasto si se ukljucio? I sta ti to nisam odgovorila, na pitanje hoce li poslodavac gledati jesam li zavrsila ekonomski fakultet u sarajevu ili u travniku?? E pa dragi moj da znas da ce gledati, osim ako ne upadam na stelu pa je bitno da imas bilo kakav fax.
A sta bi ti radila? De se izjasni?
ho oponopono

#65 Re: Svi mi s Ekonomije...a na birou

Post by ho oponopono »

...kako spika ide, nema od vas ništa pobogu!Image
Post Reply