Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
zipoo
#1051 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
cijelo vrijeme sam bio uvjeren da mu je nick pacov, dok sada nisam procitao kod tebe Paco
- Zejnep
#1052 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
zipoo wrote:cijelo vrijeme sam bio uvjeren da mu je nick pacov, dok sada nisam procitao kod tebe Paco
- superiska
#1053 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
A gdje ces to ti?! Neces ti nidje!Paco wrote:Ja vas pozdravljam
(da ne bude zabune, sto se ovog pdf tice). Uvreda je ipak za mene da me neko poredi ili u isto vrijeme opominje sa likom karakteristika kao sto je doticni.
Obzirom da on ne zalazi na druge pdf, odoh se vratiti na politiku i citati okrsaje Sare i Hecima
Ne mozes se ispisati
Cinjenica je da kolega Zumba daje sebi za pravo da itekako provocira a kad mu se odgovori na provokaciju dobije izljev agresivnosti pa krenu salve uvreda, bijesa i njegove umisljenosti da je on neko ko je pracen, istrazivan, neko ko njemu, hudom, zeli da naudi.... Paranoja uzela mi dusu, sve mi uzelaaaaa
Na ovoj temi si se prilicno trudio da gotovo svakome kontriras. I u redu je to, samo nastavi ali budi spreman prihvatiti odgovor.
- supercali
#1054 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
E ti pricaj o foe listiZejnep wrote:Zna li ovaj Paco za foe listu?
Mene stavis pa me pozelis pa me skines
- Zejnep
#1055 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
supercali wrote:E ti pricaj o foe listiZejnep wrote:Zna li ovaj Paco za foe listu?
Mene stavis pa me pozelis pa me skines
Živa istina
- triconja
#1056 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
Pogresno je donositi bilo kakve stavove kad znas samo pola price, ne samo u ovom slucaju nego bilo koji slucaj.sheilak wrote:upravo. kakva pateticna kuknjava. kaze lik, ozenio sam djevicu, strast bila velika (iz njegove perspektive), ja vec godinama nista ne osjecam za nju (to u caps locku pise), sad ima ljubavnika, ku*va je, etc. I onda lokalni dusebriznici i takodjer ostavljeni muskarci uskacu sa “jasta je neg ku*va”, “patit ce kad shvati sta je izgubila”, “nemajka” ili “ona je bolesna”, etc. a zena se vjerovatno udala mlada, ovaj joj bio prvi, zatvorila se sama u kavez braka bez ljubavi, upoznala muskarca koji joj je dao i strast i evtl ljubav i shvatila sto joj treba. i odlucila da napusti kavez. i onda pljuvanje po njoj. i da, ako je rodila, nije rob tog djeteta. ima dijete i oca, koji se, po njegovom pisanju, ocigledno bolje brine za to dijete, pored, jel, psihicki bolesne majke. sta je onda problem ako ona zeli sve to napustiti?Zoya wrote:Čuj nije do njega? Pa sam je gore naveo da već godinama nije ništa osjećao prema njoj i da je ostao sa njom zbog djeteta. U takvom braku nema selameta. Bez obzira koliko god da je godina prošlo, ženi je potrebna ljubav, pokazivanje iste i ako je nema, ode ona (što se ovdje i desilo). Krivi ste oboje, džaba izigravaš žrtveno jagnje. Otjerao si je svojom hladnoćom. Čudilo bi me sa je ostala.
zasto se nije razvela prije toga? pa mozda iz istih razloga zbog cega se on nije razveo i zbog cega se hrpa ozenjenih muskaraca koji varaju svoje zene ne razvode- mozda su financije u pitanju, mozda nedostatak hrabrosti, mozda neki hiljaditi razlog birokratske prirode. mislim da ce cak i neki muskarci ovdje koji pomazu gradskojdjeci u kuknjavi, jer su se u njegovoj sudbini i sami prepoznali, a koji, iako su u braku bez ljubavi i “samo formalno”, nastoje ipak povaliti nesto usput, moci dodati koji razlog zasto se neko u takvim brakovima ne razvodi. a zeli nekog drugog. ili redovno povaljuje.
i da, gdje su sad oni dusebriznici koji inzistiraju na fair i balansiranom sagledavanju situacije, pa traze da se cuje i druga strana, kako je to bilo u slucaju ifaufe, cini mi se na istoj ovoj temi?
kako kad je ifaufa pisala sto joj je suprug radio (varanje, fizicko nasilje, izbacivanje iz kuce), ona je bila ludjakinja i nestabilna, a on biznismen pod stresom kojeg je ona isprovocirala na sve to (ovo je cini mi se lokalna domacica moonca rekla).
isto tako kad zena vara i napusta, ona je opet nestabilna ku*va i bolesna (ovo opet moonca kaze)
ali fakat je pateticno slusati hor kuknjave napustenih muskaraca. ne bi se to propitalo jesu li oni doprinijeli raspadu braka i kako se te zene osjecaju s njima u braku.
I @gradskadjeca
prestani plakati po forumu vec se okreni barem tom djetetu. koje ce ti jel ipak ocigledno pripasti. nadji srecu u ocinstvu. i lijeci povrijedjen ego.
Najgori covjek ce se praviti da je svetac u ovakvim situacijama i filovat one koji ne znaju pravu situaciju. Vec sam ovo piso na toj biznismen/domacica temi al slaba fajda
-
zoomba
#1057 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
triconja wrote:Pogresno je donositi bilo kakve stavove kad znas samo pola price, ne samo u ovom slucaju nego bilo koji slucaj.sheilak wrote:upravo. kakva pateticna kuknjava. kaze lik, ozenio sam djevicu, strast bila velika (iz njegove perspektive), ja vec godinama nista ne osjecam za nju (to u caps locku pise), sad ima ljubavnika, ku*va je, etc. I onda lokalni dusebriznici i takodjer ostavljeni muskarci uskacu sa “jasta je neg ku*va”, “patit ce kad shvati sta je izgubila”, “nemajka” ili “ona je bolesna”, etc. a zena se vjerovatno udala mlada, ovaj joj bio prvi, zatvorila se sama u kavez braka bez ljubavi, upoznala muskarca koji joj je dao i strast i evtl ljubav i shvatila sto joj treba. i odlucila da napusti kavez. i onda pljuvanje po njoj. i da, ako je rodila, nije rob tog djeteta. ima dijete i oca, koji se, po njegovom pisanju, ocigledno bolje brine za to dijete, pored, jel, psihicki bolesne majke. sta je onda problem ako ona zeli sve to napustiti?Zoya wrote:Čuj nije do njega? Pa sam je gore naveo da već godinama nije ništa osjećao prema njoj i da je ostao sa njom zbog djeteta. U takvom braku nema selameta. Bez obzira koliko god da je godina prošlo, ženi je potrebna ljubav, pokazivanje iste i ako je nema, ode ona (što se ovdje i desilo). Krivi ste oboje, džaba izigravaš žrtveno jagnje. Otjerao si je svojom hladnoćom. Čudilo bi me sa je ostala.
zasto se nije razvela prije toga? pa mozda iz istih razloga zbog cega se on nije razveo i zbog cega se hrpa ozenjenih muskaraca koji varaju svoje zene ne razvode- mozda su financije u pitanju, mozda nedostatak hrabrosti, mozda neki hiljaditi razlog birokratske prirode. mislim da ce cak i neki muskarci ovdje koji pomazu gradskojdjeci u kuknjavi, jer su se u njegovoj sudbini i sami prepoznali, a koji, iako su u braku bez ljubavi i “samo formalno”, nastoje ipak povaliti nesto usput, moci dodati koji razlog zasto se neko u takvim brakovima ne razvodi. a zeli nekog drugog. ili redovno povaljuje.
i da, gdje su sad oni dusebriznici koji inzistiraju na fair i balansiranom sagledavanju situacije, pa traze da se cuje i druga strana, kako je to bilo u slucaju ifaufe, cini mi se na istoj ovoj temi?
kako kad je ifaufa pisala sto joj je suprug radio (varanje, fizicko nasilje, izbacivanje iz kuce), ona je bila ludjakinja i nestabilna, a on biznismen pod stresom kojeg je ona isprovocirala na sve to (ovo je cini mi se lokalna domacica moonca rekla).
isto tako kad zena vara i napusta, ona je opet nestabilna ku*va i bolesna (ovo opet moonca kaze)
ali fakat je pateticno slusati hor kuknjave napustenih muskaraca. ne bi se to propitalo jesu li oni doprinijeli raspadu braka i kako se te zene osjecaju s njima u braku.
I @gradskadjeca
prestani plakati po forumu vec se okreni barem tom djetetu. koje ce ti jel ipak ocigledno pripasti. nadji srecu u ocinstvu. i lijeci povrijedjen ego.
Najgori covjek ce se praviti da je svetac u ovakvim situacijama i filovat one koji ne znaju pravu situaciju. Vec sam ovo piso na toj biznismen/domacica temi al slaba fajda
Upravo tako..
Ja ono sto gledam oko sebe to je vecina sad ovih mladih bracnih parova preko 50% mladi se uzeli poletili , ne znaju se nositi sa problemima i krizama u braku i pucaju ko ledenice.. daj da prozive neke stvari sto nisu , i uvjek jedno krivo , pa veza,ljubav, brak.. nije samo jedno i ne moze samo jedno da vuce za oboje.. na kraju nije niko tjerao na brak vec je obostrano i kad kaze nevalja , onda traze neke mane iz licnoga nezadovoljstva .. onda dodje covjeku da ga pita pa boga ti u sta si ti gledao/la kad si odlucio na taj korak , ok ljudi se citav zivot upoznavaju i u braku, al imaju neke elementarne stvari koje mozes vidjeti i kad stupas u brak da prihvatis sa svim vrlinama i manama ako mislis da se moze nositi sa tim..
-
hairlija_sa
#1058 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
Pozdrav svima,
supruga je predala zahtjev za razvod braka, i mi smo se u sustini oko svega dogovorili. Dobili smo poziv za mirenje u centar za socijalni rad, pa mene interesuje da li je moguce odmah kada dodjemo u centar reci da mi ne zelimo mirenje, nego da pred njima postignemo dogovor oko djeteta i ostalih stvari
supruga je predala zahtjev za razvod braka, i mi smo se u sustini oko svega dogovorili. Dobili smo poziv za mirenje u centar za socijalni rad, pa mene interesuje da li je moguce odmah kada dodjemo u centar reci da mi ne zelimo mirenje, nego da pred njima postignemo dogovor oko djeteta i ostalih stvari
-
zoomba
#1059 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
hairlija_sa wrote:Pozdrav svima,
Kad se dogovorite , jel to ono: nepremostive razlike?
-
hairlija_sa
#1060 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
vjeruj ne mogu se sjetiti sta je tacno napisala na zahtjevu za posredovanje, ali je tako nesto bilo.
Znaci ako se mozemo odmah dogovoriti pred njima u centru onda bi moglo na jednom pokusaju mirenja da se sve zavrsi ili..?
Znaci ako se mozemo odmah dogovoriti pred njima u centru onda bi moglo na jednom pokusaju mirenja da se sve zavrsi ili..?
- Zejnep
#1061 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
Sačekaj @paca ili @superišku da ti.odgovore.hairlija_sa wrote:vjeruj ne mogu se sjetiti sta je tacno napisala na zahtjevu za posredovanje, ali je tako nesto bilo.
Sa ostalima i ne pričaj.
-
sekerbay
#1062 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
To ti došla da se tuspasišZejnep wrote:.
Znam da imam nevjerovatan utjecaj na hanume, al da će tako brzo da ide, to nisam znao
- Zejnep
#1063 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
sekerbay wrote:To ti došla da se tuspasišZejnep wrote:.
Znam da imam nevjerovatan utjecaj na hanume, al da će tako brzo da ide, to nisam znao
Pa ti si šega
-
sekerbay
#1064 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
A tek da ti ispričam kako su se prije hanume smijale u krevetuZejnep wrote:Pa ti si šega
Uvijek sam upišan hodo.
Haj, biži sad. Idi čojku spremi večeru
- superiska
#1065 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
ZejnoZejnep wrote:Sačekaj @paca ili @superišku da ti.odgovore.hairlija_sa wrote:vjeruj ne mogu se sjetiti sta je tacno napisala na zahtjevu za posredovanje, ali je tako nesto bilo.
Sa ostalima i ne pričaj.
@hairlija, sve ti to zavisi da li stvarno oboje tako zelite i mislite. Ima slucajeva koji, zaista, sve zavrse na prvom posredovanju a imas i one kojima se to razvuce na 5, 6,....10 sastanaka
Za znatizeljne, razlog koji se obicno navodi glasi otprilike ovako: trajno naruseni odnosi
Kako god bilo, zelim ti puno srece i nadam se da cete, u ovom slucaju, zanemariti i staviti u stranu sve emocije koje imate jedno prema drugom i razumno dogovoriti samo ono sto je za dijete/djecu najbolje!
Sretno!
-
moonca
#1066 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
Kako god bilo, zelim ti puno srece i nadam se da cete, u ovom slucaju, zanemariti i staviti u stranu sve emocije koje imate jedno prema drugom i razumno dogovoriti samo ono sto je za dijete/djecu najbolje!
Ma, ja -ne znamo ni sto je do ovoga doslo -ajmo kuci.
- superiska
#1067 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
G-djo moonca, ljudi koji tu dodju, nazalost, itekako znaju zbog cega je do toga doslo... Odlican primjer da "sit gladnom ne vjeruje."moonca wrote:Kako god bilo, zelim ti puno srece i nadam se da cete, u ovom slucaju, zanemariti i staviti u stranu sve emocije koje imate jedno prema drugom i razumno dogovoriti samo ono sto je za dijete/djecu najbolje!![]()
Ma, ja -ne znamo ni sto je do ovoga doslo -ajmo kuci.![]()
-
moonca
#1068 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
Ti ljudi tu ne bi ni dosli,ali procedure radi moraju vjerovatno, vec su toliko usijani,da im je u glavama samo jedna misao. kako izaci kao pobjednik. Empatija se ne nazire. Kao sto se misli i sa tom poslovicom u koju ja bas ne vejrujem. Cista provokacija- jer u stavi govori da je sit uradio ono sto mu gladan govori da je nemoguce.---No,ipak ima izuzetaka- treba imati sluha za zbilja gladne i ima ga.superiska wrote:G-djo moonca, ljudi koji tu dodju, nazalost, itekako znaju zbog cega je do toga doslo... Odlican primjer da "sit gladnom ne vjeruje."moonca wrote:Kako god bilo, zelim ti puno srece i nadam se da cete, u ovom slucaju, zanemariti i staviti u stranu sve emocije koje imate jedno prema drugom i razumno dogovoriti samo ono sto je za dijete/djecu najbolje!![]()
-
Paco
#1069 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
Hej moonca,
Negdje sam procitao da sviras violinu pa kad si vec tu samo da te upitam - oduvijek me privlaci violina, njen zvuk i uvijek sam imao zelju i volju da naucim svirati. Nisam imao vremena, ali sad evo imam nesto malo (barem vikendom) i planiram kupiti sebi taj instrument. Sta mi preporucujes, onu ozvucenu ili klasicnu? Koju i kakvu da kupim za pocetak, sta je neka optimala za pocetnika?
Negdje sam procitao da sviras violinu pa kad si vec tu samo da te upitam - oduvijek me privlaci violina, njen zvuk i uvijek sam imao zelju i volju da naucim svirati. Nisam imao vremena, ali sad evo imam nesto malo (barem vikendom) i planiram kupiti sebi taj instrument. Sta mi preporucujes, onu ozvucenu ili klasicnu? Koju i kakvu da kupim za pocetak, sta je neka optimala za pocetnika?
- Euridika
- Globalna šefica
#1070 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
sekerbay wrote:A tek da ti ispričam kako su se prije hanume smijale u krevetuZejnep wrote:Pa ti si šega
Uvijek sam upišan hodo.
Haj, biži sad. Idi čojku spremi večeru
Vidi, šećerko dođe ovdje, i još šta piše
-
Paco
#1071 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
Vidi, vidi...Zejnep wrote:Sačekaj @paca ili @superišku da ti.odgovore.hairlija_sa wrote:vjeruj ne mogu se sjetiti sta je tacno napisala na zahtjevu za posredovanje, ali je tako nesto bilo.
Sa ostalima i ne pričaj.
@superiska, a da pokreneno mi neki biznis, a? Savjetovaliste neko, ovo-ono...
- insomnia78
#1072 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
Jebač amaterEuridika wrote:sekerbay wrote:A tek da ti ispričam kako su se prije hanume smijale u krevetuZejnep wrote:Pa ti si šega
Uvijek sam upišan hodo.
Haj, biži sad. Idi čojku spremi večeru![]()
Vidi, šećerko dođe ovdje, i još šta piše? Nemoj poslije da bude - ove forumske ženetine te navratile na krivi put.
![]()
![]()
-
sekerbay
#1073 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
Nagovorila me zejnepEuridika wrote:Vidi, šećerko dođe ovdje, i još šta piše
Jbg, u svakom insanu čuči zvijer, a na nama je hoćemo li dopustiti da izađe iz kaveza.
Bivši profesionalac koji je okačio kopacke o klin, molit ćuinsomnia78 wrote:amater
- superiska
#1074 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
G-djo moonca, sticem utisak da se za nesto ne usudite. Da li ste, mozda, i vi "zrtva, majka, kraljica"? Inace, ne znam kako da razumijem ovo vase potenciranjemoonca wrote:![]()
Ti ljudi tu ne bi ni dosli,ali procedure radi moraju vjerovatno, vec su toliko usijani,da im je u glavama samo jedna misao. kako izaci kao pobjednik. Empatija se ne nazire. Kao sto se misli i sa tom poslovicom u koju ja bas ne vejrujem. Cista provokacija- jer u stavi govori da je sit uradio ono sto mu gladan govori da je nemoguce.---No,ipak ima izuzetaka- treba imati sluha za zbilja gladne i ima ga.
Da li sam dobro razumjela, prevaru, ili kriminal, ili kocku, ili tesku ovisnost (alkohol, droga), ili nasilje (bilo da je rijec o psihickom ili fizickom) ili, ili, ili
- superiska
#1075 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
A neeeee, pa ne bi bilo lijepo @Barbi uzimati hljeb iz rukuPaco wrote:Vidi, vidi...Zejnep wrote:Sačekaj @paca ili @superišku da ti.odgovore.hairlija_sa wrote:vjeruj ne mogu se sjetiti sta je tacno napisala na zahtjevu za posredovanje, ali je tako nesto bilo.
Sa ostalima i ne pričaj.![]()
@superiska, a da pokreneno mi neki biznis, a? Savjetovaliste neko, ovo-ono...