Svi mi koji volimo 90e
- Dope_Man
#251 Re: Svi mi koji volimo 90e
Jooj.. meni kao starom hoperu koji je do 20 i neke nosio samo majice XXXL i odgovarajuce tole, ta nikad nije lezala. Odlican instrumental, ali Diddy i njegov prelos glas mi nikad nisu legli.. al kad smo vec kod tih velikana:
- sadie_forever
#252 Re: Svi mi koji volimo 90e
Meni se bas svidja ,ja sam didija uvijek voljela slusati,postala sam njegov fan iz vremena dok je bio u vezi sa jenifer lopez
ovu pjesmu su inace pjevali kada je bio koncert sjecanja za princezu Dijanu.bilo je zanimljivo gledati kako kraljcia slusa hip hop,a princevi su uzivali i pjevali uz didija
ovu pjesmu su inace pjevali kada je bio koncert sjecanja za princezu Dijanu.bilo je zanimljivo gledati kako kraljcia slusa hip hop,a princevi su uzivali i pjevali uz didija
- sadie_forever
#253 Re: Svi mi koji volimo 90e
Evo jos jedne
I need a girl
a evo ga danas 2019,nista se nije promjenio ,jedino partnerke mjenja apdejtuje

I need a girl
a evo ga danas 2019,nista se nije promjenio ,jedino partnerke mjenja apdejtuje

-
mali_balon
#254 Re: Svi mi koji volimo 90e
Eh......kad se sjetim.....bile future pa U2 pa love parade pa......halicinogene droge...more...opijanje......kad malo skontam nesto se i ne sjecam tih 90ih davno nekad bile
- oldtajmer
#255 Re: Svi mi koji volimo 90e
eeee kad se samo sjetim
- Euphoria
#256 Re: Svi mi koji volimo 90e
2000te DJ Bobo imao koncert u Sarajevu.. Bila sam 
Last edited by Euphoria on 12/07/2019 22:19, edited 1 time in total.
-
broj dva
#257 Re: Svi mi koji volimo 90e
DJ.Kako reče.Henry Rollins, record player player.
- mirsek
#259 Re: Svi mi koji volimo 90e
oldtajmer wrote:eeee kad se samo sjetim![]()
- mirsek
#260 Re: Svi mi koji volimo 90e
Auu, sramota ovo zaboraviti..Dope_Man wrote:Jooj.. meni kao starom hoperu koji je do 20 i neke nosio samo majice XXXL i odgovarajuce tole, ta nikad nije lezala. Odlican instrumental, ali Diddy i njegov prelos glas mi nikad nisu legli.. al kad smo vec kod tih velikana:
- Point.
#261 Re: Svi mi koji volimo 90e
Kakav Diddy, Puff, Puffy, Paffy, Fuffy, Diddy, Daddy kako se već zove. Najveći fejker pederskog glasa u svijetu hiphopa. On i onaj drugi levat Mase, zavidim ljudima koji su mogli i slušaju te glasiće.sadie_forever wrote:Meni se bas svidja ,ja sam didija uvijek voljela slusati,postala sam njegov fan iz vremena dok je bio u vezi sa jenifer lopez![]()
2Pac i Snoop su rastavili na komade Bad Boys onomad.
-
baglama
#262 Re: Svi mi koji volimo 90e
HAVANA wrote:Jebite se devedesete
Ma, jebite se devedesete, vas mogu jedino psovati
Za vama niko neće žaliti, niti vam stihove kovati
Jednu ste mladost sludele.
Budite sretne ako vam i strofu udele pred crkvom pravih vrednosti
Ma, jebite se devedesete i vaša priča je gotova
I da bog da se nikad ne sete svih onih protuva i skotova
kad zakon metlom zamane ili ih pusti da se međusobno tamane
što ima svojih prednosti
Ma bravo Havana. Ja se sjecam samo mrznje ,krvi ,odvaljenih udova, sahrana,gladi,djecjih prestrasenih ociju, uplakanih staraca... Samo devedesetim zelim da se nikada nikom ne ponove.
- sadie_forever
#263 Re: Svi mi koji volimo 90e
2pac je prica za sebe,rahmet mu dusiPoint. wrote:Kakav Diddy, Puff, Puffy, Paffy, Fuffy, Diddy, Daddy kako se već zove. Najveći fejker pederskog glasa u svijetu hiphopa. On i onaj drugi levat Mase, zavidim ljudima koji su mogli i slušaju te glasiće.sadie_forever wrote:Meni se bas svidja ,ja sam didija uvijek voljela slusati,postala sam njegov fan iz vremena dok je bio u vezi sa jenifer lopez![]()
2Pac i Snoop su rastavili na komade Bad Boys onomad.
- alibaba_i_30_godina
#264 Re: Svi mi koji volimo 90e
Pojma vi nemate:
ala ta tuja ija .......kosavena....... eeee maKarena
ala ta tuja ija .......kosavena....... eeee maKarena
- Ommadawn
#265 Re: Svi mi koji volimo 90e
Ja sam tad bio u Sarajevu ali nisam išao na koncert.Miss Moonlight wrote:2000te DJ Bobo imao koncert u Sarajevu.. Bila sam
Tad je DJ Bobo itekako bio na margini, gotovo zaboravljen svugdje.
- Dope_Man
#266 Re: Svi mi koji volimo 90e
Ko ne zna otpjevati nek se odmah ispise sa teme
- ¤ jelena ¤
#267 Re: Svi mi koji volimo 90e
C C music factory...Dr Alban...MC Hammer... Vanilla Ice...
The KLF...neki voz nešto....kako je ta stvar bila popularna, to nije padalo s prvog mjesta top-lista mjesecima, čak su i NKOTB bili nemoćni
pa onda dial MTV ...išlo na nekom kanalu u udarnom terminu famoznog dnevnika od pola 8 do 8 - to je bio rat u kući - prije rata,
onda onaj blam sa Zoricom Brunclik kod onog ludog voditelja MTV-a što se iz svih mogućh uglova pojavljivao u kadru...
Annie Lennox i Eurythmics....Ofra Haza...Paula Abdul...Roxette...Simply Red...genijalni spotovi M. Jacksona...
Sinead O'Connor 'Nothing Compares...' oni kosijaneri... imali onu stvar što počinje sa 'hold on little girrrrl....'
pa R. E. M. 'Losing My Religion', 'Shiny Happy People'... RHCP 'Blood, Sugar, Sex...', Nirvana 'Nevermind', 'In utero'...smrt Kobejna, genijalna obrada nad obradama 'Man who sold...' pa... The Cranberries 'Zombie' i 'Bosnia'...Alanis Morissette 'Ironic' i 'Thank you'...
spot i stvar 'Calling Elvis' Dire Straits...i put ka... 'Money for Nothing', albumu 'Brothers in Arms'... pa sve do 'Sultans Of Swing'.
Najezda turbo folka, bljutavog hr popa na domaćoj sceni i ona prva Janjatovićeva...'Yu rock enciklopedija' kao spas...povratak u sedamdesete, i domaće i strane...osamdesete...i otkrovenja kao što su domaći punk...sve aktuelno i dan-danas.
To je neka hronologija sjećanja što se muzike tiče.
Ostalih segmenata života nerado se sjećam i ne mogu reći za sebe da sam jedna od onih koji vole devedesete.
The KLF...neki voz nešto....kako je ta stvar bila popularna, to nije padalo s prvog mjesta top-lista mjesecima, čak su i NKOTB bili nemoćni
pa onda dial MTV ...išlo na nekom kanalu u udarnom terminu famoznog dnevnika od pola 8 do 8 - to je bio rat u kući - prije rata,
onda onaj blam sa Zoricom Brunclik kod onog ludog voditelja MTV-a što se iz svih mogućh uglova pojavljivao u kadru...
Annie Lennox i Eurythmics....Ofra Haza...Paula Abdul...Roxette...Simply Red...genijalni spotovi M. Jacksona...
Sinead O'Connor 'Nothing Compares...' oni kosijaneri... imali onu stvar što počinje sa 'hold on little girrrrl....'
pa R. E. M. 'Losing My Religion', 'Shiny Happy People'... RHCP 'Blood, Sugar, Sex...', Nirvana 'Nevermind', 'In utero'...smrt Kobejna, genijalna obrada nad obradama 'Man who sold...' pa... The Cranberries 'Zombie' i 'Bosnia'...Alanis Morissette 'Ironic' i 'Thank you'...
spot i stvar 'Calling Elvis' Dire Straits...i put ka... 'Money for Nothing', albumu 'Brothers in Arms'... pa sve do 'Sultans Of Swing'.
Najezda turbo folka, bljutavog hr popa na domaćoj sceni i ona prva Janjatovićeva...'Yu rock enciklopedija' kao spas...povratak u sedamdesete, i domaće i strane...osamdesete...i otkrovenja kao što su domaći punk...sve aktuelno i dan-danas.
To je neka hronologija sjećanja što se muzike tiče.
Ostalih segmenata života nerado se sjećam i ne mogu reći za sebe da sam jedna od onih koji vole devedesete.
-
MMM1977
#268 Re: Svi mi koji volimo 90e
¤ jelena ¤ wrote:C C music factory...Dr Alban...MC Hammer... Vanilla Ice...
The KLF...neki voz nešto.....
-
MMM1977
#269 Re: Svi mi koji volimo 90e
Uh devedesete... naravno, ima i lijepih uspomena ali preovladavaju one druge, mada ih čovjek potiskuje, ali ostaju ožiljci.
Pozitivno je muzika, prvo mtv
Kasnije viva
I ostale numere, tada su dosta bile popularne ove njemačke grupice...
Dalje, fakultet, ali više epoha, stefanel, kinema itd. Vruć hljeb naveče sa cijelom argetom, litre kafe i cjelonočno učenje... mah....
Internet na UTICu, astalavista, mirc, yahoo mail... google nije ni postojao. A obavezno cher u pozadini, mislim da nikad nije pušten niko drugi osim nje na UTICu
Davno je to bilo. Baš davno.
Pozitivno je muzika, prvo mtv
Kasnije viva
I ostale numere, tada su dosta bile popularne ove njemačke grupice...
Dalje, fakultet, ali više epoha, stefanel, kinema itd. Vruć hljeb naveče sa cijelom argetom, litre kafe i cjelonočno učenje... mah....
Internet na UTICu, astalavista, mirc, yahoo mail... google nije ni postojao. A obavezno cher u pozadini, mislim da nikad nije pušten niko drugi osim nje na UTICu
Davno je to bilo. Baš davno.
- ¤ jelena ¤
#270 Re: Svi mi koji volimo 90e
MMM1977 wrote:http://youtu.be/frIUgilfsWA¤ jelena ¤ wrote:C C music factory...Dr Alban...MC Hammer... Vanilla Ice...
The KLF...neki voz nešto.....
Ee da, to je ta stvar.
I Snap...
-
TheMule
#271 Re: Svi mi koji volimo 90e
Previse je emocija vezanih za 90te, tesko ih je opisati i tuzne i dobre, ali nije bilo boljih dana u mom zivotu (nakon rata)....
Posto svi stavljaju pjesme, evo ove - jedno vrijeme su je pustali posle svake utakmice... bilo je puno legendarnih pjesama tada..
Posto svi stavljaju pjesme, evo ove - jedno vrijeme su je pustali posle svake utakmice... bilo je puno legendarnih pjesama tada..
-
TheMule
#272 Re: Svi mi koji volimo 90e
mirsek wrote:Bila je ona jedna ratna pjesma, mescini da je Macbeth pjevao ali ne mogu da je nadjem.
Tekst ide tipa " za jednu noc ... stari kada druga izgubis, cehovi su placeni al si duzan sudbini"
Ako ko zna, blagodarim da mi kaze koja je pjesma..
-
ST11
#273 Re: Svi mi koji volimo 90e
=
Prije 20 godina Nema ogranicenja pustali smo na svakoj hebenoj zurki do nesvijesti. Pogotovo dio "... moj očka ma konjča dva, ali jednog jašem ja ..." brzo smo naucili
- Ommadawn
#274 Re: Svi mi koji volimo 90e
Google je postojao devedesetih, barem 1996-e, ja baš preko njega tražio akorde za gitaru. Za sve ostalo sam koristio Alta Vista. Kasnije je ekspandirao.
mIRC - jebote koja je tu dobra zajebancija bila.
Internet preko telefonske mreže, modem, pa ga uključiš, pa čekaš da te spoji. I onda kućni telefon zauzet. Radi mira u kući, ja se priključivao navečer oko 22.00.
mIRC - jebote koja je tu dobra zajebancija bila.
Internet preko telefonske mreže, modem, pa ga uključiš, pa čekaš da te spoji. I onda kućni telefon zauzet. Radi mira u kući, ja se priključivao navečer oko 22.00.
-
mali jomu
#275 Re: Svi mi koji volimo 90e
sadie_forever wrote:U svijetu se javlja sve jaca nostalgija za 90im,obicno medju nama koji smo sad 30-40 god,valjda je ta nostalgija prirodna
za sta vi vezete 90e?
ps:Svijesna sam toga da su na balkanu 90e nesto drugo,ja ovdje pricam o internacionalno gledano 90im godinama
Ja u 90tim bio u 20tim, imao jednu beretu devetku za pojasom, drugu malu 6,75 u cizmi, jedan noz za pojasom drugi u drugoj cizmi, dvije kasikare ispod gornjih dzepova, a u dzepovima po kutiju cigara, u donjim dzepovima imao po jedan moj metak od obe berete i kalasa, ako ga ne budem mogao stici izvuci iz jednog dzepa da bar ga mogu izvuci iz drugog, u ruci svezan pun kalas, na ledjima u ruksaku puni sanzeri, dvije kasikare i plasticna pola boce vode... i tako sam iza zida i u rovu slusao muziku, Rusku, Rumunsku, Madjarsku, Grcku, Poljsku, Bugarsku, a bilo je i Spanske, Njemacke, Talijanske, Engleske, Francuske, Turske, i jos svakakve iz cijelog Svijeta, a i "domace" muzike...
Bilo je tu pravih svjetskih hitova... na kojima sam morao da pazim na broj metaka u kalasu, i svaki minut po tri puta provjeravanja metaka u donjim dzepovima, da nekim cudom nije koji ispao....
Internacionalna muzika, ples, zajebancija i radost... sve na jednom mjestu
(jebiga morao sam ovo napisat. muzika me odnijela... tek sad gledam ovo tamo negdje iz 90tih, fino je bilo )
... i sad me ponekad po noci stara muzika probudi pa zaplesem, svira li svira a meni fino