Svi mi koji volimo 90e
- medvjed23
#26 Re: Svi mi koji volimo 90e
bitches, please

- karanana
#27 Re: Svi mi koji volimo 90e
od pop kulture internet, jaki kompjuteri, video gaming na kompjuterima i konzolama, hip hop, dobri shovuvi na tv-u (mada je toga uvijek bilo), strasni i kultni filmovi koji su izasli te dekade a nakon nje ih ni u 20 godina novog vijeka nije ni pola tako dobrih izaslo.
- Dope_Man
#28 Re: Svi mi koji volimo 90e
Lijepo ih je Djole opisaoHAVANA wrote:Jebite se devedesete
Ma, jebite se devedesete, vas mogu jedino psovati
Za vama niko neće žaliti, niti vam stihove kovati
Jednu ste mladost sludele.
Budite sretne ako vam i strofu udele pred crkvom pravih vrednosti
Ma, jebite se devedesete i vaša priča je gotova
I da bog da se nikad ne sete svih onih protuva i skotova
kad zakon metlom zamane ili ih pusti da se međusobno tamane
što ima svojih prednosti
A inace na temu: Svi mi sa nostalgijom gledamo godine iza nas. Zato se nama cini da nista bolje nije izaslo jer nam je kao djeci/tinejdzerima sve daleko zanimljivije, jace se vezemo za neke nase bendove, stilove.. kako starimo shvatimo besmislenost, popustimo, ne furamo tako jako jednu stvar vec shvatimo da postoji ogroman spektar stvari, dobrih i losih... i onda se sa 30, 40.. vise nista ne cini jednako dobro kao ranije. A nije tako, bar ne za one klince koji dodju iza nas i koji ce obozavati svoju deceniju. Za 15-20 godina ce danasnji tinejdzeri gledati na 10te kao fenomenalne.. nabrajace GoT, Braking Bad i ostala cuda kao fenomenalne serije, Marvelovi filmovi ce biti najbolja stvar ikad, a Drake, Miley i ostala klapa klasici koji se rado slusaju da se uplovi u tu nostalgiju za nekim bezbriznijim danima i kada se jako vezalo za sve to jer se u svojim 30tim+ ne mogu vise tako jako vezati za bilo sta novo. A to novo je njesra sto slusaju djeca. Mi smo bili daleko bolji, ova djeca odose u propast i tako...
Last edited by Dope_Man on 10/07/2019 21:21, edited 1 time in total.
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#30 Re: Svi mi koji volimo 90e
Uh, ako izuzmemo ratni period... 90-te = lijepo djetinstvo. Fudbala ispred zgrade, biciklo, Nintendo (SuperMario, tenkici, itd), Ronaldo Luis Nazario da Lima, Backstreet Boys, prvi kompjuter (Pentium 1 100Mhz), Igrica FIFA98... te stvari mi ovako padaju na pamet na prvu.
- Dope_Man
#31 Re: Svi mi koji volimo 90e
Otkud pare za kompjuter... jedva mi starci skupili 30 KM za ovo nekad tamo krajem 90tih 

- sadie_forever
#32 Re: Svi mi koji volimo 90e
Sve to stoji,sjecam se kad su se generacije 80ih vezale za 80e i tadasnji svijet,a mi kao nismo znali sta valja itd itd.sad smo mi starci koji pricaju tako generaciji 00Dope_Man wrote:Lijepo ih je Djole opisaoHAVANA wrote:Jebite se devedesete
Ma, jebite se devedesete, vas mogu jedino psovati
Za vama niko neće žaliti, niti vam stihove kovati
Jednu ste mladost sludele.
Budite sretne ako vam i strofu udele pred crkvom pravih vrednosti
Ma, jebite se devedesete i vaša priča je gotova
I da bog da se nikad ne sete svih onih protuva i skotova
kad zakon metlom zamane ili ih pusti da se međusobno tamane
što ima svojih prednosti
A inace na temu: Svi mi sa nostalgijom gledamo godine iza nas. Zato se nama cini da nista bolje nije izaslo jer nam je kao djeci/tinejdzerima sve daleko zanimljivije, jace se vezemo za neke nase bendove, stilove.. kako starimo shvatimo besmislenost, popustimo, ne furamo tako jako jednu stvar vec shvatimo da postoji ogroman spektar stvari, dobrih i losih... i onda se sa 30, 40.. vise nista ne cini jednako dobro kao ranije. A nije tako, bar ne za one klince koji dodju iza nas i koji ce obozavati svoju deceniju. Za 15-20 godina ce danasnji tinejdzeri gledati na 10te kao fenomenalne.. nabrajace GoT, Braking Bad i ostala cuda kao fenomenalne serije, Marvelovi filmovi ce biti najbolja stvar ikad, a Drake, Miley i ostala klapa klasici koji se rado slusaju da se uplovi u tu nostalgiju za nekim bezbriznijim danima i kada se jako vezalo za sve to jer se u svojim 30tim+ ne mogu vise tako jako vezati za bilo sta novo. A to novo je njesra sto slusaju djeca. Mi smo bili daleko bolji, ova djeca odose u propast i tako...
- sadie_forever
#33 Re: Svi mi koji volimo 90e
Beverly Hills

sad se nesto sjetih ovih kajseva,za koje ocekujem da ce se vratit u modu opet
sad se nesto sjetih ovih kajseva,za koje ocekujem da ce se vratit u modu opet
- medvjed23
#34 Re: Svi mi koji volimo 90e
bitches, please

- Dope_Man
#36 Re: Svi mi koji volimo 90e
Neki dan se sjetih ovoga. Je li ovdje bila ona Tabitha, kao neka vjestica koja ima lutka koji je ziv? Ili je mozda u necemu drugom? A iz ovog se najbolje sjecam podruma glavnog lika, i ogledalo prozirno sa jedne strane.. To sam tu prvi put vidiomedvjed23 wrote:bitches, please
- sadie_forever
#37 Re: Svi mi koji volimo 90e
medvjed23 wrote:bitches, please
ovu seriju sam toliko gledala
-
kakavdanakneiskustvu
#38 Re: Svi mi koji volimo 90e
ja se sunset beacha sjecam najvise po sceni u kojoj narator gledaocima objasnjava da neki glumac od te epizode pocinje glumiti neki lik u seriji umjesto dotadasnjeg glumca
- nepass1
#39 Re: Svi mi koji volimo 90e
joj uz tabithu sam naucio engleski bas bas dobro. ali mislim da nije to toDope_Man wrote:Neki dan se sjetih ovoga. Je li ovdje bila ona Tabitha, kao neka vjestica koja ima lutka koji je ziv? Ili je mozda u necemu drugom? A iz ovog se najbolje sjecam podruma glavnog lika, i ogledalo prozirno sa jedne strane.. To sam tu prvi put vidiomedvjed23 wrote:bitches, please
- alibaba_i_30_godina
#40 Re: Svi mi koji volimo 90e
Pojma vi nemate, to je Passion o čemu pričate.nepass1 wrote:joj uz tabithu sam naucio engleski bas bas dobro. ali mislim da nije to toDope_Man wrote:Neki dan se sjetih ovoga. Je li ovdje bila ona Tabitha, kao neka vjestica koja ima lutka koji je ziv? Ili je mozda u necemu drugom? A iz ovog se najbolje sjecam podruma glavnog lika, i ogledalo prozirno sa jedne strane.. To sam tu prvi put vidiomedvjed23 wrote:bitches, please
A Sunset Beach je bila odlična u svoje vrijeme. Kako sam se ložio na ovu Meg, glavnu glumicu. Uuuhh... i ovo je već kraj 90-ih.
Eurodance._BataZiv_0809 wrote:X files, debeli Ronaldo, eurodance, Mika Hakkinen , onda onaj hype oko novog milenijaovako na prvu
![]()
Ima dobar dokumentarac, vjerovatno karanana misli na isti-90's the last great decade.
no no no no there's noooo limiiiit
pa
a jaje koko đambo, a jaje ....
prodigy, metallica, dr. dre, coolio sa svojim gangsta paradies, will smith i prince of bel air, full house ....
-
Guadalajara
#41 Re: Svi mi koji volimo 90e
kako se zvala ona serija...neka baba sa nekom mackom, mislim da je bila vjestica '? 
- alibaba_i_30_godina
#42 Re: Svi mi koji volimo 90e
banuj se. passions. pričali ljudi već gore.Guadalajara wrote:kako se zvala ona serija...neka baba sa nekom mackom, mislim da je bila vjestica '?
Last edited by alibaba_i_30_godina on 10/07/2019 23:37, edited 1 time in total.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#43 Re: Svi mi koji volimo 90e
pa get a way, get a way, you are my get a way.......pa we are sending out the love message to the woooorldalibaba_i_30_godina wrote: Eurodance.![]()
![]()
![]()
pa
- alibaba_i_30_godina
#44 Re: Svi mi koji volimo 90e
C Block i sjećaš se Music instructora get bizi get bizi, evribadi in da haus get friiiii_BataZiv_0809 wrote:pa get a way, get a way, you are my get a way.......pa we are sending out the love message to the woooorldalibaba_i_30_godina wrote: Eurodance.![]()
![]()
![]()
pa
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#45 Re: Svi mi koji volimo 90e
dje me nadje sa Music Instructoromalibaba_i_30_godina wrote: C Block i sjećaš se Music instructora get bizi get bizi, evribadi in da haus get friiiii
- nepass1
#46 Re: Svi mi koji volimo 90e
ja sam 90ih gledao reprize alfa, bracne vode i ostale sit com. nisam nikad gledao ove beverly hills i sl serije. tabithu sam gledao 2000 i neke 
- alibaba_i_30_godina
#47 Re: Svi mi koji volimo 90e
ma bjež' šta mi uradi tema u sekundi. evo slušam sada pjesme, baciše u neka druga vremena, sjećanja i nostalgija..._BataZiv_0809 wrote:dje me nadje sa Music Instructoromalibaba_i_30_godina wrote: C Block i sjećaš se Music instructora get bizi get bizi, evribadi in da haus get friiiii
nana - lonely, down low - Johnny B, sonique - sky .... itd .... dosta vam i to da se sjetite.
a imao sam kasetu music instructora sa još nekim mixovima. ova get busy je bila toliko popularna, sve one curice lafa plesale na priredbama po školama.
- dječak sa šibicama
#48 Re: Svi mi koji volimo 90e
Sunset Beach nikada nije otkupljen do kraja od strane FTV ili kako se tada zvala, BHTV ili kako vec.
Sjecam se apela gledalaca, ali dzaba, odleprsali Purivatra i Hadzifejsovic sa tv-a i sve serije koje su kupili, nisu dokupljeni nastavci. Ja kraj SB gledao na satelitskoj, poljski tv kanali, ono kad jedan Poljak grubog glasa prevodi sve dijaloge u seriji, nista ga ne razumijes ali sreca nikada nisu engleski ton do kraja stisali pa nesto cujes, povezes radnju i tako to.
Devedesete su inace zadnja decenija kada si mogao otici u grad, a da te niko ne smara na mobitel, dosadjuje gdje si, sta si, kuda si.
Sjecam se apela gledalaca, ali dzaba, odleprsali Purivatra i Hadzifejsovic sa tv-a i sve serije koje su kupili, nisu dokupljeni nastavci. Ja kraj SB gledao na satelitskoj, poljski tv kanali, ono kad jedan Poljak grubog glasa prevodi sve dijaloge u seriji, nista ga ne razumijes ali sreca nikada nisu engleski ton do kraja stisali pa nesto cujes, povezes radnju i tako to.
Devedesete su inace zadnja decenija kada si mogao otici u grad, a da te niko ne smara na mobitel, dosadjuje gdje si, sta si, kuda si.
- dječak sa šibicama
#49 Re: Svi mi koji volimo 90e
Tabitha je bila na OBN, Passions, emitovali su mozda prvu sezonu u kompletu, ako i to, kasnije odustali.
I bolje, ta serija se emitovala u preko 2300 epizoda, sve moguce glumce su izmijenjali. Ko bi to sve popratio, onaj patuljak Timmy najjaci bio.
OBN je inace imao obicaj da pocne seriju, pa prekine, sjecam se one Central Park West bas onako dobra serija, prekinuli je u najnapetijem trenutku. Nikada nisu emitovali nastavak serijala.
Najjaca mi je bila "Ispovjesti u taxiju", imaju neke epizode na YT, OBN je prvi poceo i sa NFL-om ali to je vec pocetkom novog stoljeca.
I bolje, ta serija se emitovala u preko 2300 epizoda, sve moguce glumce su izmijenjali. Ko bi to sve popratio, onaj patuljak Timmy najjaci bio.
OBN je inace imao obicaj da pocne seriju, pa prekine, sjecam se one Central Park West bas onako dobra serija, prekinuli je u najnapetijem trenutku. Nikada nisu emitovali nastavak serijala.
Najjaca mi je bila "Ispovjesti u taxiju", imaju neke epizode na YT, OBN je prvi poceo i sa NFL-om ali to je vec pocetkom novog stoljeca.
-
nebogori
#50 Re: Svi mi koji volimo 90e
Ovako sto se tice tv-a i sl posto sam po završetku rata bio tinejdzer osnovna srednja gledalo se kad se uprati onaj neki game show na htv-u bio oko 11 ujutro a repriza cini mi se popodne
Sjecam se da su oko pola 1 kretale meksicke ili koje vec sapunice cini mi se prva je bila neka emperatrizpa poslike nje marisol
Od serija crveni patuljak bila ona hajasint bio je onaj hotel u engleskoj a radnik u njemu spanjolac manuel cini mi se
Od americkih nabrojani vec Seinfeld Frasier simpsoni itd tada je poceo southpark koji nisam nikad gotivio
Bila je neka djecija serija djevojka iz 3000e dosla u sadašnjost u australiju i oko nje se vrtila prica i to mi je bilo zanimljivo
Zatim bila je australska verzija beverly hills-a ne sjecam se imena al je bilo o nekim tinejdzerima u skoli
Mtv je bio muzicki kanal a uz njih viva koja je vise gurala alternativu i tada meni omiljen zbog techno muzile uglavnom
Obn televizija bila blago jer su imali sve skoro nove serije dok su ih financirali stranci cini mi se nesto tipa mirovnih snaga i sl
90-92 je zlatno doba juge 92-96 rat a 96-00 je "zlatna" nada da ce sve biti bolje jer je lako napredovati u svemu kad je zemlja porusena i kad su donacije dolazile kao na tanjiru
Sjecam se da su oko pola 1 kretale meksicke ili koje vec sapunice cini mi se prva je bila neka emperatrizpa poslike nje marisol
Od serija crveni patuljak bila ona hajasint bio je onaj hotel u engleskoj a radnik u njemu spanjolac manuel cini mi se
Od americkih nabrojani vec Seinfeld Frasier simpsoni itd tada je poceo southpark koji nisam nikad gotivio
Bila je neka djecija serija djevojka iz 3000e dosla u sadašnjost u australiju i oko nje se vrtila prica i to mi je bilo zanimljivo
Zatim bila je australska verzija beverly hills-a ne sjecam se imena al je bilo o nekim tinejdzerima u skoli
Mtv je bio muzicki kanal a uz njih viva koja je vise gurala alternativu i tada meni omiljen zbog techno muzile uglavnom
Obn televizija bila blago jer su imali sve skoro nove serije dok su ih financirali stranci cini mi se nesto tipa mirovnih snaga i sl
90-92 je zlatno doba juge 92-96 rat a 96-00 je "zlatna" nada da ce sve biti bolje jer je lako napredovati u svemu kad je zemlja porusena i kad su donacije dolazile kao na tanjiru