svi bi da rade a mole boga da nemaju posao!!!

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
semmy

#1 svi bi da rade a mole boga da nemaju posao!!!

Post by semmy »

pa ne mogu da vjerujem..isto kao da je ova nasa drzava puna milionera i nikome ne treba da radi, pare same dolaze s neba
pa i nerade....
evo o cemu se radi... odlucili se mi za grijanje na propan butan, narucimo cisternu, dodju ljudi postave je i oni nam daju brojeve njihovih ovlastenih majstora da nam razvuku cijevi do ulaza u kucu i da nam postave bojler koji smo isto kod njih kupili...e sad mi smo na samom pocetku radova na kuci razvukli sve za centralno grijanje na kamin i na bojler...znaci nema puno posla oko toga...cistrnu postavili tik uz kucu, znaci ni tu nema nekog posla..zovemo majstore i naravno prvi od njih sav ters kad je skontao da tu nema puno posla i da nemoze uzet milju za to malo posla ode ljut kao da ga neko ispali... :x drugi nam rece da on nece doci jer nema puno posla kod nas :x :x a treci'' kako cu ja vama napravit predracun, mozda vam
se cijena ne svidi i ja djaba dolazio'' :x :x :x

pa nemogu da vjerujem da ljudi traze posao a mole boga da ga nemaju...ovo je za nepovjerovati..uzas...svakakvih majstora sam vidjela u zadnje dvije godine kako kucu pravimo al' ovo danas me izbacilo iz cipela....
The Nightwatchman

#2 Re: svi bi da rade a mole boga da nemaju posao!!!

Post by The Nightwatchman »

e vala ti ne bi ni ja dos'o :D

pa ti sve sama razvukla, pa kad si mogla dotle, mores i otanlen :D
duboka_misao

#3 Re: svi bi da rade a mole boga da nemaju posao!!!

Post by duboka_misao »

pa ako te nece klepiti to nije posao :D isto kao sto te taksista nece voziti na relaciji od 2 3 KM, nas mentalitet... a ne racuna na preporuku koju mu mozes dati za dobro uradjen posao koja se isto kao i losa daleko cuje.Ako hoces dam ti broj od majstora koji je meni radio plinske instalacije i postavku bojlera na pp ali tek sutra na poslu mi je broj pa et vidi .
semmy

#4 Re: svi bi da rade a mole boga da nemaju posao!!!

Post by semmy »

@duboka_misao ako ti nije problem...samo da ima pecat to mi je bitno zbog garancije bojlera...
nasli smo jednog ali nije na odmet jos jedan...nikad se nezna... mozda se ni ovom ne bude radilo...
semmy

#5 Re: svi bi da rade a mole boga da nemaju posao!!!

Post by semmy »

The Nightwatchman wrote:e vala ti ne bi ni ja dos'o :D

pa ti sve sama razvukla, pa kad si mogla dotle, mores i otanlen :D
:lol: :lol: :lol: :lol:
razvukla bi ja....al nas majstor sto je radio otisao iz bih :(
duboka_misao

#6 Re: svi bi da rade a mole boga da nemaju posao!!!

Post by duboka_misao »

semmy wrote:@duboka_misao ako ti nije problem...samo da ima pecat to mi je bitno zbog garancije bojlera...
nasli smo jednog ali nije na odmet jos jedan...nikad se nezna... mozda se ni ovom ne bude radilo...
ma nadjem ti broj pa se cujes sa covjekom ispitaj sve, pecat mislim da ima, ima i ova fima plinex blizu mene rade to isto ali neznam kakvi su.
semmy

#7 Re: svi bi da rade a mole boga da nemaju posao!!!

Post by semmy »

duboka_misao wrote:
semmy wrote:@duboka_misao ako ti nije problem...samo da ima pecat to mi je bitno zbog garancije bojlera...
ma nadjem ti broj pa se cujes sa covjekom ispitaj sve, pecat mislim da ima, ima i ova fima plinex blizu mene rade to isto ali neznam kakvi su.

ok hvala...
modesti

#8 Re: svi bi da rade a mole boga da nemaju posao!!!

Post by modesti »

da se i ja tuspasim sa majstorima :x :evil: promjena unutrašnjih vrata se razvukla radi sljedećih izgovora:
- mali mi je pričepio prst na vratima od auta, vozim ga sada u Hitnu, ne mogu doći
- boja se nije još osušila, ostaće ti prašina na štokovima, eto me za dva dana
- neću moći doći sada, moram na tehnički, čojek nema lične, ne može proći (meni nije ništa bilo jasno šta mi je govorio)
- sada eto baš kiša pada, ne mogu utovariti vrata.

eno ga sada postavlja vrata iako je htio sutra doći, ne dam mu pardona više. :x
Panthera

#9 Re: svi bi da rade a mole boga da nemaju posao!!!

Post by Panthera »

imao slican prob. vrlo jednostavno. u Sa gasu imas spisak SVIH majstora koji su ovlasteni za ugradnju SVIH vrsta gasnih instalacija. Nazoves 15 od njih ce se 2, 3 potrudit i napravit predracun.
Imaj u vidu da im je sada sezona pa su nabili cijene i biraju poslove.
ja sam pricekao proljece i uradio kad su se borili za posao. dobio istu uslugu za gotovo trecinu prvobitne cijene :D
semmy

#10 Re: svi bi da rade a mole boga da nemaju posao!!!

Post by semmy »

Panthera wrote:imao slican prob. vrlo jednostavno. u Sa gasu imas spisak SVIH majstora koji su ovlasteni za ugradnju SVIH vrsta gasnih instalacija. Nazoves 15 od njih ce se 2, 3 potrudit i napravit predracun.
ja sam pricekao proljece i uradio kad su se borili za posao. dobio istu uslugu za gotovo trecinu prvobitne cijene :D
danas je bio jedan majstor, sutra ce nam javiti cijenu materijala..ruke su ok sa cijenom...sutra ce doci jos jedan pa da vidimo sta ce reci...
znam da su cijene sad napucane ali nismo mogli ranije sve uraditi a zimu ne zelimo docekati sa kaminom kao proslu...

usput ako nekoga zanima cistrna i grijanje na propan butan firma liqutex ili tako nekako izdaje cisterne, 170km godisnje ( u cijeni je pregled svaka 3 mjeseca, ciscenje i jos svasta nesta ) za razliku od messer koji prodaju cisternu za 2600km i tu se sve zavrsava...ostalo moras placati kako ih budes zvao za provjeru cisterne...ovo je super opcija za dobro grijanje a puno jeftinije od plina...ili pak kamina i lozenja...
Panthera

#11 Re: svi bi da rade a mole boga da nemaju posao!!!

Post by Panthera »

semmy wrote:
Panthera wrote:imao slican prob. vrlo jednostavno. u Sa gasu imas spisak SVIH majstora koji su ovlasteni za ugradnju SVIH vrsta gasnih instalacija. Nazoves 15 od njih ce se 2, 3 potrudit i napravit predracun.
danas je bio jedan majstor, sutra ce nam javiti cijenu materijala..ruke su ok sa cijenom...sutra ce doci jos jedan pa da vidimo sta ce reci...
znam da su cijene sad napucane ali nismo mogli ranije sve uraditi a zimu ne zelimo docekati sa kaminom kao proslu...

usput ako nekoga zanima cistrna i grijanje na propan butan firma liqutex ili tako nekako izdaje cisterne, 170km godisnje ( u cijeni je pregled svaka 3 mjeseca, ciscenje i jos svasta nesta ) za razliku od messer koji prodaju cisternu za 2600km i tu se sve zavrsava...ostalo moras placati kako ih budes zvao za provjeru cisterne...ovo je super opcija za dobro grijanje a puno jeftinije od plina...ili pak kamina i lozenja...
imas li web stranicu? hmmmm ovdje mi nije jasno gdje je ekonomiska opravdanost? nije li propan butan skuplji od zemnog gasa? moze malo vise info please?
teAMICA

#12 Re: svi bi da rade a mole boga da nemaju posao!!!

Post by teAMICA »

eve vam teme - stavite imena da se i drugi ne opeku...http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 23&t=66385
mislim da je to jedini način dohakati hajvanima, od rekla-kazala nema ništa
semmy

#13 Re: svi bi da rade a mole boga da nemaju posao!!!

Post by semmy »

@panthera
cistena je godisnje izdavanje i odrzavanje 170km..
platis jednom prevoz 150km
i 100l propan butana
propan butan dobijes u litrima 1l=1,7..kubika plina=0,80km ( sad u augustu, od septembra do marta je iznad 1km a od marta do maja 0,50km )
1kubik plina je sad cini mi se oko 1 km bez pdv-a
za nasih 105m2:
grijes se cijelu godinu sa normalnom potrosnjom, znaci nocu i kad nisi kuci temp.oko 18 stepeni a kad si kuci nahajcas koliko ti volja, koristis toplu vodu i kuhas moze ti biti 2500l...recimo da se grijes intenzivno 6 mjesci a cijelu god kuhas i koristis toplu vodu dovoljno ti je oko 1000l a to 800km za cijelu god....nek je 1200l=960km po sadasjoj cijeni...
napunis cisternu kad je najmanja cijena, u martu po 0,50km to je 1200l=600km...
ne znam nikoga ko placa u stanu centralno grijanje ja toplanama ja sarajevo gasu za 100m2 800-1000km godisnje...

evo link http://liquivex.com/

ako hoces slikat cu ti nasu cisternu da imas orjentaciju kako izgleda....
Panthera

#14 Re: svi bi da rade a mole boga da nemaju posao!!!

Post by Panthera »

semmy wrote:@panthera
i 100l propan butana
propan butan dobijes u litrima 1l=1,7..kubika plina=0,80km ( sad u augustu, od septembra do marta je iznad 1km a od marta do maja 0,50km )
za nasih 105m2:
grijes se cijelu godinu sa normalnom potrosnjom, znaci nocu i kad nisi kuci temp.oko 18 stepeni a kad si kuci nahajcas koliko ti volja, koristis toplu vodu i kuhas moze ti biti 2500l...recimo da se grijes intenzivno 6 mjesci a cijelu god kuhas i koristis toplu vodu dovoljno ti je oko 1000l a to 800km za cijelu god....nek je 1200l=960km po sadasjoj cijeni...
ne znam nikoga ko placa u stanu centralno grijanje ja toplanama ja sarajevo gasu za 100m2 800-1000km godisnje...

hvala...provjerim ovo za kucne upotrebe..ima smisla. hvala
coek

#15 Re: svi bi da rade a mole boga da nemaju posao!!!

Post by coek »

...
Last edited by coek on 22/03/2010 14:02, edited 1 time in total.
Maraschino

#16 Re: svi bi da rade a mole boga da nemaju posao!!!

Post by Maraschino »

semmy wrote:@panthera
i 100l propan butana
za nasih 105m2:

javi nam se nakon prve sezone grijanja...sretno
Post Reply