SVETLANA CENIC I BiH??

Post Reply
pinkzelena

Post by pinkzelena »

danas wrote:
ne, ne odbacujem tu mogucnost -- i svakako da se je to desavalo... ali nekako mi funkcioner SDS-a (sto je cenicka i tada bila vjerujem, mada je moguce da grijesim) nesto nikako ne potpada pod kategoriju "postenog" srbina. nesto imam suhvu da je ona htjela sa bracom, ili da je razmijenjena na zahtijev brace joj -- jer se to najcesce desavalo sa onima poput nje. ako je nesto drugo bilo u pitanju, evo ima MUP pa neka gospodja cenic da izjavu ko je i kada i zasto i gdje protjerao -- bas kao sto su i moji roditelji dalji izjavu kad nas se protjeralo sa grbavice u pidzamama. end of story.

i da, for the record -- zaista mi je vise muka od price kako sad trebam gledati u srbina koji je ostao u sarajevu ko da je pejgamber. u mom (izgleda poremecenom) mentalnom sklopu, normalno je ne izdati svoju domovinu i ne ubijati svoje bivse sugradjane. ovdje je sad izgleda 'in' neka prica da se ja trebam diviti nekome samo jer nije postao ubica -- a eto mogao je... beric, vesovic i slicni -- imace moje dozivotno postovanje, ne samo jer su ostali, vec jer su se i nedvosmisleno oglasili protiv srpskog fasizma. pretpostavimo na trenutak da cenicku nisu 'protErali neki crnokosuljasi' te da je ostala u sarajevu cijeli rat... ja sad treba automatski da je pazim -- jednu notornu fastistkinju -- ko malo vode na dlanu samo zato??? ma taj film necemo gledati...

PS ja sam od onih koji cvrsto zastupaju tezu da nema kolektivne krivice, ali da svakako postoji kolektivna odgovoronost. mali milion puta sam napisala na ovom forumu da 5-6 delegata ne moze da opljacka ni banku kako treba, a kamoli da sprovede genocid. za genocid treba mnogo, mnogo vise, a to "mnogo" ukljucuje i precutno odobravanje naroda kao cjeline. a da ne govorim o tome da su srbi rado i dobrovoljno poletjeli u svoj tor, te se vrlo rado osjecaju dijelom kolektiva (ko borg jebote) te da nije na meni da ih 'individualizujem' kad su vec tako sretni u tom svom mitomanskom i kolektivnom bitisanju. a oni koji hoce da ih se gleda individualno su se vec sami oglasili...

Na iznenađenje mnogih,a i mene same,moraću na ovo staviti jedan veliki potpis.
Dezze

Post by Dezze »

danas wrote:
Dezze wrote:Ne znam. Ali je pogresno a priori odbaciti da je neki Srbin mogao biti izbacen iz stana, ni kriv ni duzan. O tome se ovdje radi. Treba posmatrati individualno, a ne kolektivno. Iako su ovdje puna usta, posebno bosnjackim politicarima, da nema kolektivne odgovornosti, to je samo demagogija. Ni more, ni less.... :D
ne, ne odbacujem tu mogucnost -- i svakako da se je to desavalo... ali nekako mi funkcioner SDS-a (sto je cenicka i tada bila vjerujem, mada je moguce da grijesim) nesto nikako ne potpada pod kategoriju "postenog" srbina. nesto imam suhvu da je ona htjela sa bracom, ili da je razmijenjena na zahtijev brace joj -- jer se to najcesce desavalo sa onima poput nje. ako je nesto drugo bilo u pitanju, evo ima MUP pa neka gospodja da izjavu ko je i kada i zasto i gdje protjerao -- bas kao sto su i moji roditelji dalji izjavu kad nas se protjeralo sa grbavice u pidzamama. end of story.
Ja nisam govorio o Cenicki. Kazem, ne znam puno o njoj, pa ne bih napamet pricao. Ali sam, recimo, mislio na Srbe iz mog ulaza...i dan danas su ovdje. Palama ni primirisali nisu. Niti su se naglo obogatili...Ili oni Srbi koji su na Kazanima zavrsili...ili oni srpski pripadnici Armije BiH koji su poginuli ZA ovu drzavu...ili cak oni pripadnici Armije BiH koji su mucki ubijeni od strane nekih carsijskih kriminalaca....svi znamo za te slucajeve, ali sutimo...neka nam je na cast...naravno, nemamo (mislim na nas gradjane Sarajeva) krivicu za to, ali kako sama kazes, snosimo odgovornost....ili to pravilo ne vazi kada smo mi u pitanju...hehe, hajmo se sad igrati razlictih arsina...ovdasnjem mentalitetu to ide jaaako dobro od ruke.
danas wrote:i da, for the record -- zaista mi je vise muka od price kako sad trebam gledati u srbina koji je ostao u sarajevu ko da je pejgamber. u mom (izgleda poremecenom) mentalnom sklopu, normalno je ne izdati svoju domovinu i ne ubijati svoje bivse sugradjane. ovdje je sad izgleda 'in' neka prica da se ja trebam diviti nekome samo jer nije postao ubica -- a eto mogao je...
Procitaj ovo sto je boldirano...pa razmisli onda o ovome:

Imas 2 covjeka. Pred njima klece druga dva covjek. Das toj dvojici sto stoje puske i kazes: "Ko ubijeg jednog na koljenima, bice postedjen vlastite torture. Ko ga ne ubije, bice i sam predmetom mucenja." Jedan "svog" klececeg ubije. Drugi pomilsi kako to nije uredu i odustane. I pocnu ga muciti. Mozda cak i ubiju....Ili, da stvar bude gora, ubiju ga sunarodnjaci onog koji kleci....

Dakle, da odgovorim na tvoje pitanje i ono sto je, kako kazes, in. Da, ja mislim da se treba diviti tom koji je bio dovoljno hrabar da odustane od ubijanja drugog, pa time na kocku stavljajuci svoj vlastiti zivot.
danas wrote:PS ja sam od onih koji cvrsto zastupaju tezu da nema kolektivne krivice, ali da svakako postoji kolektivna odgovoronost. mali milion puta sam napisala na ovom forumu da 5-6 delegata ne moze da opljacka ni banku kako treba, a kamoli da sprovede genocid. za genocid treba mnogo, mnogo vise, a to mnogo ukljucuje i precutno odobravanje naroda kao cjeline. a da ne govorim o tome da su srbi rado i dobrovoljno poletjeli u svoj tor, te se vrlo rado osjecaju dijelom kolektiva (ko borg jebote) te da nije na meni da ih 'individualizujem' kad su vec tako sretni u tom koletktivnom bitisanju. oni koji hoce da ih se gleda individualno su se vec sami oglasili...
Aha, samo su Srbi polijetali u svoj tor...nije doslo u regiji do etnickog homogeniziranja na svim stranama....

Apsolutno se slazem sa tvojom konstatacijom da su za genocid koji je dokazan bili potrebni orkestrirani napori. Srpska politika ubijanja, protjerivanja i unistavanja se po tome i razlikuje od one bosnjacke. Kod Srba je zaista bilo sve isplanirano, kako bi se ostvarili neki visi, politicki ideoloski ciljevi. Bosnjacka politika uvijanja, paljenja i protjerivanj nije postojala. Ali, to je ne cini svetinjom. I nju je u odredjenim trenucima i u odredjenim podrucjima ponijelo, pa se ponasala kao mala sestra srpske politike...To je, naravno, ne izjednacuje sa srpskom, ali joj zato oduzima pravo da glumi iskljucivo zrtvu! Kako kazes, nema kolektivne krivice ali ima kolektivne odgovornosti....jer, nije niotkud uzeto da je i sama bosnjacka politika bila uzrok jada....cak i svog naroda....pitaj ove iz Srebrenice sta misle o bosnjackoj politici prema njima.

:roll:
WizzardFromBOZ

Post by WizzardFromBOZ »

pinkzelena wrote: Iduæi razlog zbog kojeg mi je odvratna je njena kuknjava oko PROTERIVANJA iz Sarajeva..bezbeli je tad progovorila ekavicom..pa kad kuka.. kako ju je neko protjerao iz rodnog Sarajeva..i pritom lupeta u prazno..i za¹to ne ka¾e:
"Dana..tog i tog..na toj i toj adresi..TAJ I TAJ mi je do¹ao..i istjerao me"..nek nam navede ime prezime..!?
ja ne znam je li ista gospodja protjerana ili nije. ali znam kako joj nitko morao doci na vrata i reci joj "mrsh odavde" pa da se zena osjeti protjeranom.

u banjaluci i nekim drugim mjestima muslimani su potpisivali (i dobijali) potvrde kako "dobrovoljno ostavljaju svoju imovinu rs". jesu li oni protjerani??? po takvima kao ti izgleda da nisu. ili to samo vazi kad su u pitanju banjaluka, prijedor, doboj...

i ja se i dan danas osjecam protjeranim iako mi isto nitko nije rekao "mrsh odavle!" i do dan danas (12 godina nakon rata) nisam uspio ni uci u SVOJ stan, u kojemu su mi ostale sve moje stvari. jesam li ja protjeran? mozda nisam. mozda zivim u zabludi sve ovo vrijeme...
Dezze

Post by Dezze »

Evo upravo procitao ovaj clanak...

http://www.sarajevo-x.com/clanak/071020022

Ali, necemo sad o tome... je li..... pojedinacni slucajevi se ne pikaju...
pinkzelena

Post by pinkzelena »

WizzardFromBOZ wrote:
pinkzelena wrote: Idući razlog zbog kojeg mi je odvratna je njena kuknjava oko PROTERIVANJA iz Sarajeva..bezbeli je tad progovorila ekavicom..pa kad kuka.. kako ju je neko protjerao iz rodnog Sarajeva..i pritom lupeta u prazno..i zašto ne kaže:
"Dana..tog i tog..na toj i toj adresi..TAJ I TAJ mi je došao..i istjerao me"..nek nam navede ime prezime..!?
ja ne znam je li ista gospodja protjerana ili nije. ali znam kako joj nitko morao doci na vrata i reci joj "mrsh odavde" pa da se zena osjeti protjeranom.

u banjaluci i nekim drugim mjestima muslimani su potpisivali (i dobijali) potvrde kako "dobrovoljno ostavljaju svoju imovinu rs". jesu li oni protjerani??? po takvima kao ti izgleda da nisu. ili to samo vazi kad su u pitanju banjaluka, prijedor, doboj...

i ja se i dan danas osjecam protjeranim iako mi isto nitko nije rekao "mrsh odavle!" i do dan danas (12 godina nakon rata) nisam uspio ni uci u SVOJ stan, u kojemu su mi ostale sve moje stvari. jesam li ja protjeran? mozda nisam. mozda zivim u zabludi sve ovo vrijeme...

Prvo kad boldiraš gledaj da boldiraš rečenicu,onako kako ide..a ne da izvlačiš iz konteksta.Nisam napisala da mi je odvratna njena kuknjava,nego da mi je ona odvratna.
Što se tiče ostalog,ne znam na osnovu čega si ti uopšte zaključio da za mene nisu protjerani oni,koji su se na papiru "dobrovoljno" odrekli imovine???
I nije riječ sada o BL..za to opet treba otvoriti posebnu temu..baš se pitam,koliko se vas zalaže za povratak Banjalučana,koji još nisu nikakvi političari..a ovdje svi noge lome oko neke SVETLANE.. :-)

Hajd molim te saznaj nešto više o dotičnoj Cenićki..pa onda diskutuj,imam osjećaj da polaziš od sebe i svog iskustva,a njena situacija se vjeruj mi ne može porediti sa tvojom..ili onih,kojima je stvarno nepravda učinjena.
danas

Post by danas »

samo cu ukratko odgovoriti -- ne raspravljam o tamo nekim srbima, vec konkretno o cenicki. mene neces vidjeti da placem nad njenim "protErivanjem" jer sam skoro pa sigurna da toga nije ni bilo. ali eto, nek ona laprda da ima sta reci.

sto se tice ostalog -- ko to bogati suti o kazanima, caci, ubijanjima? o tim temama se raspavljalo mnogo puta na ovom forumu, a tako i u medijima. nikad nisam rekla da toga nije bilo, i mene neces vidjeti da kazem ista dobro o caci i slicnima. ono sto me nervira je idealizacija srba koji su ostali -- po meni je to nesto valjda sto normalan covjek treba da uradi ako voli svoju domovinu. ja se ne mogu diviti nekome SAMO zato sto nije postao fasista. ili stav pojedinaca (sa ovog foruma i iz RL) da im neko nesto ekstra druguje -- jer zaboga, ONI su srbi koji NISU otisli u cetnike. ma daj ba...

i da, pricica koju ti spomenu o klecanju i ubistvu - ako sam dobro shvatila, pa nije se bas desavala onim srbima koji su ostali u gradu, zar ne?

PS ovo nije tema o bosnjackoj politici -- a o njoj sam mislim sasvim dovoljno napisala na ovom forumu takodje. ali dodacu i ovo -- kao sto ne shvatam potrebu da se idealizuju srbi koji nisu otisli u cetnike, ne shvatam ni potrebu -- tako evidentnu ovdje -- da se pri svakom spomenu srpskog fasizma spominje (ma kako katastrofalna i ljigava) bosnjacka politika. koja mi se gadi jednako kao i srpska, ali iz sasvim drugih razloga. i mislim da stoji cinjenica da je sve sto se desilo u BH od 1990-e pa naovamo, direktno ili indirektno posljedica srpskog fasizma, pa tako i kriminalna bosnjacka politika... ali ne vidim kakve veze ta politika ima sa cinjenicom da je svetlana cenic bila i ostala cetnikusa?
Dezze

Post by Dezze »

pinkzelena wrote:
WizzardFromBOZ wrote:
pinkzelena wrote: Idući razlog zbog kojeg mi je odvratna je njena kuknjava oko PROTERIVANJA iz Sarajeva..bezbeli je tad progovorila ekavicom..pa kad kuka.. kako ju je neko protjerao iz rodnog Sarajeva..i pritom lupeta u prazno..i zašto ne kaže:
"Dana..tog i tog..na toj i toj adresi..TAJ I TAJ mi je došao..i istjerao me"..nek nam navede ime prezime..!?

Prvo kad boldiraš gledaj da boldiraš rečenicu,onako kako ide..a ne da izvlačiš iz konteksta.Nisam napisala da mi je odvratna njena kuknjava,nego da mi je ona odvratna.
Što se tiče ostalog,ne znam na osnovu čega si ti uopšte zaključio da za mene nisu protjerani oni,koji su se na papiru "dobrovoljno" odrekli imovine???
I nije riječ sada o BL..za to opet treba otvoriti posebnu temu..baš se pitam,koliko se vas zalaže za povratak Banjalučana,koji još nisu nikakvi političari..a ovdje svi noge lome oko neke SVETLANE.. :-)

Hajd molim te saznaj nešto više o dotičnoj Cenićki..pa onda diskutuj,imam osjećaj da polaziš od sebe i svog iskustva,a njena situacija se vjeruj mi ne može porediti sa tvojom..ili onih,kojima je stvarno nepravda učinjena.
@WizzardFromBOZ Znas, ti ocigledno nisi kompetentan niti "dovoljno protjeran" da se oglasavas o ovoj temi. Nisam ni ja. Jer, kompetencije su jedino i iskljucivo na strani pinkzelene.... i, svakako, onih koji se sa njom slazu.... i kakva Banja Luka....Sarajevo je centar BiH. :-)
pinkzelena

Post by pinkzelena »

Mislim da se onaj trg umesto Trg Alije Izetbegovića..trebao zvati
Trg Sarajevskih Srba :roll:
I da se svaki dan po jedna ruža spusti ispred istog... :roll: u znak "suosjećanja"..samo ne znam s čim!?
Poznajem djevojku,u čiji ulaz se ko s poslom vratio ozloglašeni četnički vojvoda sa Grbavice,koji je učestvovao u protjerivanju njene porodice..i ubijanju mnogih muškaraca sa Grbavice..to se odlično zna ko je on i šta je.
I onda mi neko nešto priča..

Neko ima pravo nešto da priča?? Pa ljudi meni je ovo dovoljno..i očaj u očima te djevojke,koji vidiš..kad govori da mora svaki dan da gleda tog četničinu u svom ulazu,koji joj se podsmjehuje.
Dezze

Post by Dezze »

danas wrote:samo cu ukratko odgovoriti -- ne raspravljam o tamo nekim srbima, vec konkretno o cenicki. mene neces vidjeti da placem nad njenim "protErivanjem" jer sam skoro pa sigurna da toga nije ni bilo. ali eto, nek ona laprda da ima sta reci.

sto se tice ostalog -- ko to bogati suti o kazanima, caci, ubijanjima? o tim temama se raspavljalo mnogo puta na ovom forumu, a tako i u medijima. nikad nisam rekla da toga nije bilo, i mene neces vidjeti da kazem ista dobro o caci i slicnima. ono sto me nervira je idealizacija srba koji su ostali -- po meni je to nesto valjda sto normalan covjek treba da uradi ako voli svoju domovinu. ja se ne mogu diviti nekome SAMO zato sto nije postao fasista. ili stav pojedinaca (sa ovog foruma i iz RL) da im neko nesto ekstra druguje -- jer zaboga, ONI su srbi koji NISU otisli u cetnike. ma daj ba...

i da, pricica koju ti spomenu o klecanju i ubistvu - ako sam dobro shvatila, pa nije se bas desavala onim srbima koji su ostali u gradu, zar ne?

PS ovo nije tema o bosnjackoj politici -- a o njoj sam mislim sasvim dovoljno napisala na ovom forumu takodje. ali dodacu i ovo -- kao sto ne shvatam potrebu da se idealizuju srbi koji nisu otisli u cetnike, ne shvatam ni potrebu -- tako evidentnu ovdje -- da se pri svakom spomenu srpskog fasizma spominje (ma kako katastrofalna i ljigava) bosnjacka politika. koja mi se gadi jednako kao i srpska, ali iz sasvim drugih razloga. i mislim da stoji cinjenica da je sve sto se desilo u BH od 1990-e pa naovamo, direktno ili indirektno posljedica srpskog fasizma, pa tako i kriminalna bosnjacka politika... ali ne vidim kakve veze ta politika ima sa cinjenicom da je svetlana cenic bila i ostala cetnikusa?
Ja na ovoj temi nisam govorio o Cenicki. Ona je samo bila povod da iznesem svoje misljenje oko "nemogucnosti da je Srbin bio istjeran iz Sarajeva". U vise postova sam to rekao. Ti me pitala za nju, ja odgovorio da ne znam. Onda si pocela generalnu pricu. Ja na generalnu pricu odgovorio. Ti sad opet vracas na Cenicku. A ja je, niti u jednom postu, nisam branio. Jer, kako sam rekao, ne znam o njenom slucaju pa necu da pricam napamet.
pinkzelena

Post by pinkzelena »

Dezze wrote: @WizzardFromBOZ Znas, ti ocigledno nisi kompetentan niti "dovoljno protjeran" da se oglasavas o ovoj temi. Nisam ni ja. Jer, kompetencije su jedino i iskljucivo na strani pinkzelene.... i, svakako, onih koji se sa njom slazu.... i kakva Banja Luka....Sarajevo je centar BiH. :-)
Ne seri
Dezze

Post by Dezze »

pinkzelena wrote:Mislim da se onaj trg umesto Trg Alije Izetbegovića..trebao zvati
Trg Sarajevskih Srba :roll:
I da se svaki dan po jedna ruža spusti ispred istog... :roll: u znak "suosjećanja"..samo ne znam s čim!?
Moze, ali posto sam za to da se prvo u svojoj avliji pocisti, pa onda u tudju proviruje, predlozio bih slijedeci naziv tog trga:

"Trg bosnjackih zrtava bosnjacke politike"
pinkzelena wrote:Poznajem djevojku,u čiji ulaz se ko s poslom vratio ozloglašeni četnički vojvoda sa Grbavice,koji je učestvovao u protjerivanju njene porodice..i ubijanju mnogih muškaraca sa Grbavice..to se odlično zna ko je on i šta je.
I onda mi neko nešto priča..

Neko ima pravo nešto da priča?? Pa ljudi meni je ovo dovoljno..i očaj u očima te djevojke,koji vidiš..kad govori da mora svaki dan da gleda tog četničinu u svom ulazu,koji joj se podsmjehuje.
Jel' ono ti spomenu MUP???? Pa neka se tamo zali ako sta zna. To je tvoja, parafrazirana, recenica, zar ne?? Dosta mi je rekla-kazala. Ako je taj covjek ubijao i protjerivao, ili na bilo koji nacin krsio zakon, iz MUP-a je sigurno nece vratiti. A kantonalni je MUP, onaj sto ga Hare zadrza, tako da su velike sanse da naleti na jednoetnicku policiju...
Dezze

Post by Dezze »

pinkzelena wrote:
Dezze wrote: @WizzardFromBOZ Znas, ti ocigledno nisi kompetentan niti "dovoljno protjeran" da se oglasavas o ovoj temi. Nisam ni ja. Jer, kompetencije su jedino i iskljucivo na strani pinkzelene.... i, svakako, onih koji se sa njom slazu.... i kakva Banja Luka....Sarajevo je centar BiH. :-)
Ne seri
Ne mogu. :D
danas

Post by danas »

WizzardFromBOZ wrote:
mijenjam noz pod grlom i protjerivanje pod rafalnom paljbom, u papucama i sa onim sto se 'moze u jednoj ruci ponijet' za protjerivanje bez da mi je iko rekao 'mrsh odavlen'...
vaca

Post by vaca »

danas wrote:samo cu ukratko odgovoriti -- ne raspravljam o tamo nekim srbima, vec konkretno o cenicki. mene neces vidjeti da placem nad njenim "protErivanjem" jer sam skoro pa sigurna da toga nije ni bilo. ali eto, nek ona laprda da ima sta reci.

Pa ti vidim toliko volis svoju domovinu da si se ispalila... A ja srpkinja ostala... Ali neeeee...ti si ipak bolja od mene jelda???
pinkzelena

Post by pinkzelena »

vaca wrote: Pa ti vidim toliko volis svoju domovinu da si se ispalila... A ja srpkinja ostala... Ali neeeee...ti si ipak bolja od mene jelda???
Ma džaba tebi što si ostala,ako ćeš krv piti ljudima da te neko maltretirao i da si ugrožena samo zato što si srpkinja..ne mislim bukvalno TI,al zna se na koga aludiram.
Ne poznajem te,pa neću ništa govoriti u tvoje ime..ali ne bi vjerovala kakvi Srbi danas žive među svojim sugrađanima..
Ponavljam..znam trenutno trojicu,koji tvrde da su muslimani opkolili Sarajevo,protjerali Srbe..i dalje vjeruju da su se srpska djeca bacala lavovima i to ispred Doma Armije.. :-) .. i i dalje tvrde da nikakva agresija nije izvršena ni na Sa,a ni na BiH,da je sve to "balijska" propaganda i šuplja.
Tako da mi nećeš onda zamjeriti što nisam baš povjerljiva..iako mogu također pored te trojice izdvojiti još najmanje 10 Srba,čije se mišljenje apsolutno ne poklapa sa mišljenjem te trojice.
pinkzelena

Post by pinkzelena »

Dezze wrote: Jel' ono ti spomenu MUP???? Pa neka se tamo zali ako sta zna. To je tvoja, parafrazirana, recenica, zar ne?? Dosta mi je rekla-kazala. Ako je taj covjek ubijao i protjerivao, ili na bilo koji nacin krsio zakon, iz MUP-a je sigurno nece vratiti. A kantonalni je MUP, onaj sto ga Hare zadrza, tako da su velike sanse da naleti na jednoetnicku policiju...

Molim?? Kome da se žali?? Rekla-kazala to što su djevojci oca ubili i što zna KO ga je ubio???
Stvarno nisi normalan..meni pričaš o suosjećanju nekakvom,a pogledaj šta ti pišeš.
Njenog oca više nema..i to je žalosna činjenica..da je bogdo protjeran.. a živ,pa da se i žale..ovako je bitka izgubljena,jer je on pod zemljom,ona mora četnike gledati u ulazu..a ti isti se danas u Sarajevu tretiraju ko zaštićena vrsta...
Haman,pa treba otvoriti fondaciju: "Pomozite jadnim četnicima".. :-)
herzog

Post by herzog »

pinkzelena wrote:
vaca wrote: Pa ti vidim toliko volis svoju domovinu da si se ispalila... A ja srpkinja ostala... Ali neeeee...ti si ipak bolja od mene jelda???
Ma džaba tebi što si ostala,ako ćeš krv piti ljudima da te neko maltretirao i da si ugrožena samo zato što si srpkinja..ne mislim bukvalno TI,al zna se na koga aludiram.
Ne poznajem te,pa neću ništa govoriti u tvoje ime..ali ne bi vjerovala kakvi Srbi danas žive među svojim sugrađanima..
Ponavljam..znam trenutno trojicu,koji tvrde da su muslimani opkolili Sarajevo,protjerali Srbe..i dalje vjeruju da su se srpska djeca bacala lavovima i to ispred Doma Armije.. :-) .. i i dalje tvrde da nikakva agresija nije izvršena ni na Sa,a ni na BiH,da je sve to "balijska" propaganda i šuplja.
Tako da mi nećeš onda zamjeriti što nisam baš povjerljiva..iako mogu također pored te trojice izdvojiti još najmanje 10 Srba,čije se mišljenje apsolutno ne poklapa sa mišljenjem te trojice.
оох...чак тројица...? Е, онда је свих 10 милиона Срба исто ...8)
pitt

Post by pitt »

eno sad......ti znas sta svaki srbin misli :D:D:D I zaboravio si ruse :D:D
herzog

Post by herzog »

...а тек Кинези...8)
and

Post by and »

cinjenica je da je gospodja koja je( sama otisla ili protjerana)poslije kruga po srbiji i rs-u indirektno ipak priznala gdje je najbolje i vratila se u sarajevo.
koliko ih samo ima koji se potucaju po selima i vukojebinama proklinjuci dan kada su otisli slusajuci svoje vozdove i njihove bajke.
pitt

Post by pitt »

herzog wrote:...а тек Кинези...8)
a i oni su sad braca nebeskom narodu :D:D:D
herzog

Post by herzog »

8) па и они су настали од амеба 8)
Nancy Drew

Post by Nancy Drew »

...
Last edited by Nancy Drew on 10/02/2009 12:25, edited 1 time in total.
pitt

Post by pitt »

pocela i ona ko zorica aka baha :D:D:D
cyprus

Post by cyprus »

Eh da ja ne bih sad i ja dodatno palamudio na ovoj temi, samo da kažem da potpisujem svaku Dezzeovu riječ. :thumbup:

A što se tiče Cenićke, ne mislim da je idealan primjer kako političari koji se zalažu za BiH trebaju izgledat i kako djelovat, al ako ćemo sve Srbe iz RS-a nazivat nacionalistima il četnicima, onda jebiga... Ja eto smatram da je Cenićka više pozitivna nego negativna ličnost, ako ništa zbog onoga da joj je bosanstvo ispred srpstva.
Post Reply