tataratira wrote:auto od 100.00 na km satu ne mora biti bolje od onoga sa 300.000
Ne mora ali treba imati na umu da je većina auta previđena za 250000 km, neki do 300000 (recimo Subaru, zbog jako izdržljivog motora).
Elmer wrote:... a to koliko je prešao koji auto je nebitno zamijeniš dijelove i eto ga ko nov...
Ako je išta bitno kad se kupuje polovno auto (osim papira), to je pređena kilometraža. Šta je bitno ako nije kilometraža?! Napokon, u zadnjih 10-ak godina (gotovo) nijednom proizvođaču hrđa nije tema.
Ako auto nakon 300-400 hiljada ide i ne kvari se ne znači da je sve u redu. S takvim autima, posebno kupljenim polovnim i vozanim po našim cestama, ste potencijalni ubica na cesti. Dajte mi jedno tako auto koje bi prošlo tehnički, čak i ovaj naš s mizernim brojem provjera. Ja sam nekad imao Forda koji je imao 200000 na satu, druga ruka, cijelo vrijeme kod mene pažen i mažen, tehnički ispravan pa smo s njim doživjeli sudar nakon što mu 30 metara nije bilo dovoljno da se zaustavi sa 40 km/h, na novim gumama. A ako je ijedno auto izdržljivo, onda je to Ford.
Zato, pustite priče tipa "Mercedes je, može on" i slično, to su više priče za malo djecu.