Svemir je Boziji znak

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Locked
sadie_forever

#1 Svemir je Boziji znak

Post by sadie_forever »

Po mom misljenju najjaci dokaz postojanja Boga je svemir,Pogledajte samo tu velicanstvenost,prostranstvo...i sve je tako savrseno ,povezano......nesto sto ne mozemo shvatit nikako.Dakle ne vjerujem sad da je bog bog kao u Bibliji(neki starac koji nas gleda odozgo) vec vjerujem da je to Allah dakle inteligentna SILA ,koja je sve ovo isplanirala i jasno postavila.Kaze nam se u Kuranu hocete dokaze ? pogledajte po zemlji i nebesima!
Stoner

#2 Re: Svemir je Boziji znak

Post by Stoner »

Slažem se brate ali ja mislim da se tu ipak ne radi o Allahu već o JahveTu.
lokalni_razdjevicar

#3 Re: Svemir je Boziji znak

Post by lokalni_razdjevicar »

sadie_forever wrote:Po mom misljenju najjaci dokaz postojanja Boga je svemir,Pogledajte samo tu velicanstvenost,prostranstvo...i sve je tako savrseno ,povezano......nesto sto ne mozemo shvatit nikako.Dakle ne vjerujem sad da je bog bog kao u Bibliji(neki starac koji nas gleda odozgo) vec vjerujem da je to Allah dakle inteligentna SILA ,koja je sve ovo isplanirala i jasno postavila.Kaze nam se u Kuranu hocete dokaze ? pogledajte po zemlji i nebesima!
de gledaj utakmicu i ne dosađuj
Cybernetic

#4 Re: Svemir je Boziji znak

Post by Cybernetic »

Bajke su pet foruma ispod.
@mba

#5 Re: Svemir je Boziji znak

Post by @mba »

Onoga Dana kada smotamo nebesa kao što se smota list papira za pisanje. Kao što smo počeli prvo stvaranje, tako ćemo ga povratiti – to je obećanje Naše, Mi smo doista kadri to učiniti. (21:104)

Zar ne znaju nevjernici da su nebesa i Zemlja bili jedna cjelina, pa smo ih Mi raskomadali?.. (21:30)

Mi smo nebo moći Svojoj sazdali, i Mi ga, uistinu, širimo. (51:47)
sadie_forever

#6 Re: Svemir je Boziji znak

Post by sadie_forever »

@mba wrote:
Onoga Dana kada smotamo nebesa kao što se smota list papira za pisanje. Kao što smo počeli prvo stvaranje, tako ćemo ga povratiti – to je obećanje Naše, Mi smo doista kadri to učiniti. (21:104)

Zar ne znaju nevjernici da su nebesa i Zemlja bili jedna cjelina, pa smo ih Mi raskomadali?.. (21:30)

To upavo danas nauka tvrdi,,,svemir je bio jedna cijelina,koja se danas siri i koja ce opet na kraju da se sastane
Bodkin

#7 Re: Svemir je Boziji znak

Post by Bodkin »

sadie_forever wrote:
@mba wrote:

To upavo danas nauka tvrdi,,,svemir je bio jedna cijelina,koja se danas siri i koja ce opet na kraju da se sastane
a vise nije? sad imamo 5 svemira? i sa cim ce da se sastane? i na kraju cega?
@mba

#8 Re: Svemir je Boziji znak

Post by @mba »

skoro sam gledao na geographic channel, kako tvrde da imaju paralelni svemiri pored naseg koji je nama poznat!

Stvoritelj svega i svacega najbolje zna!
walter kurtz

#9 Re: Svemir je Boziji znak

Post by walter kurtz »

sadie_forever wrote:Po mom misljenju najjaci dokaz postojanja Boga je svemir,Pogledajte samo tu velicanstvenost,prostranstvo...i sve je tako savrseno ,povezano......nesto sto ne mozemo shvatit nikako.Dakle ne vjerujem sad da je bog bog kao u Bibliji(neki starac koji nas gleda odozgo) vec vjerujem da je to Allah dakle inteligentna SILA ,koja je sve ovo isplanirala i jasno postavila.Kaze nam se u Kuranu hocete dokaze ? pogledajte po zemlji i nebesima!
wtf?? :run:
MyTao

#10 Re: Svemir je Boziji znak

Post by MyTao »

sadie_forever wrote:
@mba wrote:

:lol: :lol: A jel to svemir nije vise jedna cjelina?
walter kurtz

#11 Re: Svemir je Boziji znak

Post by walter kurtz »

Image
Lopov-eliminator

#12 Re: Svemir je Boziji znak

Post by Lopov-eliminator »

Evo opet misionara... Ovo je tema za pdf religija a ne nauka i edukacija.
sadie_forever

#13 Re: Svemir je Boziji znak

Post by sadie_forever »

MY TAO

Pogresno izrazeno,svemir se siri...planete su dalje i dalje jedna od druge ali ce se opet "skupiti" ,to pise
dustaban

#14 Re: Svemir je Boziji znak

Post by dustaban »

Sve zavisi sta pod Bogom podrazumjevas. Ako cemo se drzati Svemira i svih nepoznanica u vezi s tim, zaista ima mjesta vjeri i vjerovanju u Stvoritelja jer "to sve nije moglo samo od sebe"... ali, opet, kad vidimo u sta se vjerovanje u Stvoritelja pretvorilo (mislim na religije) neizbjezno je pitanje: Kakve veze ima stvaranje svemira sa klanjem kurbana ?!

:?: :!:
broj dva

#15 Re: Svemir je Boziji znak

Post by broj dva »

Po mom misljenju najjaci dokaz nemogucnosti postojanja boga je svemir.
Bog : Danas dizajniram crne rupe i kvazare, sutra zabranjujem svinjetinu.
WTF...
Fascinirajuce je kako u nedostatku objasnjenja jednog fenomena (nastanak svemira) mi postuliramo drugi, jednako neshvatljiv fenomen (bog, drugim rjecima magija) kao objasnjenje.
sema911s

#16 Re: Svemir je Boziji znak

Post by sema911s »

svemir se siri, kakv dokaz imas da se to desava, ako ti zakljucujes po informacijama starim nekoliko svjetlosnih godina jbga

to sto su planete dalje jedna od druge i bice nekada blize valjda kako kruze(dal im je osa po kojoj se krcu elipticna ili pravi krug) zavisi gdje su u prostoru i svemiru

da li postoje paralelni svemiri, jbga mi vidimo jednu frekfenciju neko drugo

da li je Bog stvorio svemir jbga slucajno nista ne nastaje, kako se taj bog zove

da li je jedan bog stvarao svemir ako je imao je mnogo posla i bio je poprilicno nekada umoran i napravio je mnogo gluposti(pogotovo na planeti zemlji), mada ima i genijalnosti,., ali nekako bolje zvuci da ih je bilo vise pa su neki bili dobri dok mnogi od njih aljkavi
@mba

#17 Re: Svemir je Boziji znak

Post by @mba »

broj dva wrote:Po mom misljenju najjaci dokaz nemogucnosti postojanja boga je svemir.
WTF...
Fascinirajuce je kako u nedostatku objasnjenja jednog fenomena (nastanak svemira) mi postuliramo drugi, jednako neshvatljiv fenomen (bog, drugim rjecima magija) kao objasnjenje.

hoces da kazes eto sasvim slucajno ovolika vrsta nastalo ova perfekcija, ljudsko tijelo koje funkcionise kao jedan perfektan motor!
od ovoliko planeta eto sasvim slucjano na nasoj planeti je perfektno sve, cudno zar ne?

pa zemljace i pametniji od mene i od tebe zajedno su rekli da mora biti nest sto upravlja sa svim sto mi vidimo a naravno i ne vidimo taj nevidljivi svijet, za koji nauka tvrdi da postoji!

frekvencija na kojoj mi vidimo je odredjena, sta je ispod i iznad mi to ne vidimo kako nauka kaze, e to je taj nevidljivi svijet koji je stvoren iz razloga kojeg mi ne poznamo!

frekvencija cula isto tako odredjena na kojoj samo ljudi cuju, itd. itd.

ali ti kao covjek imas pravo izbora, i to je tvoje pravo dali da vjerujes ili ne!
broj dva

#18 Re: Svemir je Boziji znak

Post by broj dva »

@mba wrote:
broj dva wrote:Po mom misljenju najjaci dokaz nemogucnosti postojanja boga je svemir.
WTF...

hoces da kazes eto sasvim slucajno ovolika vrsta nastalo ova perfekcija, ljudsko tijelo koje funkcionise kao jedan perfektan motor!
od ovoliko planeta eto sasvim slucjano na nasoj planeti je perfektno sve, cudno zar ne?

pa zemljace i pametniji od mene i od tebe zajedno su rekli da mora biti nest sto upravlja sa svim sto mi vidimo a naravno i ne vidimo taj nevidljivi svijet, za koji nauka tvrdi da postoji!

frekvencija na kojoj mi vidimo je odredjena, sta je ispod i iznad mi to ne vidimo kako nauka kaze, e to je taj nevidljivi svijet koji je stvoren iz razloga kojeg mi ne poznamo!

frekvencija cula isto tako odredjena na kojoj samo ljudi cuju, itd. itd.

ali ti kao covjek imas pravo izbora, i to je tvoje pravo dali da vjerujes ili ne!
----------
Sto se tice perfekcije ljudskog tjela, o tome mogu samo oni sto nikad nisu vidjeli neke geneske, nasljedne bolesti ili usli u djecju bolnicu. Ili dogmatski zasljepljeni.
Da, sasvim slucajno zemljace, sasvim slucajno. Sasvim slucajno na ovoj planeti (lahko je moglo ne bit), a da je sve perfektno to prvi put cujem ali neka si mi javio.
vaučer

#19 Re: Svemir je Boziji znak

Post by vaučer »

Ovo je kao ono 'vidi kako je Bog pametan pa je napravio svu vegetaciju zelenom, da nam se odmaraju oči'.
A oči nam se odmaraju jer su evoluirale gledajući u to isto zelenilo tisućama godina i na tu boju su najprilagođenije.

Vidi duga - mora da je Bog.
Vidi, Aurora Borealis - mora da je Bog.
Vidi ovo, vidi ono, vidi sve što me impresionira a ne razumijem - mora da je Bog.

Zijev..
Locked