Švedski krscani protiv Islama?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Cazinjanin

#1 Švedski krscani protiv Islama?

Post by Cazinjanin »

Vi som är andefyllda kristna är de enda som kan stå emot islams andemakt, dess intrång och slutligen, dess övertagande av landet. Många människor har märkt att islams inflytande har ökat snabbt bara under det senaste decenniet, men alltför få har insett att det handlar om en invasion av landet i andlig bemärkelse.

Sveriges levande kristna måste ta sitt kollektiva och individuella ansvar inför de annalkande hoten. David Wilkerson, pastor för Times Square Church i New York, framförde förra året ett allvarligt budskap från Gud till Sveriges evangeliska kyrka. Budskapet var: "USA:s synd är högmod, men er synd är likgiltighet (apati)." En del församlingar har sedan dess sökt försoning med Gud, men många fortsätter i samma traktorspår och förstår inte att de är "eländiga, beklagansvärda, fattiga, blinda och nakna" (Upp. 3:17).

Om även det svenska folket hade värnat om sitt kristna arv, så skulle det ha förstått att det är på grund av att våra förfäder tillbett den levande Guden, Jesus Kristus, som vi blivit välsignade med gott förstånd, materiellt välstånd, gott ledarskap och ett demokratiskt statsskick. Allt detta kommer nu inom kort att tas ifrån oss. Varför? Därför att vi inte längre vill ha någonting med Gud, vår Fader, att göra. På vår egen begäran lyfter Han sin hand ifrån detta underbara land som Han så länge haft under sin barm.

Denna fasta är en befallning från Herren och ni måste förstå att Han inte skulle ha utfärdat den om islam inte vore ett allvarligt hot mot nationen. Herren gav mig följande liknelse från Hans Ord inför denna fasta:

"Herren, HERREN Sebaot kallar er på den dagen till gråt och sorg, till att raka era huvuden och klä er i säcktyg. Men i stället ägnar ni er åt munterhet och glädje. Ni dödar oxar och slaktar får, ni äter kött och dricker vin och säger: "Låt oss äta och dricka, för i morgon dör vi." Men HERREN Sebaot uppenbarade detta i mina öron: Sannerligen, denna er missgärning skall inte bli försonad, så länge ni lever, säger Herren, HERREN Sebaot" (Jes. 22:12-14).
Molio bih sve koji su na sajtu i govore svedski da prevedu bar dio ovog teksta gore. Ja ne znam Svedski, prevodio sam preko web translatora na engleski...

rekao bih samo da nisam ovo stavio ni u religiju ni u politiku, jer pomalo sam zbunjen, sta je ovo zapravo?

uglavnom, radi se o tome da krscani u Svedskoj pozivaju krscane protiv muslimana, i kako kazu da poste za 1. maj i na taj nacin pokazu nedobrodoslicu Islamu u svedskoj... tako nesto! Procitao sam danas na oglasnoj ploci ispred dzamije u S. Mostu kako govore sve i svasta protiv Islama i zapamtio tu adresu. Tamo nesto pisu kako Svedska nije jaka vojno da ratuje protiv Islama te da na ovaj nacin zeli nesto uraditi protiv muslimana.

Jel moguce da se ovako nesto desava u Svedskoj?

Ko zeli pogledati bolje nek pogleda ovu stranicu:

http://www.sanningenomislam.se
kub lajkan

#2 Re: Švedski krscani protiv Islama?

Post by kub lajkan »

Cazinjanin wrote:Ja ne znam Svedski...
... al' znam da su protiv islama! :D
wanderer

Post by wanderer »

Uglavnom suplja o opasnosti od islama, a te poziv za 1. maj ne vidim, bar ne u ovom citatu.
wanderer

Post by wanderer »

Btw, dok god ne pozivaju na ubijanje muslimana (ili bilo koje druge skupine), to ce u Svedskoj biti dozvoljeno. Sem toga, uvijek sajt mogu preseliti u npr. Zimbabwe, gdje je mozda i sada.
zzzzz

Post by zzzzz »

Cemu cudjenje, slika o cijelom svijetu uglavnom se zasniva na predrasudama.
Supertolerancija Svedjana je jedna od predrasuda
Cazinjanin

#6 Re: Švedski krscani protiv Islama?

Post by Cazinjanin »

kub lajkan wrote:
Cazinjanin wrote:Ja ne znam Svedski...
... al' znam da su protiv islama! :D
hej, nidje nisam reko da su protiv! I stvarno nisam zelio nikog provocirati, samo me zanima. Nisam mogao komplet tekst prevesti. Preveo sam samo dio na engleski jezik i to sam tamo mogo zakljucit. Znal neko vise o ovom?

I, stvarno ovo ozbiljno pitam, bez namjere da namecem mrznju prema Svedjanima ili bilo kome!
Uglavnom suplja o opasnosti od islama, a te poziv za 1. maj ne vidim, bar ne u ovom citatu.
Nema na ovom citatu, al pogledaj ovaj link: http://www.sanningenomislam.se/fastedag.asp
Btw, dok god ne pozivaju na ubijanje muslimana (ili bilo koje druge skupine), to ce u Svedskoj biti dozvoljeno. Sem toga, uvijek sajt mogu preseliti u npr. Zimbabwe, gdje je mozda i sada.
Ma, ne nije nidje drugo do u samoj Svedskoj taj sajt barem kolko sam ja mogo isprevesti sa svedski na engleski preko web translatora na nekim stranicama na internetu.
Panasonic

Post by Panasonic »

Joj, nasao si Svede citirati. Svedi su ti najlosiji ljudi u Evropi. Nacionalisti, samo Svede vole, cak i Norvezane i Fince 'krivo' gledaju u drustvu.
Smajli

Post by Smajli »

pozivam sve Muslimane Bosne da se bore protiv ove nepravde. Uplacivanjem 10 KM na moj racun u Raiffeisen banci ce te doprinjet borbi protiv diskriminacije Muslimana u Svedskoj...Svi zainteresovani nek mi se jave. a i ako niste zainteresirani javite. vidim supljoj prici nikad kraj.
callmethebreeeze

Post by callmethebreeeze »

svedi su jako tolerantni. iza te webstranice stoji jedan (1) covjek i par biblijskih grupa koje ga podrzavaju molitvom. stranicu je napravio po nalogu duha svetog da spasi muslimane, a i ostale. :roll:
slatkis

Post by slatkis »

Uze mi ova stranica vise vremena nego sto sam mislila, znam svedski, ova stranica nije nista nego nesto najgluplje sto sam ikada procitala, taj ko ju je pisao citira na primjer Kuran i daje svoje komentare na sve sto pise a komentari su toliko daleko od samog znacenja da niko pametan ne moze uzeti nesto ovako za ozbiljno. U Svedskoj ljudi nemaju suvise pozitivno misljenje o Islamu, jer arapi koji zive ovdje koriste Islam na pogresan nacin, ali to je svugdje tako ne samo u Svedskoj. Ovdje svako ima pravo na svoje misljenje pa tako i Muslimani i Hriscani i svi ostali.
FortunaBela

#11 Re: Švedski krscani protiv Islama?

Post by FortunaBela »

Cazinjanin wrote:
Vi som är andefyllda kristna är de enda som kan stå emot islams andemakt, dess intrång och slutligen, dess övertagande av landet. Många människor har märkt att islams inflytande har ökat snabbt bara under det senaste decenniet, men alltför få har insett att det handlar om en invasion av landet i andlig bemärkelse.

Sveriges levande kristna måste ta sitt kollektiva och individuella ansvar inför de annalkande hoten. David Wilkerson, pastor för Times Square Church i New York, framförde förra året ett allvarligt budskap från Gud till Sveriges evangeliska kyrka. Budskapet var: "USA:s synd är högmod, men er synd är likgiltighet (apati)." En del församlingar har sedan dess sökt försoning med Gud, men många fortsätter i samma traktorspår och förstår inte att de är "eländiga, beklagansvärda, fattiga, blinda och nakna" (Upp. 3:17).

Om även det svenska folket hade värnat om sitt kristna arv, så skulle det ha förstått att det är på grund av att våra förfäder tillbett den levande Guden, Jesus Kristus, som vi blivit välsignade med gott förstånd, materiellt välstånd, gott ledarskap och ett demokratiskt statsskick. Allt detta kommer nu inom kort att tas ifrån oss. Varför? Därför att vi inte längre vill ha någonting med Gud, vår Fader, att göra. På vår egen begäran lyfter Han sin hand ifrån detta underbara land som Han så länge haft under sin barm.

Denna fasta är en befallning från Herren och ni måste förstå att Han inte skulle ha utfärdat den om islam inte vore ett allvarligt hot mot nationen. Herren gav mig följande liknelse från Hans Ord inför denna fasta:

"Herren, HERREN Sebaot kallar er på den dagen till gråt och sorg, till att raka era huvuden och klä er i säcktyg. Men i stället ägnar ni er åt munterhet och glädje. Ni dödar oxar och slaktar får, ni äter kött och dricker vin och säger: "Låt oss äta och dricka, för i morgon dör vi." Men HERREN Sebaot uppenbarade detta i mina öron: Sannerligen, denna er missgärning skall inte bli försonad, så länge ni lever, säger Herren, HERREN Sebaot" (Jes. 22:12-14).
Molio bih sve koji su na sajtu i govore svedski da prevedu bar dio ovog teksta gore. Ja ne znam Svedski, prevodio sam preko web translatora na engleski...

rekao bih samo da nisam ovo stavio ni u religiju ni u politiku, jer pomalo sam zbunjen, sta je ovo zapravo?

uglavnom, radi se o tome da krscani u Svedskoj pozivaju krscane protiv muslimana, i kako kazu da poste za 1. maj i na taj nacin pokazu nedobrodoslicu Islamu u svedskoj... tako nesto! Procitao sam danas na oglasnoj ploci ispred dzamije u S. Mostu kako govore sve i svasta protiv Islama i zapamtio tu adresu. Tamo nesto pisu kako Svedska nije jaka vojno da ratuje protiv Islama te da na ovaj nacin zeli nesto uraditi protiv muslimana.

MU svakom žitu ima kukolja, i nije baš to tako kako piše....
Cazinjanin

Post by Cazinjanin »

slatkis wrote:Uze mi ova stranica vise vremena nego sto sam mislila, znam svedski, ova stranica nije nista nego nesto najgluplje sto sam ikada procitala, taj ko ju je pisao citira na primjer Kuran i daje svoje komentare na sve sto pise a komentari su toliko daleko od samog znacenja da niko pametan ne moze uzeti nesto ovako za ozbiljno. U Svedskoj ljudi nemaju suvise pozitivno misljenje o Islamu, jer arapi koji zive ovdje koriste Islam na pogresan nacin, ali to je svugdje tako ne samo u Svedskoj. Ovdje svako ima pravo na svoje misljenje pa tako i Muslimani i Hriscani i svi ostali.
hm, u pravu si! Svedjani vjerovatno prema tim arapima zapazaju Islam. Ali, malo cu te napasti, nemoj se uvrijediti... al zar ti i tvoji prijatelji (ako si muslimanka) se ne trudis da ostavis sto bolji dojam o muslimanima?

Ja mislim da je to od nase strane jako slabo... jer, nasi ljudi npr. u Svedskoj uz pokoju casicu "vina" ili pivu govore Svedjanima o Islamu i samim tim sto piju alkohol daju skroz pogresnu sliku. Kako dati dobru sliku kad se ne pridrzavamo ni sami Islama?

Npr. Nedamo zenama da su ravnopravne u kuci, slavimo uz alkohol novu godinu, ne drzimo se islamske tradicije i sl.

Nisu svedjani krivi ako nas neki od njih ne vole! Krivi smo mi sto takvu sliku o sebi sami stvaramo.
kub lajkan

Post by kub lajkan »

Smajli wrote:pozivam sve Muslimane Bosne da se bore protiv ove nepravde. Uplacivanjem 10 KM na moj racun u Raiffeisen banci ce te doprinjet borbi protiv diskriminacije Muslimana u Svedskoj...Svi zainteresovani nek mi se jave. a i ako niste zainteresirani javite. vidim supljoj prici nikad kraj.
:lol:
Vodenjak

#14 Re: Švedski krscani protiv Islama?

Post by Vodenjak »

Cazinjanin wrote:

Zanimljivo je da u dzamiji u Sanskom Mostu mozes naici na vijesti iz prve ruke kad se o budalastinama radi,
ali sasvim sigurno ces se dobrano nacekati da vidis nesto pametno!
Vodenjak

Post by Vodenjak »

Panasonic wrote:Joj, nasao si Svede citirati. Svedi su ti najlosiji ljudi u Evropi. Nacionalisti, samo Svede vole, cak i Norvezane i Fince 'krivo' gledaju u drustvu.
Eto, nek si TI narodu otvorio oci i objasnio kakvi su Svedjani!

Bruko!!!
Vodenjak

Post by Vodenjak »

Cazinjanin wrote:
slatkis wrote:Uze mi ova stranica vise vremena nego sto sam mislila, znam svedski, ova stranica nije nista nego nesto najgluplje sto sam ikada procitala, taj ko ju je pisao citira na primjer Kuran i daje svoje komentare na sve sto pise a komentari su toliko daleko od samog znacenja da niko pametan ne moze uzeti nesto ovako za ozbiljno. U Svedskoj ljudi nemaju suvise pozitivno misljenje o Islamu, jer arapi koji zive ovdje koriste Islam na pogresan nacin, ali to je svugdje tako ne samo u Svedskoj. Ovdje svako ima pravo na svoje misljenje pa tako i Muslimani i Hriscani i svi ostali.
hm, u pravu si! Svedjani vjerovatno prema tim arapima zapazaju Islam. Ali, malo cu te napasti, nemoj se uvrijediti... al zar ti i tvoji prijatelji (ako si muslimanka) se ne trudis da ostavis sto bolji dojam o muslimanima?

Ja mislim da je to od nase strane jako slabo... jer, nasi ljudi npr. u Svedskoj uz pokoju casicu "vina" ili pivu govore Svedjanima o Islamu i samim tim sto piju alkohol daju skroz pogresnu sliku. Kako dati dobru sliku kad se ne pridrzavamo ni sami Islama?

Npr. Nedamo zenama da su ravnopravne u kuci, slavimo uz alkohol novu godinu, ne drzimo se islamske tradicije i sl.

Nisu svedjani krivi ako nas neki od njih ne vole! Krivi smo mi sto takvu sliku o sebi sami stvaramo.
Lutas!

Prerijama i pustinjama!

Pojma nemas o tome koliko bosanski muslimani pomazu da se u istoj toj Svedskoj odrzi kakva takva pozitivna slika o muslimanima svijeta!
black

Post by black »

Protiv islama se bori svako na svoj način, shodno svojim mogućnostima. Oni koji nemaju nikakvih su najkreativniji. Kao npr. grupa kršćana iz Švedske. Jer nemaju oružja, niti političkih okvira da se bore protiv islama, niti su vični peru da svoju mržnju prema islamu skrivaju iza „prava slobode na mišljenje“, došli su na originalnu ideju kako zaustaviti širenje islama u toj zemlji. Proglasili su 1. maj danom posta protiv islama.

Ne radi se o štrajku glađu, kao znak protesta protiv činjenice da ljudi uzimaju islam kao svoju vodilju u životu, nego o nadi da molitve u stanju oslobođenja od tjelesnih užitaka imaju veću snagu.
Okupljeni oko web stranice http://www.sanningenomislam.se/ žele da svojim gladovanjem spriječe islam. Kako to treba da izgleda neka kažu sami:

APEL!
“Mi, pobožni kršćani, smo jedini koji se mogu suprostaviti Islamu, njegovom nasilnom ulaženju i na kraju, njegovom preuzimanju ove zemlje. Mnogi ljudi su primjetili da se Islam i njegov uticaj brzo povećao za samo desetak proteklih godina ali jako je malo uvidjelo da se ustvari radi o invaziji ove zemlje u duhovnom znacenju. Kršćani. Švedske moraju preuzeti na sebe kolektivnu i osobnu odgovornost ispred ove predstojeće opasnosti.“

Informacija o postu :

„Postit će se cijeli dan 1.maja 2005 a post se završava u 20:00. U toku posta je dozvoljeno jedino piti vodu. Odlučite sami kako želite postiti; pojedinačno ili grupno.”
“Molite se tokom posta da se Islam prestane širiti u Švedskoj i Skandinaviji i da njegov utjecaj postepeno opadne”
“Molite se da se smanji broj muslimanskih škola i da nestane utjecaj islama na muslimansku omladinu”
“Molite se da se objelodane islamski ciljevi”
“Molite se da naša vlada, naši političari, direktori i ostale osobe koje imaju vodeće uloge ne daju ustupke islamskim ciljevima”
“Molite se da presahnu vanjski ekonomski priljevi koji pomažu širenje Islama”

Allah u Kur’anu, knjizi u koju nema sumnje, kaže: “A djela nevjernika su kao varka u ravnici u kojoj žedan vidi vodu, ali kad do tog mjesta dođe, ništa ne nađe” 24:39. Bilo bi bolje da okrenu janje za prvi maj i da se ne sikiraju za islam. Njihove molitve imaju upliva na tok stvari kao i toljenje žeđi fatamorganom.

p.s. ovu temu sam ja postavljao vec prije na podforumu religija......
JBT

Post by JBT »

Cuo sam da su Svedjani najgori narod na svijetu. A da je efendija U Sanskom Mostu najposteniji covjek na svijetu.
kub lajkan

Post by kub lajkan »

... a ono što se priča, il' je bilo il' će bit'...
kub lajkan

Post by kub lajkan »

black wrote:„Postit će se cijeli dan 1.maja 2005 a post se završava u 20:00. U toku posta je dozvoljeno jedino piti vodu. Odlučite sami kako želite postiti; pojedinačno ili grupno.”
A vrte li se kod njih ražnjevi za 1. maj?

Ako vrte, onda je to mazohizam... samo takav...
black

Post by black »

lajkane nisam ja u swd.. :D
slatkis

Post by slatkis »

Zasto me moras napasti, mislim da bi me trebao pitati prije nego sto me napadnes? Kao prvo ja pokusavam, druzim se sa svedjanima i svi se iznenade kada cuju da sam muslimanka, jer kazu pa ti si u smislu "normalna" "obicna" ti se ne razlikujes toliko od nas, to ne radim uz alkohol! Muslimani bosanci ovdje su isti kao u Bosni, ima ih iskrenih ima ih koji su to samo kad im odgovara.....i to je to....
Lisac

#23 Re: Švedski krscani protiv Islama?

Post by Lisac »

Vodenjak wrote:Zanimljivo je da u dzamiji u Sanskom Mostu mozes naici na vijesti iz prve ruke kad se o budalastinama radi,
ali sasvim sigurno ces se dobrano nacekati da vidis nesto pametno!
upravo tako.

zamisli koliko indoktrinacija mora biti uspjeshna (potpuna i okonchana) kad on sjedi u cazinu i prevodi sa shvedskog na engleski jer je zabrinut za ugrozhenost i sudbinu muslimana u shvedskoj. sanski most, cazin i krajina (o bih ne govorim zadrzhavam se samo na lokalnim okvirima) naravno pucaju od ekonomskog prosperiteta i religijskih sloboda. okreni se prijatelju malo oko sebe, pogledaj hoce li na dzamiji kad osvanuti text u kojem ce neko objasniti shto se josh uvijek 90% muslimana u bih (10 god. nakon zavrshetka rata) bori kako da obezbjedi puku egzistenciju. al jebo to, nama je dobro. a da nije ovih zlotvora iz shvedske bilo bi nam josh bolje.
pontia

Post by pontia »

slatkis wrote:Zasto me moras napasti, mislim da bi me trebao pitati prije nego sto me napadnes? Kao prvo ja pokusavam, druzim se sa svedjanima i svi se iznenade kada cuju da sam muslimanka, jer kazu pa ti si u smislu "normalna" "obicna" ti se ne razlikujes toliko od nas, to ne radim uz alkohol! Muslimani bosanci ovdje su isti kao u Bosni, ima ih iskrenih ima ih koji su to samo kad im odgovara.....i to je to....
sto li Boze... :zzzz:
Fair Life

Post by Fair Life »

pontia wrote:
slatkis wrote:Zasto me moras napasti, mislim da bi me trebao pitati prije nego sto me napadnes? Kao prvo ja pokusavam, druzim se sa svedjanima i svi se iznenade kada cuju da sam muslimanka, jer kazu pa ti si u smislu "normalna" "obicna" ti se ne razlikujes toliko od nas, to ne radim uz alkohol! Muslimani bosanci ovdje su isti kao u Bosni, ima ih iskrenih ima ih koji su to samo kad im odgovara.....i to je to....
sto li Boze... :zzzz:
Ili, ova opcija...
Post Reply