---emi_eft wrote:Joj sege ljudi, pricate ko da se fakat desiloFakat frajer u par sekundi naucio voziti teretni kamion , maznuo ga, u ukradenom kamionu sasvim slucajno bila bomba, onda drmno u zgradu, citav front sjebo, kamio se zapalio, bomba nije eksplodirala i onda on samo nako izaso iz kamiona i prosetao. Sasvim slucajno nijedna ulicna kamera nije bila u funkciji i nijedan snimak nije zabiljezen u najprometnijoj ulici u drzavi. Isto tako slucajno se Svedi koji se inace ne odvajaju od svojih telefona i snimaju se i dok u hali sjede, nisu snimili ni slikali nijednu zrtvu. Pa onda isto tako kad se cula pucnjava, koju je prijavilo na desetine ljudi, policija je to demantovala i sve se usutilo. Onda nisu nikog uhapsili bar 12 sati, a neki stranci, po obicaju ne slusajuci savjete, ipak uspjeli snimit kako policija hapsi ovog supermena koji je isto talicni tom normala odsetao iz kamiona bez da ga je iko dirao. Interesantno je sto je vrijeme hapsenja bilo par sati prije nego sto su objavili sliku i raspisali potjernicu. Jos interesantnije je i da je Daily Mail objavio clanak o kamionu i sliku osumnjicenog dva sata prije nego sto se kreten zabio. . Jos bolje od toga je i to sto je svedski politicar stajao i pricao kako treba mijenjati urbanisticki plan, stojeci na mjestu gdje se ono sve desilo, i govoreci "zamislite da se neko kamionom zaleti u masu ljudi kao sto je npr u ovoj ulici?" Ali da je bilo tesko ljudima, jeste, svi trce, u panici, ne znaju od cega. Kamion se vec bio zabio kad je panika ustvari nastala. . Traumaticno je bilo i za ljude koji su gledali odozgo direktno na zrtve, ali slucajno niko nije snimao. Jedan je na tviteru napisao kako "raspolovljeni ljudi leze na ulicama". Eh sad, ja sam se nagedala svega ali da jedan kamion uspije PREPOLOVITI vise ljudi , ne znam bas. U isto vrijeme su magicno nestali svi tragovi krvi od prepolovljenih tijela koje su karakteristicne poslijedice automobilskih nesreca. SVjedoka sto je bilo, niko nije pricao da je vidio tijela osim tri osobe, i slucajno svi novinari. Ostale je policija protjerala dalje da ne gledaju. Onda ukucate na youtubu i pise oprez, strasan materijal, a nigdje nema ni kapljice krvi, a kamoli neko povrijedjen ili ranjen. Bile su neke narandzaste deke i kao ispod njih je bio neko kao. Thats it. Zrtve su naravno npr zena iz Belgije i muskarac iz Engleske. Njoj se naravno en zna prezime, nadjena su licna dokumenta, ali su je ipak identifikovali putem DNK. Posto nije kriminalac, ne znam kako su to uspjeli s obzirom da joj oditelji nisu tu. Prezimejoj je naravno "Iz Belgije". Djevojcicu od 11 godina niko nije spomenuo od svjedoka. Nju su izumili nesto kasnije. SVjedok prica kako je izasao i vidio kako "osoba" lezi raskomadana, ali jos dise. Onda je opisivao kako spasava OSOBU jedno 5 minuta bez da je osobi spomenuo spol. Ja bi mu zato dala nagradu, ne znam kako je uspio toliko scenu opisati bez da uopste spomene spol. Policajci hodaju sa gas maskama 3 sata nagon dogadjaja, ali oni sto u kamion uulijecu nemaju ni pancirke. Ljudi su metrou zvali policiju jer s culi pucnjeve , na desetine njih, ali s svi ludi jer je to kasnije policija demantovala i tako nikom nista, mediji se usutili. . I tako. Kad poslozim sve informacije sto dobih iz prve ruke, pitam se imam li za kim uopste i zaliti. Mozda ce biti ko s onom djecom nekoc ili onim Bostonom, da ustvari niko nije poginuo i da ih nadju nakon par godina negdje drugo. Najiskrenije, krvavije scene znam vidjet djecijim filmovima. Jos ko slag na tortu, Trumo se prije 5-6 sedmica zajebo i poceo pricat o teroristickom napadu u Svedskoj, i onda se sutradan izvinjavao.
Na kraju balade - Svedska vec danas usvaja zakone o tajnom pracenju, prisluskivanju, chipovanju ljudi i sl. Zakoni koji su bili nezamislivi prije 5 dana. Tako da ja stvarno nmam zelju da pricam o terorizmu, u Svedskoj rijeseni problemi, ZDRAVO
A gdje je avion sto se zabio u Pentagon !?
Jet fuel does not melt steel !!