Švedska putovanje??

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
red791

#1 Švedska putovanje??

Post by red791 »

Zdravo svima,

Naime, ja namjeravam putovati za Švedsku za koji dan. Izračunala sam sebi ono 90 dana u periodu od 180 dana i shvatim da mi taj period od 90 dana prestaje 10.01.2015 godine a ja taj isti dan rano ujutro krećem iz Švedske za Bosnu busom (što je nekih 30h vožnje - karta je već rezervisana). E, sad me zanima, da li postoji mogućnost da ja imam nekih problema na granici ako prekoračim nekoliko sati taj svoj 90 dana period? Da li je neko imao slično iskustvo? Mislim mogu ja produžiti sebi u Švedskoj taj ostanak ali nema mi smisla jer ja ne planiram ostajati tamo duže od 4 sedmice.

Ovo mi se nikad do sada nije desilo. Ne putujem često ali uvijek pazim da ne prekoračim taj period jer sam paranoična što se granične policije tiče..

Hvala vam unaprijed.

:)
lajkujMe

#2 Re: Švedska putovanje??

Post by lajkujMe »

Ne znam, po logici ne bi trebalo ali sta ti znas hoce li te Slovenac peglati zbog toga i jos da fasujes zabranu ulaska u EU. Pokusaj promjeniti rezervaciju na dan ranije ili nesto tako.
Pitarrr82

#3 Re: Švedska putovanje??

Post by Pitarrr82 »

Nema problema, napustas zemlju boravka i sve ostale zemlje su u tranzitu...
Altair_SA

#4 Re: Švedska putovanje??

Post by Altair_SA »

Ja koliko znam ti moras napustiti sengensku zonu nakon tri mjeseca. Cim udjes u Sloveniju, tu ti se pocne racunati da si u Sengenu i moras napustiti Sengen nakon tri mjeseca, pa bila ti poslje tu u Sloveniji ili da si u Francuskoj ili Svedskoj. To koliko sam ja nesto upoznat, ali opet to su stvari koje se pitaju u policiji gore kad odes. Fino kad dodjes u Svedsku, odes u policiju i pitaj i oni ce ti reci kad bi tacno trebala izaci. To ti je najsigurnije i najbolje, da ne bi zabrljala bezveze, jer nisu bezazlene stvari u pitanju. Ja sam bio prije negdje gore i toliko nasih azilanata dolazi da su me peglali dvadesetak minuta na aerodromu. Pa jel imam para, pa jel imam povratnu, pa kod koga idem... sreca pa sam imao i novca dovoljno i povratnu, a i rodjo ceko na aerodromu i govorim im da im dam broj da ga zovnu ako treba. Bas su postali nekako zahebani za nas. Uostalom zasto tako da kupis kartu da bude knap u tri mjeseca? Mogla si fino dan ili dva ranije i da ne razmisljas. Nikad ne znas sta se moze desiti kad krenes tako u pet do dvanaest.
Nomo

#5 Re: Švedska putovanje??

Post by Nomo »

red791 wrote:Zdravo svima,

Naime, ja namjeravam putovati za Švedsku za koji dan. Izračunala sam sebi ono 90 dana u periodu od 180 dana i shvatim da mi taj period od 90 dana prestaje 10.01.2015 godine a ja taj isti dan rano ujutro krećem iz Švedske za Bosnu busom (što je nekih 30h vožnje - karta je već rezervisana). E, sad me zanima, da li postoji mogućnost da ja imam nekih problema na granici ako prekoračim nekoliko sati taj svoj 90 dana period? Da li je neko imao slično iskustvo? Mislim mogu ja produžiti sebi u Švedskoj taj ostanak ali nema mi smisla jer ja ne planiram ostajati tamo duže od 4 sedmice.

Ovo mi se nikad do sada nije desilo. Ne putujem često
ali uvijek pazim da ne prekoračim taj period jer sam paranoična što se granične policije tiče.
.

Hvala vam unaprijed.

3 mjeseca . 3 mjeseca . i povratnu kartu imas bas na dan isteka :? 8) nisi ti paranoicna niti se plasis granicne policije dok ovako pleses po zici . nadam se da ce te kazniti :-D :izet:
uglavnomja

#6 Re: Švedska putovanje??

Post by uglavnomja »

Altair_SA wrote:Ja koliko znam ti moras napustiti sengensku zonu nakon tri mjeseca. Cim udjes u Sloveniju, tu ti se pocne racunati da si u Sengenu i moras napustiti Sengen nakon tri mjeseca, pa bila ti poslje tu u Sloveniji ili da si u Francuskoj ili Svedskoj. To koliko sam ja nesto upoznat, ali opet to su stvari koje se pitaju u policiji gore kad odes. Fino kad dodjes u Svedsku, odes u policiju i pitaj i oni ce ti reci kad bi tacno trebala izaci. To ti je najsigurnije i najbolje, da ne bi zabrljala bezveze, jer nisu bezazlene stvari u pitanju. Ja sam bio prije negdje gore i toliko nasih azilanata dolazi da su me peglali dvadesetak minuta na aerodromu. Pa jel imam para, pa jel imam povratnu, pa kod koga idem... sreca pa sam imao i novca dovoljno i povratnu, a i rodjo ceko na aerodromu i govorim im da im dam broj da ga zovnu ako treba. Bas su postali nekako zahebani za nas. Uostalom zasto tako da kupis kartu da bude knap u tri mjeseca? Mogla si fino dan ili dva ranije i da ne razmisljas. Nikad ne znas sta se moze desiti kad krenes tako u pet do dvanaest.

U rvacku, ne u sloveniju ....

I hoce brojati, u sat. Znam slucaj u njemackoj zena se vracala se 30. dan ... Rodnina morala advokata platiti da ne dobije zabranu ulaska.

Ne znaci da svaki broji, mozda je zena bila peh, ali moze se desiti, slucajni odabir brojanja dana, prekopavanja prtljage ...
Baton_Ilirski

#7 Re: Švedska putovanje??

Post by Baton_Ilirski »

Cuj Svedska putovanje..kako da ja odem i ostanem tamo, zna li bilo ko? :)
muha_sa

#8 Re: Švedska putovanje??

Post by muha_sa »

red791 wrote:Zdravo svima,

Ovo mi se nikad do sada nije desilo. Ne putujem često ali uvijek pazim da ne prekoračim taj period jer sam paranoična što se granične policije tiče..

Hvala vam unaprijed.

fataj se aviona i vozdra :D

http://wizzair.com/en-GB/Search
Post Reply