Haj uzdravlje
Švedska puca po šavovima - istina ili mit?
-
mrulez
#526 Re: Švedska puca po šavovima - istina ili mit?
Zvizu, oguli jabuku, prosetaj napravi pauzu, ... jarane, daj ba shvati da ljude na forumu ne zanima previse sta ti radis, i cime se bavis, jestli dobro zaradjujes i tako to .... zaradjuju i ostali ... ne brini se
Haj uzdravlje
Haj uzdravlje
- uglavnomja
#527 Re: Švedska puca po šavovima - istina ili mit?
tema ima 530 komentara, a 13.400 pregleda ... 20-ak ljudi je pisalo na temi.
nemoguce je da smo skupili sve te hiljade otvaranja.
sad, licni ili osobni animozitet koji pojednici osjecaju prema zvizu je
stoji cinjenica da zviz zna zakone, danska i norveska u 1 mg, svedska u 5 deka ... zviz daje informacije, konkretne, tacne, i ponekad je brutalan, ali istina je takva.
ne moze davati info neko ko je otisao gore prije 20 godina, zavrsio skole, postao domaci, i radi nekoj svojoj struci i veze nema sa izmjenama zakona o strancima.
tako da mislim da je zviz mnogo korisniji ljudima koji zele saznati istinu kako je sada doci gore nego pokusaji omalovazavnja njega kao osobe ...
sad, licni ili osobni animozitet koji pojednici osjecaju prema zvizu je
stoji cinjenica da zviz zna zakone, danska i norveska u 1 mg, svedska u 5 deka ... zviz daje informacije, konkretne, tacne, i ponekad je brutalan, ali istina je takva.
ne moze davati info neko ko je otisao gore prije 20 godina, zavrsio skole, postao domaci, i radi nekoj svojoj struci i veze nema sa izmjenama zakona o strancima.
tako da mislim da je zviz mnogo korisniji ljudima koji zele saznati istinu kako je sada doci gore nego pokusaji omalovazavnja njega kao osobe ...
-
Micaha
#528 Re: Švedska puca po šavovima - istina ili mit?
Frajer je smeker...uglavnomja wrote:tema ima 530 komentara, a 13.400 pregleda ... 20-ak ljudi je pisalo na temi.
sad, licni ili osobni animozitet koji pojednici osjecaju prema zvizu je![]()
- uglavnomja
#529 Re: Švedska puca po šavovima - istina ili mit?
sto je apsolutno nebitno sa stanovista prosjecnog citaca ovog foruma kojem trebaju informacije.
a i to je info, da se zna da ima i tak'ih
Last edited by uglavnomja on 22/11/2013 17:55, edited 1 time in total.
-
Micaha
#530 Re: Švedska puca po šavovima - istina ili mit?
Prosjecan citac ovog foruma vapi za mahalanjem, tacna informacija je posljednje sto mu trebauglavnomja wrote:![]()
sto je apsolutno nebitno sa stanovista prosjecnog citaca ovog foruma kojem trebaju informacije.
- uglavnomja
#531 Re: Švedska puca po šavovima - istina ili mit?
Micaha wrote:Prosjecan citac ovog foruma vapi za mahalanjem, tacna informacija je posljednje sto mu trebauglavnomja wrote:![]()
ima neregistrovanih sto samo citaju
-
pearlica
#532 Re: Švedska puca po šavovima - istina ili mit?
@uglavnomja: ti si imao puno normalnije postove prije. sta se desilo? malo vas ne kontam vi sto ste kratko vremena u dijaspori. pa sasvim je logicno da ne mozes biti na istom nakon mjesec dana u svedskoj kao neko ko je tu 20 godina. jer znas ti sta se sve za 20 godina moze napraviti? ljudi se skoluju pa uzmu bilo kakav posao u pocetku pa napreduju dalje itd nakon 20 godina doguras na neke skroz druge grane. nisi valjda ocekivao da ces nakon mjesec dana da imas sve ono sto je nekom uzelo 20 godina da stekne? ja bih rekla da je nama uzelo sigurno nekih dobrih 6-10 godina (kako kome) da uopste dodes na neki normalniji nivo tj da imas stalni posao, kupis kucu/stan, vozis novije auto itd. Nekome je uzelo puno krace naravno a nekome ni 15 godina nije bilo dovoljno.
Ja se sjecam u BiH jos rat dosli mi (ja jos dijete) roditelji upoznali jedan par (nasi ljudi) ali su jos u BiH bili bas visoko obrazovani. Oni su u pola godine savladali jezik, bukvalno samo sjedili i bubali, gledali TV, citalji knjige, pricali sa ljudima. Nakon 2 godine su vec radili u svojoj struci diplome im priznali jos se doskolovali dok su radili, nakon 10 godina imali svoju kucu otplacenu, jake karijere, vikendica u hr, djeca na univerzitetima. Naravno ima i onih koje zviz spominje ali njih je toliko malo pokusavam da se sjetim znam li ikog i ne... fakat ne znam nikog licno da se nije snasao. Sabur jarane i ne predaj se
I to sto Zviz prica da je nasima prevodio 2005 to je cista izmisljotina. Nasi su vecinom u dk dosli 92-95. 2005 to je 10 godina poslije. znam nase ljude koji zive od italije, spanije, francuske pa sve do finske i norveske i u roku 10 godina svi su savladali jezik tako dobro da im prevodilac ne treba. ok bilo je onih koji su dosli sa 60 oni nisu bas napredovali u jeziku ali oni vecinom imaju unucad i djecu da im prevode tako da zvis sorry ali ti ovdje nekome prosipas
Ja se sjecam u BiH jos rat dosli mi (ja jos dijete) roditelji upoznali jedan par (nasi ljudi) ali su jos u BiH bili bas visoko obrazovani. Oni su u pola godine savladali jezik, bukvalno samo sjedili i bubali, gledali TV, citalji knjige, pricali sa ljudima. Nakon 2 godine su vec radili u svojoj struci diplome im priznali jos se doskolovali dok su radili, nakon 10 godina imali svoju kucu otplacenu, jake karijere, vikendica u hr, djeca na univerzitetima. Naravno ima i onih koje zviz spominje ali njih je toliko malo pokusavam da se sjetim znam li ikog i ne... fakat ne znam nikog licno da se nije snasao. Sabur jarane i ne predaj se
I to sto Zviz prica da je nasima prevodio 2005 to je cista izmisljotina. Nasi su vecinom u dk dosli 92-95. 2005 to je 10 godina poslije. znam nase ljude koji zive od italije, spanije, francuske pa sve do finske i norveske i u roku 10 godina svi su savladali jezik tako dobro da im prevodilac ne treba. ok bilo je onih koji su dosli sa 60 oni nisu bas napredovali u jeziku ali oni vecinom imaju unucad i djecu da im prevode tako da zvis sorry ali ti ovdje nekome prosipas
- uglavnomja
#533 Re: Švedska puca po šavovima - istina ili mit?
promasena poentapearlica wrote:@uglavnomja: ti si imao puno normalnije postove prije. sta se desilo? malo vas ne kontam vi sto ste kratko vremena u dijaspori. pa sasvim je logicno da ne mozes biti na istom nakon mjesec dana u svedskoj kao neko ko je tu 20 godina. jer znas ti sta se sve za 20 godina moze napraviti? ljudi se skoluju pa uzmu bilo kakav posao u pocetku pa napreduju dalje itd nakon 20 godina doguras na neke skroz druge grane. nisi valjda ocekivao da ces nakon mjesec dana da imas sve ono sto je nekom uzelo 20 godina da stekne? ja bih rekla da je nama uzelo sigurno nekih dobrih 6-10 godina (kako kome) da uopste dodes na neki normalniji nivo tj da imas stalni posao, kupis kucu/stan, vozis novije auto itd. Nekome je uzelo puno krace naravno a nekome ni 15 godina nije bilo dovoljno.
pricam o informacijama kako je sada doci.
oni koji su dosli prije 20 godina nemaju pojma kako je sad. sve se promijenilo, od zakona do opce klime, uslovi, lakoca ili teskoca dobijanja prvog posla ... znam po ljudima oko mene, svi kazu jedno, ja na net, ono 6 zakona se promijneilo ...
i hvala u svakom slucaju
ej, prva rijec koju su mirekli je bila: sabur
Last edited by uglavnomja on 22/11/2013 22:03, edited 1 time in total.
-
Keiko
#534 Re: Švedska puca po šavovima - istina ili mit?
Po Americi i Australiji imas 'nasih' koji su emigrirali prije ili tek nakon WW2 i koji jos uvijek ne govore engleski vec im djeca i unuci prevode. Koliko znam takve zajednice su poprilicno brojne negdje oko Pittsburgh-a i Perth-a. A engleski je jos i lagan jezik za naucit'.pearlica wrote:I to sto Zviz prica da je nasima prevodio 2005 to je cista izmisljotina. Nasi su vecinom u dk dosli 92-95. 2005 to je 10 godina poslije. znam nase ljude koji zive od italije, spanije, francuske pa sve do finske i norveske i u roku 10 godina svi su savladali jezik tako dobro da im prevodilac ne treba. ok bilo je onih koji su dosli sa 60 oni nisu bas napredovali u jeziku ali oni vecinom imaju unucad i djecu da im prevode tako da zvis sorry ali ti ovdje nekome prosipas
-
pearlica
#535 Re: Švedska puca po šavovima - istina ili mit?
To znam ali Australija i USA su nesto drugo ovdje je prica o Evropi u kojoj ni wc ne mozes prati bez poznavanja jezik. Zaista ja od svih ovih koji su dosli od 90-tih pa ovamo nisam srela nikoga ciste svijesti i zdrave pameti da ne prica jezik zemlje u kojoj zivi. A bila sam i u dk, i vec sam spominjala kakve sam nase ljude tamo upoznala vecinom ljudi rade i zive normalnim zivotom. Zviz tamo negdje spominje kako od 250 bosanaca i hercegovaca u njogovom gradu 300 njih nista ne radi onda maloprije spominje kako zna neke koji dobro zaraduju. OK i gdje su onda oni u njegovoj racunici?Keiko wrote:Po Americi i Australiji imas 'nasih' koji su emigrirali prije ili tek nakon WW2 i koji jos uvijek ne govore engleski vec im djeca i unuci prevode. Koliko znam takve zajednice su poprilicno brojne negdje oko Pittsburgh-a i Perth-a. A engleski je jos i lagan jezik za naucit'.pearlica wrote:I to sto Zviz prica da je nasima prevodio 2005 to je cista izmisljotina. Nasi su vecinom u dk dosli 92-95. 2005 to je 10 godina poslije. znam nase ljude koji zive od italije, spanije, francuske pa sve do finske i norveske i u roku 10 godina svi su savladali jezik tako dobro da im prevodilac ne treba. ok bilo je onih koji su dosli sa 60 oni nisu bas napredovali u jeziku ali oni vecinom imaju unucad i djecu da im prevode tako da zvis sorry ali ti ovdje nekome prosipas
-
pearlica
#536 Re: Švedska puca po šavovima - istina ili mit?
mozda su se promijenili zakoni ali princpi je ostao isti treba vremena da covjek stane na svoje noge. nisam jos vidjela onog ko je tu godinu dana a da zivi kao ovi koji su tu po 20 i vise godina, izvini taj se nije rodiouglavnomja wrote:
promasena poenta![]()
pricam o informacijama kako je sada doci.
oni koji su dosli prije 20 godina nemaju pojma kako je sad. sve se promijenilo, od zakona do opce klime, uslovi, lakoca ili teskoca dobijanja prvog posla ... znam po ljudima oko mene, svi kazu jedno, ja na net, ono 6 zakona se promijneilo ...
i hvala u svakom slucaju![]()
ej, prva rijec koju su mirekli je bila: sabur
- fantom slobode
#537 Re: Švedska puca po šavovima - istina ili mit?
Zzzzvizzz je supalj na sve strane...pearlica wrote: To znam ali Australija i USA su nesto drugo ovdje je prica o Evropi u kojoj ni wc ne mozes prati bez poznavanja jezik. Zaista ja od svih ovih koji su dosli od 90-tih pa ovamo nisam srela nikoga ciste svijesti i zdrave pameti da ne prica jezik zemlje u kojoj zivi. A bila sam i u dk, i vec sam spominjala kakve sam nase ljude tamo upoznala vecinom ljudi rade i zive normalnim zivotom. Zviz tamo negdje spominje kako od 250 bosanaca i hercegovaca u njogovom gradu 300 njih nista ne radi onda maloprije spominje kako zna neke koji dobro zaraduju. OK i gdje su onda oni u njegovoj racunici?
Svaki komentar (o kvaliteti istog bolje je i ne govoriti
Pravi je super heroj...
- Šveđanin
#538 Re: Švedska puca po šavovima - istina ili mit?
Moji roditelji poznaju osobu koja je u Švedskoj preko 15 godina (uskoro i 20 godina) i još uvijek ne priča švedski, nije da baš ne zna, ali daleko više ne zna nego što zna.
I nije glup, koliko ne želi da se prolagodi.. Radi posao za koji nije potreban toliko jezik, druži se sa svojima, kad dođe kući pali svoju domaću TV, apsolutno van svih tokova države u kojoj živi.
A što se našeg naroda tiče.. ne znam što je tako teško nekima povjerovati da smo poprilično dobri. Od ovih što ih ja znam, a znam ih doooosta, što naših Bosanaca, što Hrvata, Srba itd itd.. ovi koji su duže vremena tu, svi imaju sređene živote, neko zarađuje više, neko manje, ali daleko od toga da predstavljaju neke socijalne slučajeve ili probleme za društvo..
Svi su se oni uklopili, žive, rade bez ikakvih problema.. Oni koji su skoro došli aktivno se prilagođavaju.
Razumijem da pojedini možda imaju negativna iskustva sa našima na (sjevero)zapadu, ali vjerujte da je većina, OGROMNA VEĆINA naših sasvim dobro "uvezana" u sistem te države, i NEMA TEORIJE da bi se moglo reći eto "oni Bosanci, oni Srbi, Hrvati.. itd itd.. prave probleme, loši su i to".
I nije glup, koliko ne želi da se prolagodi.. Radi posao za koji nije potreban toliko jezik, druži se sa svojima, kad dođe kući pali svoju domaću TV, apsolutno van svih tokova države u kojoj živi.
A što se našeg naroda tiče.. ne znam što je tako teško nekima povjerovati da smo poprilično dobri. Od ovih što ih ja znam, a znam ih doooosta, što naših Bosanaca, što Hrvata, Srba itd itd.. ovi koji su duže vremena tu, svi imaju sređene živote, neko zarađuje više, neko manje, ali daleko od toga da predstavljaju neke socijalne slučajeve ili probleme za društvo..
Svi su se oni uklopili, žive, rade bez ikakvih problema.. Oni koji su skoro došli aktivno se prilagođavaju.
Razumijem da pojedini možda imaju negativna iskustva sa našima na (sjevero)zapadu, ali vjerujte da je većina, OGROMNA VEĆINA naših sasvim dobro "uvezana" u sistem te države, i NEMA TEORIJE da bi se moglo reći eto "oni Bosanci, oni Srbi, Hrvati.. itd itd.. prave probleme, loši su i to".
- Zviz
- Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam
#539 Re: Švedska puca po šavovima - istina ili mit?
Jedno je znati jezik, a sasvim 10 poznavati za pojedine stvari. Rijeci i opisi nisu isti kad si na vaznom razgovoru ili ako si u prodavcini.... Jedna specificnost u danskom jeziku je da skoro imaju za 90% medicinskih naziva (koji su inace na latiskom u svim drzavama ili barem u velikoj vecini) ovdje imaju svoje rijeci. Mladji znaju jezik perfektno, svak ko je dosao sa nekih 12-13 godina i dan danas ga slabo govori, a da o starijima i nepricam, znaju ali to je vise svakodnevni sporazum i malo preko.pearlica wrote:
Druga stvar u Danskoj djeca ili rod nemoze da tumaci u bilo kakvim insitucijama ili bolnici, jer se ocekiva da ce rod mozda presuti na neke ozbiljne stvari stvari.
Mozda Austrija dopusta da sin ocu tumaci kod doktora, u Danskoj se moze isto desiti ali doktor rizikuje suspenziju zbog neodgovornog ponasanja, te u vecini slucaja je telefonsko tumacenje. Znaci na zvucnike i ide bez problema.
- Zviz
#540 Re: Švedska puca po šavovima - istina ili mit?
Poznam 3 sto dobro zaradjuju. I kad kazem dobro tj. vise nego tri ministra u Austrije.pearlica wrote:To znam ali Australija i USA su nesto drugo ovdje je prica o Evropi u kojoj ni wc ne mozes prati bez poznavanja jezik. Zaista ja od svih ovih koji su dosli od 90-tih pa ovamo nisam srela nikoga ciste svijesti i zdrave pameti da ne prica jezik zemlje u kojoj zivi. A bila sam i u dk, i vec sam spominjala kakve sam nase ljude tamo upoznala vecinom ljudi rade i zive normalnim zivotom. Zviz tamo negdje spominje kako od 250 bosanaca i hercegovaca u njogovom gradu 300 njih nista ne radi onda maloprije spominje kako zna neke koji dobro zaraduju. OK i gdje su onda oni u njegovoj racunici?Keiko wrote:Po Americi i Australiji imas 'nasih' koji su emigrirali prije ili tek nakon WW2 i koji jos uvijek ne govore engleski vec im djeca i unuci prevode. Koliko znam takve zajednice su poprilicno brojne negdje oko Pittsburgh-a i Perth-a. A engleski je jos i lagan jezik za naucit'.pearlica wrote:I to sto Zviz prica da je nasima prevodio 2005 to je cista izmisljotina. Nasi su vecinom u dk dosli 92-95. 2005 to je 10 godina poslije. znam nase ljude koji zive od italije, spanije, francuske pa sve do finske i norveske i u roku 10 godina svi su savladali jezik tako dobro da im prevodilac ne treba. ok bilo je onih koji su dosli sa 60 oni nisu bas napredovali u jeziku ali oni vecinom imaju unucad i djecu da im prevode tako da zvis sorry ali ti ovdje nekome prosipas
- fantom slobode
#541 Re: Švedska puca po šavovima - istina ili mit?
ma ti si dokazao da si ti na nivou da mozes to da prevodis...mislim, bas im bude lakse kad im se ti javis na toj telefonskoj liniji...elokventan, pravi obrazovani prevodioc....Zviz wrote:Jedno je znati jezik, a sasvim 10 poznavati za pojedine stvari. Rijeci i opisi nisu isti kad si na vaznom razgovoru ili ako si u prodavcini.... Jedna specificnost u danskom jeziku je da skoro imaju za 90% medicinskih naziva (koji su inace na latiskom u svim drzavama ili barem u velikoj vecini) ovdje imaju svoje rijeci. Mladji znaju jezik perfektno, svak ko je dosao sa nekih 12-13 godina i dan danas ga slabo govori, a da o starijima i nepricam, znaju ali to je vise svakodnevni sporazum i malo preko.pearlica wrote:
Druga stvar u Danskoj djeca ili rod nemoze da tumaci u bilo kakvim insitucijama ili bolnici, jer se ocekiva da ce rod mozda presuti na neke ozbiljne stvari stvari.
Mozda Austrija dopusta da sin ocu tumaci kod doktora, u Danskoj se moze isto desiti ali doktor rizikuje suspenziju zbog neodgovornog ponasanja, te u vecini slucaja je telefonsko tumacenje. Znaci na zvucnike i ide bez problema.
- Zviz
#542 Re: Švedska puca po šavovima - istina ili mit?
"Nasi" kad bi se malo vise zanimali gdje zive a ne pratili dnevnike u BiH i vremensku prognozu, mozda bi i znali da su zakoni se stegli (bar kad je rijec o Danskoj) od 2004 pa preva danasnjem datumu, do 2004 su zakoni bili tako opusteni da su "nasi" mogli da, bukvalno receno, rade sta im je zelja. Vecina je izganjala ili zapocela razgovore o invalidskim penzijama do 2004/2005 godine! Danas je tu penziju skoro pa nemoguce dobiti, bar kad su "nasi" u pitanju, jedino prolaze neki ako dobro razviju scenarij na psihickoj bazi.uglavnomja wrote:tema ima 530 komentara, a 13.400 pregleda ... 20-ak ljudi je pisalo na temi.
sad, licni ili osobni animozitet koji pojednici osjecaju prema zvizu je![]()
I ja nekontam taj mentalitet gdje neko sebi kaze bolje mi je da lezim i primam 13.500dkr nego da radim recimo za 22.000dkr. Vozac autobusa ima 20.000dkr - pa eto nasima je mrsko voziti i autobus. U jebenom gradu 70 vozaca su Danci, 30% stranci od tih 30% najvise afrikanaca (somalijaca) pa ima i ovih iz Sri Lanke, pa cak i Afghanistana njima nije mrsko a samo jedan jedini je "nas" vozac. Jos mi veli, kad ga sretnem da mu poneki kazu da je glup sto neganja penziju. On je glup.
"Kommuner giver op
Erik Simonsen er underdirektør i Dansk Arbejdsgiverforening og vil gerne have mere fokus på udfordringen med indvandrere på førtidspension. Godt hver tredje ikke-vestlige indvandrer i alderen 50-59 år er på førtidspension mod godt hver tiende etniske dansker. Blandt personer med iransk eller bosnisk herkomst er mere end 80 procent i alderen 60-64 på førtidspension, påpeger han."
Link do clanka: http://www.altinget.dk/artikel/eksplosi ... idspension
Da ukratko prevedem: svaki treci ne zapadni dosljenjeik u razdoblju 50-59 godina je na invalidskoj penziji dok izmedju etnickih danaca je svaki deseti. Od svih danaca u godinama od 50 - 59 je 10% na invalidskoj penziji a od svih ne zapadnih stranca je 33% na invalidskoj penziji.
No sad se pojavila jedna drugi problem. Dostiglo je i previse prijava o prevarama sa penzijama (anonimnih) gdje se cesto spominju "nasi" koju su zbrisali sa penzijama u Austriju i Njemacku. Navodno zive u Danskoj sa djecom a njih ovdje nema dok zive kod neke rodbine u tim trzavama i vjerovatno provode vecinu veremena u BiH. Doce jednostavno zakon gdje ce "nasima" a ne samo njima nego i drugim strancima uvesti normu da se moraju svako 72 sata oglasiti na Komuni da su u Danskoj. Ko nije shvatio da su Skandinavske zemlje, mozda Svedska po najmanje, policajske taj nije dobar. Meni moze biti svjedno - niti je meni u dzap niti iz dzapa, ako 100 "nasih" skoci za posao nece se moj % poreza umanjiti ali zato ce biti vise para za skole, bolnice, vrtice, ceste i sl.

Televizor imam ali ga upalim jednom u 10 godina.
- fantom slobode
#543 Re: Švedska puca po šavovima - istina ili mit?
Na gornjoj slici mozemo da vidimo glavni stab naseg super heroja.
De ba Zzzzvizzzz ulozi malo para, pa sredi ovu kucu...izbaci ove police za knjige, ne bi ih niko u Danskoj ni na ulici pogledao ...a ova lamperija ti je bas onako retro...ko da je iz kakvog Kusturicinog filma...
De ba Zzzzvizzzz ulozi malo para, pa sredi ovu kucu...izbaci ove police za knjige, ne bi ih niko u Danskoj ni na ulici pogledao ...a ova lamperija ti je bas onako retro...ko da je iz kakvog Kusturicinog filma...
- topcam
- Vozim: uzbrdo
#544 Re: Švedska puca po šavovima - istina ili mit?
fantom slobode wrote:Na gornjoj slici mozemo da vidimo glavni stab naseg super heroja.
U ovim teskim trenutcima krize u "Svedskoj", govorimo o glavnom kriznom stabu, direktivu je izdao danski agent Zviz.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
I dvije flase vina na polici, to je od mnogobrojnih kojima je penzija prosla.
Ma ovo normalno izgleda, tipicna radna soba.
- fantom slobode
#545 Re: Švedska puca po šavovima - istina ili mit?
Nemoj da zaboravis da nas super heroj ima ogromna primanjatopcam wrote:fantom slobode wrote:Na gornjoj slici mozemo da vidimo glavni stab naseg super heroja.![]()
U ovim teskim trenutcima krize u "Svedskoj", govorimo o glavnom kriznom stabu, direktivu je izdao danski agent Zviz.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
I dvije flase vina na polici, to je od mnogobrojnih kojima je penzija prosla.![]()
Ma ovo normalno izgleda, tipicna radna soba.
- amidzazeher
#546 Re: Švedska puca po šavovima - istina ili mit?
Ovo vise nije tema ovo je komedija!
U njegovu odbranu ja bogme vidim magic mouse i tastaturu od Mac-a tako da nije bas da se "stisno"
- fantom slobode
#547 Re: Švedska puca po šavovima - istina ili mit?
Izvinjavam se na neprimjecenom detalju...nisam dovoljno profesionalan kao nas super heroj...on je taj koji vidi i cuje sve. Pa prenese....Hvala na konstruktivnoj kritici, znaci Zzzzvizzzz ulaze novac samo za svetu stvar...uzima od siromasnih da bi dao bogatima....sa posebnim osvrtom na te lose bosancerose. Cak nas je stavio i u grupu smrti SP-aamidzazeher wrote:![]()
![]()
![]()
Ovo vise nije tema ovo je komedija!![]()
![]()
U njegovu odbranu ja bogme vidim magic mouse i tastaturu od Mac-a tako da nije bas da se "stisno"
Kolega, samo prisustvo naseg super heroja na bilo kojoj temi stvara boldirano...
- fantom slobode
#548 Re: Švedska puca po šavovima - istina ili mit?

sad ce on, samo da se probudi...
- Zviz
#549 Re: Švedska puca po šavovima - istina ili mit?
Obicna osba (pomcna soba), radiona bila, u garazi sa panorama pogledom na more i sad da bi necije apetite zadovoljijo trebam da ulazem
ja djece i pm! Da imam 10 mil € nebi ni dasku izmjenio. Nisam ja od te naravi da rasipam u gluparije i da se dokazujem materialnim stvarima... Bolje bi nekim bilo da se uhvate knjige nego tih Alan Ford romana, mada nemam nista protiv Alan Forda, i sam nadimak Zviz je iz Alan Ford romana 
- fantom slobode
#550 Re: Švedska puca po šavovima - istina ili mit?
Sabahajrula
Svanuo je novi dan u Danskoj...
Kafica? Da makar donekle dodjete sebi

sad ce slike ostatka velelepnog zdanja stvorenog od ogromnih redovnih dugogodisnjih primanja...nije se dzaba u skolu islo

Kafica? Da makar donekle dodjete sebi

sad ce slike ostatka velelepnog zdanja stvorenog od ogromnih redovnih dugogodisnjih primanja...nije se dzaba u skolu islo