Švedska odlazak iz BiH

Vijesti sa cijele zemaljske kugle o dešavanjima u bh. dijaspori, zanimljivosti o drugim državama i slično.
Post Reply
iamia

#126 Re: Švedska odlazak iz BiH

Post by iamia »

jedni pisu kako su svedi deportovali TRUDNU zenu udatu za svedjana samo zato jer nije imala dovoljno novca za pokazat.
drugi pisu kako je moguce otici u svedsku na osnovu vanbracnog partnera (koji je toliko 'ozbiljan' u vezi da se nije libio staviti prsten na ruku :-) )

to su dva razlicita lica svedske,, i mogu sa odgovornosti primjetiti .. da neko laze.
Zviz
Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam

#127 Re: Švedska odlazak iz BiH

Post by Zviz »

To sto citiras je napisao moj rodjak! Malo je pogreno napisao ali nista strasno.

ja imam njegovu siftu jer imam neke sudske probleme u bih pa sam postavio pokoje pitanje inace nista vise.

Sto se tice mene 6 godina sam radio kao tumac za policiju, sud i ostale drzavne institucije :wink:

Kod spajanja interviju vaga 30 % iz koje drzave dolazi ljubavnik / ljubavnica 0 % a kakav status ima osoba koja zivi u drzavi gdje zeli dovest lubavnika / ljubavnicu je 70 %

Iz BiH osoba moze samo pasti ako ima kriminalnu pozadinu ili ako izjava se absolutno razlikuje od izajve u svedskoj. Vecina slucajeva pada zato sto ljudi koji zele dovesti nekoga imaju slabu proslost u drzavi gdje zive.
insomnia78

#128 Re: Švedska odlazak iz BiH

Post by insomnia78 »

Zviz wrote:To sto citiras je napisao moj rodjak! Malo je pogreno napisao ali nista strasno.

ja imam njegovu siftu jer imam neke sudske probleme u bih pa sam postavio pokoje pitanje inace nista vise.

Sto se tice mene 6 godina sam radio kao tumac za policiju, sud i ostale drzavne institucije :wink:

Kod spajanja interviju vaga 30 % iz koje drzave dolazi ljubavnik / ljubavnica 0 % a kakav status ima osoba koja zivi u drzavi gdje zeli dovest lubavnika / ljubavnicu je 70 %

Iz BiH osoba moze samo pasti ako ima kriminalnu pozadinu ili ako izjava se absolutno razlikuje od izajve u svedskoj. Vecina slucajeva pada zato sto ljudi koji zele dovesti nekoga imaju slabu proslost u drzavi gdje zive.
Znaci ne moras biti u braku da bi dosao na osnovu spajanja?

s' moje sokocalo
Micaha

#129 Re: Švedska odlazak iz BiH

Post by Micaha »

insomnia78 wrote:
Zviz wrote:To sto citiras je napisao moj rodjak! Malo je pogreno napisao ali nista strasno.

s' moje sokocalo
I ako moze da odgovor bude sa da ili ne, nemoj sad kule i gradove. To ce kasnije hrle hiljadu devetsto sedamdeset i ses' rasclanjivat
medjutim

#130 Re: Švedska odlazak iz BiH

Post by medjutim »

Da, moze.
Zviz

#131 Re: Švedska odlazak iz BiH

Post by Zviz »

Micaha wrote:
insomnia78 wrote:

s' moje sokocalo
I ako moze da odgovor bude sa da ili ne, nemoj sad kule i gradove. To ce kasnije hrle hiljadu devetsto sedamdeset i ses' rasclanjivat
Nije nuzno biti u braku ako osoba koja te prima ima resurse kako financiske, tako stambene i jos brojna druga pitanja u zelenom. Osoba koja prima mora imati pred svojim vlastima pouzdan kontonuitet. I na tom pitanju 9 od 10 pada.
Micaha

#132 Re: Švedska odlazak iz BiH

Post by Micaha »

Hvala na odgovoru! Eto neka smo i to razjasnili. Vi sto trazite spajanja po Svedskoj da znate da ovo nije problem. A ti rodzak iz BiH, nemoj vise pisat u ime ovoga Danca, sve si pogresno shvatio :D
Zviz

#133 Re: Švedska odlazak iz BiH

Post by Zviz »

Za vanbaracne zajednice osoba koja prima partnera mora da dokaze da je rijec o aktivnoj ljubavi. Najbolji dokaz je trudnoca. NAPOMENA taj dokaz nema nista sa pitanjem kontinuiteta! Kratko i jasno dzaba vam je trudnoca ako osoba nema kontinuiteta.
Micaha

#134 Re: Švedska odlazak iz BiH

Post by Micaha »

Zviz wrote:Za vanbaracne zajednice osoba koja prima partnera mora da dokaze da je rijec o aktivnoj ljubavi. Najbolji dokaz je trudnoca. NAPOMENA taj dokaz nema nista sa pitanjem kontinuiteta! Kratko i jasno dzaba vam je trudnoca ako osoba nema kontinuiteta.
Ne razumijem tacno ovo za kontinuitet, mislis li materijalnu sigurnost, ono u stalnom radnom odnosu vec dugo, ima svoj stan, uslove da primi ovoga nesretnika iz Bosne :D ? Ili pricas o kontinuitetu veze?
Zviz

#135 Re: Švedska odlazak iz BiH

Post by Zviz »

Micaha wrote:
Zviz wrote:Za vanbaracne zajednice osoba koja prima partnera mora da dokaze da je rijec o aktivnoj ljubavi. Najbolji dokaz je trudnoca. NAPOMENA taj dokaz nema nista sa pitanjem kontinuiteta! Kratko i jasno dzaba vam je trudnoca ako osoba nema kontinuiteta.
Ne razumijem tacno ovo za kontinuitet, mislis li materijalnu sigurnost, ono u stalnom radnom odnosu vec dugo, ima svoj stan, uslove da primi ovoga nesretnika iz Bosne :D ? Ili pricas o kontinuitetu veze?
Da nato prvo mislim.
Koriste sto ja kazem nepisanu HAJ-HO formulu za financije. Prvo se sagleda koliko zaradjuje osoba koja prima drugu osobu. Plata se dijeli u minimalnu platu za zivot osobe koja prima i minimalnu socialnu pomoc za osobu koja dolazi. Tako da od svoje plate osoba mora morci to sve izvest. Znaci da ima toliku zaradu da moze platiti sve svoje troskove za zivot i da ostane nesto za socialni zivot a od te iste plate da ima visak za osobu koja dolazi. U principu da osoba koja dolazi moze primati socialu pomoc od osobe koja nju / njega prima. Dovoljan je jedan veci kredit da sve padne u vodu jer to nespada u oblikatorne troskove. To se u ovom slucaju tretira kao luksuz. Stambeno pitanje. Stan mora biti uslovan za dvije odrasle osobe i novorodjence. Osoba mora imati pouzdan posao sto pruza vlastima sigurnost da ta ista osoba ce i poslje tri godine biti u radnom odnosu. Isto tako gledaju i na proslost.
Micaha

#136 Re: Švedska odlazak iz BiH

Post by Micaha »

Ok, pa to su sve normalni uslovi. A je li ovako i u Svedskoj ili ti pricas samo za Dansku?
P.S.
Hvala na iscrpnim odgovorima!
Zviz

#137 Re: Švedska odlazak iz BiH

Post by Zviz »

Ako osoba koja prima ima zaradu od 20.000KR [netto]

Recimo oblkatorni troskovi iznose 8.000KR

Socialna pomoc iznosi 7.000KR

Ukupno 15.000KR

Ostaje 5.000KR za osobu koja prima drugu osobu. Ta osoba moze dovesti drugu osobu.

A recimo da ista osoba ima kredit pokraj oblikatorni troskova od 4.000KR onda nemoze dovesti nikoga jer 1.000KR za vlastiti socilani zivot nije dovoljno.

Formula im je mutna ali to su njihova nepisana pravila.

Iskljucivo za Dansku ali kolege danci kazu da su kopirali sistem od svedjana.
Micaha

#138 Re: Švedska odlazak iz BiH

Post by Micaha »

Zviz hvala na odgovorima, ovo jeste bilo iz prve ruke. Ali odsad napravi konto da te ne bi rodbina po Bosni pogresno interpretirala.
E sad ce cirkus bit kad iamia i hrle hiljadu devetsto sedamdeset i ses' ovo pokusaju oborit :D
uglavnomja

#139 Re: Švedska odlazak iz BiH

Post by uglavnomja »

sve kao u norveskoj :D

samo vise para :oops: mislim 360.000 kr godisnje (bilo prije par godina)
Micaha

#140 Re: Švedska odlazak iz BiH

Post by Micaha »

Doktor Sova se savjetuje sa Jarom i sprema odgovor na dvije strane :D
iamia

#141 Re: Švedska odlazak iz BiH

Post by iamia »

ako nadjes bogatu zensku koja je spremna da plati za tebe kako bi dosao u svedsku.. javi mi.
hocu i ja.. :D
Micaha

#142 Re: Švedska odlazak iz BiH

Post by Micaha »

iamia wrote:ako nadjes bogatu zensku koja je spremna da plati za tebe kako bi dosao u svedsku.. javi mi.
hocu i ja.. :D
Kurac ces se po Stockholmu vozat tramvajem za pedeset maraka
iamia

#143 Re: Švedska odlazak iz BiH

Post by iamia »

ovo sto je zviz opisao, ne lici mi kao sastavljanje dvije zaljubljene ptice, nego jednostavno slanje "garantnog pisma" jedne osobe prema drugoj.
nisam siguran da li je uopste potrebno biti u bilo kakvoj (seksualnoj) vezi za tako nesto ?

svako moze poslati garantno pismo drugoj osobi.. pod uslovim da potpise kako ce uzdrzavat tu osobu koja dolazi.
znam, da smo mi mogli u americi to uraditi.
uglavnomja

#144 Re: Švedska odlazak iz BiH

Post by uglavnomja »

iamia wrote:ovo sto je zviz opisao, ne lici mi kao sastavljanje dvije zaljubljene ptice, nego jednostavno slanje "garantnog pisma" jedne osobe prema drugoj.
nisam siguran da li je uopste potrebno biti u bilo kakvoj (seksualnoj) vezi za tako nesto ?

svako moze poslati garantno pismo drugoj osobi.. pod uslovim da potpise kako ce uzdrzavat tu osobu koja dolazi.

sto bolan ne citas cojka :-)

30% intervju
70% lova, stan ...

e, tih 30% je ono sto treba dokayati :)
Micaha

#145 Re: Švedska odlazak iz BiH

Post by Micaha »

iamia wrote:ovo sto je zviz opisao, ne lici mi kao sastavljanje dvije zaljubljene ptice, nego jednostavno slanje "garantnog pisma" jedne osobe prema drugoj.

Znao sam da se neces predat :D
iamia

#146 Re: Švedska odlazak iz BiH

Post by iamia »

uglavnomja wrote:

sto bolan ne citas cojka :-)

30% intervju
70% lova, stan ...

e, tih 30% je ono sto treba dokayati :)
isto tako je rekao da 9 od 10 aplikanata padne na ovom zadnjem.
znaci lova , stan, cash money..
iamia

#147 Re: Švedska odlazak iz BiH

Post by iamia »

zviz,, molim te objasni mi da li je moguce u danskoj danas poslati garantno pismo drugoj osobi u inozemstvu( bez uslova da je moram jahati ).. ??
Micaha

#148 Re: Švedska odlazak iz BiH

Post by Micaha »

Predajem se... Bacam peskir u ring... Ovo je drama... Hejsel
hrle1976

#149 Re: Švedska odlazak iz BiH

Post by hrle1976 »

bice belaja granitne koce ima da lete ko drkana jaja jooo peace strumfovi 8-)

Ma ljudi moze covjek i nikad da neplati porez u zivoti nije to to. Ako ima rupa ima. ALI ko zaradjuje vise i trosi malo viseeeee :wink: Ko ce bolan racionalan izdrzavati neku ili nekoga. To je otvoreni zatvoj. Pa nemoze nigdje ni na odmor a imas lovu. Zar nije 3000000 hiljada puta bolje naci neki sto isto zaradjuje 20.o00 kruna pa ona ko ljid na neko krstarenje! Za muskrace pa bolan mozes sebi za jednu noc dovest kaku god zelis ribu na godine 200 razlicitih da povalis da ti se jaja osjecaju ko novorodjena.

Sta je ovdje pica. Zenska trazi tipa sto ima lovu.

Covjek kaze 9 od 10 pada ja cu reci 9,9 od 10 pada.
uglavnomja

#150 Re: Švedska odlazak iz BiH

Post by uglavnomja »

eto te ko skandinavska drzava :D pare, pare

ima nesto sto se zove ljubav :-)
Post Reply