Svecenici zlostavljaju djecu!
-
Haqqani
#1 Svecenici zlostavljaju djecu!
Bismillah!
Rimokatolička nadbiskupija u Dublinu objavila je da se za 102 svećenika sumnja da su fizički i seksualno zlostavljali najmanje 350 djece, što je najveće takvo priznanje u Irskoj.
Iz ureda nadbiskupa Diarmuida Martina u srijedu je objavljeno da će njihovi zaključci o zlostavljanju od strane svećenika od 1940. biti javno objavljeni tijekom idućih mjeseci, u kojima se očekuje i formiranje vladine komisije koja će istraživati povijest i postupanje u takvim slučajevima zlostavljanja u Irskoj.
U ovoj, predominatno katoličkoj naciji, crkva je još od 1994. opterećena brojnim seks-skandalima.
U nadbiskupiji kažu da su u zadnje dvije godine prošli kroz osobne dosjee više od 2800 svećenika, koji su zadnjih 66 godina, bilo kao svećenici, bilo kao redovnici, radili u Dublinskoj nadbiskupiji.
Tako je 8 svećenika u Dublinu već optuženo zbog zlostavljanja, dok je 32 tužilo 105 žrtava, koji od dijeceze traže više od 7 milijuna dolara odštete.
No, u novom se izvještaju navodi očekivanje porasta troškova, jer je još 40 slučajeva ostalo bez nagodbe. Naime, crkvene vlasti su do sada identificirale najmanje 350 žrtava zlostavljanja i još "mogućih 40 osoba koje su vjerojatno bile zlostavljane, ali ih je sada nemoguće identificirati ili im ući u trag".
Martin, iskusni vatikanski diplomat koji je imenovan na svoju dužnost 2003., kaže kako vjeruje da će nadbiskupija za isplatu rastućih odšteta morati prodati neke posjede. Istovremeno ukazuje na nužnost takve žrtve kako bi se, u što većoj mjeri, ispravile greške iz prošlosti.
"Za mene je zastrašujuće vidjeti da je u nekim od tih slučajeva zlostavljano tako mnogo djece. Vrlo teško je to usporediti s bilo čim", izjavio je Martin.
"S druge strane, znam da velika većina svećenika ne zlostavlja, da pošteno rade svoj posao i razumljivo je da su uzrujani i uvrijeđeni time što se događa", rekao je nadbiskup.
IskonInternet
08.03.2006.
Rimokatolička nadbiskupija u Dublinu objavila je da se za 102 svećenika sumnja da su fizički i seksualno zlostavljali najmanje 350 djece, što je najveće takvo priznanje u Irskoj.
Iz ureda nadbiskupa Diarmuida Martina u srijedu je objavljeno da će njihovi zaključci o zlostavljanju od strane svećenika od 1940. biti javno objavljeni tijekom idućih mjeseci, u kojima se očekuje i formiranje vladine komisije koja će istraživati povijest i postupanje u takvim slučajevima zlostavljanja u Irskoj.
U ovoj, predominatno katoličkoj naciji, crkva je još od 1994. opterećena brojnim seks-skandalima.
U nadbiskupiji kažu da su u zadnje dvije godine prošli kroz osobne dosjee više od 2800 svećenika, koji su zadnjih 66 godina, bilo kao svećenici, bilo kao redovnici, radili u Dublinskoj nadbiskupiji.
Tako je 8 svećenika u Dublinu već optuženo zbog zlostavljanja, dok je 32 tužilo 105 žrtava, koji od dijeceze traže više od 7 milijuna dolara odštete.
No, u novom se izvještaju navodi očekivanje porasta troškova, jer je još 40 slučajeva ostalo bez nagodbe. Naime, crkvene vlasti su do sada identificirale najmanje 350 žrtava zlostavljanja i još "mogućih 40 osoba koje su vjerojatno bile zlostavljane, ali ih je sada nemoguće identificirati ili im ući u trag".
Martin, iskusni vatikanski diplomat koji je imenovan na svoju dužnost 2003., kaže kako vjeruje da će nadbiskupija za isplatu rastućih odšteta morati prodati neke posjede. Istovremeno ukazuje na nužnost takve žrtve kako bi se, u što većoj mjeri, ispravile greške iz prošlosti.
"Za mene je zastrašujuće vidjeti da je u nekim od tih slučajeva zlostavljano tako mnogo djece. Vrlo teško je to usporediti s bilo čim", izjavio je Martin.
"S druge strane, znam da velika većina svećenika ne zlostavlja, da pošteno rade svoj posao i razumljivo je da su uzrujani i uvrijeđeni time što se događa", rekao je nadbiskup.
IskonInternet
08.03.2006.
-
papak_eliminator
Haqqani,
nesto mi ova tema nije za religije i filozofije, jer je jedina veza s tim to sto su to uradili crkveni sluzbenici.
imali smo vec ovakvih tema, i sve su na diskusijama.
nesto mi ova tema nije za religije i filozofije, jer je jedina veza s tim to sto su to uradili crkveni sluzbenici.
imali smo vec ovakvih tema, i sve su na diskusijama.
-
papak_eliminator
Ne predlazem da je ukinemo, vec predlazem da slijedeci put RAZMISLIS prije nego postiras temu na ovaj podforum.Haqqani wrote:Bismillah!
Predlazes da je ukinemo???
Tema je svjeza kao jutarnja rosa
A da je pomjerimo na sport?
Procitaj sam komplet clanak pa mi, osim rijeci svecenik, nadji STA TU pedofiliju povezuje sa religijom.
- manijak1
Mislim da je bilo milion ovakvih tema ........od svećenika do sveštenika preko hodža ........
- danas
pa de onda pomakni sa ovog podforuma, pa da se javljampapak_eliminator wrote:Ne predlazem da je ukinemo, vec predlazem da slijedeci put RAZMISLIS prije nego postiras temu na ovaj podforum.Haqqani wrote:Bismillah!
Predlazes da je ukinemo???
Tema je svjeza kao jutarnja rosa
A da je pomjerimo na sport?
Procitaj sam komplet clanak pa mi, osim rijeci svecenik, nadji STA TU pedofiliju povezuje sa religijom.
- Drvosjeca iz Dejcica
Fair Life wrote:
- anais_nin
samo da kazem da ovo nema nikakve veze ni sa religijom ni sa crkvom
....mentalni sklop pedofila je takav, da ti ljudi gravitiraju ka profesijama u kojima ce imati vise doticaja sa djecom
znaci nije logika svecenici = pedofili...ili hodze = pedofili
nego obrnuto pedofili = neka profesija u kojoj mogu raditi s djecom...tipa treneri, nastavnici, svestenici itd itd
e sad druga je stvar dosadasnji odnos crkve vezano za ta zlostavljanja...kolektivno zataskavanje, jednostavno izmjestanje osumnjicenih ili potvrdjenih pedofila i preseljenje istih samo na drugu "svjezu" lokaciju
javno priznanje crkve je veliki korak u pravom smjeru...
e sad druga je stvar dosadasnji odnos crkve vezano za ta zlostavljanja...kolektivno zataskavanje, jednostavno izmjestanje osumnjicenih ili potvrdjenih pedofila i preseljenje istih samo na drugu "svjezu" lokaciju
-
Edit
Ne previdite :
Unutarnje istrage koje sprovodi crkva su za svaku pohvalu - oni su o tome i javno progovorili.
Svjetovne skole su na potezu, da ucine isto.
Pod fizickim zlostavljanjem se jos puno toga podrazumijeva... nama nepoznat procenat navedenih zlostavljanja ide na seksualne delikte, dakle pogresno je ovdje govoriti da je navedeni broj svecenika optuzen za pedofiliju i u tom smjeru voditi diskusijie.Rimokatolièka nadbiskupija u Dublinu objavila je da se za 102 sveæenika sumnja da su fizièki i seksualno zlostavljali najmanje 350 djece
Unutarnje istrage koje sprovodi crkva su za svaku pohvalu - oni su o tome i javno progovorili.
Svjetovne skole su na potezu, da ucine isto.
-
Prenj
Dablin nije jedini ... 
Nakon što je šest djevojčica iz sela Jezerski kod Bosanske Krupe policiji prijavilo seksualno zlostavljanje
Policija uhapsila imama
BOSANSKA KRUPA - Imama Z. Mulalića (61) iz sela Jezerski, nadomak Bosanske Krupe, uhapsila je juče policija MUP-a Unsko-sanskog kantona zbog sumnje da je izvršio bludne radnje nad šest maloljetnih djevojč ica iz ovog mjesta.
"U toku je kriminalistička obrada i ispitivanje osumnjičenog, a danas će tužilaštvo odlučiti da li će mu biti određen pritvor", izjavio je Ale Šiljdedić, portparol u Kancelariji komesara u Kantonalnom MUP-u u Bihaću.
Šest djevojč ica iz Jezerskog prijavilo je policiji tokom vikenda da ih je imam u vjerskom objektu koji se nalazi pored džamije u Jezerskom seksualno uznemiravao poslije čega je policija pokrenula istragu.
Mještani Jezerskog nerado govore o ovom slučaju i ne mogu da vjeruju da se to desilo u njihovom selu. Pogotovo ne vjeruju da je to mogao da učini imam.
"Čuo sam za to u lokalnoj kafani. Zaprepašten sam. Imam ovdje službuje već šest godina i upravo mu se gradi nova kuća. Djevojčice koje su ga prijavile, čuo sam, starosti su od deset do 14 godina", kaže Ahmet Velić iz Jezerskog.
Priča da je imam djevojčice seksualno uznemiravao kada su došle u mejtef kod imama na časove arapskog jezika.
"Poslije rata oko 70 odsto djece odlazi u mejtef u kojem im imam drži časove arapskog. Navodno je imam dječake slao napolje, a zatim seksualno uznemiravao djevojčice", ispričao je Velić.
U Jezerskom smo juče pronašli jednu od šest djevojčica koja je prijavila imama. Nema, kaže, snage poslije svega što joj se dogodilo pričati o tome. Upućuje nas na svoju majku, koja, takođe, nerado započinje priču.
"Ništa sa sigurnošću ne mogu reći dok se ne provjeri. To je velika sramota ako je istina da se to dogodilo. Ipak je riječ o staroj osobi, o nekom ko je na funkciji u vjerskom objektu, i koji bi trebao služiti za primjer ostalima", kaže majka jedne od djevojčica. Njena kćerka, dodaje, ima 11 godina i najmlađa je od svih djevojčica koje su prijavile imama.
"Moja kćerka je najrjeđe išla kod imama", kaže ona.
U brdovitom selu nadomak Bosanske Krupe ništa ne odslikava šta se dogodilo. Mještani zaokupljeni svakodnevnim poslom. Kažu, koriste posljednje ljetne dane da završe poslove na imanjima. Uz put srećemo poneku grupu djevojaka. Već na prvo pominjanje imama odmahuju rukom i nastavljaju dalje. Ista slika i u mjesnoj kafani. Niko ne želi da javno govori o imamu. Neki odbrusiše da i ne vjeruju djevojčicama.
Kapija na dvorištu džamije zaključana. Nikoga nema u dvorištu.
Na izlazu iz sela razočarana žena ispraća nas riječima:
"Ne možemo vjerovati da se to desilo. Jako je ružno ako je istina da je imam dirao djevojčice", kaže srednjovječna žena predstavivši se kao komšinica nekoliko uznemiravanih djevojč ica .
G. GOLUB
Last edited by Prenj on 10/03/2006 12:33, edited 1 time in total.
-
Prenj
Petar LUKOVIĆ
PERO S ONOGA SVETA
MANIJAK U MANTIJI
9. ožujka, 2006.
Šizofrena hrvatska dilema: kakav je mentalni profil većinskog srpskog glasača odanog Šešelju i potajno zaljubljenog u Koštunicu (proces opisan matematičkom formulom "isti qurac, drugo pakovanje"), materijalizovala se prošlog tjedna u Pirotu zahtevom tamošnjeg saobraćajnog krila Srpske Radikalne Stranke da se autobus (hrvatski: autobus), koji je kao poklon Pirotu stigao iz Holandije, odmah vrati tamo odakle je na četiri točka došao. Uobičajeno zbunjeni Hrvat ne shvata: autobus je gradu Pirotu poklonio grad Hag – čime se, kažu radikali, putnici ponižavaju, jer nesvesno koriste vozilo kao produženu benzinsku ruku Haškog Tribunala, što nikako, naravno, nije slučajno, već samo duo šire megagalaktičke antisrpske zavere u kojoj pirotski gradski saobraćaj ima gotovo božanski značaj! Umesto da odmah u Holandiju vrate ovaj i sve druge autobuse koji su ikad poklonili Srbiji – naivni i dirljivo dementni Holanđani preko svoje ambasade objavili su priopćenje u kojem objašnjavaju Piroćancima da je autobus (holandski: jebo vas autobus!) poklon Gradske Vlade grada Haga, da ga nije sklapala Carla Del Ponte i da je on namenjen "svim građanima" ovog umilnog grada kojima glupa Holandija želi sve najbolje u "demokratskim reformama" itd.bla.bla.bla.
Ne znam šta je potrebno da se desi da Holanđani & ostali koji ovakvoj Srbiji poklanjaju tramvaje, medicinsku opremu, poljoprivredne alatke, kante za đubre – shvate da se tvrdo, patriotsko srpsko srce neće smekšati pred poklonima koji Danajci donose; možda bi napad pirotskim autobusom punim zapaljenih "tigar" guma na holandsku ambasadu osvestio one pisce saopštenja koji još veruju da Srbija ima "demokratski potencijal", jer samo inozemna žrtva lobotomije tako nešto može da napiše u času kad se čitava Srbija, u celini i celosti, vraća svojim voljenim miloševićevsko-šešeljevskim korenima koji su se spontano pretopili u neizlečiv genetski sustav.
Posebice dražesno u ovakvoj matrici svedoči okončanje sudskog procesa protiv vranjanskog vladike Pahomija – optuženog da je godinama, kad god je našao slobodnog vremena između molitvi za srpsko Kosovo i srpsku Krajinu, u pravoslavno-pedofilskom raspoloženju guzio sve što je muški maloletno, naročito dečake koji su sa deset/jedanaest godina poverovali da ih penetrira sam Isus The Hristos koji ispod mantije, vrlo praktično, nije nosio donji veš jer bi ga pomenuti samo sputavao u procesiji guženja kombinovanog s molibanom. Oslobađajuća presuda za Pahomija čije je civilno ime Tomislav Gačić – logična je politička odluka da se zaštiti Manijak koji je pre par meseci, uspaljen erekcijom, po Vranju hodao sa dr. Vojislav Koštunicom, poslavši tako javnosti poruku da mu muški vrtići mogu popušiti pijuk-svetinju u obliku mlohavog penisa; taj isti Gačić – nimalo neočekivano – pojavio se u Vladi Srbije, na sastanku ekipe koja pregovara o (izvesnoj) budućnosti Kosova, čime je koštunički amnestiran da nastavi ono što je najbolje znao da radi.
Vladika Pahomije je na sudu tvrdio da nije kriv i da su aferu napravile tajne službe Albanije, Makedonije i drugih zemalja zato što on radi na zaštiti srpskih interesa na jugu Srbije – što jeste senzacionalni alibi: što više analno prodireš, sve si veći patriota, na udaru obaveštajnih organizacija kojima je čmarna aktivnost druga Pahomija primarna u borbi protiv svetskog analnog terorizma! Ekskluzivno me je dirnulo da se Pahomijeva odbrana oslanjala na činjenicu da zbog prirode krivičnih dela "ne postoje neposredni svedoci i direktni dokazi", čime se uvodi sveto gačićevsko pravilo da samo Pedofilija Uz 4 Svedoka (od kojih jedan navija, dvojica drže sveću, četvrti onaniše) ima snagu dokaza u neverovatno poštenom srpskom Sudu koji je – shvatili ste politički kut – odbacio svedočenja nekoliko sveštenih lica da je Pahomije i te kako guzio, jer je ista sveštena lica Pahomije raščinio (hrvatski otpustio), te njihova svedočenja više nisu validna. Uz metafizičko objašnjenje sudkinje da "postoji određen stepen osnovane sumnje, ali ne i stepen izvesnosti, da je okrivljeni krivična dela izvršio", posebno me genitalno dodirnuo navod "da su veštaci vladiku Pahomija ocenili kao visokomoralnu osobu, koja nema sklonosti ka pedofiliji". Izvesno je da su veštaci članovi DSS ili SRS, jer u njihovom analnom obzoru nema mesta za ovakve dileme: patriota svoje spolovilo koristi samo u nacionalnom interesu – bez obzira tko je meta: gologuzi dečaci, mrtvi labudovi, živi Labus, drvena figura Patrijarha Pavla, kolege sveštenici lepo zaobljenog dupeta ili sam Predsednik Vlade koji u tikovima ima nešto od onog dečijeg nestašluka sklonog razbludnoj pohoti.
Sad, kad je Tomislav Gačić slobodan da vlastiti pimpek ponovo pusti u patriotski promet – Srbija je, oslobođena traume koja je potresala pregovarački tim: s Pahomijem ili bez Pahomija, ne samo spremna da po svaku cenu odbrani Kosovo, već da se, u pahomijevskom smislu, uhvati u koštac sa svakim autobuskim problemom u zemlji. Videli smo to i naročito čuli ovih dana, u času kad Vlada dr. Kalašnjikova slavi dve godine veličanstvenih uspeha: saradnja s Hagom ukopala se u Mladićevo podzemno sklonište, ekonomski tokovi presušili, inflacija galopira, pregovori s Evropom na stand-by statusu, Crnogorci odlaze, Albanci već otišli, finansijske G17+ afere duboko zakopane, investicije nestale... jedino je najebao Bogoljub Karić kojeg još samo, u ime Vlade, nije zguza uzeo Pahomije, kako bi se popovski dokazalo da je Mobtel toliko državni da se danas može prodati upola cene, samo zato da bi se ministri u Vladi namirili milionskom provizijom čije ih postojanje održava na vlasti.
Paralelno s ovakvom predivnom srpskom političkom slikom, kao rezultatom dvogodišnjice koštunjave mračne komedije, glasačko telo se već okrenulo radikalima koji bi već sutra – da su izbori – sami ili uz pomoć Miloševićevog SPS, bez problema uzeli vlast i napravili Vladu, usuđujem se da kažem ništa lošiju od ove, jer je teško zamisliti ovakvu količinu ministarski poremećenih umova (Dinkić, Labus, Stojković, Jočić, Koštunica) koji bi pod bilo kojom političkom firmom mogli opet vaskrsnuti u tako manijakalnom obliku.
Srpska suština: da je ovo nepopravljivo bolesna država za koju još nije pronađen lek – osim efikasne hidrogenske bombe čiji bi efekat bio da sačuva zgrade, parking mesta, ulice i poneko fucking drvo – stavlja nas u ulogu pacijenta za čiju bolest još nije pronađen lek. Holanđani pokušali da pošalju autobus: neka budu srećni da ga ne vrate s probušenim gumama; EU pokušala da nas smiri obećanjem da će sve biti u redu ako uhapsimo Mladića, na šta smo, videli ste, žestoko reagovali, jer se "mit ne hapsi"; Amerika pokušala pretnjama, ali ništa joj ne uspeva dok je Pahomije na slobodi – Tomislav je Gačić naš štih slobode, adut i mučenik, istovremeno, Jesus from Vranje, hoćete još? Čak i ministar inozemnih poslova Vuk Drašković – u retkim trenucima kad izgleda da je potpuno zdrav – priznaje da je Srbija "samo korak do pakla, gora nego što je ikad bila u poslednjih deset godina".
Sreća da se Pahomiju još diže qurac na mlađahne pravoslavce – srpska je nada da još nije sve izgubljeno i da se erektivna vatra iz Vranja može raširiti do svake upotrebljive genitalije kao patriotska petarda. Translated on hrvatski: sve dok guzimo decu – za Srbiju ima nade!