ko je imao onaj prijeratni atlas jugoslavije, na stranici 131 cini mi se, imaju slike stecaka u Radmilji... koliko ce ovi nashi moci ovako nesto odrzavati upitno je...ali lijepo je cuti da se konacno divimo necemu NASEM...Gospodarstvo U Radimlji kod Stoca danas je upriličeno svečano otvaranje Turističko-rekreacijskog centra Radimlja. Otvaranje ovog centra je dio UNDP-ovog projekta na razvoju turizma u Bosni i Hercegovini, a u okviru tog projekta ostvarene su razne aktivnosti, uključujući i opremanje i izgradnju kapaciteta Turističkog info-centra u Stocu te proširivanje turističke ponude u Stocu kroz pružanje usluga iznajmljivanja opreme za avanturistički turizam.
Načelnik općine Stolac Stjepan Bošković zahvalio se tom prilikom svima koji su pomogli ovaj projekt i završetak njegove prve faze, odnosno stvaranje preduvjeta da se od turizma i od turističke djelatnosti u Stocu može živjeti.
Predstavnik UNDP-a u BiH Stefan Priesner kazao je kako otvaranje Informacionog centra u Radimlji označava početak označene rekonstrukcije turističkih aktivnosti u ovoj regiji.
"Stolac, Velež i Pliva su odabrane lokacije u BiH koje su najatraktivnije u turističkom smislu i to iz dva razloga. Jedan su prirodne ljepote, a drugi je kulturna baština. Pored naših nastojanja da radimo na rekonstrukciji turističkih kapaciteta u ruralnim predjelima i nerazvijenim dijelovima zemlje naše je nastojanje da potičemo suradnju između različit dijelova zemlje i time doprinosimo većoj stabilnosti BiH kao države", kazao je Priesner.
On je istaknuo kako UNDP još od 2005. godine radi na unapređenju turizma i obnavljanju turističkih lokacija u BiH u suradnji s japanskim veleposlanstvom, koje je, kako je kazao, za obnovu ovog centra donirala 300 000 američkih dolara.
(Fena)
Svečano otvoren Turističko-rekreacijski centar Radimlja
Moderator: anex
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#1 Svečano otvoren Turističko-rekreacijski centar Radimlja
-
Pearl
ma ja, mi se divimo svemu sto vani vidimo, sve necije tudje nam je bolje, ljepse, grandioznije...
govnav narod, sta ces...
govnav narod, sta ces...
- Phia
Nažalost Stolac je još uvijek pun nacionalističkih zatezanja..sumnjam da će turizam uspjeti u takvim uslovima..
Par slika s Radimlje..

Da napomenem da nekoliko metara od ove nekropole još uvijek postoje nelegalno (dozvolom isključivo jednonacionalne vlasti u Stocu) napravljeni objekti nekakve veleprodaje izgrađeni u zoni strogo zabranjene izgradnje bilo kakvih objekata utvrđenoj pravilima unesca (objekti se naziru na drugoj i trećoj fotografiji lijevo..).Da ne zaboravim spomenik blajburškim žrtvama
A sad da ne pričam dalje o krstu na tvrđavi iznad grada napravljenom 'nabrzaka' od betonskih elemenata i počupanog kamenja iz zidova same tvrđave..i nekakav križni put do te iste tvrđave stare koliko hoćeš..halo križni put??

Glupo je sad politizirati temu ali nažalost to je u Stocu realnost koju ovdje u Sarajevu skoro niko i ne osjeti..daleko smo mi od turizma..možemo samo služiti kao atrakcija u kojoj glavnu ulogu igraju egzemplari koji još nisu izašli iz kamenog doba
Par slika s Radimlje..

Da napomenem da nekoliko metara od ove nekropole još uvijek postoje nelegalno (dozvolom isključivo jednonacionalne vlasti u Stocu) napravljeni objekti nekakve veleprodaje izgrađeni u zoni strogo zabranjene izgradnje bilo kakvih objekata utvrđenoj pravilima unesca (objekti se naziru na drugoj i trećoj fotografiji lijevo..).Da ne zaboravim spomenik blajburškim žrtvama
A sad da ne pričam dalje o krstu na tvrđavi iznad grada napravljenom 'nabrzaka' od betonskih elemenata i počupanog kamenja iz zidova same tvrđave..i nekakav križni put do te iste tvrđave stare koliko hoćeš..halo križni put??

Glupo je sad politizirati temu ali nažalost to je u Stocu realnost koju ovdje u Sarajevu skoro niko i ne osjeti..daleko smo mi od turizma..možemo samo služiti kao atrakcija u kojoj glavnu ulogu igraju egzemplari koji još nisu izašli iz kamenog doba
-
Pearl
bila sam i ja neki dan, malo prosetala medju steccima, pomilovala ih .. zao mi je samo sto nisam uslikala ogroman otpad zeljeza s druge strane ceste (valjda i to spada u turistcku ponudu, samo mozda ja to nisam pravilno shvatila
).. a probat cu da postam kasnije sliku objekta koji mirci spominje.. poluraspadnut objekat na kojem cak pise da je to sportsko udruzenje Radimlja !?!?