Svečano otvoren Avaz Business Center

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

reaktor

Post by reaktor »

krkan wrote:neznam ljudi za gradjevinu
al kad prodjem pored iste imam onaj ruzni osjecaj u zelucu
zalosno da je avaz napravljen bas na tom mjestu
uvjek mi asocijacija da su ljudi u oslobodjenje dolazili citav rat da rade
maltene na prvu linuju
a ovih supaka nije bilo ni na mapi
a gdej si ti krkane? na kojoj si ti mapi?
i zasto mislis da danas u avazu ne rade ljudi koji su radili u oslobodjenju ili stampariji (opresa ili oko, nisam siguran) i pitaj, krkane, te ljude danas da li bi napustili posao u avazu?
reaktor

Post by reaktor »

a dani i s. bosna, kao i njihovi glavasi ss pecanin i avdic su olicenje profesionalizma i uspjesnog poslovanja.... bjaaaazi
fair, sto se ti sekiras oko svega ovoga??? tebi ni u dzep ni iz dzepa, ili... :-) :-)
neki

Post by neki »

dajte ljudi svi malo pretjeruju oko tog avaza, cuj tornjevi...gdje su ono tornjevi zgrada ima 12 spratova..kako bi onda trebali zvati alipasino, mozda tornjevo polje. Avaz vise ide u sirinu nego u visinu.
A sto se ljepote tice to je relativna stvar..mozda jest ljepsa od prijasnjeg Oslobodjenja al treba uzet u obzir da je Oslobodjenje napravljeno prije 30 godina i tad je to bio remek djelo arhitekture. Ova fasada koja je sad na Avazu je bila aktuelna prije 20 godine i izasla je iz mode. Mislim da je arhitekt mogao biti malo inventivniji ali i njemu je babo namjestio posao. Sam oblik je cista kopija BMW sa malim promjenama na vrhu cisto da bi se izbrisao utisak potpunog kopiranja. A oni krugovi su sve samo ne ekonomicni i to ce sve vremenom shvatiti oni koji budu radili u njemu. Potpuni gubitak prostora i sto se toga tice prijasnje Oslobodjenje je bilo puno bolja zgrada (onakva kockasta). Al ipak valjda ce ovaj Avaz malo pogurati i okolinu da se izgradi i da sruse sandjacke Nedjarice..
A elektroprivreda je makar u inzinjerskom pogledu dostignuce jer citava zgrada visi na onim stubovima..ima kozole duge 12 metara. To se nigdje kod nas ne vmoze naci.Al su je po meni usrali onim bojama.Mislim da bi puno bolje izgledala crvena ko i prije rata al neke glavonje crvena bode u oci..
DiplomataSaSela

Post by DiplomataSaSela »

neki wrote:.Mislim da bi puno bolje izgledala crvena ko i prije rata al neke glavonje crvena bode u oci..
Bila je narandjasta a ne crvena , izgledala je ko nezavrsena i dobro je "bola"u oci
Hendrix

Post by Hendrix »

Spominjete dvije najgore inženjerski projektovane zgrade kod nas.Elektroprivreda ima konzole od 12 metara ali je ujedno i seizmički nestabilna ili ti kad zadrma zemljotres bolje ti je da nisi u njoj.Ovo nisam ja izmislio nego profesor moj koji to predaje pa ti vidi sad,takođe Avaz je naopako konstruisan statički gledajući i u struci predstavlja ogromnu glupost u projektovanju.Napominjem ovo nisam ja izmislio nego čovjek koji je pola bosne isprojektovo i nažalost :D meni predaje (malo je živčan heheh)
kamen

Post by kamen »

emir imamovic je samo napisao istinu bh. (novinarskog) trenutka * o avaz-u i njegovim poltronima suvisno je raspravljati * gazda i njegov glavni podanik je pokazao svoje pravo lice urucujuci otkaz dopisniku iz banja luke krajem prosle godine * taj covjek, novinar, miso vidovic, je zasigurno doprinio od sviju avaz-ovaca da tragicna istina o posrtanju, stradanju i "zivotu" bosanskokrajiske ljepotice ugleda svjetlo dana * to sto je dobio "zahvalnicu" u vidu otkaza ide u prilog stvarne slike gazde & co.
edu

Post by edu »

Fair Life wrote:
[img]http://www.bhdani.com/img/logop13.gif[/img][color=white]__[/color][size=117]Broj 401 - 18.02.2005.[/size] wrote:Opravdano odsutan

Poštovani gospodine Škaljiću, evo, iskoristit ću priliku i prostor da Vam, kao generalnom direktoru Avaza i potpisniku pozivnice na otvaranje Avaz Business Centera adresirane na moje ime, objasnim zašto nisam tog 10. februara u 19.15 bio u Crvenoj dvorani i saučestvovao u grandioznoj sahrani bosanskohercegovačkog novinarstva.

Sve sam, vjerujte, cijenjeni gospodine Škaljiću, učinio da opravdam Vašu odluku da mi pošaljete pozivnicu: cijeli božiji dan ništa nisam jeo da bih mogao probati delicije sa švedskog stola, popio sam samo dvije sarajevske pive da priviknem nepce na okus pjene Selimovića, pripremio zaljubljeni pogled za susret s Vašim poslodavcem i ponovio engleski za razgovor s gospodinom Ashdownom (I Čita, You High Representative), obukao prikladno odijelo i svezao crvenu kravatu (da budem u tonu sa dvoranom), i onda...

Image

Pise: Emir Imamovic

Lažem, gospodine Škaljiću! Od bezobrazluka da se pozivnice pošalju u novine koje zadnjih mjeseci rade da bi Vašoj kompaniji plaćale kazne odrezane u farsičnim sudskim procesima veći je samo moj osjećaj gađenja nad onim, odnosno ispod onoga, što predstavlja Business Center.

Ja se, da Vam pravo kažem, u Center ne bih ni od četnika sakrio. A ako se slučajno pitate zašto (a znam da se ne pitate, jer Vas i Vašeg šefa živo zaboli područje među preponama za bilo šta i bilo koga ko više vjeruje sebi nego tekstovima najtiražnijeg bh. političkog dnevnika), rad sam odgovoriti.

Da jedna od najuspješnijih bošnjačkih kompanija nije nastala na crnim fondovima Stranke demokratske akcije (vidjeti pod Edhem Bičakčić); da za 10 najtežih godina na stranicama vaših izdanja nije demonstriran raskošan primitivizam i jednaka beskrupuloznost u odstrelu neprijatelja (vidjeti pod Avdić ili Pećanin, Senad naravno), i potrošenih prijatelja (vidjeti pod Zlatko Lagumdžija); da se uređivačka politika nije rotirala k'o restoran, zastajući tek tamo gdje stoluje moć; da niste dokazali (ne Vi, no Gazda) kako se umrijeti mora a platiti porez i ne mora; da vaša izdanja ne baštine raskošnu nepismenost i ne uspostavljaju novinarstvo bez novinara; da sistematski ne provodite projekat onepismenjavanja čitalačke publike u BiH; da se pod krilima malog zmaja nije skrila paleta kič operatera (vidjeti pod Adin Hebib ili Sulejman Kupusović); da na vrhu piramide sjedi pravi Radončić (vidjeti pod Šeki); da novine s vašim simbolima podižu nivo grafičke opremljenosti, njeguju fotografiju, kritičku misao i razvijaju se na principima savremenog izdavačkog poslovanja (vidjeti pod Europa Press Holding); da za marku-dvije i nešto malo više nudite, umjesto Alispahićevih akrobacija, raskošan stil, relevanciju i elokvenciju kakve imaju autori (Bešker, Lovrić, Dežulović, Tomić, Hudelist, odnosno njihovi bosanski pandani...) na plati kod bivšeg Radončićevog kolege iz zagrebačkog Danasa Ninoslava Pavića (koji je građanima Hrvatske u prošloj godini omogućio kupovinu šest miliona primjeraka djela vrhunske književnosti po najnižoj mogućoj cijeni); da, zagovarajući razvoj bosanskih brandova, Utemeljitelj ne prodaje demagogiju pod bubrege gostujući na koloniziranoj TV OBN (vidjeti pod Ivan Ćaleta)... ja bih možda i došao na poklon graditelju.

Ovako, izvinjavam se, al' i od same pomisli da razmjenjujem osmijehe s brigadom uplašenih, onih koji smiju i bajram-namaz propustiti al' ne i poklonjenje Utemeljitelju, osjećam podrhtavanje u stomaku i okus kiseline na putu kroz ždrijelo. Ili, što bi rekao interpretator stihova svi ste tu, a mene s vama nema: srećo, smučilo mi se.

I još nešto, s obzirom da od visine ne strahujem, nit' joj se divim: "najveći arhitektonski poduhvat na Balkanu" ili dva nebodera (cijenjena gospodo: ljudi po Mjesecu hodaju, vi Bošnjacima drvite o par solitera) na mjestu ostatka zgrade Oslobođenja imaju onu simboličku ulogu koja - vrijeđa. Ruševina na ulazu u Sarajevo jeste bila ružna, slažem se, i kao takva podsjećala je na užas razaranja male zemlje za velike lopovluke. Vaša plava stakla, nekako, meni liče na spomenik onome što je zamijenilo granate - beskrupuloznosti, bezočnosti i pristajanju na političke programe progona.

Ja, znate, ne volim ni svadbe ni sahrane. Drugo pogotovo. I ma koliko grandiozan bio sprovod bosanskom novinarstvu, nisam mogao obići najveći nadgrobni spomenik žurnalizmu.

Stoga Vas, na kraju, molim: kada napravite pokretne stepenice od Baščaršije do rotirajućeg restorana i krenete redati imena na listu zvanica, ponašajte se kao da me nema.

Želim Vam puno sreće, gospodine Škaljiću. Trebat će Vam. (Vidjeti pod Mensur Osmović.)
Odavno neko nije nesto bolje napisao.
Svaka cast!!!
kub lajkan

Post by kub lajkan »

edu wrote: Odavno neko nije nesto bolje napisao.
Svaka cast!!!
Ma zna ovaj momak da briljira. Par puta sam citao njegove sjajne uvodnike u Danima...
Post Reply