Sve za ljubav

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#1 Sve za ljubav

Post by plain vanilla »

Gledam danas na Pinku emisiju "Sve za ljubav", prijavio se i neki Admir iz Sarajeva, ..zena ga ostavila jer je hodao po kafanama, pio..hodao..pa eto, pozelio da se pomire...i pomirise se :D

Bilo je i dvoje djecice, pozeljeli da se zahvale svojoj hraniteljici...

Ako zanemarite da je blam pricati intimu na TV, i da ona druga osoba ne bi voljela pojaviti se na TV-u, imate li vi nekoga kome biste se voljeli zahvaliti, ispricati za neke neugodnosti, pokajati se i tako?

Smatrate li da zasluzujete da bi se neko vama trebao zahvaliti, ispricati i sl?
ljubav_aha

#2 Re: Sve za ljubav

Post by ljubav_aha »

plain vanilla wrote:Smatrate li da zasluzujete da bi se neko vama trebao zahvaliti, ispricati i sl?
licno,meni niko ne duguje,kao ni ja nekome

prije par dana sam uzrokovala nesporazum,srecom pod pritiskom emocija me je doticna osoba razumjela;naredni dan sam pristojno zvrcnula telefonom i lijepo rekla " moje ponasnje nije bilo u redu..." druga linija "znam,razumijem te,bila si jako uzrujana" ,zelim reci,ovakve situacije mi se ne desavaju cesto,i obicno se desavaju sa jako bliskim osobama jer su i pitanju iskrene emocije,a sa ostatkom poslovnog svijeta je fomralnost i diplomacija,a sa kolegama nema prostora za teme o privatnom zivotu,poenta,vlro je bitno kako svoj privatni zivot i svoje ponasanje "serviras" sreidni,svi znamo sto se moze desiti ako nesto uradimo,nema potrebe lagati sebe

vanilijo,jesam li pomogla :P
plain vanilla

#3 Re: Sve za ljubav

Post by plain vanilla »

ljubav_aha wrote:
licno,meni niko ne duguje,kao ni ja nekome

prije par dana sam uzrokovala nesporazum,srecom pod pritiskom emocija me je doticna osoba razumjela;naredni dan sam pristojno zvrcnula telefonom i lijepo rekla " moje ponasnje nije bilo u redu..." druga linija "znam,razumijem te,bila si jako uzrujana" ,zelim reci,ovakve situacije mi se ne desavaju cesto,i obicno se desavaju sa jako bliskim osobama jer su i pitanju iskrene emocije,a sa ostatkom poslovnog svijeta je fomralnost i diplomacija,a sa kolegama nema prostora za teme o privatnom zivotu,poenta,vlro je bitno kako svoj privatni zivot i svoje ponasanje "serviras" sreidni,svi znamo sto se moze desiti ako nesto uradimo,nema potrebe lagati sebe

vanilijo,jesam li pomogla :P
Naravno da sve probleme treba rijesiti odmah, ali silom prilika ili neprilika, nismo uvijek u mogucnosti..ili nismo u stanju sagledati cijeli situaciju objektivno..onda prodje neko vrijeme, pa skontamo da smo zakasnili..

Tako i za zahvalnost, ne cijenimo uvijek onoliko koliko bismo trebali..neke stvari se uzimaju previse zdravo za gotovo..pa ne treba biti zahvalan nekome samo ako ti bubreg da :D
ljubav_aha

#4 Re: Sve za ljubav

Post by ljubav_aha »

plain vanilla wrote: Naravno da sve probleme treba rijesiti odmah, ali silom prilika ili neprilika, nismo uvijek u mogucnosti..ili nismo u stanju sagledati cijeli situaciju objektivno..onda prodje neko vrijeme, pa skontamo da smo zakasnili..
licno sam se vise puta uvjerila,vrijeme nije problem,imam slucaj osobe koja mi je prisla nakon 5 godina,i pazi ovo,osobu vrlo dobro poznajem,danas se cujemo i povrmeno vidimo,i licno sam znala nakon duzeg perioda priznati nekome,stoga,za ovakve situacije ,niakd nije kasno :-D
ladyada

#5 Re: Sve za ljubav

Post by ladyada »

zato mi ne treba da idem na Tv ja to uradim privatno ..........pozovem na veceru ili neki koncert ili sta ja znam vec ..........
cava

#6 Re: Sve za ljubav

Post by cava »

samo da se prijavim, za neka bolja vremena :-) :D
plain vanilla

#7 Re: Sve za ljubav

Post by plain vanilla »

ladyada wrote:zato mi ne treba da idem na Tv ja to uradim privatno ..........pozovem na veceru ili neki koncert ili sta ja znam vec ..........
rekla sam da zanemarimo sto je ovo na TVu :D
ja bih se samoubila kad bi mi TV ekipa dosla na vrata bilo kakvim povodom :lol:
cava

#8 Re: Sve za ljubav

Post by cava »

plain vanilla wrote:
ladyada wrote:zato mi ne treba da idem na Tv ja to uradim privatno ..........pozovem na veceru ili neki koncert ili sta ja znam vec ..........

Ja bih se tek tad naljutila :x :x :x
ladyada

#9 Re: Sve za ljubav

Post by ladyada »

plain vanilla wrote:
mislim realno ako se uzme da nemam nikada perioda u zivotu kad nisam od nekog trebala nesto ili neko od mene ........nekada sitnicu nekada vise ,sad zavisi nekada se plati nekada odradi nekom uslugom nekada proslavi ......... a nemogu da zamislim da mi kamera dodje i snima ......... to mi je tako odvratno .........
Shacii

#10 Re: Sve za ljubav

Post by Shacii »

ja sam poslije 3 godine svog bivšeg momka zamolila da mi oprosti zbog nacina na koji sam prekinula nasu vezu...on je rekao da je sve ok i da mi je davno halalio :)))))ali eto ja sam imala potrebu da kazem "izvini" i "zao mi je" i kasnije mi je bilo puno lakse.
Zoya

#11 Re: Sve za ljubav

Post by Zoya »

To je sigurno bilo nakon sto si dobila nogu od nekog ko se ponasao isto kao i ti prema bivsem pa si onda skontala kako karma umije biti zeznuta .. I da, sve je lakse i drugacije kad godine prodju :-D
ljubav_aha

#12 Re: Sve za ljubav

Post by ljubav_aha »

Zoya wrote:To je sigurno bilo nakon sto si dobila nogu od nekog ko se ponasao isto kao i ti prema bivsem pa si onda skontala kako karma umije biti zeznuta .. I da, sve je lakse i drugacije kad godine prodju :-D
mozda joj je bila prva veza, i tako se "rodi" karma za naredne :D

kakva karma kakve zeze,karma se ne desava prema onomse sto smo odradili i zaradili ;-)
Shacii

#13 Re: Sve za ljubav

Post by Shacii »

Zoya wrote:To je sigurno bilo nakon sto si dobila nogu od nekog ko se ponasao isto kao i ti prema bivsem pa si onda skontala kako karma umije biti zeznuta .. I da, sve je lakse i drugacije kad godine prodju :-D

upravo suprotno, s njim sam prekinula zbog momka sa kojim sam i danas i uskoro planiramo brak..jednostavno mi je doslo da ga nazovem i izvinem se zbog nacina na koji sam prekinula,a ne zbog samog prekida.
Zoya

#14 Re: Sve za ljubav

Post by Zoya »

Shacii wrote:

upravo suprotno, s njim sam prekinula zbog momka sa kojim sam i danas i uskoro planiramo brak..jednostavno mi je doslo da ga nazovem i izvinem se zbog nacina na koji sam prekinula,a ne zbog samog prekida.
Ma vidis da sam se shalila :D Neka, fino je to :)
Shacii

#15 Re: Sve za ljubav

Post by Shacii »

:thumbup:
zelenashica

#16 Re: Sve za ljubav

Post by zelenashica »

Shacii wrote:ja sam poslije 3 godine svog bivšeg momka zamolila da mi oprosti zbog nacina na koji sam prekinula nasu vezu...on je rekao da je sve ok i da mi je davno halalio :)))))ali eto ja sam imala potrebu da kazem "izvini" i "zao mi je" i kasnije mi je bilo puno lakse.
Ja da imam broj telefona ili adresu jednog bivšeg davno bih isto učinila.Ovako ništa.....zamolim ga onako unutar sebe za oprost kad mi naumpadne.
Sve kontam možda sam se tad,što stari narod kaže "ogriješila".
:(
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#17 Re: Sve za ljubav

Post by ladyblue18 »

Nemam nikoga, nije mi nikada bio problem priznati svoje greske i reci nekome izvini, oprosti, zao mi je...tako da stvarno nisam nikada nikome nista ostala duzna.

I da, smatram da zasluzujem bar izvini od nekoliko osoba, iako mi je do istog stalo k'o do lanjskog snijega, ali eto to izvini je po meni znak da u nekome ima bar trunka ljudskosti, ali u to debelo sumnjam. :D

I ne, ne bih zaista voljela nikakve javne parade i kic po tv-u kada se radi o emocijama bilo kakvim. Ono sto je privatnost treba takva i ostati izmedju dvije osobe a ne da publika sirom ExYu gleda moj zivot. :-)
Shacii

#18 Re: Sve za ljubav

Post by Shacii »

zelenashica wrote:
Shacii wrote:ja sam poslije 3 godine svog bivšeg momka zamolila da mi oprosti zbog nacina na koji sam prekinula nasu vezu...on je rekao da je sve ok i da mi je davno halalio :)))))ali eto ja sam imala potrebu da kazem "izvini" i "zao mi je" i kasnije mi je bilo puno lakse.
Ja da imam broj telefona ili adresu jednog bivšeg davno bih isto učinila.Ovako ništa.....zamolim ga onako unutar sebe za oprost kad mi naumpadne.
Sve kontam možda sam se tad,što stari narod kaže "ogriješila".
:(

i ja sam zbog toga to uradila, bas mi je cesto to naumpadalo i bojala sam se da ce biti neka ruzna rekacija, poslat me u mp3 il sta ja znam al umjesto toga bilo je " pa sreco ne sikiraj se,sve je ok i pamtim samo lijepe dane :):):)" nisam dozivjela bolji osjecaj od tog...sad kad se vidimo stanemo ispricamo se i sve je ok.
zelenashica

#19 Re: Sve za ljubav

Post by zelenashica »

ladyblue18 wrote:Nemam nikoga, nije mi nikada bio problem priznati svoje greske i reci nekome izvini, oprosti, zao mi je...tako da stvarno nisam nikada nikome nista ostala duzna.

I da, smatram da zasluzujem bar izvini od nekoliko osoba, iako mi je do istog stalo k'o do lanjskog snijega, ali eto to izvini je po meni znak da u nekome ima bar trunka ljudskosti, ali u to debelo sumnjam. :D

I ne, ne bih zaista voljela nikakve javne parade i kic po tv-u kada se radi o emocijama bilo kakvim. Ono sto je privatnost treba takva i ostati izmedju dvije osobe a ne da publika sirom ExYu gleda moj zivot. :-)
Ma nije ni meni problem se izvinuti,ali iskreno rečeno kad se s nekim raziđeš tako da ga ne vidiš viče očima ostaje pitanje kome se izvinuti?!
Daleko od toga da bih pristala na javna izvinjenja i blamaže,tipa emisije iz naslova,ali bih se ipak voljela sresti sa osobom i izvinjenje uputiti licem u lice.
zelenashica

#20 Re: Sve za ljubav

Post by zelenashica »

Shacii wrote: i ja sam zbog toga to uradila, bas mi je cesto to naumpadalo i bojala sam se da ce biti neka ruzna rekacija, poslat me u mp3 il sta ja znam al umjesto toga bilo je " pa sreco ne sikiraj se,sve je ok i pamtim samo lijepe dane :):):)" nisam dozivjela bolji osjecaj od tog...sad kad se vidimo stanemo ispricamo se i sve je ok.
Ja nikad više nisam imala priliku ni sresti tu osobu.
Ali obećala sam sebi prvom prilikom,za deset ili pedeset godina ću razgovarati s njim.Mada mislim da i nisam napravila nešto posebno loše,ali eto mene ponekad to gricka.
plain vanilla

#21 Re: Sve za ljubav

Post by plain vanilla »

Vecini izvinjenje nije problem, ali je li "izvini" uvijek dovoljno?

Ja sam jednom iznevjerila povjerenje jedne prijateljice..ne bih da pricam sta je bilo, ali po mojoj slobodnoj procjeni, nesto grozno...Ona je to poslije saznala od druge osobe koja je bila sudionik tog "dogadjaja" i nije mi nista spominjala, nego kad su dosli kod mene pocela je spominjati neke djelice tog dogadjaja :shock: o kojem nije smjela znati nista.

Mislim da sam samo mijenjala boje i htjela propasti u zemlju..ona se samo smijala i rekla da je sve ok..da se ne ljuti, ja sam se izvinjavala..i dan-danas me sramota kad se svega sjetim..i uvijek sam joj zahvalna sto je presla preko te gluposti..Prijateljice smo vec 20tak godina :D
Shacii

#22 Re: Sve za ljubav

Post by Shacii »

Kad se neko meni izvinjava a jako sam ljuta onda se jos vise ljutim i kazem da prestane s tim i da mu ne zelim pruziti zadovoljstvo da se zbog izvinjenja bolje osjeca, a uradio je nesto bas lose ( neko=momak) :lol: :lol: kasnije me prođe i prihvatim izvinjenje, a ostali svijet..rado prihvatim izvinjenje i bude mi drago sto shvate gresku, i sama priznam kad sam ja kriva.
vesna555

#23 Re: Sve za ljubav

Post by vesna555 »

Nemam potrebu nikome tako javno iskazivati izvinjenje ili ljubav. Ja sam jedna od onih što tuši ljude svojom ljubavlju :lol: Znaš ono, dan poslije vikenda dođem na posao i sve po uredu izljubim kolegice s kojima se druzim na poslu :lol: Znam da sam dosadna, moj cuko pobjegne jadan od mene kolko ga mazim i diram. Ali i meni je potrebno da me tako maze i ljube stalno, mislim da bi uginula da me neko danas ne zagrli :lol:
A da li mislim da bi se meni neko izvinuo preko te emisije? Mozda bi mogla bivsa cimerica. Ona je bila jedno dijete sa sela, utučena i uvjerena da je glupa i bezvrijedna jer je žensko i uz pomoć mojih roditelja i mene su je roditelji pustili na faks, a čak smo joj i financijski pomogli kad je trebala ici na ekskurziju, da bi nakon godinu dana faksa postala cool, počela nositi rejbanke i starke, davat p... kome stigne i onda me tako jednog dana odjebala i samo iselila iz stana 13 dana prije nego smo trebale traziti novi stan, bez ijedne jedine rijeci. Ja sam prestala biti cool za nju. Opisala sam jednom to iskustvo, bas je bilo bolno, al nje me ubilo, tako da me ojačalo i dan danas kad je vidim na ulici, spusti pogled, a ja nju mogu pogledati u oči.
A da uradi to, tj. da mi dođu ovi iz Sve za ljubav i kažu da se izvinjava, ne znam šta bih uradila. Mislim da bih sve ispričala šta sam za nju uradila i ja i moji roditelji i onda otvorila anketu gdje gledaoci mogu zvati i gdje poziv košta 1,9 KM i glasati da li da oprostim ili ne :lol:
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#24 Re: Sve za ljubav

Post by ladyblue18 »

zelenashica wrote: Ma nije ni meni problem se izvinuti,ali iskreno rečeno kad se s nekim raziđeš tako da ga ne vidiš viče očima ostaje pitanje kome se izvinuti?!
Daleko od toga da bih pristala na javna izvinjenja i blamaže,tipa emisije iz naslova,ali bih se ipak voljela sresti sa osobom i izvinjenje uputiti licem u lice.
Pa to jest, ali opet...
No, neki odluce gujcom zalupiti vrata jednom zauvijek, a to je najlakse...najteze je biti covjek i reci jedno ljudsko iskreno izvini...
zelenashica

#25 Re: Sve za ljubav

Post by zelenashica »

ladyblue18 wrote:
zelenashica wrote: Ma nije ni meni problem se izvinuti,ali iskreno rečeno kad se s nekim raziđeš tako da ga ne vidiš viče očima ostaje pitanje kome se izvinuti?!
Pa to jest, ali opet...
No, neki odluce gujcom zalupiti vrata jednom zauvijek, a to je najlakse...najteze je biti covjek i reci jedno ljudsko iskreno izvini...
Meni se nikad nije bilo tesko izvinuti.....ali kad imam priliku.GuJicom ne volim zatvarati vrata,ali pocesto se u spletu okolnosti i pod uticajem drugih osoba to zna desiti(nesporazum)...helem .
Post Reply