Sve su stranke u BiH prvenstveno nacionalne?
-
Tariq_rambo
#1 Sve su stranke u BiH prvenstveno nacionalne?
Ako su uzme u obzir cinjenica da su sve politicke opcije, recimo u RS jedinstvene oko njenog opstanka i ne mjenjanja Aneksa IV, tako da nema bas niti jednog suprotnog misljenja može se zakljuciti da su sve te stranke nacionalne. Pa u biti nema razlike između SDS-a, i ostalih stranaka.
Ista je situacija i u Federaciji samo po drugim pitanjima. (fotelje su cudo)
-
Tariq_rambo
Nije ona ne drživa nego je vi pokusavate uciniti neodrživom, al vise ce te sebi stete nanjeti.Toozla wrote:milepile wrote:Mene nervira sto su svi Bosnjaci za opstanak BiH, a ona je apsolutno neodrziva
Ako propadne RS sve ste karte izgubili i time sami priznajete ko je napao ovu državu,ko je zaratio, itd.
- Vodenjak
Praaavo ih motivises da raspuste Republiku Srpsku!Tariq_rambo wrote:Toozla wrote:Nije ona ne drživa nego je vi pokusavate uciniti neodrživom, al vise ce te sebi stete nanjeti.milepile wrote:Mene nervira sto su svi Bosnjaci za opstanak BiH, a ona je apsolutno neodrziva
Ako propadne RS sve ste karte izgubili i time sami priznajete ko je napao ovu državu,ko je zaratio, itd.
Dosle instrukcije odozgo?
-
Tariq_rambo
BiH je država a RS je samo jedan entitet,
Uporedi to samo sa jednom npr. njemackom pokrajinom, ili sa svicarskim kantonom, francuskim pokrajinama.
Vjerovatno za te federalne jedinice nikad nisi ni cuo a za Francusku, Njemacku, Svicu ipak ako si imalo obrazovan onda si cuo.
Tako ti je i sa BiH
I ne moze volja entiteta biti veća i jača od državne volje.
Tako Mile trebas malo skontati da RS nije država nego samo jedan entitet.
Jos kad zijanite VOJSKU i POLICIJU, necete imati ama bas niti jedan element "državnosti" osim stanovnistva
Uporedi to samo sa jednom npr. njemackom pokrajinom, ili sa svicarskim kantonom, francuskim pokrajinama.
Vjerovatno za te federalne jedinice nikad nisi ni cuo a za Francusku, Njemacku, Svicu ipak ako si imalo obrazovan onda si cuo.
Tako ti je i sa BiH
I ne moze volja entiteta biti veća i jača od državne volje.
Tako Mile trebas malo skontati da RS nije država nego samo jedan entitet.
Jos kad zijanite VOJSKU i POLICIJU, necete imati ama bas niti jedan element "državnosti" osim stanovnistva
-
Bastet
a gle sve ti je u bih nacionalisticko pa tako i stranke... uvijek se gleda tko je iz kog naroda, kako da se sve sredi da se niko ne uvrijedi... pa ako ti je sama drzava tako ustrojena naravno da ce sve stranke biti nacionalisticke... odnosno nacionalne...
-
Tariq_rambo
Tako nekako, al onda se u tom nacionalizmu izgubi sama vokacija stranke, pa tako uzmes desnicare i ljevicare, izadju na kraju isti, male razlike,Bastet wrote:a gle sve ti je u bih nacionalisticko pa tako i stranke... uvijek se gleda tko je iz kog naroda, kako da se sve sredi da se niko ne uvrijedi... pa ako ti je sama drzava tako ustrojena naravno da ce sve stranke biti nacionalisticke... odnosno nacionalne...
Spominje se neka socijaldemokratija - a ni jedna od tih stranaka sto se tako nazivaju uopste nema ni s od socijaldemokratije.
Za desnicare vazi ona i to u bosnjackom djelu"NIJE VAZNO JEL OBRAZOVAN, VAZNO JE JEL OBREZAN,
ITD..
-
Tariq_rambo
ONDA NIJE MI JASNO KOJI JE SMISAO POSTOJANJA NASIH STRANAKA, ?Bastet wrote:a gle sve ti je u bih nacionalisticko pa tako i stranke... uvijek se gleda tko je iz kog naroda, kako da se sve sredi da se niko ne uvrijedi... pa ako ti je sama drzava tako ustrojena naravno da ce sve stranke biti nacionalisticke... odnosno nacionalne...
SVAKA STRNKA ODSTUPA OD SVOG PROGRAMA, FOTELJA SE VISE TRAZI I UZ DOBAR LIZ IDE I DOBRA FOTELJA.
Pa ako osnujes stranku neka bude zatupljena u svoj program u svakom pogledu, a ne MALO ĆEMO OVAKO, MALO ONAKO:
ZAR JE MOGUĆE DA JEDNA VEČERA S PEDIJEM MOŽE PROMJENITI UVJERENJE JEDNOG POLITIČARA,
To vam bi ga doslo da stranke imaju jaku pricu al kad PARA NAMIGNE SVE SE PRODA PA I TAJ STRANACKI IDEAL.
JOS ME CUDI I TO DA OVI POLITICARI NISU NISTA NAUCILI IZ BIVSEG REZIMA, BAR SU STRANACKU DISCIPLINU IZ NJEGA TREBALI PONJETI
-
Tariq_rambo
Vodenjak wrote:Tariq_rambo wrote:Praaavo ih motivises da raspuste Republiku Srpsku!Toozla wrote: Nije ona ne drživa nego je vi pokusavate uciniti neodrživom, al vise ce te sebi stete nanjeti.
Dosle instrukcije odozgo?
![]()
NIJE TO DO NAS, MI SMO TI GA TU SAMO NEKI OBICNI SMRTNICI, moj VODENJAČE
- Alfons Kauders
Sve stranke u BiH su prvenstveno kriminalne, nacionalizam im dodje ko carapa na glavi onim sto pljackaju benzinske...
BTW @Tarik - Jel ti napisa on prekrasni post na temi o Sarajevu ?

BTW @Tarik - Jel ti napisa on prekrasni post na temi o Sarajevu ?
- Alfons Kauders
Evo bisera !Vodenjak wrote:Ja u stvari ne kuzim jel´ on kritikuje, podrzava ili samo konstatuje...gavrilo wrote:tariqe kritikujes nacionalisticke elemente u bh strankam, a samo djelujes kao nacionalista![]()
Vjerovatno ni on ne kuzi, al´ dobro...
Ne konta on dosta stvari...Tariq_rambo wrote: Mi imamo tramvaje, Sa ROK je pokorio cijelu bivsu jugu, pa malo nadji kakvu ex yu rok enciklopediju, pa vidi sta je sarajevo izbacilo, pa malo procitaj i za new primitives, I NA KRAJU DA ZNAS DA NE MOZES NI VOLITI SVOJ RODNI GRAD (ILI BI PRIJE REKAO TVOJE RODNO SELO) KAD NE VOLIS I NE POSTUJES SVOJ GLAVNI GRAD.
GRAD KOJI JE HISTORIJSKI JAKO ZNACAJAN,
OLIMPIJSKI GRAD, GRAD KOJI JE U OVOME RATU PROPATIO A TI TO NE MOZES ZNATI KAD GARANT NISI BIO TU. ja sam u ovome gradu tri i po godine granatiran bio, bez struje, vode, itd, ostavio sam tu po familije i TI TAKVE GROZOTE IZNOSIS. PA sto onda svi dolazite studirati u sarajevo i ostajete ovdje zivjeti. Uzimate nama radna mjesta. Bujrum TUZLA, ZENICA, MOSTAR, Bihac itd, pa kad ste patriote hajte u te GRADOVE NA STUDIJ BIJEDNICI PRIMITIVNI
MI IMAMO TRAMVAJE, MI IMAMO TRAMVAJE, IMAMO I TROLEJBUSE, a BOGAMI i BUSEVE,
IMAMO SVE STO VI NEMATE,
IMAMO REVIZORE U TRAMVAJIMA,PA MORATE PLACATI KARTE, i sve te pare odose u sarajevo
IMAMO SAD I BOSMAL
IMAMO I NOVU ZGRADU AVAZA, A U DRUGIM GRADOVIMA LJUDI NEMAJU ZA KAFE
PUNI SMO PARA, A SIROTANERI IZ DRUGIH GRADOVA PUKOSE OD LJUBOMORE
PUKNITE DUSMANI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
- Vodenjak
Alfons Kauders wrote:Evo bisera !Vodenjak wrote:Ja u stvari ne kuzim jel´ on kritikuje, podrzava ili samo konstatuje...gavrilo wrote:tariqe kritikujes nacionalisticke elemente u bh strankam, a samo djelujes kao nacionalista![]()
Ne konta on dosta stvari...Tariq_rambo wrote: Mi imamo tramvaje, Sa ROK je pokorio cijelu bivsu jugu, pa malo nadji kakvu ex yu rok enciklopediju, pa vidi sta je sarajevo izbacilo, pa malo procitaj i za new primitives, I NA KRAJU DA ZNAS DA NE MOZES NI VOLITI SVOJ RODNI GRAD (ILI BI PRIJE REKAO TVOJE RODNO SELO) KAD NE VOLIS I NE POSTUJES SVOJ GLAVNI GRAD.
OLIMPIJSKI GRAD, GRAD KOJI JE U OVOME RATU PROPATIO A TI TO NE MOZES ZNATI KAD GARANT NISI BIO TU. ja sam u ovome gradu tri i po godine granatiran bio, bez struje, vode, itd, ostavio sam tu po familije i TI TAKVE GROZOTE IZNOSIS. PA sto onda svi dolazite studirati u sarajevo i ostajete ovdje zivjeti. Uzimate nama radna mjesta. Bujrum TUZLA, ZENICA, MOSTAR, Bihac itd, pa kad ste patriote hajte u te GRADOVE NA STUDIJ BIJEDNICI PRIMITIVNI MI IMAMO TRAMVAJE, MI IMAMO TRAMVAJE, IMAMO I TROLEJBUSE, a BOGAMI i BUSEVE,
IMAMO SVE STO VI NEMATE,
IMAMO REVIZORE U TRAMVAJIMA,PA MORATE PLACATI KARTE, i sve te pare odose u sarajevo
IMAMO SAD I BOSMAL
IMAMO I NOVU ZGRADU AVAZA, A U DRUGIM GRADOVIMA LJUDI NEMAJU ZA KAFE PUNI SMO PARA, A SIROTANERI IZ DRUGIH GRADOVA PUKOSE OD LJUBOMORE
Aaaaajjjjjj! Umireeeeem!
-
Tariq_rambo
TO ŠTO SI NAVEO NIJE KUCANO MOJOM RUKOM, AL NEBITNO DUGA PRICA,Alfons Kauders wrote:Evo bisera !Vodenjak wrote:Ja u stvari ne kuzim jel´ on kritikuje, podrzava ili samo konstatuje...gavrilo wrote:tariqe kritikujes nacionalisticke elemente u bh strankam, a samo djelujes kao nacionalista![]()
OLIMPIJSKI GRAD, GRAD KOJI JE U OVOME RATU PROPATIO A TI TO NE MOZES ZNATI KAD GARANT NISI BIO TU. ja sam u ovome gradu tri i po godine granatiran bio, bez struje, vode, itd, ostavio sam tu po familije i TI TAKVE GROZOTE IZNOSIS. PA sto onda svi dolazite studirati u sarajevo i ostajete ovdje zivjeti. Uzimate nama radna mjesta. Bujrum TUZLA, ZENICA, MOSTAR, Bihac itd, pa kad ste patriote hajte u te GRADOVE NA STUDIJ BIJEDNICI PRIMITIVNI
IMAMO SVE STO VI NEMATE,
IMAMO SAD I BOSMAL
uglavnom to nije biser kao sto ti mislis, pa zaboravi
- Vodenjak
E jegi ba sad Tariq...Tariq_rambo wrote:TO ŠTO SI NAVEO NIJE KUCANO MOJOM RUKOM, AL NEBITNO DUGA PRICA,Alfons Kauders wrote:Evo bisera !Vodenjak wrote: Ja u stvari ne kuzim jel´ on kritikuje, podrzava ili samo konstatuje...![]()
IMAMO SVE STO VI NEMATE,
IMAMO SAD I BOSMAL
uglavnom to nije biser kao sto ti mislis, pa zaboravi
Hajd dobro, slazem se, nije biser!
BiserI SU!
-
Nenadv24
#18 Re: Sve su stranke u BiH prvenstveno nacionalne?
Nisu iste ali su jedinstvene kada se o radi o RS-u. U tome je razlika. Mada bi ja više volio kada bi i oni preko Drine bili malo više jedinstveni.Tariq_rambo wrote:Ako su uzme u obzir cinjenica da su sve politicke opcije, recimo u RS jedinstvene oko njenog opstanka i ne mjenjanja Aneksa IV, tako da nema bas niti jednog suprotnog misljenja može se zakljuciti da su sve te stranke nacionalne. Pa u biti nema razlike između SDS-a, i ostalih stranaka.
-
Tariq_rambo
Samo navodim činjenice onakve kakve jesu!!!!!!!!!!!!!gavrilo wrote:tariqe kritikujes nacionalisticke elemente u bh strankam, a sam djelujes kao nacionalista
Ja jesam možda fundamentalista ali nisam nacionalista.
-
gavrilo
iz jednog govneta u drugo...Tariq_rambo wrote:Samo navodim činjenice onakve kakve jesu!!!!!!!!!!!!!gavrilo wrote:tariqe kritikujes nacionalisticke elemente u bh strankam, a sam djelujes kao nacionalista
-
Toozla
...jedan je Rambo gospodzo.....to je Sylvester Stallone ...Tariq_rambo wrote:Samo navodim činjenice onakve kakve jesu!!!!!!!!!!!!!gavrilo wrote:tariqe kritikujes nacionalisticke elemente u bh strankam, a sam djelujes kao nacionalista
-
Tariq_rambo
gavrilo wrote:iz jednog govneta u drugo...Tariq_rambo wrote:Samo navodim činjenice onakve kakve jesu!!!!!!!!!!!!!gavrilo wrote:tariqe kritikujes nacionalisticke elemente u bh strankam, a sam djelujes kao nacionalista
-
digger
E, nemoj Toozla. Tarik se ovdje u komentarima pokazao hrabrijim od Rambo-a.Toozla wrote:...jedan je Rambo gospodzo.....to je Sylvester Stallone ...Tariq_rambo wrote: Samo navodim cˇinjenice onakve kakve jesu!!!!!!!!!!!!!
Ja jesam mozˇda fundamentalista ali nisam nacionalista.