Gdje se ozbiljno prilazi poslu, nema rusenja.
A gdje se fusheri, kako u projektu, tako i u gradnji,
ti objekti nisu duga vijeka.
Na slici,motiv iz grada Aceh,Indonezija (izvor-gore
imenovani svedski list):

Jedino je džamija i građena od npr. betona. Ostale građevine su manje više kolibenepoznat wrote:ostala dzamija, sve ostalo sruseno
Grad Meulaboh u indoneziji
to je dokaz da allah voli muslimane a mrzi ostale pa im nije htio srusiti dzamijunepoznat wrote:ostala dzamija, sve ostalo sruseno
Grad Meulaboh u indoneziji
Ali sve kao da vidim da bi Profesor poslijeSigurna sam da bi i imam iz te dzamije vise volio da se dzamija srusila, a da su stambene zgrade izdrzale i spasile zivot ljudima.
realno, u americi bi se srusila svaka stota zgrada. nisu zgrada i dzamija iz te slike napravljene super - dobro vec su sirotinjske zgrade napravljene super - lose i jeftino.Toozla wrote:sta je sa ovom zgradom do dzamije????jos par kuca ostalo netaknuto u pozadini.....to nije cudo....BosnjakOdSanjak wrote:
Poslije zemljotresa u Turskoj, 19. avgusta, 1999. god., džamija stoji citava u sred ostalih ruševina
realno....cestitke arhitekti i gradjevinarima na dobro obavljenom poslu...
a ja sam sigurna da bi taj imam isto toliko volio da nisu krali.. ti koji su gradili..A wrote:Pa dobro, ali tebi je jasno da je u pitanju kvalitet gradnje, a ne cudo ili znak sa neba. Sigurna sam da bi i imam iz te dzamije vise volio da se dzamija srusila, a da su stambene zgrade izdrzale i spasile zivot ljudima.CiCiban wrote:a za mene bi bilo CUDO kad ne bi zakidalo prilikom gradnje.. tako da oni koji kasnije tu zive ne poginu.. zbog necijeg nezajazljivog dzepa
toliko o beskrajnoj dobroti& cudima
Da ima sto nema bilo bi obratnostavrogin wrote:to je dokaz da allah voli muslimane a mrzi ostale pa im nije htio srusiti dzamijunepoznat wrote:ostala dzamija, sve ostalo sruseno
Grad Meulaboh u indoneziji.

pa nije za bozic, dan poslije.digger wrote:Pa kako bas na bozic?
Ovo sto je on postirao je naj-kreteniji slucaj koji sam do sad procitao i primjetio na intnernetu.magnifico wrote:livadic wrote:postoje i obrnuti slucajevi ...::
sve zgrade ostale citave ...
... samo dzamija otisla ...![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
nema ljutnje, ali ovo je nesto najduhovitije u ovoj cijeloj godini,
to treba da prizna svaki pravi musliman
Khmm.... mogu li doci na kahvu ?BosnjakOdSanjak wrote:Kad ste toliko navalili da se salimo ajde:
Nick livadic:
Kajic
Hiltenspergerstr. 8
80798
Muenchen
phone: +49.8927144
fax: +49.8927144
Ko se zadnji smije najsladje se smije
bujrum ...Abdurrahman wrote:Khmm.... mogu li doci na kahvu ?BosnjakOdSanjak wrote:Kad ste toliko navalili da se salimo ajde:
Nick livadic:
Kajic
Hiltenspergerstr. 8
80798
Muenchen
phone: +49.8927144
fax: +49.8927144
Ko se zadnji smije najsladje se smije

Koliko je sruseno crkvi u Sarajevu ?Aristokrata wrote:pa nece bolan domacin niti domacinsko celjade ni zapalit nit srusitpitt wrote:Ne znam za tebe ake, al meni nema nista duhovito u unistavanju bilo kojeg objekta od kulturnog ili vjeskog znacaja. Hebiga, nekome je i to merak izgleda
dzamiju il crkvu , zapalit kucu il stalu , to samo rade hajvani a takvih ima u svakom narodsu na zalost.