Sve se može kad se hoće
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#1 Sve se može kad se hoće
Sarajevo
Izgrađeno dječje igralište na Malti
Mališani sarajevskog naselja Malta od danas će imati novo dječje igralište.
Radnici preduzeća Park finalne radove priveli su kraju, tako da se do kraja dana očekuje njihov završetak, kazao je za naš portal Osman Delić, direktor preduzeća Park.
„Na ovom prostoru nikada nije bilo igrališta, tako da smo imali puno posla. Najprije su izvedeni zemljani radovi, postavljena je klackalica, tobogan, ljuljačka, penjalica i vrteška“, kaže Delić.
Finansijska sredstva za izgradnju ovog igrališta osigurala je Općina Novo Sarajevo u iznosu od 12.000 maraka.
Preduzeće Park na još nekoliko lokacija u gradu vrši izgradnju dječji igrališta. U naselju Breka u Općini Centar radovi na izgradnji košarkaškog igrališta privede se kraju, dok je u Vogošći u toku izgradnja dva igrališta.
„Iduće sedmice trebala bi biti završena i ova igrališta za čiju izgradnju je Općina Vogošća izdvojila 38.000 maraka“, ističe Delić
(Sarajevo-x.com)
A u Švrakinu stanari uz malu donaciju od Općine napravili mini park, posadili par stabala, stavili dvije klupe i sve očistili.
Radnici preduzeća Park finalne radove priveli su kraju, tako da se do kraja dana očekuje njihov završetak, kazao je za naš portal Osman Delić, direktor preduzeća Park.
„Na ovom prostoru nikada nije bilo igrališta, tako da smo imali puno posla. Najprije su izvedeni zemljani radovi, postavljena je klackalica, tobogan, ljuljačka, penjalica i vrteška“, kaže Delić.
Finansijska sredstva za izgradnju ovog igrališta osigurala je Općina Novo Sarajevo u iznosu od 12.000 maraka.
Preduzeće Park na još nekoliko lokacija u gradu vrši izgradnju dječji igrališta. U naselju Breka u Općini Centar radovi na izgradnji košarkaškog igrališta privede se kraju, dok je u Vogošći u toku izgradnja dva igrališta.
„Iduće sedmice trebala bi biti završena i ova igrališta za čiju izgradnju je Općina Vogošća izdvojila 38.000 maraka“, ističe Delić
(Sarajevo-x.com)
A u Švrakinu stanari uz malu donaciju od Općine napravili mini park, posadili par stabala, stavili dvije klupe i sve očistili.
- Qler
#2 Re: Sve se može kad se hoće
sad ce doci neka dilajla i reci kako je glupost bacati pare na parkice samo da se narkomani vise skupljaju... bolje bi bilo uloziti pare u (pa ide neka fix ideja) nego u parkove...
-
mIRCerka
#3 Re: Sve se može kad se hoće
male svote ulozene a djeca imaju parkQler wrote:sad ce doci neka dilajla i reci kako je glupost bacati pare na parkice samo da se narkomani vise skupljaju... bolje bi bilo uloziti pare u (pa ide neka fix ideja) nego u parkove...
- Qler
#4 Re: Sve se može kad se hoće
ma znam ja to mirci, ja sam da se gradi pa sta god, dok god se gradi znaci da ima kakvog takvog napretka, pa makar i supe se pravile. ali nisu mi jasni ljudi koji konstantno i u svemu traze nesto negativno i moraju reci protiv necega. majke mi sad da neko dodje i obnovi sve fasada na svim zgradama u gradu ja mislim da bi se nasli nasi pametni forumasi da kazu e koji je qurac to radio, i onako ce propasti za par godina trebo je (pa opet fix ideja)... to me nervira pravo u zadnje vrijeme. nadji mi jednu temu, samo jednu gdje neko ne blati bilo kakav napredak u ovom gradu.
-
mIRCerka
#5 Re: Sve se može kad se hoće
evo ova temaQler wrote:ma znam ja to mirci, ja sam da se gradi pa sta god, dok god se gradi znaci da ima kakvog takvog napretka, pa makar i supe se pravile. ali nisu mi jasni ljudi koji konstantno i u svemu traze nesto negativno i moraju reci protiv necega. majke mi sad da neko dodje i obnovi sve fasada na svim zgradama u gradu ja mislim da bi se nasli nasi pametni forumasi da kazu e koji je qurac to radio, i onako ce propasti za par godina trebo je (pa opet fix ideja)... to me nervira pravo u zadnje vrijeme. nadji mi jednu temu, samo jednu gdje neko ne blati bilo kakav napredak u ovom gradu.
- Qler
#6 Re: Sve se može kad se hoće
evo ga kinte poceo 
cekaj mirci
sad ce poceti, tek si je otvorila. 5 post od ovog mog ce biti nesto protiv
cekaj mirci
-
The 51st State
#7 Re: Sve se može kad se hoće
normalno da je glupost ili je bolje da se grade ti parkici, a konstantno ih lokalni klosari razvaljuju, sta mislis kome ce prije dojaditi?Qler wrote:sad ce doci neka dilajla i reci kako je glupost bacati pare na parkice samo da se narkomani vise skupljaju... bolje bi bilo uloziti pare u (pa ide neka fix ideja) nego u parkove...
- karanana
#8 Re: Sve se može kad se hoće
ne mislim da je kinte ovo napisao kao provokaciju. i ja sam kontao napisati isto. ne kazem da su pare bachene nego kazem da ce huligani vrlo brzo demolirati park. kako to zaustaviti?
-
The 51st State
#9 Re: Sve se može kad se hoće
kako napraviti covjeka od hajvana?karanana wrote:ne mislim da je kinte ovo napisao kao provokaciju. i ja sam kontao napisati isto. ne kazem da su pare bachene nego kazem da ce huligani vrlo brzo demolirati park. kako to zaustaviti?
- shuriken
#10 Re: Sve se može kad se hoće
bezbolnom palicomThe 51st State wrote:kako napraviti covjeka od hajvana?karanana wrote:ne mislim da je kinte ovo napisao kao provokaciju. i ja sam kontao napisati isto. ne kazem da su pare bachene nego kazem da ce huligani vrlo brzo demolirati park. kako to zaustaviti?
-
The 51st State
#11 Re: Sve se može kad se hoće
nema toliko palica, a i nije demokratski.shuriken wrote:bezbolnom palicomThe 51st State wrote:kako napraviti covjeka od hajvana?karanana wrote:ne mislim da je kinte ovo napisao kao provokaciju. i ja sam kontao napisati isto. ne kazem da su pare bachene nego kazem da ce huligani vrlo brzo demolirati park. kako to zaustaviti?
- shuriken
#12 Re: Sve se može kad se hoće
kako napraviti covjeka od hajvana?
bezbolnom palicom[/quote]
nema toliko palica, a i nije demokratski.[/quote]
ne, ne, pajserom nije demokratski
a bezbolna palica, kao sto samo ime kaze,
ima na sebi anestetik
i heparin protiv modrica
proizvodi Bosnalijek po licenci
pod imenom Bosbol Forte nalazi se na Kantonalnoj listi
bezbolnom palicom[/quote]
nema toliko palica, a i nije demokratski.[/quote]
ne, ne, pajserom nije demokratski
a bezbolna palica, kao sto samo ime kaze,
ima na sebi anestetik
i heparin protiv modrica
proizvodi Bosnalijek po licenci
pod imenom Bosbol Forte nalazi se na Kantonalnoj listi
- Karabaja
#13 Re: Sve se može kad se hoće
Završili su na Breki koševe, golove i mrežu za odbojku.. da vidim koliko će vremena proći dok to sve rulja ne razvali
-
ins
#14 Re: Sve se može kad se hoće
mIRCerka wrote:Sarajevo
(Sarajevo-x.com)
Kako ih nije sramota!!!!!!!
Djeca nemaju tena, a oni im prave igralista?! Sta ce igralista dajte im tene?!
Koji su to lopovi, ne znam jel vise ovi iz SZBIH ili oni Zlatkovi?!
Dajte roditeljima pare da kupe tene, za ovih 12000 mogli su za po Saraj'va kupiti tene?!
Mirci, zlato, kontas li poentu?
-
mIRCerka
#15 Re: Sve se može kad se hoće
Ti poredis auta za 46 paraplegicara i parkove? Svaka ti castins wrote:
Kako ih nije sramota!!!!!!!![]()
Djeca nemaju tena, a oni im prave igralista?! Sta ce igralista dajte im tene?!
Koji su to lopovi, ne znam jel vise ovi iz SZBIH ili oni Zlatkovi?!![]()
Dajte roditeljima pare da kupe tene, za ovih 12000 mogli su za po Saraj'va kupiti tene?!
![]()
Mirci, zlato, kontas li poentu?
Aferim ins, samo reci cifru koja je u pitanju
-
nesvjesna
#16 Re: Sve se može kad se hoće
ovaj forum je živi primjer one stare narodne: niko se nije rodio ko bi svijetu ugodio.
ne znam koliko je vas svjesno koliko je igra značajna u razvoju djeteta. i socijalizacija. treba park. pa nek bagra razvali, ne bi li konačno naša policija došla tobe i opet uvela sistem COP. pa te drot iz mahale zna, i zna i ko ti je mater i đe živiš. i kad te vidi da praviš belaj po igralištu, da te stigne i opendreči triput po bubrezima. pazi što bi onda opet razvaljivali.
ne znam koliko je vas svjesno koliko je igra značajna u razvoju djeteta. i socijalizacija. treba park. pa nek bagra razvali, ne bi li konačno naša policija došla tobe i opet uvela sistem COP. pa te drot iz mahale zna, i zna i ko ti je mater i đe živiš. i kad te vidi da praviš belaj po igralištu, da te stigne i opendreči triput po bubrezima. pazi što bi onda opet razvaljivali.