Sve preko babe ili strica...

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Lace

Post by Lace »

Radiodjeva wrote:to znaci da si se fakat pokazala... svaka cast.. ali, najgore je kad ni neko ne zeli ni pruziti sansu :(
s tim sam itekako imala problema...dok su neki uveliko u mojim godinama radilt dobro placene poslove ja sam po kaficima sudje prala za 300 KM jer mi nisu pruzali sansu na boljim poslovima

ali ja sam eto i dokaz da tako nesto ne traje zauvijek...da uz malo strpljenja svako dodje na svoje...pruzi mu se sansa..pokaze se i napreduje :)
Radiodjeva

Post by Radiodjeva »

svakako utjesno Lace... Hvala ti... :-D
Lace

Post by Lace »

nema na cemu :D
Radiodjeva

Post by Radiodjeva »

Ako slucajno nesto cujes, i ako nije frka javni na PM... Bila bih ti jako zahvalna ;)
Skyfox

Post by Skyfox »

Jesi probala sa http://www.posao.ba ?

Ja sam nekih godinu dana slao tamo aplikacije pozvali su me na nekih 7-8 intervjua i na kraju uspio, radim za jednu stranu firmu i prezadovoljan...
Lace

Post by Lace »

Radiodjeva wrote:Ako slucajno nesto cujes, i ako nije frka javni na PM... Bila bih ti jako zahvalna ;)
ono sto ja uglavnom cujem su oglasi za radna mjesta u stranim organizacijama

uglavnom NVO

e sad one uglavnom traze iskoustvo u NVO sektoru

al eto...mozda negdje i mognes upast

hajd probat cu da ne zaboravim :D
Skyfox

Post by Skyfox »

BTW uspio 100% bez stele...
Lace

Post by Lace »

Skyfox wrote:Jesi probala sa http://www.posao.ba ?

Ja sam nekih godinu dana slao tamo aplikacije pozvali su me na nekih 7-8 intervjua i na kraju uspio, radim za jednu stranu firmu i prezadovoljan...
btw...ja sam isto ovdje registrovala se i ostavila CV

nikad nisam aplicirala ni na jedan posao...ali su me par puta zvali oni koji su gledajuci CV-e smatrali da bi me mogli pozvati na intervju :)
Radiodjeva

Post by Radiodjeva »

i pokusavam preko posao.ba, ali mi bas nesto ne ide.... Ne znam koliko mi je pametno samoinicijativno slati CV. Sta mislite o tome?
Skyfox

Post by Skyfox »

Lace wrote:
nikad nisam aplicirala ni na jedan posao...ali su me par puta zvali oni koji su gledajuci CV-e smatrali da bi me mogli pozvati na intervju :)
Puno vise sansi imas ako redovno pregledas poslove i saljes aplikacije, preporucujem!
Radiodjeva

Post by Radiodjeva »

to upravo i radim... Nemam pojma sta ce biti...
Lace

Post by Lace »

Skyfox wrote:
Lace wrote:
Puno vise sansi imas ako redovno pregledas poslove i saljes aplikacije, preporucujem!
naravno...kada mi bude trebalo...kako rekoh na istom sam poslu vec 7 godina...do kada...ne zna se jos :D

ovim sto si quotirao sam htjela reci da je stranica zaista dobra :)
Radiodjeva

Post by Radiodjeva »

ah, vidjecemo koliko je dobra... vjerovatno jeste... samo, neki se konkursi ipak objavljuju samo da se ispostuje zakonska procedura, a ustvari odredjeni ljudi vec cekaju da se ubace na to radno mjesto....

I najbolji su mi oni konkursi koji traze ljude sa bar 2 godine radnog iskustva, a niko ne radi na tome da zaposli ljude koji su tek zavrsili fakultet ili pripravnicki. Kako je krenulo, ti ljudi ce raditi sve samo ne u struci. Ili ce raditi neki drugi posao na kojem se potpisati Ugovor o djelu ili ce raditi na crno, tako da barem imaju neku platicu, ali opet ni dana radnog staza... Tuzno...
Lace

Post by Lace »

Radiodjeva wrote:ah, vidjecemo koliko je dobra... vjerovatno jeste... samo, neki se konkursi ipak objavljuju samo da se ispostuje zakonska procedura, a ustvari odredjeni ljudi vec cekaju da se ubace na to radno mjesto....
ja imam drugaricu...koja je 5 godina...svake godine morala aplicirati na svoje radno mjesto...dok je nisu primili...zaoprave :-?
Any

Post by Any »

Lace wrote:
Radiodjeva wrote:a moze li se znati gdje ti radis Lace? Ako nije frka posalji na PM
radim za strance

ne zaposljavamo novinare...osim mozda ako otvorimo jos jednu "information officer" poziciju :D

ima posla za novinare ovdje gdje se ja nalazim :D
malo je :x al navikne se covjek :-D
Bumbar

#41 Re: Sve preko babe ili strica...

Post by Bumbar »

Radiodjeva wrote:U ovoj drzavi je postalo evidentno da za sve treba debela ŠTELA... Mislite li da ipak ima nade za one koji traze posao u Sarajevu, a nemaju nikoga da ih ''pogura''???
Ja sam slucajno uletila na posao koji trenutno radim...i to otisla da volontiram i za pola mjeseca su mi ponudili posao...znaci uspije se ponekad i bez stele :)...(srecom :)...

Nego..posao.ba je super stvar...pokusaj negdje i samoinicijativno poslati CV..ako upali upali...ako ne, ne...

Ne obeshrabruj se :)
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Ja polupijan guglo, slavio jaranov rodjendan... I slucajno naletim na stranicu svoje firme i posaljem CV od 5 recenica... I ujutro me zovnu... u 16h sam vec doselio u SA a sutradan poceo raditi :-D

Na neodredjeno i jako dobro placeno :-D
car-x

Post by car-x »

_BosanaC wrote:Ja polupijan guglo, slavio jaranov rodjendan... I slucajno naletim na stranicu svoje firme i posaljem CV od 5 recenica... I ujutro me zovnu... u 16h sam vec doselio u SA a sutradan poceo raditi :-D

Na neodredjeno i jako dobro placeno :-D
u rakiji je spas.. hehehehe
mala-i

Post by mala-i »

mislim da je ipak moguće u ovoj zemlji naći posao bez štele,u zadnje vrijeme sam baš pozitivno iznenađena sve većim brojem onih koji su ti spremni pružiti šansu a ne poznaju ti nikog od uže ili šire rodbine,kumova,komšija...mislim da je to zbog toga što su ljudi-ovdje prije svega mislim na privatnike-zapošljavali tako svoje,ovi opet nisu radili i eto ti belaja.tako da su vlasnici firma shvatili da im nešto tako nije potrebno i počeli malo više obraćati pažnju na obrazovanje,informatičku pismenost,znanje jezika..
radiodjeva želim ti svu sreću u traženju posla,ali isto tako moraš uzeti u obzir jednu činjenicu.kažeš da si završila smjer fizioterapeut a radiš kao novinar.vjerovatno i sama znaš koliko ima nezaposlenih diplomiranih novinara na birou.mnogi od njih će s ogorčenjem prokomentarisat:"šta ova hoće,neka ide i masira".veliki dio njih bez obzira na završen fax ne zna napisati suvislu rečenicu,ali ima i onih kojima jednostavno niko nije pružio priliku...
posebno ti želim sreću u ljubavi,jer i sama imam vezu na daljinu i za kratko vrijeme me očekuje ono kroz što ti sada prolaziš..
da,takodjer preporučujem posao.ba
Radiodjeva

Post by Radiodjeva »

hvala mala-i :) Svjesna sam cinjenice da ima dosta diplomiranih zurnalista na Birou, ali ovdje gdje ja radim nema niti jedan (!) pa ti zamisli tu situaciju. Osim toga, ja sam ovdje prvenstveno zbog svog glasa jer za ovaj posao nije bitna nikakva diploma vec ono kako zvucis... Nadam se da ce nam se nekada i pojaviti neko od dipl. zurnalista da nas nauci jos masu stvari koje mozda ne znamo... :) U svakom slucaju, covjek kad hoce da radi, ne bira bas previse....

U svakom slucaju, hvala na lijepim zeljama :)
*Unreal*

#46 Re: Sve preko babe ili strica...

Post by *Unreal* »

Radiodjeva wrote:U ovoj drzavi je postalo evidentno da za sve treba debela ŠTELA... Mislite li da ipak ima nade za one koji traze posao u Sarajevu, a nemaju nikoga da ih ''pogura''???
To se na zapadu zove preporuka, samo sto je od toga kod nas napravljena drama...

Don't sikirli man, ako imas znanje svugdje si dobrodosao a i znaces se izboriti za posao :D

Posao.ba sam dozivio kao odlicnu stranicu , mnogi ljudi iz moje okoline su uspjeli naci posao tim putem...evo trenutno ima 70-tak otvorenih konkursa...
mala-i

#47 Re: Sve preko babe ili strica...

Post by mala-i »

*Unreal* wrote:
To se na zapadu zove preporuka, samo sto je od toga kod nas napravljena drama...

Don't sikirli man, ako imas znanje svugdje si dobrodosao a i znaces se izboriti za posao :D

Posao.ba sam dozivio kao odlicnu stranicu , mnogi ljudi iz moje okoline su uspjeli naci posao tim putem...evo trenutno ima 70-tak otvorenih konkursa...
ma daj,preporuka i štela isto?
meni je normalno da se drami zbog fiktivnih konkursa objavljenih reda i zakona radi kad tamo a ono međutim... :D tatarata-neko već debelo zasjeo na to mjesto i kranom se pomjeriti ne da...
Post Reply