Sve o navijackoj opremi Bosanskoj

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Pietje_Bel

#1 Sve o navijackoj opremi Bosanskoj

Post by Pietje_Bel »

Stavite ovdje raznorazne slike salova, kapa, sesira, odjela...koje mozemo kupiti i obuci/staviti kada idemo da navijamo za BiH. I stavite vase prijedloge o novim navijackim stvarima. :thumbup: :bih:
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#2 Re: Sve o navijackoj opremi Bosanskoj

Post by -LIBERO- »

tema bi se mogla malo i usmjeriti u drugom pravcu.
Edukativnom recimo,fino je voliti svoju zemlju,super je bodriti je,ali nisi nista veci navijac ako na sebe zakitis 4 sala,2 zastave,obojis lice,i nabacis kapu po uzoru na pajaca.
I onda,tako "skockan",samo u momentima kada nasi daju gol,imaju sansu ili inicijativu, par puta "dreknes" Bosna Bosnaaa :bih:

O salovima zastavama i obiljezjima drugih zemalja ili stranih klubova da i ne govorim. :D
Pietje_Bel

#3 Re: Sve o navijackoj opremi Bosanskoj

Post by Pietje_Bel »

Evo par mojih prijedloga za Bosanske salove. Pogledajmo Nizozemske salove:

Image

Ovo je grb nizozemske kraljevine. Mislim da bi za nas bilo idealno sal u plavoj boji:

-na jednoj strani grb Kotromanica:

Image

-Na drugoj strani grb kraljevine/ republike Bosne:

Image

--------------------------------------------

Drugi navijacki item bi mogla biti gumena kruna u obliku ljiljana, koja bi imala isti izgled kao krune Bosanskih kraljeva, boja bi trebala biti zlatna:

Image

Ovako imaju i Holandjani samo je kod njih boja narandzasta i kruna nema ljiljane.

--------------------------------------------------------------------------------------

Stavite i vi vase prijedloge. ;)
Pietje_Bel

#4 Re: Sve o navijackoj opremi Bosanskoj

Post by Pietje_Bel »

Image

Meni je ovaj sal bez veze jer ljiljan je bio znak maltene svake cetvrte kraljevine. :-)
elSaik

#5 Re: Sve o navijackoj opremi Bosanskoj

Post by elSaik »

Koji šal? :shock:
Pietje_Bel

#6 Re: Sve o navijackoj opremi Bosanskoj

Post by Pietje_Bel »

elSaik wrote:Koji šal? :shock:
Ovaj iznad... :lol:
holowey

#7 Re: Sve o navijackoj opremi Bosanskoj

Post by holowey »

Pietje_Bel wrote:Image

Meni je ovaj sal bez veze jer ljiljan je bio znak maltene svake cetvrte kraljevine. :-)
slazem se.... bolje bi bilo bez sala ;-)
burek_in_space

#8 Re: Sve o navijackoj opremi Bosanskoj

Post by burek_in_space »

ebala sliku svoju,vec godinu dana sigurno po raznim forumima kruzhi ova slika i ja tek sad priijetim da ona ima i gornji dio kupaceg kostima. :-?
mmostar

#9 Re: Sve o navijackoj opremi Bosanskoj

Post by mmostar »

Pietje_Bel wrote:Evo par mojih prijedloga za Bosanske salove. Pogledajmo Nizozemske salove:

Image

Ovo je grb nizozemske kraljevine. Mislim da bi za nas bilo idealno sal u plavoj boji:

Image

Image

Drugi navijacki item bi mogla biti gumena kruna u obliku ljiljana, koja bi imala isti izgled kao krune Bosanskih kraljeva, boja bi trebala biti zlatna:

Image

Ovako imaju i Holandjani samo je kod njih boja narandzasta i kruna nema ljiljane.

--------------------------------------------------------------------------------------

Traže se obilježja nečeg što postoji a nečeg što je davno ugašeno :D
Pietje_Bel

#10 Re: Sve o navijackoj opremi Bosanskoj

Post by Pietje_Bel »

mmostar wrote:
Pietje_Bel wrote:Evo par mojih prijedloga za Bosanske salove. Pogledajmo Nizozemske salove:

Image

Image

Image

Image

I Skotska kraljevina je davno ugasena i Njemacka kraljevina isto tako i MNOGO DRUGIH ali ipak stavlkjaju simbole na salove koje oznacavaju istoriju njihove drzavnosti. Valjda?
burek_in_space

#11 Re: Sve o navijackoj opremi Bosanskoj

Post by burek_in_space »

Shta fali obichnom shalu na kojem je ispisano ime nashe zemlje?!

I utakmicu ne dobija shal ili zastava,nego grlo i dlan koji daju podstrek momcima na terenu! :bih:
mmostar

#12 Re: Sve o navijackoj opremi Bosanskoj

Post by mmostar »

Pietje_Bel wrote:
mmostar wrote:

Image

Image

Image

Image

I Skotska kraljevina je davno ugasena i Njemacka kraljevina isto tako i MNOGO DRUGIH ali ipak stavlkjaju simbole na salove koje oznacavaju istoriju njihove drzavnosti. Valjda?
I naravno,nešto što će biti prihvaćeno na cijelom teritoriju Bih a ne na njenom manjem dijelu :D
burek_in_space

#13 Re: Sve o navijackoj opremi Bosanskoj

Post by burek_in_space »

I jebo vas multiquotanje radi jedne rechenice! :x :x :x
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#14 Re: Sve o navijackoj opremi Bosanskoj

Post by -LIBERO- »

Image

gdje se ima kupiti ovaj sal?
Pietje_Bel

#15 Re: Sve o navijackoj opremi Bosanskoj

Post by Pietje_Bel »

mmostar wrote: I naravno,nešto što će biti prihvaćeno na cijelom teritoriju Bih a ne na njenom manjem dijelu :D
BiH nije prihvacena na cijelom teritoriju BiH ali je prihvacena na onom teritoriju gdje zivi ukupno 60% stanovnistva BiH. :lol:

Vi imate Hrvatsku pa za nju navijajte. A mi ionako tu zuto-plavu zastavu ne nosimo na utakmice. Pored mene je prije par godina na utakmici sjedio jedan Katolik, stari dedo iz Odzaka i navijao je za BiH i covijek je poceo da place kada je Belgija dala cetvrti gol. Ziva istina.
mmostar

#16 Re: Sve o navijackoj opremi Bosanskoj

Post by mmostar »

Pietje_Bel wrote:
mmostar wrote: I naravno,nešto što će biti prihvaćeno na cijelom teritoriju Bih a ne na njenom manjem dijelu :D
BiH nije prihvacena na cijelom teritoriju BiH ali je prihvacena na onom teritoriju gdje zivi ukupno 60% stanovnistva BiH. :lol:

Vi imate Hrvatsku pa za nju navijajte. A mi ionako tu zuto-plavu zastavu ne nosimo na utakmice. Pored mene je prije par godina na utakmici sjedio jedan Katolik, stari dedo iz Odzaka i navijao je za BiH i covijek je poceo da place kada je Belgija dala cetvrti gol. Ziva istina.
Jel od sreće ili.... :lol:
Pietje_Bel

#17 Re: Sve o navijackoj opremi Bosanskoj

Post by Pietje_Bel »

mmostar wrote:
Pietje_Bel wrote:

Jel od sreće ili.... :lol:
Nije nego mu je bilo zao. Dosao je bio iz Njemacke i imao je sigurno 70 i vise godina. ;)
bijelo_dugme

#18 Re: Sve o navijackoj opremi Bosanskoj

Post by bijelo_dugme »

De ostavite ovog cetnika @mmostara.

Pitanje jedno, mozel se vidjeti kako ovaj sal izlgeda sa zada? :oops:
BSn

#19 Re: Sve o navijackoj opremi Bosanskoj

Post by BSn »

Image
Pietje_Bel

#20 Re: Sve o navijackoj opremi Bosanskoj

Post by Pietje_Bel »

BSn wrote:Image
:lol: :lol:

Hajde u photoshopu napravi sal ili skec sala sa na jednoj strani grb Kotromanica a na drugoj strani grb kraljevine Bosne. Bas da vidimo sta ces napraviti. Kada te vec hoce taj photoshop... :D
Bandierra Rossa

#21 Re: Sve o navijackoj opremi Bosanskoj

Post by Bandierra Rossa »

Ja joj glupih minđuša...
BSn

#22 Re: Sve o navijackoj opremi Bosanskoj

Post by BSn »

Pietje_Bel wrote:
BSn wrote:Image
:lol: :lol:

Hajde u photoshopu napravi sal ili skec sala sa na jednoj strani grb Kotromanica a na drugoj strani grb kraljevine Bosne. Bas da vidimo sta ces napraviti. Kada te vec hoce taj photoshop... :D

Nije ovo, Pietje, Photoshop, no Paint. :D

Rekoh, ako vec hocete da svi budu zastupljeni, eto vam svega, pa da vidite na sta je to nalik.

Ne vole "oni" BiH zbog salova i zastava na utakmici, neg' zbog neceg drugog, malo dubljeg.

A sto se tice rekvizita na tekmama, smatram da samo zastava s grbom kraljevine (historijska zastava BiH i od svih istinskih Bosanaca i Hercegovaca kao takva duboko postovana) i ova :bih: , mogu naci svoje mjesto na trbinama. :D

Ko zeli da nosi embleme drugih repki, nek' fino nabavi avionsku kartu, pa pravac Zagreb/Beograd/Istanbul...

E da, licno bih volio, ponekad, na stadionu vidjeti i moju omiljenu: Image
Osim toga, s ovim se grbom daju cuda napraviti. :D
cyprus

#23 Re: Sve o navijackoj opremi Bosanskoj

Post by cyprus »

Još jednom nije zgoreg ponovit :D .

Samo je ovo zastava Bosne i Hercegovine

Image

Sve ostalo su torovski simboli, koji za posljedicu imaju samo još dublju podjelu u našem društvu. :bih:
Pietje_Bel

#24 Re: Sve o navijackoj opremi Bosanskoj

Post by Pietje_Bel »

cyprus wrote:Još jednom nije zgoreg ponovit :D .

Samo je ovo zastava Bosne i Hercegovine

Image

Sve ostalo su torovski simboli, koji za posljedicu imaju samo još dublju podjelu u našem društvu. :bih:
:lol: :lol: :lol: :D :run:
burek_in_space

#25 Re: Sve o navijackoj opremi Bosanskoj

Post by burek_in_space »

Pietje_Bel wrote: :lol: :lol: :lol: :D :run:
Shta ti je shega?! :?
Post Reply