Sve o navijackoj opremi Bosanskoj
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Pietje_Bel
#1 Sve o navijackoj opremi Bosanskoj
Stavite ovdje raznorazne slike salova, kapa, sesira, odjela...koje mozemo kupiti i obuci/staviti kada idemo da navijamo za BiH. I stavite vase prijedloge o novim navijackim stvarima.

- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#2 Re: Sve o navijackoj opremi Bosanskoj
tema bi se mogla malo i usmjeriti u drugom pravcu.
Edukativnom recimo,fino je voliti svoju zemlju,super je bodriti je,ali nisi nista veci navijac ako na sebe zakitis 4 sala,2 zastave,obojis lice,i nabacis kapu po uzoru na pajaca.
I onda,tako "skockan",samo u momentima kada nasi daju gol,imaju sansu ili inicijativu, par puta "dreknes" Bosna Bosnaaa
O salovima zastavama i obiljezjima drugih zemalja ili stranih klubova da i ne govorim.
Edukativnom recimo,fino je voliti svoju zemlju,super je bodriti je,ali nisi nista veci navijac ako na sebe zakitis 4 sala,2 zastave,obojis lice,i nabacis kapu po uzoru na pajaca.
I onda,tako "skockan",samo u momentima kada nasi daju gol,imaju sansu ili inicijativu, par puta "dreknes" Bosna Bosnaaa
O salovima zastavama i obiljezjima drugih zemalja ili stranih klubova da i ne govorim.
- Pietje_Bel
#3 Re: Sve o navijackoj opremi Bosanskoj
Evo par mojih prijedloga za Bosanske salove. Pogledajmo Nizozemske salove:

Ovo je grb nizozemske kraljevine. Mislim da bi za nas bilo idealno sal u plavoj boji:
-na jednoj strani grb Kotromanica:

-Na drugoj strani grb kraljevine/ republike Bosne:

--------------------------------------------
Drugi navijacki item bi mogla biti gumena kruna u obliku ljiljana, koja bi imala isti izgled kao krune Bosanskih kraljeva, boja bi trebala biti zlatna:

Ovako imaju i Holandjani samo je kod njih boja narandzasta i kruna nema ljiljane.
--------------------------------------------------------------------------------------
Stavite i vi vase prijedloge.

Ovo je grb nizozemske kraljevine. Mislim da bi za nas bilo idealno sal u plavoj boji:

Drugi navijacki item bi mogla biti gumena kruna u obliku ljiljana, koja bi imala isti izgled kao krune Bosanskih kraljeva, boja bi trebala biti zlatna:

Ovako imaju i Holandjani samo je kod njih boja narandzasta i kruna nema ljiljane.
--------------------------------------------------------------------------------------
- Pietje_Bel
#4 Re: Sve o navijackoj opremi Bosanskoj

Meni je ovaj sal bez veze jer ljiljan je bio znak maltene svake cetvrte kraljevine.
-
elSaik
#5 Re: Sve o navijackoj opremi Bosanskoj
Koji šal? 
- Pietje_Bel
#6 Re: Sve o navijackoj opremi Bosanskoj
Ovaj iznad...elSaik wrote:Koji šal?
- holowey
#7 Re: Sve o navijackoj opremi Bosanskoj
slazem se.... bolje bi bilo bez salaPietje_Bel wrote:
Meni je ovaj sal bez veze jer ljiljan je bio znak maltene svake cetvrte kraljevine.
- burek_in_space
#8 Re: Sve o navijackoj opremi Bosanskoj
ebala sliku svoju,vec godinu dana sigurno po raznim forumima kruzhi ova slika i ja tek sad priijetim da ona ima i gornji dio kupaceg kostima. 
-
mmostar
#9 Re: Sve o navijackoj opremi Bosanskoj
Traže se obilježja nečeg što postoji a nečeg što je davno ugašenoPietje_Bel wrote:Evo par mojih prijedloga za Bosanske salove. Pogledajmo Nizozemske salove:
- Pietje_Bel
#10 Re: Sve o navijackoj opremi Bosanskoj
mmostar wrote:Traže se obilježja nečeg što postoji a nečeg što je davno ugašenoPietje_Bel wrote:Evo par mojih prijedloga za Bosanske salove. Pogledajmo Nizozemske salove:
I Skotska kraljevina je davno ugasena i Njemacka kraljevina isto tako i MNOGO DRUGIH ali ipak stavlkjaju simbole na salove koje oznacavaju istoriju njihove drzavnosti. Valjda?
- burek_in_space
#11 Re: Sve o navijackoj opremi Bosanskoj
Shta fali obichnom shalu na kojem je ispisano ime nashe zemlje?!
I utakmicu ne dobija shal ili zastava,nego grlo i dlan koji daju podstrek momcima na terenu!
I utakmicu ne dobija shal ili zastava,nego grlo i dlan koji daju podstrek momcima na terenu!
-
mmostar
#12 Re: Sve o navijackoj opremi Bosanskoj
I naravno,nešto što će biti prihvaćeno na cijelom teritoriju Bih a ne na njenom manjem dijeluPietje_Bel wrote:mmostar wrote:Traže se obilježja nečeg što postoji a nečeg što je davno ugašenoPietje_Bel wrote:Evo par mojih prijedloga za Bosanske salove. Pogledajmo Nizozemske salove:
I Skotska kraljevina je davno ugasena i Njemacka kraljevina isto tako i MNOGO DRUGIH ali ipak stavlkjaju simbole na salove koje oznacavaju istoriju njihove drzavnosti. Valjda?
- burek_in_space
#13 Re: Sve o navijackoj opremi Bosanskoj
I jebo vas multiquotanje radi jedne rechenice!

- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
- Pietje_Bel
#15 Re: Sve o navijackoj opremi Bosanskoj
BiH nije prihvacena na cijelom teritoriju BiH ali je prihvacena na onom teritoriju gdje zivi ukupno 60% stanovnistva BiH.mmostar wrote: I naravno,nešto što će biti prihvaćeno na cijelom teritoriju Bih a ne na njenom manjem dijelu
Vi imate Hrvatsku pa za nju navijajte. A mi ionako tu zuto-plavu zastavu ne nosimo na utakmice. Pored mene je prije par godina na utakmici sjedio jedan Katolik, stari dedo iz Odzaka i navijao je za BiH i covijek je poceo da place kada je Belgija dala cetvrti gol. Ziva istina.
-
mmostar
#16 Re: Sve o navijackoj opremi Bosanskoj
Jel od sreće ili....Pietje_Bel wrote:BiH nije prihvacena na cijelom teritoriju BiH ali je prihvacena na onom teritoriju gdje zivi ukupno 60% stanovnistva BiH.mmostar wrote: I naravno,nešto što će biti prihvaćeno na cijelom teritoriju Bih a ne na njenom manjem dijelu![]()
Vi imate Hrvatsku pa za nju navijajte. A mi ionako tu zuto-plavu zastavu ne nosimo na utakmice. Pored mene je prije par godina na utakmici sjedio jedan Katolik, stari dedo iz Odzaka i navijao je za BiH i covijek je poceo da place kada je Belgija dala cetvrti gol. Ziva istina.
- Pietje_Bel
#17 Re: Sve o navijackoj opremi Bosanskoj
Nije nego mu je bilo zao. Dosao je bio iz Njemacke i imao je sigurno 70 i vise godina.mmostar wrote:Jel od sreće ili....Pietje_Bel wrote:BiH nije prihvacena na cijelom teritoriju BiH ali je prihvacena na onom teritoriju gdje zivi ukupno 60% stanovnistva BiH.mmostar wrote: I naravno,nešto što će biti prihvaćeno na cijelom teritoriju Bih a ne na njenom manjem dijelu![]()
- bijelo_dugme
#18 Re: Sve o navijackoj opremi Bosanskoj
De ostavite ovog cetnika @mmostara.Pietje_Bel wrote:
Pitanje jedno, mozel se vidjeti kako ovaj sal izlgeda sa zada?
- BSn
- Pietje_Bel
#20 Re: Sve o navijackoj opremi Bosanskoj
BSn wrote:
Hajde u photoshopu napravi sal ili skec sala sa na jednoj strani grb Kotromanica a na drugoj strani grb kraljevine Bosne. Bas da vidimo sta ces napraviti. Kada te vec hoce taj photoshop...
-
Bandierra Rossa
#21 Re: Sve o navijackoj opremi Bosanskoj
Ja joj glupih minđuša...Pietje_Bel wrote:
- BSn
#22 Re: Sve o navijackoj opremi Bosanskoj
Pietje_Bel wrote:BSn wrote:![]()
![]()
Hajde u photoshopu napravi sal ili skec sala sa na jednoj strani grb Kotromanica a na drugoj strani grb kraljevine Bosne. Bas da vidimo sta ces napraviti. Kada te vec hoce taj photoshop...
Nije ovo, Pietje, Photoshop, no Paint.
Rekoh, ako vec hocete da svi budu zastupljeni, eto vam svega, pa da vidite na sta je to nalik.
Ne vole "oni" BiH zbog salova i zastava na utakmici, neg' zbog neceg drugog, malo dubljeg.
A sto se tice rekvizita na tekmama, smatram da samo zastava s grbom kraljevine (historijska zastava BiH i od svih istinskih Bosanaca i Hercegovaca kao takva duboko postovana) i ova
Ko zeli da nosi embleme drugih repki, nek' fino nabavi avionsku kartu, pa pravac Zagreb/Beograd/Istanbul...
E da, licno bih volio, ponekad, na stadionu vidjeti i moju omiljenu:
Osim toga, s ovim se grbom daju cuda napraviti.
- cyprus
#23 Re: Sve o navijackoj opremi Bosanskoj
Još jednom nije zgoreg ponovit
.
Samo je ovo zastava Bosne i Hercegovine

Sve ostalo su torovski simboli, koji za posljedicu imaju samo još dublju podjelu u našem društvu.

Sve ostalo su torovski simboli, koji za posljedicu imaju samo još dublju podjelu u našem društvu.
- Pietje_Bel
#24 Re: Sve o navijackoj opremi Bosanskoj
cyprus wrote:Još jednom nije zgoreg ponovit.
- burek_in_space
#25 Re: Sve o navijackoj opremi Bosanskoj
Shta ti je shega?!Pietje_Bel wrote:![]()
![]()
![]()
![]()