SVE-KRIVA
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- cHupjahalic@
-
djiberka
Iskerno, mislim da je bezze reci da mrzis mamu svog pratnera. Niko tebe ne tjera da je volis, postuj je i to je to, ali neka i ona tebe postuje. Pokazi joj da te ima zasto postovati i da treba da bude sretna sto joj sin ima djevojku ili zenu ako ti.
Bar je to lako
Ako ti pak kaze ili uradi nesto sto ti ne pase , neka ti na jedu udje a na drugo izadje. Briga te ne zivis s njom. Sve dok te neko ne dira i ne napada tvoju licnost, pusti.
Znas kako ako imas dobar ondos s svekrvom, ono malo joj nesto pomognes, nekad je iznenadis s poklonom ili nekakvom sitnicom npr nazoves je i upitas je kako je i sta radi, i bice ti super. Onda je na tvojoj strani, vjeruj mi.
Bar je to lako
Ako ti pak kaze ili uradi nesto sto ti ne pase , neka ti na jedu udje a na drugo izadje. Briga te ne zivis s njom. Sve dok te neko ne dira i ne napada tvoju licnost, pusti.
Znas kako ako imas dobar ondos s svekrvom, ono malo joj nesto pomognes, nekad je iznenadis s poklonom ili nekakvom sitnicom npr nazoves je i upitas je kako je i sta radi, i bice ti super. Onda je na tvojoj strani, vjeruj mi.
- cHupjahalic@
-
BuFu
Bravo hananahhananah wrote:Ja je volimI nema ni jedna mama od mojih bivsih da mi nije bila draga i da sam se ikad i porjeckala
vise postujem starije i djecu od doba npr. vas forumnasa, doduse i forumnase postujem ali starije i djecu posebno
Dakle, Alena problem je u tebi a ne u njegovoj mami, vjerojatno ti zelis sad da bude samo tvoj, ono posesivno, kao da ga ona nije odgojila i odhranila, savjetovala, skolovala, pazila, eto sad gotov "proizvod" pa ide tebiNe mere to tako, ipak ona je rodila tvoje voljeno bice i napravila ga onakvim kakav jeste, znaci onakvim kakog ga ti volis i samim tim zasluzna je da je postujes i razumijes, a samim tim ces je i zavoliti
-
Shoshana
Ma ne moras, brate, ni da je volis ni da je postujes. Postovanje se prije svega zasluzuje(obostrano), a ne dobiva se automatski sa in-law statusom.
A svekrva, kao i punica ima svakakvih.
Ja sam imala jednu ludu tetku koja je zaista sve cinila (prema vlastitim rijecima) da buducoj (nezeljenoj) snahi zagorca zivot. Isla je dotle da im je pred vratima od sobe prisluskivala, pa ulijetala u "pogodnom momentu" itd... Pa hajd' je onda postuj.
Moja je prva svekrva bila nesto kao ona iz Everybody loves Raymond. Uzas zivi. Sve ce ona mene da nauci
Kako da kuham, spremam, sudje perem, djecu odgajam itd... Slag me povremeno htio strefiti.. No spasio me moj otac, s kojim sam cesto razgovarala, koji je valjda s muske perspektive gledao na stvari drugacije. I zaista me uspio ubijediti da je moja svekrva sve to, ipak, radila iz najbolje namjere. Samo nam se pojmovi o mom dobru razlikovali... POslije sam ti udarila distancu, sto neko rece, i fino smo se pazile.
Druga mi je svekrva - na ranu priviti. Uopste ne pretjerujem, roditelji moga sadasnjeg muza su mi kao drugi roditelji!
Neise, ako ti je veza vazna i zelis je ocuvati... Nemoj nikad muzu da drobis na njegovu mati. Ne moras je ti sljiviti ni dva posto, ali dozvoli njemu da ima mater i da je voli. Ona ce biti i proci, a vas dvoje cete ostati. Nemoj da, jednog dana, kad nje vise ne bude, tvoj muz u napadima griznje savjesti (koje svi imaju kad im roditelji umru), pocne da se prisjeca kako si ti njegovoj majci ovo i ono... To stvara jedno ogorcenje koje tesko prolazi...
Osmjeh na lice, malo diplomatije, malo vremena i puno kilometara razdaljine - cuda cini
A svekrva, kao i punica ima svakakvih.
Ja sam imala jednu ludu tetku koja je zaista sve cinila (prema vlastitim rijecima) da buducoj (nezeljenoj) snahi zagorca zivot. Isla je dotle da im je pred vratima od sobe prisluskivala, pa ulijetala u "pogodnom momentu" itd... Pa hajd' je onda postuj.
Moja je prva svekrva bila nesto kao ona iz Everybody loves Raymond. Uzas zivi. Sve ce ona mene da nauci
Druga mi je svekrva - na ranu priviti. Uopste ne pretjerujem, roditelji moga sadasnjeg muza su mi kao drugi roditelji!
Neise, ako ti je veza vazna i zelis je ocuvati... Nemoj nikad muzu da drobis na njegovu mati. Ne moras je ti sljiviti ni dva posto, ali dozvoli njemu da ima mater i da je voli. Ona ce biti i proci, a vas dvoje cete ostati. Nemoj da, jednog dana, kad nje vise ne bude, tvoj muz u napadima griznje savjesti (koje svi imaju kad im roditelji umru), pocne da se prisjeca kako si ti njegovoj majci ovo i ono... To stvara jedno ogorcenje koje tesko prolazi...
Osmjeh na lice, malo diplomatije, malo vremena i puno kilometara razdaljine - cuda cini
- anais_nin
pa i nije basHarrys wrote:Praksa pocinje tek kad se zvanicno udas.cHupjahalic@ wrote:Haj budite sigurni da se ovo vec ne primjenjuje u praksi.mashenka wrote: teorija nije losa..... uh kad se bude provodilo u praksu...![]()
![]()
-
shin
Za vrijeme rata ulete cetnici u jednu kucu i zateknu SNAHU i SVEKRVU same.
- "Sad cemo vas silovat", rece jedan od cetnika, a snaha ce ti drhtavim glasom:
- "Evo uzmite mene, ne dirajte mi svekrvu, stara je molim vas."
Kad na to skoci svekrva i odbrusi snahi ljuto:
- "Zacepi snaho, i za mene je rat ko i za tebe."

- "Sad cemo vas silovat", rece jedan od cetnika, a snaha ce ti drhtavim glasom:
- "Evo uzmite mene, ne dirajte mi svekrvu, stara je molim vas."
Kad na to skoci svekrva i odbrusi snahi ljuto:
- "Zacepi snaho, i za mene je rat ko i za tebe."
-
Semiramida
Alena, samo drži distancu.
- Kurt_Kombajn
Mati mi je, na svu srecu, vrlo imucna...tako da stvarno nemam nikakvih problema sa simpatijama
(obostranim, razumije se
) ... potencijalne supruge nisu cak imale problema ni da zive u istoj kuci s njom
(zakljuceno kroz razgovore
)
-
ALENA
Da malo docaram: mama moga decka, izgleda kao lutkica iz trsta, naravno samo kada se sece sarajevskim pijacama i dok ne prica,
MORAM VAM ISPRICATI
pojam je u tome sto nema 4 razreda skole, kada se potpisuje mijesa stampana i pisana slova, pravi se da je modni kreator jer je zavrsila neki kurs za snajderice,mada od toga nista ne primjetim sigurno je sve zaboravila jer na prozorima nema zavijese jer nezna prisiti traku(kaze sroza joj se nesto, nevalja stora sigruno) ako vas nesto boli onda je ona tu jer su joj mnogi rekli da ima neku bioenergiju da je u stanu da lijeci ljude.....(njene omiljene novine su Aura/alternativna medicina)
Neki dan mi je cak pricala kako joj je covijek na biro-u rekao da bi mogla naci super posao u nekoj dobroj firmi, jer zna malo njemackog jezika (nezna svoj za pcele kaze "cvele", a za pdv "vdp")samo da je neko nauci "kompijuter"!!!! "steta sto ja nemam vremena da je naucim "kopijutera" mozda bi zena ipak uspijela nesto u zivotu.....ccc jesam bezobrazna.....
Njena mana je sto sve zna ali nista nezna, niko u komsiluku njenom nevalja svakom nadje manu, a sebe nevidi, pricala mi je da su joj kcerke mogle biti mankenke, jer su ih monogi frizerski saloni trazili da im budu modeli (da ih ucenice sisaju tj. da se uce na njima) uhhhh modela mi rodila ih majka......
Neki dan je dobila iz njemacke mobitel na to je upitala kada je neko nazove hoceli pricati na njemackom ili na bosanskom.......
Kao savijet mi je dala da kada usisavam stan svoj, da slucajno ne usisavam Vodu, jer kaze ona je to jednom ucinila pa joj usisivac "crko"
ehhh raja mogla bi vam ja jos toga pricati o njoj, zena je uzas, necu vise ali sam morala.....
MORAM VAM ISPRICATI
pojam je u tome sto nema 4 razreda skole, kada se potpisuje mijesa stampana i pisana slova, pravi se da je modni kreator jer je zavrsila neki kurs za snajderice,mada od toga nista ne primjetim sigurno je sve zaboravila jer na prozorima nema zavijese jer nezna prisiti traku(kaze sroza joj se nesto, nevalja stora sigruno) ako vas nesto boli onda je ona tu jer su joj mnogi rekli da ima neku bioenergiju da je u stanu da lijeci ljude.....(njene omiljene novine su Aura/alternativna medicina)
Neki dan mi je cak pricala kako joj je covijek na biro-u rekao da bi mogla naci super posao u nekoj dobroj firmi, jer zna malo njemackog jezika (nezna svoj za pcele kaze "cvele", a za pdv "vdp")samo da je neko nauci "kompijuter"!!!! "steta sto ja nemam vremena da je naucim "kopijutera" mozda bi zena ipak uspijela nesto u zivotu.....ccc jesam bezobrazna.....
Njena mana je sto sve zna ali nista nezna, niko u komsiluku njenom nevalja svakom nadje manu, a sebe nevidi, pricala mi je da su joj kcerke mogle biti mankenke, jer su ih monogi frizerski saloni trazili da im budu modeli (da ih ucenice sisaju tj. da se uce na njima) uhhhh modela mi rodila ih majka......
Neki dan je dobila iz njemacke mobitel na to je upitala kada je neko nazove hoceli pricati na njemackom ili na bosanskom.......
Kao savijet mi je dala da kada usisavam stan svoj, da slucajno ne usisavam Vodu, jer kaze ona je to jednom ucinila pa joj usisivac "crko"
ehhh raja mogla bi vam ja jos toga pricati o njoj, zena je uzas, necu vise ali sam morala.....
- Kurt_Kombajn
1.
2. Mislim da uopste nemas "decka", dok ti nije neugodno da ovako olajavas nekoga po forumu. Vjerovatnoca da se ovakva osoba prepozna u ovakvom postu (ili da prepozna vlastitu mater) je veca od 99,9%...Na stranu to, ja ne bih mogao ovako blatiti curu (ili njenu familiju) na forumu, nema leba...pa taman' da je poslednja profuknjaca...Mislim da ovaj post vise govori o tvom karakteru nego si u stanju zamisliti... a jos vise govori i slijedece:
3. Postavlja se pitanje, kakva si onda ti osoba, kada si dosla u situaciju da se zabavljas sa nekim koga je vaspitala ovakva zena. Ili da se cak i zaljubis u takvu osobu...
4. Nema cetiri.
ako si vec htjela nesto docarati, onda si mogla smisliti nesto uvjerljivije, a ne kopirati lose viceve... Ovo ne vjerujem ni rijec (tesko mi je zamisliti i ono ostalo, ali ovo definitivno provaljuje cijelu pricu).ALENA wrote: Neki dan je dobila iz njemacke mobitel na to je upitala kada je neko nazove hoceli pricati na njemackom ili na bosanskom.......![]()
2. Mislim da uopste nemas "decka", dok ti nije neugodno da ovako olajavas nekoga po forumu. Vjerovatnoca da se ovakva osoba prepozna u ovakvom postu (ili da prepozna vlastitu mater) je veca od 99,9%...Na stranu to, ja ne bih mogao ovako blatiti curu (ili njenu familiju) na forumu, nema leba...pa taman' da je poslednja profuknjaca...Mislim da ovaj post vise govori o tvom karakteru nego si u stanju zamisliti... a jos vise govori i slijedece:
3. Postavlja se pitanje, kakva si onda ti osoba, kada si dosla u situaciju da se zabavljas sa nekim koga je vaspitala ovakva zena. Ili da se cak i zaljubis u takvu osobu...
4. Nema cetiri.
- Lace
hajd da je sve ovako kako kazes...ali ja nigdje ne vidim sta je to tebi uradila...zasto je ne volis??ALENA wrote:Da malo docaram: mama moga decka, izgleda kao lutkica iz trsta, naravno samo kada se sece sarajevskim pijacama i dok ne prica,
MORAM VAM ISPRICATI
Kao savijet mi je dala da kada usisavam stan svoj, da slucajno ne usisavam Vodu, jer kaze ona je to jednom ucinila pa joj usisivac "crko"![]()
dobro neuka zena...fura se na nesto ali to nije razlog da je ne volis
-
mačak u čizmama
ALENA , dobronamjeran savjet - čitaj knjige 
-
krkan
[quote="ALENA"]Hvala Decki
@Kurt kobejn laka ti crna zemlja bila.....
@black ti si na pravom putu.....
Alena..........[/quote
eee Alena sto ga ukenja na kraju
samo da kazem da ima razlike u ponasanju svekrva koje imaju musku i zensku djecu pa tako da imaju razumjevanja kad joj snaha ima pm
ili kad ne opere sudje .....itd i sl....
@Kurt kobejn laka ti crna zemlja bila.....
@black ti si na pravom putu.....
Alena..........[/quote
eee Alena sto ga ukenja na kraju
samo da kazem da ima razlike u ponasanju svekrva koje imaju musku i zensku djecu pa tako da imaju razumjevanja kad joj snaha ima pm
ili kad ne opere sudje .....itd i sl....
- cHupjahalic@