Sve je više ćelavih muškaraca (Anketa)
Moderator: anex
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#1 Sve je više ćelavih muškaraca (Anketa)
Imam kabriolet frizuru sa najvećim razdjeljkom u Kantonu broj 9. Godine i genetika su učinili svoje, pa sam se oko svojih tridesetpetih oprostio sa svojom kosom.
Posmatrajući, dakle, ''odokativnom'' metodom, čini mi se da je povećan broj relativno mladih muškaraca koji imaju frizuru kao i ja.
Zbog čega je to tako?
Bauk bosoglavstva se širi i zahvata sve veće mase muškaraca koji se uzaludno bore da sačuvaju kosu. Zaludu im je borba baš kao i državne mjere u borbi protiv neplanske sječe šume.
Anketa ne obuhvata one koji zbog liječenja opakih bolesti imaju problema sa kosom.
Posmatrajući, dakle, ''odokativnom'' metodom, čini mi se da je povećan broj relativno mladih muškaraca koji imaju frizuru kao i ja.
Zbog čega je to tako?
Bauk bosoglavstva se širi i zahvata sve veće mase muškaraca koji se uzaludno bore da sačuvaju kosu. Zaludu im je borba baš kao i državne mjere u borbi protiv neplanske sječe šume.
Anketa ne obuhvata one koji zbog liječenja opakih bolesti imaju problema sa kosom.
- HAVANA
#2 Re: Sve je više ćelavih muškaraca (Anketa)
Gluho bilo
39g i drži se dobro.
39g i drži se dobro.
- 2407
#3 Re: Sve je više ćelavih muškaraca (Anketa)
Mislim da ti procjena nije bas najtacnija.
Razlog gubitka kose kod muskaraca je ili previlik nivo DHT(dihydrotestosterona, koji je i najzasluzniji za sve karakteristike muskaraca) ili prevelika osjetljivost receptora na DHT, naravno i jos dosta faktora ali su ovi glavni.
Koliko sam upoznat, svjetska tendencija je da muskarci postaju sve vise i vise feminizirani, a ta feminiziranost bi im trebala sacuvati kosu
ali i umanjiti druga karakteristicno muska obiljezja 
Razlog gubitka kose kod muskaraca je ili previlik nivo DHT(dihydrotestosterona, koji je i najzasluzniji za sve karakteristike muskaraca) ili prevelika osjetljivost receptora na DHT, naravno i jos dosta faktora ali su ovi glavni.
Koliko sam upoznat, svjetska tendencija je da muskarci postaju sve vise i vise feminizirani, a ta feminiziranost bi im trebala sacuvati kosu
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#4 Re: Sve je više ćelavih muškaraca (Anketa)
Moja procjena je da ima mnogo, ali baš mnogo, relativno mladih muškaraca koji su ćelavi. Nisam se uopšte upuštao u špekulacije o nečemu o čemu pojma nemam, da objasnim šta je uzrok tome. Postavio pitanje jesam, pa ću shvatiti tvoju diskusiju kao odgovor na pitanje iz uvodnog posta.
- Bosanac sa dna kace
#5 Re: Sve je više ćelavih muškaraca (Anketa)
glaso' sam za opciju 28-33, mislim da se ttad omasovljuje celavljenje, po meni onaj ko prekoraci 35 a ostane sa kosom, onda nema briga da ce je kasnije izgubit...
mislim da to kod nas nije masovna pojava kolko je u svijetu....
mislim da to kod nas nije masovna pojava kolko je u svijetu....
- Ridjobrki
#6 Re: Sve je više ćelavih muškaraca (Anketa)
I ja sam se rano pozdravio s kosom ali nisam glasao zbog onog "problem" u naslovu ankete.
Ja fakat nemam problem s tim, iz današnje perspektive mi se kao problem čini ono pranje i feniranje kosurine koju sam nosio kao tinejdžer.
Danas nosim frizuru na nulu i čudim se ljudima koji svoju ćelavost vide kao neki problem ili tako nešto...
Danas nosim frizuru na nulu i čudim se ljudima koji svoju ćelavost vide kao neki problem ili tako nešto...
- UEco
#7 Re: Sve je više ćelavih muškaraca (Anketa)
Mislim da je najvise u pitanju stres i ovaj moderni nacin zivota koji se dosta razlikuje od nekog prijasnjeg zivota kojeg su zivjeli recimo nasi roditelji iako mi relativno bolje zivimo od njih. Naravno tu su i ostali uzroci tipa gentika itd.
- Chisum
#8 Re: Sve je više ćelavih muškaraca (Anketa)
Bogami, 4 banke, a kosa - ko da sam juce upis'o srednju...
Genetika, valjda....
Hvala joj!
Genetika, valjda....
Hvala joj!
-
zemo_online
#9 Re: Sve je više ćelavih muškaraca (Anketa)
zasto medju zenama nema ni jedne celave? majka priroda.
- jazzer
#10 Re: Sve je više ćelavih muškaraca (Anketa)
Ma nije uopste porast broja celavih ljudi, to se ovi celave tjese da ih je sve vise
.