Slazem seburek_in_space wrote:Na prvu me ili zavole ili zamrze.
Sve je do prvog utiska...ili ne?
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
tamarica
#51 Re: Sve je do prvog utiska...ili ne?
-
oridjidji
#52 Re: Sve je do prvog utiska...ili ne?
lici na mene. medjutim meni se desavalo i nakon sto osijetim tu vibru, da sve dovedem do cakum pakum i odustanem, a djevojku povrijedim (deformacija iz proslosti, povucena sa par losih iskustava). i danas se ponasam po slicnome obrascu, jednostavno prvi utisak je bitan, znas kad u jednom drustvu posmatra te dugo jedan par ociju i ti posmatras njih, pa potom ih ono nasmijes a njene oci zasijaju, a ona te onako instiktivno udari ili dotakne ili pomno slusa svaku tvoju rijec i vucara se sa tobom svugdje po derneku, a sve ti to daje onaj suludi osjecaj da tu ima nesto i neku sigurnost... ono nesto sto te instiktivno vuce njoj i ono sto vuce nju tebi... to je ono nesto sto ako ne iskoristis, poslje mozes uvijek da se kajes... ima ono jedno nepisano pravilo, ali se cesto upecamo u njemu tj. kako upravo osobama koje nam se svidjaju govorimo kako ih odnekud poznajemo, iako to nije tako...Eborg wrote:Imam jednog druga koji ima specifičnu taktiku "osvajanja". Rekao bih da je to prije taktika "ukopavanja" no neka mu bude.Uglavnom, lik nikad ne prilazi curama koje na prvu ne odreaguju zainteresovano. Ne moraju to biti neke ženske igrice ili nešto, ali ako djevojka na pokaže interesovanje prilikom upoznavanja, jednostavno je lik prekriži, kao neće da gubi vrijeme, nema tu šarma koji to može promijeniti.
E sad, koliko ima istine u ovome? Naš mozak formira taj "prvi utisak" o nekome u prvih 4-5 sekundi kada nekoga upoznamo (mahom se misli na fizički izgled i tu neku "vibru") tako da je sav onaj ostatak našeg stava o osobi na jedan način iskrivljen tim prvim utiskom. Da se razumijemo, ovdje mislimo samo na (potencijalne) emotivno-seksualne konekcije, za prijatelje nam trebaju godine i godine. Da li ovo smatrate samo predrasudama kod pojedinaca ili jednostavno kao neko prirodno pravilo? Isto tako, da li protokom vremena sve više i više "betoniramo" to prvobitno mišljenje čak i ako se ne susrećemo prečesto s tom osobom?
Ako ćemo o ličnim iskustvima i tim preferencijama, ja se nikad nisam zainteresovao za neku djevojku ukoliko mi ona u prvom momentu (upoznavanje, priča, sretanje u haustoru, nebitno) nije imala ono "nešto". Može se ona kasnije napucati, biti glavna riba u kvartu, doktorirati sa stilom, ali jednostavno to nije to.
-
oridjidji
#53 Re: Sve je do prvog utiska...ili ne?
kazu zene u 4 minute znaju ko je pravi ili ne hahahaljubav_aha wrote:odlicno procjjenim osobe prilikom prvog upoznavanja,stoga prvih sat vremena je dovljno odluciti se ZA ili PROTIV
stoga se poslje cijeli zivot kaju
sto su upravo vjerovali tim minutama hahha
-
oridjidji
#54 Re: Sve je do prvog utiska...ili ne?
u me samo tih fafarona kad ih pridjem sve ih ujedam za oci hahahfatamorgana wrote:Lijep post! Vidiš, ovo što ti zoveš hemijom se zapravo dešava na nivou feromona koje luče ako se ne varam i muškarci i žene.PeppermintSA wrote:Svaki odnos je baziran na temelju hemije. Upravo zato je nemoguće pojednostaviti muško-ženske odnose u smislu, stvaranja nekog putokaza koji se dogmatično slijedi prilikom svakog kontakta s nekom osobom. Želim reći, nemoguće je, s nekog psihološkom ili emotivnom stanovišta, reći: ''Sex na noć ne dolazi u obzir'', ''Tek nakon mjesec dana stupam u seksualni odnos'' itd. itd.
Naprosto, hemija je ta koja odlučuje, a ona je neka metafizička kategorija koja se teško može objasniti ili protumačiti. Naprosto, ili je ostjetiš ili je ne osjetiš. E sad, ako smo prihvatili da je hemija uvijek postulat svakog odnosa, pitanje je koliko nam je potrebno vremenski da je osjetimo, odnosno ne osjetimo. To je relativno pitanje, što se mene tiče - nekad sam je znao osjetiti iz daleka, bez progovorene riječi, nekad sam je znao osjetiti nakon upoznavanja, nakon prve izrećene rečenice, nekad nakon 2h razgovara, a nekad nisam ni nakon 10 sastanaka.
Da se razumijemo, možeš ti funkcionisati sa nekom osobom, može ta osoba biti preslikana kopija tebe suprotnoga pola, možete imati isti pogled na svijet, interesovanja, želje, snove...ali da ne postoji hemija. S druge strane, možete upoznati vašu totalnu suprotnost s kojom se ne slažete oko bilo čega, a recimo, imati jaku hemiju u ovoj ili onoj domeni.
Takođe, bitno je shvatiti da postoje različiti domeni hemije - Između vas i neke osobe može postojati emotivna hemija, intelektualna hemija, prijateljska hemija, pa i erotska, ili ti, seksualna hemija. Ako postoji jedna, ne mora postojati druga, treća, četvrta...a, pak, i može.
No, da skratim: Ako se pod ''prvim utiskom'' aludira na hemiju, onda se slažem, a ako se aludira na nešto banalno(što najčešće i jeste slučaj), onda se ne slažem.
Oni nemaju miris ali ih mi ipak neprimjetno percipiramo, ovo sam gledao u jednom dokumentarcu gdje su ženama davali da pomirišu atletske majice raznih muškaraca i one su "odlučivale" takoreći na neviđeno koji ih od muškaraca privlači.na osnovu feromonskog "utiska".
Feromoni su opet usko povezani izgleda sa genetskim karakteristikama i predispozicijama tako da "ženka" nesvjesno odabire "mužjaka" koji je za njeno potomstvo genetski povoljniji.
Šta reći ..... majka priroda!
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#55 Re: Sve je do prvog utiska...ili ne?
Aman. Cak sat vremena.ljubav_aha wrote:odlicno procjjenim osobe prilikom prvog upoznavanja,stoga prvih sat vremena je dovljno odluciti se ZA ili PROTIV
Kad bi ljudi tako radili vjerujem da niko prijatelja ne bi imao a kamoli nesto vise.
- Not My Idea
#56 Re: Sve je do prvog utiska...ili ne?
lejdi, ne odustajes
-
oridjidji
#57 Re: Sve je do prvog utiska...ili ne?
prvi utisak dosta toga moze da promjeni... dzaba ima ono nesto u cehri ljudi, sto vam kaze s ovim nemam nista osim klanja i sranja hahaha ali onda jbg pustis da voda malo otece i evo ga ti uveliko stekao prijatelja... prvi utisak zna da prevari, ali nekad je totalno nepogresiv u pogledu nekih osoba...ladyblue18 wrote:Aman. Cak sat vremena.ljubav_aha wrote:odlicno procjjenim osobe prilikom prvog upoznavanja,stoga prvih sat vremena je dovljno odluciti se ZA ili PROTIV
Kad bi ljudi tako radili vjerujem da niko prijatelja ne bi imao a kamoli nesto vise.
- ladyblue18
#58 Re: Sve je do prvog utiska...ili ne?
Pa ne, fakat.Not My Idea wrote:![]()
lejdi, ne odustajes
Sat vremena da procjenis nekoga i onda mu das crveni karton ili propusnicu.
Ja za sat vremena s nekim obicno supljiram prvo, zezam se, i slicno.
Ili bih trebala tih sat vremena posmatrati njegove pokrete, izraze lice, govor tijela, rijeci koje koristi, da li mu je prljavo pod noktima, da li je kosa cista, da li je znojav, pa da shodno tome odlucim da je neuredan, prljav, cist, vrijedan, ters, stoka od covjeka, dobrica, kako kuha, da li kuha, cisti li, da li je nasilan, i tako dalje i tako blize...
Mislim, idealno bi bilo kada bi mogli saznati sve o svakome za sat vremena, ili mozda i ne bi.
Ali svejedno, sat vremena za procijeniti nekoga...fascinirana sam zaista.
- ladyblue18
#59 Re: Sve je do prvog utiska...ili ne?
Vala mene je prvi utisak vise puta prevario i to bas mi je drago da me prevario.oridjidji wrote:
prvi utisak dosta toga moze da promjeni... dzaba ima ono nesto u cehri ljudi, sto vam kaze s ovim nemam nista osim klanja i sranja hahaha ali onda jbg pustis da voda malo otece i evo ga ti uveliko stekao prijatelja... prvi utisak zna da prevari, ali nekad je totalno nepogresiv u pogledu nekih osoba...
bilo je i slucajeva gdje je prvi utisak nazalost bio tacan, kasnije se ispostavilo ali sta je tu je...
No, kao sto sam rekla vec, moze prvi utisak reci puno toga ali i ne mora, ali da na osnovu toga nekoga eliminises ili prihvatis je bas bezveze.
- Not My Idea
#60 Re: Sve je do prvog utiska...ili ne?
eh, ko ti je kriv sto ti ne umijes

- ladyblue18
#61 Re: Sve je do prvog utiska...ili ne?
Not My Idea wrote:eh, ko ti je kriv sto ti ne umijes![]()
Moram se raspitati, vjerovatno imaju neki kursevi na tu temu.
- Not My Idea
#62 Re: Sve je do prvog utiska...ili ne?
jok. to ti je ono-il' jesi il' nisi... 
-
oridjidji
#63 Re: Sve je do prvog utiska...ili ne?
posto sam na ulici dobar dio zivota odrasto... jednostavno znam ko prema prvom utisku moze biti eleminisan ko ne... a sto se tice zena tu pravila nema... obicno sam ja taj kojeg eleminisu na prvi pogled, zato sto sam u nekom fazonu boze sacuvaj hahah ono nikad dotjeran...ladyblue18 wrote:Vala mene je prvi utisak vise puta prevario i to bas mi je drago da me prevario.oridjidji wrote:
prvi utisak dosta toga moze da promjeni... dzaba ima ono nesto u cehri ljudi, sto vam kaze s ovim nemam nista osim klanja i sranja hahaha ali onda jbg pustis da voda malo otece i evo ga ti uveliko stekao prijatelja... prvi utisak zna da prevari, ali nekad je totalno nepogresiv u pogledu nekih osoba...![]()
bilo je i slucajeva gdje je prvi utisak nazalost bio tacan, kasnije se ispostavilo ali sta je tu je...
No, kao sto sam rekla vec, moze prvi utisak reci puno toga ali i ne mora, ali da na osnovu toga nekoga eliminises ili prihvatis je bas bezveze.
ali kad me upoznaju tesko je poslje ne ostati prijatelj sa mnom ...
- ljubav_aha
#64 Re: Sve je do prvog utiska...ili ne?
aha ledy,bukvalno sat vremenaladyblue18 wrote:Aman. Cak sat vremena.ljubav_aha wrote:odlicno procjjenim osobe prilikom prvog upoznavanja,stoga prvih sat vremena je dovljno odluciti se ZA ili PROTIV
-
oridjidji
#65 Re: Sve je do prvog utiska...ili ne?
ubijedi nas ... eto mene i lady kod tebe na kafu, pa procijeniljubav_aha wrote:aha ledy,bukvalno sat vremenaladyblue18 wrote: Aman. Cak sat vremena.
Kad bi ljudi tako radili vjerujem da niko prijatelja ne bi imao a kamoli nesto vise.![]()
ali ziasta mogu odlicno procjeniti osobe prilikom prvog susreta ,ako je tebi tako nesto nepoznato,it's OK
- ljubav_aha
#66 Re: Sve je do prvog utiska...ili ne?
bujrumoridjidji wrote:ubijedi nas ... eto mene i lady kod tebe na kafu, pa procijeniljubav_aha wrote:aha ledy,bukvalno sat vremenaladyblue18 wrote: Aman. Cak sat vremena.
Kad bi ljudi tako radili vjerujem da niko prijatelja ne bi imao a kamoli nesto vise.![]()
ali ziasta mogu odlicno procjeniti osobe prilikom prvog susreta ,ako je tebi tako nesto nepoznato,it's OK
-
oridjidji
#67 Re: Sve je do prvog utiska...ili ne?
Ladyblue ... eto sad idemo testirati ljubav_aha. predstavi se najgore sto umijes, a ja cu eksperimentisatiljubav_aha wrote:bujrumoridjidji wrote:ubijedi nas ... eto mene i lady kod tebe na kafu, pa procijeniljubav_aha wrote: aha ledy,bukvalno sat vremena![]()
![]()
hoće li biti kolača kad svratimo .. da povedemo još kojeg forumaša hahah valja nama preko bare čini mi se
- ladyblue18
#68 Re: Sve je do prvog utiska...ili ne?
Valja, samo nek mi kartu posalje, i zeljno cu iscekivati da procitam analizu moje licnosti, bit cu kucka 1/1 obecavam.oridjidji wrote:
Ladyblue ... eto sad idemo testirati ljubav_aha. predstavi se najgore sto umijes, a ja cu eksperimentisati
hoće li biti kolača kad svratimo .. da povedemo još kojeg forumaša hahah valja nama preko bare čini mi se
- ljubav_aha
#69 Re: Sve je do prvog utiska...ili ne?
nema izvjestacneog ponasanja ladyladyblue18 wrote:Valja, samo nek mi kartu posalje, i zeljno cu iscekivati da procitam analizu moje licnosti, bit cu kucka 1/1 obecavam.oridjidji wrote:
Ladyblue ... eto sad idemo testirati ljubav_aha. predstavi se najgore sto umijes, a ja cu eksperimentisati
trebamo se licno upoznati,a da ne znamo ,nesto poput skrivene kamere
-
oridjidji
#70 Re: Sve je do prvog utiska...ili ne?
hahaha eno sadljubav_aha wrote:nema izvjestacneog ponasanja ladyladyblue18 wrote:Valja, samo nek mi kartu posalje, i zeljno cu iscekivati da procitam analizu moje licnosti, bit cu kucka 1/1 obecavam.oridjidji wrote:
hoće li biti kolača kad svratimo .. da povedemo još kojeg forumaša hahah valja nama preko bare čini mi sei glumci imaju slabu tacku
![]()
![]()
trebamo se licno upoznati,a da ne znamo ,nesto poput skrivene kamere
- Mis mekinjas
#71 Re: Sve je do prvog utiska...ili ne?
Ma po 100-ti, jašta je...

-
gilbert
#72 Re: Sve je do prvog utiska...ili ne?
prvi utisak je spontan ili se navlazila ili nije ako je poslijednje slucaj djaba sve nema tu veze .
A to znojav pa sta ako sretnes tipa u teretani , trci na tredmilu vec sat vremena nije da je znojav nego cijedi .
Tu samo mozes ocijeniti da li smrdi poslije sat na tredmilu ili ne.
ako se okupao prije teretane nebi trebalo biti smrada.
A to znojav pa sta ako sretnes tipa u teretani , trci na tredmilu vec sat vremena nije da je znojav nego cijedi .
Tu samo mozes ocijeniti da li smrdi poslije sat na tredmilu ili ne.
- headbanger
#73 Re: Sve je do prvog utiska...ili ne?
eh
koliko sam samo vremena zivaca para ulozio
ganjajuci te nezainteresovane da ih zainteresujem
ma treba vako:
-haj ja sam taj i taj, vidi da se ne lazemo,ja znam sta hocu ti znas sta ja hocu, de ti meni uz jedno pice reci imali ikakve sanse da ja ostvarim svoj naum
jel posteno
nista mi gore nnema kada zene pocnu sa supljom neka se potrudi da vidim koliko mu je stalo
daaaaaj, ima druga ceka, koaje ne ce da vidi koliko mu je stalo
koliko sam samo vremena zivaca para ulozio
ganjajuci te nezainteresovane da ih zainteresujem
ma treba vako:
-haj ja sam taj i taj, vidi da se ne lazemo,ja znam sta hocu ti znas sta ja hocu, de ti meni uz jedno pice reci imali ikakve sanse da ja ostvarim svoj naum
jel posteno
nista mi gore nnema kada zene pocnu sa supljom neka se potrudi da vidim koliko mu je stalo
daaaaaj, ima druga ceka, koaje ne ce da vidi koliko mu je stalo
- anoush
- Location: A Eruchîn, ú-dano i faelas a hyn, an uben tanatha le faelas.
#74 Re: Sve je do prvog utiska...ili ne?
ili trećaheadbanger wrote:ima druga ceka
ili četvrta
ili peta
ili... (položena osmica)
- headbanger
#75 Re: Sve je do prvog utiska...ili ne?
pa ja, sta trebaanoush wrote:ili trećaheadbanger wrote:ima druga ceka
ili četvrta
ili peta
ili... (položena osmica)
zakaciti se za tu jednu
daaaajjjjjjj
kacis se za onu koju ces zenit ali ni oko nje se ne treba nesta ekstra truditi
jer ako ces se ekstra truditi onda si najbo u zivotu, uvijek ce joj nesta falit