Svaki sesti muskarac u BiH nije otac 'svoga' djeteta

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

opet ja

#26 Re: Svaki sesti muskarac u BiH nije otac 'svoga' djeteta

Post by opet ja »

Compos_Sui wrote:hmm stvarno izvlacenje iz konteksta...
mada ko zna..mozda bi pravi podaci bili i gori..

nesto razmisljam..
sta da vam se desi da se nekim slucajem..tako neki test ispitivanja populacije ili sl....otkrije da vase dijete nije vase..
gnjev prema supruzi opravdavam...ali koliko mislite da bi se vasa osjecanja prema tom djetetu promijenila?
ipak..odgajali ste ga sve te godine kao svoj dijete..voljeli....i sad...genetski materijal nije vas..
hipoteticki...sta mislite kako bi reagovali?
a zamisli tek crnjaka kada zamjene bebu za bebu :shock: a i to se desava
stochar

#27 Re: Svaki sesti muskarac u BiH nije otac 'svoga' djeteta

Post by stochar »

Image
x0z0y0

#28 Re: Svaki sesti muskarac u BiH nije otac 'svoga' djeteta

Post by x0z0y0 »

[quote="opet ja
a zamisli tek crnjaka kada zamjene bebu za bebu :shock: a i to se desava[/quote]

takav scenario sam gledala...serija neka bila
djeca od 6 god. vracena pravim roditeljima...razmjena izvrsena..
uzas da je nekome bioloski materijal toliko bitniji od samog emocionalnog stanja djeteta..
x0z0y0

#29 Re: Svaki sesti muskarac u BiH nije otac 'svoga' djeteta

Post by x0z0y0 »

stochar wrote:Image
uh to sam zaboravila :oops:
Loulou

#30 Re: Svaki sesti muskarac u BiH nije otac 'svoga' djeteta

Post by Loulou »

seln wrote:na osnovu 130 muskaraca koji su ciljano uradili test (jer sumnjaju u vjernost supruge) prelomiti rezultat na cijelu populaciju.

:thumbup:
to je ono - haj'mo još malo statističke manipulacije... :-)

Mada, bilo bi zanimljivo sprovesti stvarno ovakvo istrazivanje... ko zna.... :D
Fair Life

#31 Re: Svaki sesti muskarac u BiH nije otac 'svoga' djeteta

Post by Fair Life »

avicena wrote:(NE)POVJERENJE DNK analiza pokazuje da je «bračno povjerenje» u BiH precijenjeno

Čak svaki šesti muškarac nije otac 'svoga' djeteta
...
(Autor Dejan Jazvić , vecernji.hr)
Image
seln

#32 Re: Svaki sesti muskarac u BiH nije otac 'svoga' djeteta

Post by seln »

Loulou wrote:
seln wrote:na osnovu 130 muskaraca koji su ciljano uradili test (jer sumnjaju u vjernost supruge) prelomiti rezultat na cijelu populaciju.

:thumbup:
to je ono - haj'mo još malo statističke manipulacije... :-)

Mada, bilo bi zanimljivo sprovesti stvarno ovakvo istrazivanje... ko zna.... :D
Ne sumnjam da i u BiH postoje slucajevi poturanja "jajeta", ali takvi naslovi su cisti senzacionalizam. Ako uzmemo da prosjecan par ima dvoje djece, to bi znacilo da na svaki treci par dolazi bar jedno "jaje". Tesko je govoriti o postotcima, narocito poslije rata. Rasulo porodice, hedonizam, slom tradicionalnih vrijednosti...kao stvoreno za takve stvari. Vjerovatno ima zena koje se zegaju sa strane, vjerovatno neka ostane i trudna (da ne govorimo o slucajevima silovanja koje zena precuti iz srama i straha za brak). No, tvrditi da je svako sesto dijete kopile...naslov bi mogao biti iz "Bild".
sheilak

#33 Re: Svaki sesti muskarac u BiH nije otac 'svoga' djeteta

Post by sheilak »

JThomas wrote:mater semper certa est :D

Poneka plavusa se ne bi slozila s tobom. :D
Fair Life

#34 Re: Svaki sesti muskarac u BiH nije otac 'svoga' djeteta

Post by Fair Life »

seln wrote:Ne sumnjam da i u BiH postoje slucajevi poturanja "jajeta", ali takvi naslovi su cisti senzacionalizam. Ako uzmemo da prosjecan par ima dvoje djece, to bi znacilo da na svaki treci par dolazi bar jedno "jaje". Tesko je govoriti o postotcima, narocito poslije rata. Rasulo porodice, hedonizam, slom tradicionalnih vrijednosti...kao stvoreno za takve stvari. Vjerovatno ima zena koje se zegaju sa strane, vjerovatno neka ostane i trudna (da ne govorimo o slucajevima silovanja koje zena precuti iz srama i straha za brak). No, tvrditi da je svako sesto dijete kopile...naslov bi mogao biti iz "Bild".
Eh, da si stavio ovo kopile pod navodne znakove ovako... "kopile"... stavio bih svoj potpis ispod.
seln

#35 Re: Svaki sesti muskarac u BiH nije otac 'svoga' djeteta

Post by seln »

Fair Life wrote:
seln wrote:Ne sumnjam da i u BiH postoje slucajevi poturanja "jajeta", ali takvi naslovi su cisti senzacionalizam. Ako uzmemo da prosjecan par ima dvoje djece, to bi znacilo da na svaki treci par dolazi bar jedno "jaje". Tesko je govoriti o postotcima, narocito poslije rata. Rasulo porodice, hedonizam, slom tradicionalnih vrijednosti...kao stvoreno za takve stvari. Vjerovatno ima zena koje se zegaju sa strane, vjerovatno neka ostane i trudna (da ne govorimo o slucajevima silovanja koje zena precuti iz srama i straha za brak). No, tvrditi da je svako sesto dijete kopile...naslov bi mogao biti iz "Bild".
Eh, da si stavio ovo kopile pod navodne znakove ovako... "kopile"... stavio bih svoj potpis ispod.
Podrazumijeva se da je pod navodima...
JohnnyS

#36 Re: Svaki sesti muskarac u BiH nije otac 'svoga' djeteta

Post by JohnnyS »

Mislim da čak 5-10% djece u zapadnim zemljama ima u rodnom listu krivo navedenog oca. Mislim da je Balkan ipak konzervativnija sredina pa da je taj postotak manji...
Luke Perry

#37 Re: Svaki sesti muskarac u BiH nije otac 'svoga' djeteta

Post by Luke Perry »

JohnnyS wrote:Mislim da čak 5-10% djece u zapadnim zemljama ima u rodnom listu krivo navedenog oca. Mislim da je Balkan ipak konzervativnija sredina pa da je taj postotak manji...

istina. dokazano dna identifikacijom posmrtnih ostataka ljudi ubijenih u ratu.
KARAMURAT5DU

#38 Re: Svaki sesti muskarac u BiH nije otac 'svoga' djeteta

Post by KARAMURAT5DU »

Compos_Sui wrote:[quote="opet ja
uzas da je nekome bioloski materijal toliko bitniji od samog emocionalnog stanja djeteta..[/quote]
Tisi garant žensko.
seln

#39 Re: Svaki sesti muskarac u BiH nije otac 'svoga' djeteta

Post by seln »

Luke Perry wrote:
JohnnyS wrote:Mislim da čak 5-10% djece u zapadnim zemljama ima u rodnom listu krivo navedenog oca. Mislim da je Balkan ipak konzervativnija sredina pa da je taj postotak manji...

istina. dokazano dna identifikacijom posmrtnih ostataka ljudi ubijenih u ratu.
Njemacka je poseban slucaj, Rusi su 1945 silovali cca. 2 miliona zena a 4 miliona vojnika je krace ili duze camilo po vojnim logorima, neki do 1955. za to vrijeme su oni koji su ostali u Njemackoj imali i vremena i slobodan kazneni prostor.
Luke Perry

#40 Re: Svaki sesti muskarac u BiH nije otac 'svoga' djeteta

Post by Luke Perry »

znam da su se stranci cudili jako malom procentu. nije im to bilo cilj istrazivanja ali dovoljno da obrate paznju.
Bond_JaneBond001

#41 Re: Svaki sesti muskarac u BiH nije otac 'svoga' djeteta

Post by Bond_JaneBond001 »

uzas da je nekome bioloski materijal toliko bitniji od samog emocionalnog stanja djeteta..[/quote]
Joj na ovu gore temu ima genijalan njemacki film :lol: gdje zena zamoli brata svog muza( koji je svestenik) da joj "donira" spermu jer je njen muz sterilan, i tako za oboje djece..Problemi (njihovi) pocnu kad se ovaj prosvalera, njegova ljubavnica ga natjera da ode ljekaru da vidi (posto je tad imao oko 40god) hoce li imati problema da dobiju zajednicko dijete, i ljekar mu kaze da je apsolutno nemoguce da ikad dobije dijete..
Ugl. sve se na kraju pozitivno rijesi..
seln

#42 Re: Svaki sesti muskarac u BiH nije otac 'svoga' djeteta

Post by seln »

Bond_JaneBond001 wrote:
uzas da je nekome bioloski materijal toliko bitniji od samog emocionalnog stanja djeteta..
Joj na ovu gore temu ima genijalan njemacki film :lol: gdje zena zamoli brata svog muza( koji je svestenik) da joj "donira" spermu jer je njen muz sterilan, i tako za oboje djece..Problemi (njihovi) pocnu kad se ovaj prosvalera, njegova ljubavnica ga natjera da ode ljekaru da vidi (posto je tad imao oko 40god) hoce li imati problema da dobiju zajednicko dijete, i ljekar mu kaze da je apsolutno nemoguce da ikad dobije dijete..
Ugl. sve se na kraju pozitivno rijesi..[/quote]

Njemacki muzevi su definitivno mazohisti. Njemacki filmovi ih prikazuju kao rogonje, papke, koji se lome na poslu dok im drugi hebe zenu (to su komedije).
Ima i onih kad se lome na poslu, drugi im hebe zenu i ubije je na kraju, a rogonja je vjecno oplakuje (to su tragedije). Na kraju ima ona kad se rogonje lome na poslu, drugi im hebe zenu, pa kad on sazna, ona mu oprosti sto je toliko radio. to su drame sa happy end.
Hocu reci, ponekad imam utisak da ti na traci nastancani filmovi svjesno propagiraju poruku "savim je ok varati muza, pogotovo ako puno radi".
x0z0y0

#43 Re: Svaki sesti muskarac u BiH nije otac 'svoga' djeteta

Post by x0z0y0 »

[quote="KARAMURAT5DU] Tisi garant žensko.[/quote]

garant :D :lol: 8-)
clav

#44 Re: Svaki sesti muskarac u BiH nije otac 'svoga' djeteta

Post by clav »

Nevjerovatno koji kretenizam od novinarstva. Ovo je primjer koji ce malobrojni shvatiti ozbiljno(nadam se), ali se na ovakav nacin konstantno, izvlacenjem iz konteksta prave senzacije.
amrica

#45 Re: Svaki sesti muskarac u BiH nije otac 'svoga' djeteta

Post by amrica »

seln wrote:
Njemacki muzevi su definitivno mazohisti. Njemacki filmovi ih prikazuju kao rogonje, papke, koji se lome na poslu dok im drugi hebe zenu (to su komedije).
Ima i onih kad se lome na poslu, drugi im hebe zenu i ubije je na kraju, a rogonja je vjecno oplakuje (to su tragedije). Na kraju ima ona kad se rogonje lome na poslu, drugi im hebe zenu, pa kad on sazna, ona mu oprosti sto je toliko radio. to su drame sa happy end.
Hocu reci, ponekad imam utisak da ti na traci nastancani filmovi svjesno propagiraju poruku "savim je ok varati muza, pogotovo ako puno radi".

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
seln

#46 Re: Svaki sesti muskarac u BiH nije otac 'svoga' djeteta

Post by seln »

Meni je generalno pun kojekakvih studija. Na sa-x vijestima sam do sada procitao hejbet "naucnih otkrica" koja se medjusobno pobijaju.
planamac

#47 Re: Svaki sesti muskarac u BiH nije otac 'svoga' djeteta

Post by planamac »

Statistika je 'čudna biljka' - može puno toga reći samo ako se (ispravno) zna ''poslušati/pročitati'' (i) 'skrivena' poruka.

Tako i ova statistička informacija, koja je na svjetskoj razini takva da se tvrdi da najmanje svako deseto dijete ne odrasta uz svog biološkog roditelja-oca!, 'nosi' sa sobom 'poruku' o količini nečega što se 'krsti' terminom seksualno nevjerstvo.
Naime, ako se 'zna' da prilikom takvog seksa partneri 'itekako' vode računa da to bude (i ostane) skriveno te da su, u skladu s tim, i mjere zaštite od neželjene trudnoće "itekako, itekako..." veće nego 'obično' (i ako se desi začeće, najčešće se prekida), znači, uvažavajući elementarnu logiku koja proizilazi iz (samo) 'ovoga', dolazi se do zaključka...

P.S.
"Pametnom i 'išaret' dovoljan!"
Post Reply