bingov buraz wrote:arapski ili rimskiinsomnia78 wrote:Ne bih djetetu dao arapsko ime kad bi ne znam sta bilo u pitanju, radije bi mu dao broj
Svadja radi imena bebe
- insomnia78
#201 Re: Svadja radi imena bebe
-
Margita81
#202 Re: Svadja radi imena bebe
Ahahahbingov buraz wrote:arapski ili rimskiinsomnia78 wrote:Ne bih djetetu dao arapsko ime kad bi ne znam sta bilo u pitanju, radije bi mu dao broj
- bingov buraz
#203 Re: Svadja radi imena bebe
i meni su se Arapi poprilicno zgadili,ali realno nisu imena kriva za to nego mentalitet,dok su ti njihove vodje drzali do obrazovanja nesto je i bilo od njih al to je druga temainsomnia78 wrote:bingov buraz wrote:arapski ili rimskiinsomnia78 wrote:Ne bih djetetu dao arapsko ime kad bi ne znam sta bilo u pitanju, radije bi mu dao broj![]()
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#204 Re: Svadja radi imena bebe
Samsung
- pirpa
#205 Re: Svadja radi imena bebe
pa nisam znao da se iza tvog nicka krije emir kusturicainsomnia78 wrote:Jok, jok i jokpirpa wrote:to sto ti zivis u FR. pa imas kompleks svog imena to je tvoj problem .insomnia78 wrote:Ne bih djetetu dao arapsko ime kad bi ne znam sta bilo u pitanju, radije bi mu dao broj
Sta mene povezuje sa arapima, zasto bi moje djete nosilo arapsko ime?
ponovo ti kazem to sto ti imas kompleks od svog imena i historije tvoje porodice to je tvoj problem.
to se sve lako da rjesiti samo trebas otici u crkvu da te krste i u opstinu da promjenis ime .
- insomnia78
#206 Re: Svadja radi imena bebe
Pa upravobingov buraz wrote:i meni su se Arapi poprilicno zgadili,ali realno nisu imena kriva za to nego mentalitet,dok su ti njihove vodje drzali do obrazovanja nesto je i bilo od njih al to je druga tema
I ne zelim svoje dijete, ni krivo ni duzno, identificirati sa jednim tako, po meni, nakaradnim narodom i drustvom
Niti smo arapi, nit smo neki vjernici pa zasto bi nosila arapsko ime
Postoje lijepa bosanska imena i mimo arapskih
Zivim s njima, ne bukvalno srecom
Saradjujem poslovno s njima
Pratim situaciju na BI i u svijetu
I ne zelim imati nista sa njima
- York Light 100`s
#207 Re: Svadja radi imena bebe
Povezuje vjera, ako ja dam djetetu muslimansko ime mogućnosti su velike da se tako neko zove i u arapskim zemljama. Ne povezuje ni Matu iz Žepča ništa sa Nijemcem, Amerikancem, Englezom pa opet mu se dijete zove Kristijan, ime koje je često u Njemačkoj i SAD jer je to katoličko ime.insomnia78 wrote:Jok, jok i jokpirpa wrote:to sto ti zivis u FR. pa imas kompleks svog imena to je tvoj problem .insomnia78 wrote:Ne bih djetetu dao arapsko ime kad bi ne znam sta bilo u pitanju, radije bi mu dao broj
Sta mene povezuje sa arapima, zasto bi moje djete nosilo arapsko ime?
Ljudima se jednostavno svidi neko muslimansko ime da ne obraćaju pažnju da li se to ime često koristi u našim krajevima a i zašto bi obraćali pažnju? Kome smeta ime Hamza ili Habib njemu smeta i ime Senad, Edin, Himzo i sva ostala imena koja ne zvuče kao Petar ili Aleksandar.
A tipični Bošnjo ulizica na ovim temama ismijava starinska i arapska imena a na drugim temama se uvlači ostalim duboko u pakaš kako nije važno ko si i kako se zoveš, važno je biti čovjek
- insomnia78
#208 Re: Svadja radi imena bebe
Sad sam odmah Kusturicapirpa wrote:pa nisam znao da se iza tvog nicka krije emir kusturica![]()
ponovo ti kazem to sto ti imas kompleks od svog imena i historije tvoje porodice to je tvoj problem.
to se sve lako da rjesiti samo trebas otici u crkvu da te krste i u opstinu da promjenis ime .
Ja sam ponosan na istoriju svoje porodice
Clanovi moje porodice su u svim ratovima, i u miru takodje, stajali, davali zivote i dijelove tijela na pravoj strani, strani Bosne i Bosanaca svih religija kao i bezbozaca
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
- pirpa
#210 Re: Svadja radi imena bebe
da,da . emir kusturica i on se stidio svog imena i historije svoje porodice bas kao i ti sto radis.insomnia78 wrote:Sad sam odmah Kusturicapirpa wrote:pa nisam znao da se iza tvog nicka krije emir kusturica![]()
Clanovi moje porodice su u svim ratovima, i u miru takodje, stajali, davali zivote i dijelove tijela na pravoj strani, strani Bosne i Bosanaca svih religija kao i bezbozaca
a koliko si ponosan na svoju familiju sam si nam vec rekao :
ne b i ti vidio te francuske da nije bilo rata.ne zelim svoje dijete, ni krivo ni duzno, identificirati sa jednim tako, po meni, nakaradnim narodom i drustvom
P.S- koje je to pravo bosansko ime ??
- Šveđanin
#211 Re: Svadja radi imena bebe
Kako vam se da pisati na temi ovog provokatora?
Evo sad je Insomnia u zizi, ovaj spomenu da nebi bio u FR da nije bilo rata i tema se rasplamsa. A ovaj truepath tj arslanbey bas u tome uziva.
Evo sad je Insomnia u zizi, ovaj spomenu da nebi bio u FR da nije bilo rata i tema se rasplamsa. A ovaj truepath tj arslanbey bas u tome uziva.
- insomnia78
#212 Re: Svadja radi imena bebe
Šveđanin wrote:Kako vam se da pisati na temi ovog provokatora?
-
Margita81
#213 Re: Svadja radi imena bebe
Emir je izdajnik svog naroda a ti koji i ne znas imena svog naroda to nisi?? Sramoto. Eto nek Bosanci ni imena nebi imali da nije arapskih i turskih.pirpa wrote:da,da . emir kusturica i on se stidio svog imena i historije svoje porodice bas kao i ti sto radis.insomnia78 wrote:Sad sam odmah Kusturicapirpa wrote:pa nisam znao da se iza tvog nicka krije emir kusturica![]()
a koliko si ponosan na svoju familiju sam si nam vec rekao :ne b i ti vidio te francuske da nije bilo rata.ne zelim svoje dijete, ni krivo ni duzno, identificirati sa jednim tako, po meni, nakaradnim narodom i drustvom
P.S- koje je to pravo bosansko ime ??
-
arslanbey
#214 Re: Svadja radi imena bebe
bili vjernici ili ne ocigledno je da imena islamska dominirajuinsomnia78 wrote:Šveđanin wrote:Kako vam se da pisati na temi ovog provokatora?
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#215 Re: Svadja radi imena bebe
žan žak insomniak
-
arslanbey
#216 Re: Svadja radi imena bebe
Nisu to arapska imena,nakon 600 godina to su nasa imena isto kao sto je Marie francusko i ako je iz hebrejskoinsomnia78 wrote:Ne bih djetetu dao arapsko ime kad bi ne znam sta bilo u pitanju, radije bi mu dao broj
- pirpa
#217 Re: Svadja radi imena bebe
odgovori mi na prosli post na koji sam ti repricirao pa cemo onda o ovom postu.Margita81 wrote:
Emir je izdajnik svog naroda a ti koji i ne znas imena svog naroda to nisi?? Sramoto. Eto nek Bosanci ni imena nebi imali da nije arapskih i turskih.
- Hajvan
#218 Re: Svadja radi imena bebe
insomnia78 wrote:Ne bih djetetu dao arapsko ime kad bi ne znam sta bilo u pitanju, radije bi mu dao broj
http://bs.wikipedia.org/wiki/Arapski_brojevi
-
Margita81
#219 Re: Svadja radi imena bebe
pirpa wrote:odgovori mi na prosli post na koji sam ti repricirao pa cemo onda o ovom postu.Margita81 wrote:
Emir je izdajnik svog naroda a ti koji i ne znas imena svog naroda to nisi?? Sramoto. Eto nek Bosanci ni imena nebi imali da nije arapskih i turskih.
Sta si tacno pitao?
- insomnia78
#220 Re: Svadja radi imena bebe
Žan žak omletejapin_mutapi wrote:žan žak insomniak

- pirpa
#221 Re: Svadja radi imena bebe
Hajvan wrote:insomnia78 wrote:Ne bih djetetu dao arapsko ime kad bi ne znam sta bilo u pitanju, radije bi mu dao broj
e jbg . sad ce dati ime djetetu rimskim brojevima
- insomnia78
#222 Re: Svadja radi imena bebe
Srećom postoje i rimskiHajvan wrote:insomnia78 wrote:Ne bih djetetu dao arapsko ime kad bi ne znam sta bilo u pitanju, radije bi mu dao broj
- Hajvan
#223 Re: Svadja radi imena bebe
Srećominsomnia78 wrote:Srećom postoje i rimskiHajvan wrote:insomnia78 wrote:Ne bih djetetu dao arapsko ime kad bi ne znam sta bilo u pitanju, radije bi mu dao broj
- insomnia78
#224 Re: Svadja radi imena bebe
Pa ljepse ce zvucati, ne znam MILI nego 3847pirpa wrote:Hajvan wrote:insomnia78 wrote:Ne bih djetetu dao arapsko ime kad bi ne znam sta bilo u pitanju, radije bi mu dao broj
![]()
![]()
![]()
e jbg . sad ce dati ime djetetu rimskim brojevima
- int21
#225 Re: Svadja radi imena bebe
Dzevad.... pa nek bude Dzedaj Dzevad.....
Ha ja.....
Ha ja.....