Čitajte o svadbi za 2000 najbližih: http://www.nastupi.com/index.php?option ... &Itemid=33
SVADBE
-
ovan_
#1 SVADBE
Nasao sam jednu pricu o nekoj svadbi u Bijeljini. Tipicno srpsko balkanska prica o pretjerivanju. Pitam se samo da li su ti ljudi znali svakog u glavu kog su pozvali. Znate li slične slučaje iz vašeg okruzenja? Kako komentarisat to pretjerivanje kad znamo da danas sahrane i dženaze razlikujemo od svadbi samo po tome što nema muzike
Čitajte o svadbi za 2000 najbližih: http://www.nastupi.com/index.php?option ... &Itemid=33
-
gavrilo
#6 Re: SVADBE
ovan_ wrote:Tipicno srpsko balkanska prica o pretjerivanju.
-
car-x
zar se ova sema ne moze primijeniti na sve bosanske postratne gradove?nebi wrote:Bijeljina jeste selendra,uvijek bila i uvijek ce biti.Skup medjuratnih seljaka na brzinu transformisanih u industrijske radnike,gomila novokomponovanih bogatih gedza,sverceri,kriminalci...
i cijela torta sa prelivom od turbo-folka i kica.
-
Ze Dijaspora
Ajde ba covjek ima siroku familiju i skupio ih na svadbi.
Ja jedva skupio 75 ljudi za svadbu. (sva rodbina, prijatelji) . A moj Rodjak skupio 850 ljudi kaze mi samo rodbina i prijatelji. ? . Ko zna iako smo rodjaci mozda on vise rodbine poznaje od mene.?. Na njegovoj svadbi imo sam priliku upoznat Niccol unuku komsinke Monike koja je stanovala i istoj zgradi kao i svekrva od sestre moje bake. I ja navalio i zamalo da bude nesto kad me rodjak upozori. Nemoj da se salis to je rodbina. Osta suv.?.
Ma u Bih ti svadba biznis i to veliki. Sto vise ljudi to isplatnije. Svadbeno razbacivanje a sutra za rucak samo krompir. Pa se onda desi da poslije te 'urnebesne' svadbe mladenci skontaju da nisu jedno za drugo i razlaz.
Pozdrav.
Ja jedva skupio 75 ljudi za svadbu. (sva rodbina, prijatelji) . A moj Rodjak skupio 850 ljudi kaze mi samo rodbina i prijatelji. ? . Ko zna iako smo rodjaci mozda on vise rodbine poznaje od mene.?. Na njegovoj svadbi imo sam priliku upoznat Niccol unuku komsinke Monike koja je stanovala i istoj zgradi kao i svekrva od sestre moje bake. I ja navalio i zamalo da bude nesto kad me rodjak upozori. Nemoj da se salis to je rodbina. Osta suv.?.
Ma u Bih ti svadba biznis i to veliki. Sto vise ljudi to isplatnije. Svadbeno razbacivanje a sutra za rucak samo krompir. Pa se onda desi da poslije te 'urnebesne' svadbe mladenci skontaju da nisu jedno za drugo i razlaz.
Pozdrav.
-
nebi
Srebrenik?car-x wrote:zar se ova sema ne moze primijeniti na sve bosanske postratne gradove?nebi wrote:Bijeljina jeste selendra,uvijek bila i uvijek ce biti.Skup medjuratnih seljaka na brzinu transformisanih u industrijske radnike,gomila novokomponovanih bogatih gedza,sverceri,kriminalci...
bez zajeba,u principu je to fakat tako....mahalizacija gradova..vise-manje svih.
Ali Bijeljina je selendra svih selendri,kjaba loseg ukusa i kica,jerusalem sverca i kriminala...ukratko...kloaka.
-
car-x
Sarajevo? Tuzla?nebi wrote:Srebrenik?car-x wrote:zar se ova sema ne moze primijeniti na sve bosanske postratne gradove?nebi wrote:Bijeljina jeste selendra,uvijek bila i uvijek ce biti.Skup medjuratnih seljaka na brzinu transformisanih u industrijske radnike,gomila novokomponovanih bogatih gedza,sverceri,kriminalci...
i cijela torta sa prelivom od turbo-folka i kica.![]()
bez zajeba,u principu je to fakat tako....mahalizacija gradova..vise-manje svih.
Ali Bijeljina je selendra svih selendri,kjaba loseg ukusa i kica,jerusalem sverca i kriminala...ukratko...kloaka.
glavna mjesta za izac su gdje se prze narodnjaKi, trebe hodaju napola gole, i urlice se gromoglasno: umirem umirem maaaaajko..
u srebreniku nije puno bolje.. samo sto je kod nas demografski pokret selo-grad oduvijek bio prisutan, a situacija u ratu i nakon rata nista bitnije nije promijenila..
- Kurt_Kombajn
Obuzdaj jezik, klevetnice...Prije devedesetih, malo je koje mjesto u Bosni i Hercegovini moglo parirati Bijeljini glede cistoce, uredjenja i dobrog ukusa (a, boga mi, i para)...Pitaj malo starije, koji poznaju Bijeljinu iz sezdesetih, sedamdesetih i osamdesetih godina prosloga vijeka...Jos jedan, manje poznat podatak: Bijeljina je prvo mjesto u BiH cija je komunalna sluzba nabavila kamion za pranje/metenje ulica...taj kamion je transportovan u Srbiju i, koliko mi je poznato, radi i dan danas...(novi stanovnici su ga, ocito, smatrali nepotrebnim)...nebi wrote:Bijeljina jeste selendra,uvijek bila i uvijek ce biti.Skup medjuratnih seljaka na brzinu transformisanih u industrijske radnike,gomila novokomponovanih bogatih gedza,sverceri,kriminalci...
-
SUNCICA_SA
A, kakva je danas Bijeljina???? Prljava, pusta, i zaista je selendra, bezobzira na bogatstvo koje posjeduje ta regija tamo. to su joj ucinili njeni "novi" stanovnici
- manijak1
Šta ?mačak u čizmama wrote:ima se može se![]()
-
mačak u čizmama
@manijaknebi wrote:Ma jasta,ba....zasto bi tamo neki ljudi zivjeli bolje nego moj pas?manijak1 wrote:Šta ?mačak u čizmama wrote:ima se može se![]()
Dokazivati drugima ?
![]()
Udovice,sirocici,stari,bolesni...ko im jebe mater,vazno je da snajka dobije fabiu.Skupa kurva.
što se mene tiče, svadba me kao pojam proslave uopste ne impresionira,
pogotovo ne sa razmetanjem, moj komentar je bio samo zeza
(vjencanje je znacajniji cin od svadbe)
@nebi
ne vrijedjaj
znas li za poslovicu:
nit se u dobru ponesi nit se u zlu ponizi
-
dzampin dzek fles
Svugdje krivi "novi" stanovnici, bas su neki ti "novi"SUNCICA_SA wrote:A, kakva je danas Bijeljina???? Prljava, pusta, i zaista je selendra, bezobzira na bogatstvo koje posjeduje ta regija tamo. to su joj ucinili njeni "novi" stanovnici
Ovim putem bi se zahvalio Bijeljincima koji su jedini bili u stanju da naprave televiziju koja se emituje putem satelita u Sjevernoj Americi i Australiji...
To mnogo znaci nasim ljudima bez obzira na nacionalnost...
A onoliki TV dom na Alipasinu
- manijak1
Uh@manijak
što se mene tiče, svadba me kao pojam proslave uopste ne impresionira,
pogotovo ne sa razmetanjem, moj komentar je bio samo zeza
(vjencanje je znacajniji cin od svadbe)
-
nebi
Opa,to neko licno pogodjen?mačak u čizmama wrote: @nebi
ne vrijedjajsvako nek radi sa svojim parama kako i zeli
![]()
znas li za poslovicu:
nit se u dobru ponesi nit se u zlu ponizi
Izvini,nisam znao da se radi o tebi.
Ali fakat ne kontam kakve veze poslovica ima sa cinjenicom da ratnoprofiterski gedza rasipa novac.
-
nebi
Ake,ako si mislio na BN...upravo si se deklarisao kao seljacina.dzampin dzek fles wrote: Ovim putem bi se zahvalio Bijeljincima koji su jedini bili u stanju da naprave televiziju koja se emituje putem satelita u Sjevernoj Americi i Australiji...
- manijak1
jebala te ta televizijadzampin dzek fles wrote:Svugdje krivi "novi" stanovnici, bas su neki ti "novi"SUNCICA_SA wrote:A, kakva je danas Bijeljina???? Prljava, pusta, i zaista je selendra, bezobzira na bogatstvo koje posjeduje ta regija tamo. to su joj ucinili njeni "novi" stanovnici![]()
Ovim putem bi se zahvalio Bijeljincima koji su jedini bili u stanju da naprave televiziju koja se emituje putem satelita u Sjevernoj Americi i Australiji...
Eh taj Dom se rokačili
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
ja rečenice boktemazo
Slavica, izabranica njegovog srca, imala je najviše razloga da se raduje jer se udala za čovjeka koga voli i pored kog će živjeti u izobilju.
osjećam li zavist i ljubomoru... tako jadno i prizemno tako ljudski
Slavica, izabranica njegovog srca, imala je najviše razloga da se raduje jer se udala za čovjeka koga voli i pored kog će živjeti u izobilju.
osjećam li zavist i ljubomoru... tako jadno i prizemno tako ljudski