SVADBE

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

ovan_

#1 SVADBE

Post by ovan_ »

Nasao sam jednu pricu o nekoj svadbi u Bijeljini. Tipicno srpsko balkanska prica o pretjerivanju. Pitam se samo da li su ti ljudi znali svakog u glavu kog su pozvali. Znate li slične slučaje iz vašeg okruzenja? Kako komentarisat to pretjerivanje kad znamo da danas sahrane i dženaze razlikujemo od svadbi samo po tome što nema muzike :?

Čitajte o svadbi za 2000 najbližih: http://www.nastupi.com/index.php?option ... &Itemid=33
Mahalac

Post by Mahalac »

Hajmo sad svadba mirno!!!! :D
ovan_

Post by ovan_ »

Pare ne sunce :D
krava

Post by krava »

bijeljina je prava selendra (sto ne ovdje ne postoji smajli za povracanje kao na msn) +o(
The_Fluid

Post by The_Fluid »

107.000 Bosanaca i Hercegovaca zivi u Bijeljini danas. sa okolinom oko 146.000 te takve svadbe nisu nista neobicno, posebno za kraj u kojem danas zivi veliki broj brzoobogacenih ljudi.
gavrilo

#6 Re: SVADBE

Post by gavrilo »

ovan_ wrote:Tipicno srpsko balkanska prica o pretjerivanju.
:?
krava

Post by krava »

selendra se nije odnosila na broj stanovnika..

mozes zivjeti u milionskom gradu, ali to ne znaci da moras organizovati svadbu sa 2000 ljudi..
:-?
nebi

Post by nebi »

Bijeljina jeste selendra,uvijek bila i uvijek ce biti.Skup medjuratnih seljaka na brzinu transformisanih u industrijske radnike,gomila novokomponovanih bogatih gedza,sverceri,kriminalci...
i cijela torta sa prelivom od turbo-folka i kica.
car-x

Post by car-x »

nebi wrote:Bijeljina jeste selendra,uvijek bila i uvijek ce biti.Skup medjuratnih seljaka na brzinu transformisanih u industrijske radnike,gomila novokomponovanih bogatih gedza,sverceri,kriminalci...
zar se ova sema ne moze primijeniti na sve bosanske postratne gradove?
Ze Dijaspora

Post by Ze Dijaspora »

Ajde ba covjek ima siroku familiju i skupio ih na svadbi.
Ja jedva skupio 75 ljudi za svadbu. (sva rodbina, prijatelji) . A moj Rodjak skupio 850 ljudi kaze mi samo rodbina i prijatelji. ? . Ko zna iako smo rodjaci mozda on vise rodbine poznaje od mene.?. Na njegovoj svadbi imo sam priliku upoznat Niccol unuku komsinke Monike koja je stanovala i istoj zgradi kao i svekrva od sestre moje bake. I ja navalio i zamalo da bude nesto kad me rodjak upozori. Nemoj da se salis to je rodbina. Osta suv.?.

Ma u Bih ti svadba biznis i to veliki. Sto vise ljudi to isplatnije. Svadbeno razbacivanje a sutra za rucak samo krompir. Pa se onda desi da poslije te 'urnebesne' svadbe mladenci skontaju da nisu jedno za drugo i razlaz.

Pozdrav.
nebi

Post by nebi »

car-x wrote:
nebi wrote:Bijeljina jeste selendra,uvijek bila i uvijek ce biti.Skup medjuratnih seljaka na brzinu transformisanih u industrijske radnike,gomila novokomponovanih bogatih gedza,sverceri,kriminalci...
Srebrenik? :D
bez zajeba,u principu je to fakat tako....mahalizacija gradova..vise-manje svih.
Ali Bijeljina je selendra svih selendri,kjaba loseg ukusa i kica,jerusalem sverca i kriminala...ukratko...kloaka.
car-x

Post by car-x »

nebi wrote:
car-x wrote:
Srebrenik? :D
bez zajeba,u principu je to fakat tako....mahalizacija gradova..vise-manje svih.
Ali Bijeljina je selendra svih selendri,kjaba loseg ukusa i kica,jerusalem sverca i kriminala...ukratko...kloaka.
Sarajevo? Tuzla?
glavna mjesta za izac su gdje se prze narodnjaKi, trebe hodaju napola gole, i urlice se gromoglasno: umirem umirem maaaaajko..

u srebreniku nije puno bolje.. samo sto je kod nas demografski pokret selo-grad oduvijek bio prisutan, a situacija u ratu i nakon rata nista bitnije nije promijenila..
Kurt_Kombajn

Post by Kurt_Kombajn »

Obuzdaj jezik, klevetnice...Prije devedesetih, malo je koje mjesto u Bosni i Hercegovini moglo parirati Bijeljini glede cistoce, uredjenja i dobrog ukusa (a, boga mi, i para)...Pitaj malo starije, koji poznaju Bijeljinu iz sezdesetih, sedamdesetih i osamdesetih godina prosloga vijeka...Jos jedan, manje poznat podatak: Bijeljina je prvo mjesto u BiH cija je komunalna sluzba nabavila kamion za pranje/metenje ulica...taj kamion je transportovan u Srbiju i, koliko mi je poznato, radi i dan danas...(novi stanovnici su ga, ocito, smatrali nepotrebnim)...
SUNCICA_SA

Post by SUNCICA_SA »

A, kakva je danas Bijeljina???? Prljava, pusta, i zaista je selendra, bezobzira na bogatstvo koje posjeduje ta regija tamo. to su joj ucinili njeni "novi" stanovnici
mačak u čizmama

Post by mačak u čizmama »

ima se može se :oops: :D
manijak1

Post by manijak1 »

mačak u čizmama wrote:ima se može se :oops: :D
Šta ? :oops: Dokazivati drugima ? :D :D
nebi

Post by nebi »

manijak1 wrote:
Ma jasta,ba....zasto bi tamo neki ljudi zivjeli bolje nego moj pas?
Udovice,sirocici,stari,bolesni...ko im jebe mater,vazno je da snajka dobije fabiu.Skupa kurva.
Toozla

Post by Toozla »

....jooooooojjjjjj, sto ja volim pozoriste......al' ne u svojoj kuci.... :D
mačak u čizmama

Post by mačak u čizmama »

nebi wrote:
manijak1 wrote:
Ma jasta,ba....zasto bi tamo neki ljudi zivjeli bolje nego moj pas?
Udovice,sirocici,stari,bolesni...ko im jebe mater,vazno je da snajka dobije fabiu.Skupa kurva.
@manijak

što se mene tiče, svadba me kao pojam proslave uopste ne impresionira,
pogotovo ne sa razmetanjem, moj komentar je bio samo zeza 8)
(vjencanje je znacajniji cin od svadbe)

@nebi
ne vrijedjaj :oops: svako nek radi sa svojim parama kako i zeli :oops:
znas li za poslovicu:
nit se u dobru ponesi nit se u zlu ponizi :oops:
dzampin dzek fles

Post by dzampin dzek fles »

SUNCICA_SA wrote:A, kakva je danas Bijeljina???? Prljava, pusta, i zaista je selendra, bezobzira na bogatstvo koje posjeduje ta regija tamo. to su joj ucinili njeni "novi" stanovnici
Svugdje krivi "novi" stanovnici, bas su neki ti "novi" :shock:

Ovim putem bi se zahvalio Bijeljincima koji su jedini bili u stanju da naprave televiziju koja se emituje putem satelita u Sjevernoj Americi i Australiji...
To mnogo znaci nasim ljudima bez obzira na nacionalnost...
A onoliki TV dom na Alipasinu :shock:
manijak1

Post by manijak1 »

@manijak

što se mene tiče, svadba me kao pojam proslave uopste ne impresionira,
pogotovo ne sa razmetanjem, moj komentar je bio samo zeza
(vjencanje je znacajniji cin od svadbe)
Uh :D Mačak poteže ti .........novu temu ........osim ako se ne radi samo o činu kod matičara :oops: :D
nebi

Post by nebi »

mačak u čizmama wrote: @nebi
ne vrijedjaj :oops: svako nek radi sa svojim parama kako i zeli :oops:
znas li za poslovicu:
nit se u dobru ponesi nit se u zlu ponizi :oops:
Opa,to neko licno pogodjen? :D
Izvini,nisam znao da se radi o tebi.
Ali fakat ne kontam kakve veze poslovica ima sa cinjenicom da ratnoprofiterski gedza rasipa novac.
nebi

Post by nebi »

dzampin dzek fles wrote: Ovim putem bi se zahvalio Bijeljincima koji su jedini bili u stanju da naprave televiziju koja se emituje putem satelita u Sjevernoj Americi i Australiji...
Ake,ako si mislio na BN...upravo si se deklarisao kao seljacina.
manijak1

Post by manijak1 »

dzampin dzek fles wrote:
SUNCICA_SA wrote:A, kakva je danas Bijeljina???? Prljava, pusta, i zaista je selendra, bezobzira na bogatstvo koje posjeduje ta regija tamo. to su joj ucinili njeni "novi" stanovnici
Svugdje krivi "novi" stanovnici, bas su neki ti "novi" :shock:

Ovim putem bi se zahvalio Bijeljincima koji su jedini bili u stanju da naprave televiziju koja se emituje putem satelita u Sjevernoj Americi i Australiji...
jebala te ta televizija :oops: i jest za tebe domet :oops: i sve ostalo :oops: .
Eh taj Dom se rokačili :oops: :oops: ali nedovoljno :oops: međutim sada bi i pored toga što pfeniga niste uložili u obnovu porušenoga tražili neko svoj dio .........baš si ga :oops: zalomio :oops: :D
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

Post by Truba »

ja rečenice boktemazo :x

Slavica, izabranica njegovog srca, imala je najviše razloga da se raduje jer se udala za čovjeka koga voli i pored kog će živjeti u izobilju.

osjećam li zavist i ljubomoru... tako jadno i prizemno tako ljudski :sad:
Post Reply